• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Bebeleri doğum pozisyonunda olan anne adayları acaba bebişlerin hıçkırıklarını nerde hissediyorlar🙄 benim minnak son kontrolde dönmemişti daha ama hıçkırıkları kasıklarımda hissediyorum gibi. Acaba dönmüş müdür🙄 ama tekmeleri de sanki hala aşağıda o nasıl oluo🙄
Ben aşağıda hissediyorum canm hıçkırıkları ama doktorum döndü dönmedi öyle bir açıklama da bulunmadı

biberon koy canim sut hemen gelmezse eczaneden mama aldirip veririm diye koydum ben
Biberon konusunda kararsızım meme reddi riskinden dolayı. Bazen hemşireler istemiyor şırıngayla besleniyor diye duydum, hastaneye sorup karar vereceğim ona

Ben pişik kremini koymamıştım koysam mı bir günde hemen pişik olmaz diye düşünmüştüm 🤷‍♀️🤷‍♀️
Lazım olur mu bende bilmiyorum, ne olur ne olmaz diye koydum

Kızlar ben bebeğin hastane çantasını hazırladım, benimki kaldı iki ayrı çantaya koyacağım hepsini. Hazırladıklarımı yazayım eksik/fazla sizin de fikirlerinizi almış olayım

- 2 adet alt açma örtüsü
- 10 adet bez
- 1 paket yenidoğan ıslak mendil
- Pişik kremi (mustela)
- Doğduğunda hemşireye verilecek takım (içinde penye battaniye, iç zıbın, alt üst takım, çorap, eldiven ve şapka var)
- 1 adet tulumlu 5li takım (iç zıbın, tulum, çorap, şapka, eldiven)
- 1 adet alt üst 5li takım (iç zıbın, alt üst kıyafet, çorap, şapka ve eldiven)
- 5 adet ağız mendili
- 1 adet müslin örtü
- 1 adet kalın battaniye
- 1 adet fermuarlı ince kundak
- Alt temizleme pamuğu

Bunların hepsini kilitli poşetlere koyup çantaya yerleştirdim, aklıma geldikçe de ekleme yapacağım. Sizce bunlar yeterli mi veya tecrübeli olanlar şuna gerek yok alma diyeceğiniz bişey var mı fikir verirseniz sevinirim 😊
Biberon da koymalisin mamaya ihtiyac olabilir

Antibiyotiği burnun kanadı diye mi verdi canım yoksa başka rahatsızlığın da mı vardı?
Antibiyotikler cogu kiside ishale sebep olur yan etki olarak çünkü bağırsaklardaki doğal florayi bozuyor. Bol bol yogurt tavsiye ederim probiyotik bağırsaklara iyi geliyor. Haslanmis patates de ishali keser.

Gebelik şekeri tanısı konduysa diyet yapmak gerekiyor, yapılmazsa şeker yüksek cikar ve bu bebek için twhlikeli. Benim doktorum şeker yüklemesi yapmadı ama açlık tokluk bakıldı ve normal çıktı. Benim insülin direncim olduğu için yine de hergun şekerimi olcmemi istedi. Arada ben de kaçamak yaptım ama mümkünse açlık 95'i, tokluk da 130'u geçmemeli. Benim olcumlerim iyi çıktığı için geçen haftadan itibaren doktorum artık haftada 3 kez ölçüm yapman yeterli dedi.
Benim açlık şekerim 74 tokluk şekerim hep 110 120 cıkyor uymasam bile ama o gün özellikle tatlı yersem 130 cıkıyor ben artık bazı yemekleri çok özledim 😢

Kızlar Ekim anneleri grubundaki doğum yapan anneler Sleepy marka bezden memnun kalmadiklarini, hep sızdırma yaptığını yazmışlar. Bez stoklamak isteyenler vardı, bilginiz olsun.
Ayy 2 pakette aldım hee ablam kullandıgı icin bende aldım tüh

Hayırlı kandiller hanımlar 🌸

Eklentiler

• 85B5516E-71E8-41DB-BCA3-F0C8FF94550E.webp
    85B5516E-71E8-41DB-BCA3-F0C8FF94550E.webp
    60,5 KB · Görüntüleme: 18
Kizlar dogumdan sonra korunmak icin aylik igneyi arastiran var mi?

Bende şeyi merak ediyorum doğum kontrol hapı gebelikten hemen sonra başlanabiliyor mu?
ben hergun hap kullanamam ya en nefret ettigim sey igne dusunuyorum ama yan etkilerini vs bilmiyorum pek

mamayı biberon yerine kaşıkla vermenizi tavsiye ederim bebekler kolay olana yani biberonla beslenmeye alışırsa memeyi istemeyebilir
her ihtimale karsi aldim canim emzik de hic vermeyi dusunmuyorum ama onu da aldim yinede

Merhaba 34. Haftada kontrolü olan arkadaşlar rahim ağzınız kaç mm di hatırlıyor musunuz

Bak az önce kontrolden geldim onu sormayı unuttum🤦‍♀️ ama 32. Haftamda, 2 hafta önce ,38 falandı
Sağol canım ben de sormasam doktorum söylemeyecekti . Benim 30 mm di bu gün rahim ağzı kapalı . İncelmeye başlar dedi ama aklıma takıldı

Back
X