- 6 Şubat 2020
- 1.389
- 1.786
- 63
- 35
Kesinlikle katılıyorum arada söylensek de Avrupa ve Amerika’nın yanında bizim sağlık sistemimiz çok çok iyi bizdeki sıkıntıYa oranın sağlık sistemini de tam anlayamadım ben aslında..iyiler desem hakkaten çok iyi değiller ..bizim doktorlarimizdan iyi olmadiklarini kesinlikle söyleyebilirim..Kötülerde diyemem haksızlik etmiş olurum sağlım sistemleri mükemmel..adıni koyamadığım bi gariplik var pratik teori yok onlarda..atıyorum tamamen sallamasyon basit bir grip için kurul toplayip 40 gün arastirip hepsi beraber evet bu gripmiş derler..ama sırf.inatlarindan antibiyotik vermemek icin hastane mikrobu kaptigi şaplak gibi belli olan hastayı 15 gun atesler icinde bekletip emin olmadan tedavi etmez son anda ölümün kıyısından döndürürler..çözemedim gitti..paran varsa burda türkiye sağlik cenneti..orda paranda varsa yoksa farketmiyor sistem herkese eşit ..Normal dogum konusunda çok ısrarcılar her türlü tehlikeyi göze alıyorlar oyüzdende. normal dogumlarda cok sakatliklar yapabiliyolar bu da aslında cok cok iyi bisi degil bence..
Yok halis.muhlis türk
Yaa ne tuhaf canından can parçası tabiki en çok sen düşünürsün adam senden hesap soruyor. 13 sene olduğuna göre pek düzelecek bişey degil bu sanırımKesinlikle emin olabilirsiniz buna..uyarı yaptığin iyi olmuş ama.insallah olay mahallinde uygular ve sakin kalir.bizim esimle 13 senedir ettigimiz en buyuk kavgalar oglan yuzunden
Türkiye sağlık konusunda bana da daha iyi geliyor.ben de Irlandadayim burda da herşey standart.sizler kadar bilgi alamiyorum hastaneye gidince, zaten doktor goremiyorum yalnızca ebeyle iletişim halindeyim. Eğer hamileliğinde ters giden birşey varsa doktor bakıyor, yoksa o doktora bağlı takımdaki ebe ve hemşireler ilgileniyor. Bir taraftanda her gün gunlerce çocuk doğuyor, doğum oranı çok yüksek bu ülkede. Hele ikiz üçüz çok yaygın. Yapılması gerekeni yapıyorlar ama çok fazla bilgi detay vermiyorlar mi acaba diyorum.Ya oranın sağlık sistemini de tam anlayamadım ben aslında..iyiler desem hakkaten çok iyi değiller ..bizim doktorlarimizdan iyi olmadiklarini kesinlikle söyleyebilirim..Kötülerde diyemem haksızlik etmiş olurum sağlım sistemleri mükemmel..adıni koyamadığım bi gariplik var pratik teori yok onlarda..atıyorum tamamen sallamasyon basit bir grip için kurul toplayip 40 gün arastirip hepsi beraber evet bu gripmiş derler..ama sırf.inatlarindan antibiyotik vermemek icin hastane mikrobu kaptigi şaplak gibi belli olan hastayı 15 gun atesler icinde bekletip emin olmadan tedavi etmez son anda ölümün kıyısından döndürürler..çözemedim gitti..paran varsa burda türkiye sağlik cenneti..orda paranda varsa yoksa farketmiyor sistem herkese eşit ..Normal dogum konusunda çok ısrarcılar her türlü tehlikeyi göze alıyorlar oyüzdende. normal dogumlarda cok sakatliklar yapabiliyolar bu da aslında cok cok iyi bisi degil bence..
Yok halis.muhlis türk
Bende sanmıyorummYaa ne tuhaf canından can parçası tabiki en çok sen düşünürsün adam senden hesap soruyor. 13 sene olduğuna göre pek düzelecek bişey degil bu sanırım
Aynen öyle..Bizim doktorlarimizin daha tecrübeli daha iyi olduklarina eminim ama onların çalışma şartları imkanları sınırsız..yani piknikteyiz atıyorum nöbet geçiren hasta için piknik alanına helikopter indiriyor adamlar..vayyy arkadassss diyi bakıyosun böyle helikopterin ardındanKesinlikle katılıyorum arada söylensek de Avrupa ve Amerika’nın yanında bizim sağlık sistemimiz çok çok iyi bizdeki sıkıntı
sağlık personeli eksikliği ve dava açılma korkusuyla hiçbir riske girmemeleri onlar da çok fazla riske giriyorlarhamilelik doğal birşey onlar için hasta değilsin hamilesin diyip kontrolleri bile çok az oluyor
Ya bende de hemoroid var hem de buyumus baya normalnolmuyor mu o durumda bende normal istiyorum aslinda bugun kontrolum var cati muayenesi yapacak doktor ve dogum konusacagiz bunuda sorayimnasipse sezeryan gunu alicaz canim bebekte gerileme cikti birde bende basur var
Gelmedi henüz canım bi sıkıntı oldu onların bankalarıyla alakalı . Ödeme yaptım ama onlarda yapılmamış görünüyordu. Uzun sürdü onun için kargo meselesi. Cuma günü kargoya verilmiş bugün yarın gelirKemankolik çikolata sipariş etmiştin yanlış hatırlamıyorsam geldi mi???
Artık bizde de tarladan, dağ başından ambulans helikopterler hasta alıyor. Kışın kar araçlı ambulanslar bile var. Sağlık sistemimiz çok iyi eksikleri mutlaka var mükemmel sistem yoktur çünkü. Normal diye diretmek çok da mantıklı değil bence. Önemli. Olan anne ve bebeğin sağlığı.Aynen öyle..Bizim doktorlarimizin daha tecrübeli daha iyi olduklarina eminim ama onların çalışma şartları imkanları sınırsız..yani piknikteyiz atıyorum nöbet geçiren hasta için piknik alanına helikopter indiriyor adamlar..vayyy arkadassss diyi bakıyosun böyle helikopterin ardından..Hamilelik zaten evet hastalik degil ama onlarda cok basite indirgiyolar yani ortası yokmu bunun ..Normal dogurtcaz diye ben 3 tane cok yakından örnek biliyorum bebeklere zarar verdiklerini..2 si de cok ileri derecede agır beyinden hasar alan çocuklar..niye zorluyosun al cocugu senin normal.dogum egondan daha mı degersiz o cocuklarin hayatlarini karartiuorsun..Bu konuda da ben Fransayi daha cok begeniyorum orda da cok bulundum gözlemledigim burdakine benzer sistemleri..imkanlarda var daha orta karar ve mantıklı davranışlar
9naydır bu durumdasın hm içbişey olmasa bebiş kokusu olacak elbette daha iyi olucak inşallahGece kalkıp sinirden ağladım eşimde zaten benden dolayı sürekli tedirgin uyuyor garibim belime masaj yaprak uyuya kaldı geri uyandırmakta istemedim ama artık hamilelik beni hem psikolojik hemde fiziksel anlamda yormaya başladı.
Keşke bebeğin doğacağı tarihi bilseydim ona göre gün sayardım ama hadi 42. Haftaya kadar durursa diye ağrılar içinde bu belirsizlik beni iyice bunalttı.
Arkadaşlar lohusalıkta psikolojimiz bundan daha mi iyi oluyor yoksa daha mı kötü olacak ?
Oo anlıyorum canım şu hastalanınca, düşünce vs bana çıkışma konuşmasını şimdiden sen de yapsan iyi olur gibi.Merhametli de o duygular sadece kızına karşıonun için hamilelik tatlı tatlı tekmeler
İçeride sıkılmıyor canı yanmıyor bence hayatın en güzel evresi ekmek elden su göldentıbbi olarak fiziksel olarak psikolojik olarak tek tek anlattım içerinin onun için daha iyi ve güvenilir olduğunu ilk doğunca hayata uyum zorluğu vs gel gör ki yazık sıkılıyor oluyor en son cümlesi en son doktor göstersin diye usg probunun ucuyla dürtüyor nasıl bakıyor yok zorlamayın istemiyorsa göstermesin diyor kadın sok oldu baba dayanamadı sizde roller farklı olacak sanırım diyor
İşin şakası bir yana bazı şeylerin nasıl azı sıkıntıysa fazlası da sıkıntı
Bende 2 gundur depresifim hicbirsey yapasim yok canim sıkıliyor vakit hic gecmiyor ev boguyor resmen artikGece kalkıp sinirden ağladım eşimde zaten benden dolayı sürekli tedirgin uyuyor garibim belime masaj yaprak uyuya kaldı geri uyandırmakta istemedim ama artık hamilelik beni hem psikolojik hemde fiziksel anlamda yormaya başladı.
Keşke bebeğin doğacağı tarihi bilseydim ona göre gün sayardım ama hadi 42. Haftaya kadar durursa diye ağrılar içinde bu belirsizlik beni iyice bunalttı.
Arkadaşlar lohusalıkta psikolojimiz bundan daha mi iyi oluyor yoksa daha mı kötü olacak ?
YaaMErhaba kızlar ben Doğumu yaptım bebeğimi kucakladım Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip Etsin biz kavuştuk darısı başınızasütüm henüz gelmedi mama takviyesi yaptı hemşireler
MaşallahMErhaba kızlar ben Doğumu yaptım bebeğimi kucakladım Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip Etsin biz kavuştuk darısı başınızasütüm henüz gelmedi mama takviyesi yaptı hemşireler
2 Ekim'de kısmetseCanim senin dogum ne zamana az kaldi sanırım bide bebisin ne kadar oldu normal haftasina yetistimi uyumu temizlik en zoru o bittiyse cantanda hazirsa dogumu beklemek kaliyor artık
Amiin, cümlemize hayırla sağlıkla kavuşmak nasıp olsun inşallahRabbim saglikla kavusmayi nasip etsin canim ne kalmis şunun şurasında
Senin 13 sene sonra ilk çocuk mu oldu?Yaa ne tuhaf canından can parçası tabiki en çok sen düşünürsün adam senden hesap soruyor. 13 sene olduğuna göre pek düzelecek bişey degil bu sanırım
Şafak 4Varmı artıran safaklar git gide düşüyor daha bizim belli bile değil hepinizi heyecanla bekliyorum kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?