2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Kesinlikle katılıyorum arada söylensek de Avrupa ve Amerika’nın yanında bizim sağlık sistemimiz çok çok iyi bizdeki sıkıntı
sağlık personeli eksikliği ve dava açılma korkusuyla hiçbir riske girmemeleri onlar da çok fazla riske giriyorlar hamilelik doğal birşey onlar için hasta değilsin hamilesin diyip kontrolleri bile çok az oluyor

Kesinlikle emin olabilirsiniz buna..uyarı yaptığin iyi olmuş ama.insallah olay mahallinde uygular ve sakin kalir.bizim esimle 13 senedir ettigimiz en buyuk kavgalar oglan yuzunden
Yaa ne tuhaf canından can parçası tabiki en çok sen düşünürsün adam senden hesap soruyor. 13 sene olduğuna göre pek düzelecek bişey degil bu sanırım

Türkiye sağlık konusunda bana da daha iyi geliyor.ben de Irlandadayim burda da herşey standart.sizler kadar bilgi alamiyorum hastaneye gidince, zaten doktor goremiyorum yalnızca ebeyle iletişim halindeyim. Eğer hamileliğinde ters giden birşey varsa doktor bakıyor, yoksa o doktora bağlı takımdaki ebe ve hemşireler ilgileniyor. Bir taraftanda her gün gunlerce çocuk doğuyor, doğum oranı çok yüksek bu ülkede. Hele ikiz üçüz çok yaygın. Yapılması gerekeni yapıyorlar ama çok fazla bilgi detay vermiyorlar mi acaba diyorum.
Düşününce birşeyden geri de kalmadım ama bazen aklımda soru işaretleriyle eve geldiğim oldu.
Ama şunu eklemek isterim sağlık personeli guleryuzlu ve kibar geldi bana. Doğum hastaneleri devlet hastanesi burda, özel hastanede doğurmak gibi birşey yok. Sigortan çok iyiyse aynı hastane içinde özel hizmet alıyorsun sadece farkı bu. Yani sana doktor atıyor özel oda veriyor vs gibi. Ama sigortasızla sigortası iyi olan arasında öyle uçurum yok standart prosedür. Ebelerin hemşirelerin tavrı nazik kibar koşuşturma yok, bu biraz rahatlatıyor insanı.

Son düzenleme:
Yaa ne tuhaf canından can parçası tabiki en çok sen düşünürsün adam senden hesap soruyor. 13 sene olduğuna göre pek düzelecek bişey degil bu sanırım
Bende sanmıyorumm Ki üstelik benim eşim öyle sizin anlattıgınız gibi degil.. ogluna cok cok düşkün ama iş sorumluluk almaya gelip emek vermeye gelince tembell..sadece düşkün işte ogluna her turlu problemi hastaligi yemesi icmesi derdi tasası bende ama hala hesap sorma.hakkini kendinde goruyor..dayanamiyormuş atiyorum onu hasta gormeye ben zevk alıyorum çünkü

Ben iyi bir sigortam olsa suda doğumu denemek isterdim sanirim burda. İlgimi çekiyor, ağrısız ve doğal bir süreç hem anne hem bebek için diyorlar.

Aynen öyle..Bizim doktorlarimizin daha tecrübeli daha iyi olduklarina eminim ama onların çalışma şartları imkanları sınırsız..yani piknikteyiz atıyorum nöbet geçiren hasta için piknik alanına helikopter indiriyor adamlar..vayyy arkadassss diyi bakıyosun böyle helikopterin ardından..Hamilelik zaten evet hastalik degil ama onlarda cok basite indirgiyolar yani ortası yokmu bunun ..Normal dogurtcaz diye ben 3 tane cok yakından örnek biliyorum bebeklere zarar verdiklerini..2 si de cok ileri derecede agır beyinden hasar alan çocuklar..niye zorluyosun al cocugu senin normal.dogum egondan daha mı degersiz o cocuklarin hayatlarini karartiuorsun..Bu konuda da ben Fransayi daha cok begeniyorum orda da cok bulundum gözlemledigim burdakine benzer sistemleri..imkanlarda var daha orta karar ve mantıklı davranışlar

Kemankolik çikolata sipariş etmiştin yanlış hatırlamıyorsam geldi mi???
Gelmedi henüz canım bi sıkıntı oldu onların bankalarıyla alakalı . Ödeme yaptım ama onlarda yapılmamış görünüyordu. Uzun sürdü onun için kargo meselesi. Cuma günü kargoya verilmiş bugün yarın gelir

Gece kalkıp sinirden ağladım eşimde zaten benden dolayı sürekli tedirgin uyuyor garibim belime masaj yaprak uyuya kaldı geri uyandırmakta istemedim ama artık hamilelik beni hem psikolojik hemde fiziksel anlamda yormaya başladı.
Keşke bebeğin doğacağı tarihi bilseydim ona göre gün sayardım ama hadi 42. Haftaya kadar durursa diye ağrılar içinde bu belirsizlik beni iyice bunalttı.
Arkadaşlar lohusalıkta psikolojimiz bundan daha mi iyi oluyor yoksa daha mı kötü olacak ?

Artık bizde de tarladan, dağ başından ambulans helikopterler hasta alıyor. Kışın kar araçlı ambulanslar bile var. Sağlık sistemimiz çok iyi eksikleri mutlaka var mükemmel sistem yoktur çünkü. Normal diye diretmek çok da mantıklı değil bence. Önemli. Olan anne ve bebeğin sağlığı.

9naydır bu durumdasın hm içbişey olmasa bebiş kokusu olacak elbette daha iyi olucak inşallah

Oo anlıyorum canım şu hastalanınca, düşünce vs bana çıkışma konuşmasını şimdiden sen de yapsan iyi olur gibi.
Seninkinde o potansiyel var gibi. İnşallah doğunca biraz daha sakinler

Bende 2 gundur depresifim hicbirsey yapasim yok canim sıkıliyor vakit hic gecmiyor ev boguyor resmen artik

MErhaba kızlar ben Doğumu yaptım bebeğimi kucakladım Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip Etsin biz kavuştuk darısı başınıza sütüm henüz gelmedi mama takviyesi yaptı hemşireler
Yaa Allah anali babali buyutsun saglikli bir bebis olsun tez zamanda sutun gelsin darisi bizim basimiz artikin

Canim senin dogum ne zamana az kaldi sanırım bide bebisin ne kadar oldu normal haftasina yetistimi uyumu temizlik en zoru o bittiyse cantanda hazirsa dogumu beklemek kaliyor artık
2 Ekim'de kısmetse En son geçen çarşamba 2600 Gr olmuştu, bu cumartesi son kontrol var doğana kadar 3 olur inşallah 1 hafta geriden gitmeye devam ediyor ama doktor gelişim geriliği yok büyüyor diyor, herhangi bir anormallikten kaynaklı olmadığını söylüyor.
Ev hala biraz dağınık bu bir iki gün içinde topliycaz annemle kalan kısımları. En azından bizim yapamayacağımız işler bitti. Ben karnı burnunda annem diz protezli olunca körler sağırlar birbirini ağırlıyor bu ara
Çantaya girecekler hazır ama çanta hazır değil. Bir de ben çok detaylı eşya tasimiycam yanımda. Biberon, emzik, mama almadım mesela almiycam da. Mamayı çağırmak istemiyorum. Sutum gelsin emzireyim kafasıyla gitmek istiyorum. Zaten mecbur kalınırsa hastaneden hallederler, eşim gider alır gerekirse.

Rabbim saglikla kavusmayi nasip etsin canim ne kalmis şunun şurasında
Amiin, cümlemize hayırla sağlıkla kavuşmak nasıp olsun inşallah onca ay geçti bu da geçer ama en başa döndük sanki. İlk ay haftada bir gidiyordum da 1 hafta geçmek bilmiyordu merak ve heyecanla. Şimdi de öyle oldu. Kendi kendime cumartesi gidicem kontrole en son gorucem sonra da cuma gelecek minnosum diyip duruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…