- 6 Şubat 2020
- 1.389
- 1.786
- 63
- 35
Çarşambaya anca mı biter evi baştan mı yıkıyorsunbnimde tabanlarim sizliyor ates gibi ciplak ayak yere basmak ckk iyi geliyor Oh serin serinBnim hslilari adam bugn aldi daha carsamba gelir dedi Anca biter zatn Bizim burdada dun gece yagdi yagmur Allahtan cam balkonu yapmamistk Esin gene yırtmis
Eşi doktor olan konuştu.kesinlikle ilk doğumda nasıl bizde tecrübesizsek beceremez deyip onları olayın dışında tutmaya gerek yok . Başından ne kadar içinde olursa o da o kadar sahiplenir olayın içine girmeye çalışır
Canım benim ilk doğumumda uyurken suyum geldi, alt tarafta bi ıslaklık hissettim hemen yataktan fırladım koşa koşa tuvalete gittim lap diye suyum gelmişti, şükür yatağı yorganı ıslamamıştımKızlar bu suyun gelmesi olayına kafayı takan tek ben miyim acabaSuyum gelirse nerde gelecek hadi uyurken birden gelir yatak batarsa veya dışarıda bi yerdeyken foş diye boşalırsa gibi kafamda tüm olur olmadık sahneler geliyor
Bu su gelme olayı tam olarak nasıl bişey uyurken gelmeye başladığında yatak ıslanmadan kalkabilecek kadar zamanımız olacak mı ? Sırf bu yüzden yatağın altına bebek bakım örtüsünden mi sersem diye bile düşünmedim değil
Eşi doktor olan konuştu.
Benimki çocuğa uzaylımuamelesi yapacağı için
Pardon eşinin erkek olduğunu unuttum bi an.mum dibine ışık vermiyor şekerimhem bebeği büyüteceksin hem babaya öğreteceksin
Senin canın kimi istiyorsa o olmalı. Hastanede hemşireler ebeler zaten temel bakım işlerini hallediyor. Benim için refakatçinin esas işi moral verip arkadaşlık etmek olacak. Annemin tecrübesinden hastanedeyken faydalanmasam bir şey olmaz. Eşim kaldı diye perişan oldum diyeceğimi sanmıyorum. Zaten eve geçince annem bakacak bize bir de refakatçi olarak mı yorulsun diye de düşünüyorum. Eşin de ne istediği önemli. İlk anlarını, ilk günü görmek babalık hakkı diye düşünüyorum. Onun için bu hastane günleri babalığa güzel bir giriş olacak. Bir de zaten 10 yılda birbirimizin her halini gördük, öyle gaz çıkıyormuş, tuvalete gidiliyormuş diye çekinmem :)
O nasıl bir hastane? :)Hele de doğum servisinde çok saçma değil mi? Bir odada kaç kişi kalıyor ki erkek refakatçi almıyorlar?
Ayy kıyamam gecmiş olsun cok kötü Bi his biz bile dayanamıyoruz ben idrar yolu enfeksiyonu oldugumda tuvalete girmeyim diye su bile içmemiştim doktor naptın sen hiç su içmemişsin dedi ph değerim yerlerdeydi Bi an önce gecer inş kuzum yaSelam kızlar, dün çok kötü bir gece geçirdik, oğlum idrar yolu enfeksiyonu olmuş gece boyu sancılandı yavrumbabası çocuk acile götürdü ben gidemedim corona korkusundan giderken anne sen de gel dedi bi bakışı vardı içim parçalandı resmen doktor antibiyotik vermiş sabaha kadar uğraştık, idrarını yaparken çok ağlıyor korkuyor yapmak istemiyor artık son raddeye gelince altına yapıyor, inşallah bir an önce geçer
İş bilen insan iyidir. En azından etrafında böyle biri olması güzel.Benim de doğumda hem eşim hem kayınvalidem yanımda kalacak nasipse. Annem yurtdışında yaşıyor gelemeyecek doğuma maalesef. İlk doğumdaki tecrübeden yola çıkarak gerçi her koşulda kayınvalidemi seçerdim yine de. Annem ilk doğumumda ben sancı çekerken dayanamamıştı doğum esnasında pek yardımı olmadı, ağlamış yukarı odaya çıkmış. Bebek doğduktan sonra da öyle çünkü kadının eli yakışmıyor ya korkuyor yeni doğan bebekten. Kayınvalide ise tam tersi resmen, sancı çekerken hep yanımdaydı, banyomu yaptırdı, doğum olurken kapıda bir tek o bekledi, eşim bile gitmiş uyumuş yaşimdi de bakalım yanımda olacak, doğum esnasında bile yanıma girme hayali var, bizim kızın göbeğini babaannesi keserse şaşmam yani kesin doğum sonrası müdahaleleri olacak biliyorum ama o kadar katlanıcaz artık
Sağolasın canım gerçekten çok zorAyy kıyamam gecmiş olsun cok kötü Bi his biz bile dayanamıyoruz ben idrar yolu enfeksiyonu oldugumda tuvalete girmeyim diye su bile içmemiştim doktor naptın sen hiç su içmemişsin dedi ph değerim yerlerdeydi Bi an önce gecer inş kuzum ya
Aynen canım, bazen olaylara duygusal yaklaşmamak lazım, herkes şaşırıyor ben kayınvalidemi isterim dediğimde. Ama bizim için en mantıklısı buİş bilen insan iyidir. En azından etrafında böyle biri olması güzel.
Yani içinde olması demek zaten içinden gelmek,istemekle alakalı demek.Sizin eşinizin içinden geliyor ki yapıyor içinden gelmese yapmazdı.Aynı şeyi söylüyorsun benimle☺Beceriye gelince bir sakatlık olmadığı sürece herkes her şeyi isteyince becerebilir.Hepimizin uzuvları aynı yaratılmış elimiz ayağımız var.Beceremiyorum diyen öğrenmeyi istemiyordur.Bu içinde olmakla değilde belki becerebilmekle ve istemekle alakalı benim eşim 23 yaşında baba oldu çorabını kirli sepetine atmayan adam altını değiştirir banyosunu yaptırır memesi olsa emzirirde heralde.
Hem kızımda hem oğlumda çok yardımetti hakkını yiyemem öyle olmasaydı 3.doğuracağımı hiç sanmıyorum
Ben de asilamami orada yaptirdim. Doktorum hep 12. haftadan sonra hastane degistirirsin, dogumu baska yerde yaparsin gibi konusuyordu. Sasirmistim. Sanirim bu garip seyler yuzunden dogumu baska yerde yapan cok oluyor. Saglikla atlatin da onemli degio gerisi.başkent üniversite hastanesi doktorumdan memnun olmasam hastaneyi anında değiştirirdim garip bir prosedürleri var her konuda.
kadın doğum servisi iki kişilikmiş odalar ama onlar da ücretli 120tl- eş kalabilmesi için tekli odalara çıkmak gerekiyormuş 450 tl o da.
Bir de sezaryen 2600 normal doğum 3700 genelde tam tersi olur
Ya işte ben de şaşırmıştım.Arkadaşım bir nefes alsın dedim avmye gittik.Tam arabayı park ettik eşi aradı bebek altına yaptı gel diye.Dedim değiştirsin daha yeni çıktık.Yok midesi bulanıyormuş...Onun midesine başlarım walla öle bsy dede dediğine pişman ederdim heralde ben olsam yaparken midesi bulanmamıs ama töbe ya sinir olurum böle seylere
İşte duyduğumuz kötü hikayeler yüzünden kasıyoruz kendimizi. Rahat olduğun zaman canın acımaz. Yani acıyacak kadar uzun süren bir şey bile değil zaten anlıkÇatı muayenesinden arkadaşlarım çok korkutmuştu beni.Seni okuyunca rahatladım canım çünkü sezaryen olcam ama yine de korkuyorum bakalım derler diye
Tabi herkese göre değişir canım annenle aran iyi değilse eşin tabi ki sana destek olur.Benim eşim de şefkatlidir ama annem kadar olamaz.Bir de ben tek çocuğum ondan galba babamla annem çok düşer üzerime.Ne güzel eşinin böyle ilgili olmasıHerkese göre değişiyor bu iş sanırım bende tecrübeli biri olsun isterim ben yorulmauım diye mesela eşim olsa yapamayacak dye ben yapmaya kalkısırım filan oda beni yorar ama şefkat anlamında eşimin daha şefkatli olcagını ve nazımı cekmesi gereken kişi oldugunu Bi tek ona karsı zahmet vermediğimi düşünürüm ben annemle konusmuyırum zaten ya eşim olcak yada o an kim olursa işte akrabalardan filan çağır diyenler olmustu
Anladım canım valla iyi oldu böyle söylediğinİşte duyduğumuz kötü hikayeler yüzünden kasıyoruz kendimizi. Rahat olduğun zaman canın acımaz. Yani acıyacak kadar uzun süren bir şey bile değil zaten anlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?