Ohh çok şükür kavusmussunuzMErhaba kızlar ben Doğumu yaptım bebeğimi kucakladım Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip Etsin biz kavuştuk darısı başınızasütüm henüz gelmedi mama takviyesi yaptı hemşireler
Kızlar ben de sizden görüp aynı firmadan hepsiburadada denk geldim aldım hem daha uygundu ayni seti hepsiburadanin kendi indirimiyle 180 e filan geldi hem aynı gün kargoya verdiler hatta şüpheye düşmüştüm bir de magnetleri tul keselere koymuşlardı almak isteyen olursa diye yazayım dedimGelmedi henüz canım bi sıkıntı oldu onların bankalarıyla alakalı . Ödeme yaptım ama onlarda yapılmamış görünüyordu. Uzun sürdü onun için kargo meselesi. Cuma günü kargoya verilmiş bugün yarın gelir
Hadi gözünaydın.Sütünde gelir yavaş yavaş merak etme darısı başımızaMErhaba kızlar ben Doğumu yaptım bebeğimi kucakladım Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip Etsin biz kavuştuk darısı başınızasütüm henüz gelmedi mama takviyesi yaptı hemşireler
Ama bizde de bunlar teoride var realde yok malesefArtık bizde de tarladan, dağ başından ambulans helikopterler hasta alıyor. Kışın kar araçlı ambulanslar bile var. Sağlık sistemimiz çok iyi eksikleri mutlaka var mükemmel sistem yoktur çünkü. Normal diye diretmek çok da mantıklı değil bence. Önemli. Olan anne ve bebeğin sağlığı.
Neydi adı çikolata atölyesinimi diyorsunKızlar ben de sizden görüp aynı firmadan hepsiburadada denk geldim aldım hem daha uygundu ayni seti hepsiburadanin kendi indirimiyle 180 e filan geldi hem aynı gün kargoya verdiler hatta şüpheye düşmüştüm bir de magnetleri tul keselere koymuşlardı almak isteyen olursa diye yazayım dedim
Bende verdim çikolata atölyesinden kapı süsü falanda söyledim.Kızlar ben de sizden görüp aynı firmadan hepsiburadada denk geldim aldım hem daha uygundu ayni seti hepsiburadanin kendi indirimiyle 180 e filan geldi hem aynı gün kargoya verdiler hatta şüpheye düşmüştüm bir de magnetleri tul keselere koymuşlardı almak isteyen olursa diye yazayım dedim
Normal doğumu bekliyorum canım.Gunaydin canim son 12 demisen normal dogumumu bekliyorsun sezaryan mi olcak enaz günü kalan sensin galiba formda
Yok canım bizim 5 olacak ekimde. Yazdığım arkadaşın 13 seenedir oğlu için söyleniyormuş eşi bahsettiğimiz durumu.Senin 13 sene sonra ilk çocuk mu oldu?
Gözüm aydın canım allah analı babalı büyütsünMErhaba kızlar ben Doğumu yaptım bebeğimi kucakladım Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip Etsin biz kavuştuk darısı başınızasütüm henüz gelmedi mama takviyesi yaptı hemşireler
Ben zaten saglik.sistemimizi degil doktorlarimizi ovdum..imkanlarimiz yok malesef dedim onlar kadar yanlış anlamışsin ..doktorlarimiz gercekten cok daha bilgili ve becerikliler ama.bu sistem icinde onlarinda imkanları kısıtlı malesef devlet hastaneledinde..hatta paran varsa en iyi saglik hizmeti bizde dedimSağlık sistemimizi bu kadar övmenize çok şaşırdım. Bence sağlık sistemimiz çok kötü, doktorlarımız çok iyi. Paranız varsa çok iyi doktorlara bir hafta içinde muayene olup en iyi tedaviyi alabilirsiniz ama paranız yoksa hele bir de sigortanız yoksa durum hiç parlak değil. Bırakın helikopter ambulansları, kar araçlarını hepimiz 5-6 ay sonraya mr, tomografi vs. günü verilen insanları biliyoruzdur. Burada herkes özel hastanede doğum planlıyor, en ekonomik davranan bu süreçte yine birkaç bin lira para harcadı muayene, kontrol, ilaç diye... Detaylı ultrason zamanlarında devlete gittim 5 dk bile bakmadı, içime sinmedi diye çok şikayet eden olmuştu. Türkiye'de normal doğum ısrarının olmamasını ben de beğeniyorum ama sağlık sistemimizden memnun değilim.
Sistemi övmekten ziyade ücretli birşeyleri yaptırabiliyorsun yurt dışında paran olsa dayaptıramıyorsunSağlık sistemimizi bu kadar övmenize çok şaşırdım. Bence sağlık sistemimiz çok kötü, doktorlarımız çok iyi. Paranız varsa çok iyi doktorlara bir hafta içinde muayene olup en iyi tedaviyi alabilirsiniz ama paranız yoksa hele bir de sigortanız yoksa durum hiç parlak değil. Bırakın helikopter ambulansları, kar araçlarını hepimiz 5-6 ay sonraya mr, tomografi vs. günü verilen insanları biliyoruzdur. Burada herkes özel hastanede doğum planlıyor, en ekonomik davranan bu süreçte yine birkaç bin lira para harcadı muayene, kontrol, ilaç diye... Detaylı ultrason zamanlarında devlete gittim 5 dk bile bakmadı, içime sinmedi diye çok şikayet eden olmuştu. Türkiye'de normal doğum ısrarının olmamasını ben de beğeniyorum ama sağlık sistemimizden memnun değilim.
Laktozsuz süt denedin mi? Dokunuyorsa kendine bu eziyeti etme lütfen, kalsiyum başka sebzelerde meyvelerde kuruyemişlerde bakliyatlrda da var. Peynir tüketebiliyosan peynirde bir seçenek ama vücuduna iyi gelmeyen bişeyi zorlama bence bağırsak floranı bozuyor demek ki, buda bağışıklığını düşürür ve sürekli gazlı olmak seni psikolojik olarak da çok rahatsız eder.Benim oğlumun emzirme dönemimde protein alerjisi vardı ben bir sene süt yoğurt peynir tereyağı hiç birşey yiyemedim ama kalsiyum ölçümlerim tam çıkıyordu hep çünkü doğada sütten ve ürünlerinden başka da bir sürü kalsiyum kaynağı var, yediğin kayısıda fındıkta yeşilliklerde bile var.İlla süt tüketmek istiyorum diyorsan da bir bardak sütü tabi tercihen Laktozsuz, dolaba koy akşama kadar birer yudum olarak bitirmeye çalış, bir anda içme.minik pipetli sütler daha pratik olur. Yoğurt, labne fermente olduğu için daha az gaz yapabilir her gün birini deneyip seni en az rahatsız edeni bulabilirsin ama bir anda değil o çok etkili. Bide Maflor yada Biogaia probiyotik damlalar var bebeklere de veriliyo gaz sorunu için bağırsak floralarını geliştiemek amaçlı, reçetesiz satılıyor istersen dr una danışıp kullanabilirsin. Ben emzirme döneminde mutlaka kullanıyorum bebeğe de veriyorum hatta dr tavsiyesi ile. Gidince bi danış istersen muhtemelen bebek de rahatsız olabilir hatta bence sen diyetisyene uğra kontrole gidince alternatifli yönlendirir seni illa o süt içilip gazdan patlanacak demezAy ben de yoğurdu hem öğlen hem akşam yemiş oldum öyle böyle gaz yapmadısanırım laktoz intoleransı var ben de süt de içemiyorum içsem gazdan kıvranıyorum Dr da süt yoğurt olmadan olmaz doğumdan sonra dişler gider kemikler gider dedi kalsiyum yazdı onun yerine doğal alayım diye 2 haftadır zorluyorum kendimi de gaz olayı fena emzirirken nasıl tüketeceğim ben ne olur gazı bana benzemesin diye hergün dua ediyorum
Hamilelikte en çok neyde zorlandın deseler gaz direkt gaz derim
Kayısı komposto şekersiz canımKızlar ya sürekli büyük tuvaletime çıkıyorum ama afedersiniz kabız gibi canım yanıyor basurda yok napcam ben böyle son 1 haftadır böyleyim
Evet canim çikolata atölyesiNeydi adı çikolata atölyesinimi diyorsun
maşallah Allah analı babalı büyütsünMErhaba kızlar ben Doğumu yaptım bebeğimi kucakladım Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip Etsin biz kavuştuk darısı başınızasütüm henüz gelmedi mama takviyesi yaptı hemşireler
180 miKızlar ben de sizden görüp aynı firmadan hepsiburadada denk geldim aldım hem daha uygundu ayni seti hepsiburadanin kendi indirimiyle 180 e filan geldi hem aynı gün kargoya verdiler hatta şüpheye düşmüştüm bir de magnetleri tul keselere koymuşlardı almak isteyen olursa diye yazayım dedim
Ben kapi susunu çikolata kutusunun kapağından yapmayı planliyorumBende verdim çikolata atölyesinden kapı süsü falanda söyledim.
Bide bemim kız tutturdu küçük prens olsun magnetler diye bize 390 a patladı.
Bizim evede yakınmış bugün falan gelirse şaşırmqm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?