10dk normal bir şekilde emiyorsa ve üstüne mama almıyorsa doyuyordur cnm. ama yine de biraz daha devam et sen mamaya. zamanla anlarsın zatenMerhaba arkadaşlar evimize geldik çok şükür. Bu esnada çok omuz tutulmam vardı takip edemedim forumu. Doğum yapanlara hayırlı olsun diyorum. Yapmayanlara zamanında kolay doğumlar diliyorum.
Bizde süt geldi gelmedi olayları başladı. Hastanede çok kilo verince mama takviyesine başlamıştık bugün eve geldik sanki sütüm geldi ama yeterli mi bilmiyorum. Doktor mutlaka her emzirme sonrası mama ver dedi ama bugün iki emzirmedir mama almıyor. Her iki memeyi 10 ar dk emdi uyuyor uyandıramadık. Hastanede uyuşa da şırıngayı alırdı ama almadı mamayı emme sonrası. Acaba süt yetti de mi almadı. Yoksa sarılık yükseldi uyanamadığı için mi almadı nasıl anlaşılacak bilmiyorum.
Renginden anlayabilirsen kontrol et.gözlerinin beyazından yüzüne ,kollarına ,gövdesine en son bacaklarına iniyo sarı renk ama onu da anlamak mesele.20 dk iyi bi süre ama her iki memeyi 10 dk yerine tek memeyi 20 dk emzirmek daha verimli çünkü 10 dk ön süt sonraki 10 dk da daha yağlı ve kilo aldıran arka süt geliyor diyorlar.sen yinede 2 saati geçirme beslemek için sonraki kontrolün ne zaman.Merhaba arkadaşlar evimize geldik çok şükür. Bu esnada çok omuz tutulmam vardı takip edemedim forumu. Doğum yapanlara hayırlı olsun diyorum. Yapmayanlara zamanında kolay doğumlar diliyorum.
Bizde süt geldi gelmedi olayları başladı. Hastanede çok kilo verince mama takviyesine başlamıştık bugün eve geldik sanki sütüm geldi ama yeterli mi bilmiyorum. Doktor mutlaka her emzirme sonrası mama ver dedi ama bugün iki emzirmedir mama almıyor. Her iki memeyi 10 ar dk emdi uyuyor uyandıramadık. Hastanede uyuşa da şırıngayı alırdı ama almadı mamayı emme sonrası. Acaba süt yetti de mi almadı. Yoksa sarılık yükseldi uyanamadığı için mi almadı nasıl anlaşılacak bilmiyorum.
Çok tatlı ya bikaç ay sonra daha bi tatlı olurlar ve de yaramaz tabiHahaha ya çok tatlılarbenimkiker birbirlerini yerler kesin şimdi yanyana koyuyorum nasıl hareketleniyorlar hele küçüğü resmen kendini yan çeviriyor
Benim Allahtan annemler kv tarafı daha vakti var bekle diyor. Hatta annem 9 lu bişe söylüyo erkek çocukları genelde 9 gün 9 saat 9 dk 9sn vaktini geçer diyor bilmiyorum ne kadar doğru. Kaçıncı haftadasın canım. Benim yarın 40 bitiyorCanım sorma benim çevremdeki herkes soruyor. Hala olmadı mı diye. Hadi herkesi sallıyorum da annemler de sanki benim bi kabahatim var gibi çocuk sıkıntıya girdi sezeryan isteseydin artık deyip duruyor. Dr yarın akşam yatırıyor suni sancı deneyecek. Olmazsa pazartesi sezeryanla alınıcak artık. Son çıkışa geldik. Hala bi umut bugun ya da yarın sabah kendisi gelse diyorum
Sen hiç stres yapma günün varmış daha açıklık sancı felan var mı canımBende senin gibiyim ya kaldık böyle gerçi senin gününde dolmuş bebeğin durumuna göre son beklemelerin artık ☺ Eşlerde artık psikolojik yıpranıyor bu süreçte kendiminkinden biliyorum. Of desem , ben taşısam daha iyiydi diyor. Valla milletin ne dediğinin pek önemi yokta doktorunun görüşüde diğer yönteme kayarsa dinlemeni tavsiye ederim.
10dk normal bir şekilde emiyorsa ve üstüne mama almıyorsa doyuyordur cnm. ama yine de biraz daha devam et sen mamaya. zamanla anlarsın zaten
10 dk dürtükleye dürtükleye emiyor işte çünkü uyuyor sürekli uyandıramıyoruz. Hastanede sarılık değeri çok yüksek değildi. 6,5 demişti en son doktor. Birden yükselmez herhalde.Renginden anlayabilirsen kontrol et.gözlerinin beyazından yüzüne ,kollarına ,gövdesine en son bacaklarına iniyo sarı renk ama onu da anlamak mesele.20 dk iyi bi süre ama her iki memeyi 10 dk yerine tek memeyi 20 dk emzirmek daha verimli çünkü 10 dk ön süt sonraki 10 dk da daha yağlı ve kilo aldıran arka süt geliyor diyorlar.sen yinede 2 saati geçirme beslemek için sonraki kontrolün ne zaman.
Bana minoset verdiler gayet iyi geldiKızlar teşekkür ederim hepinize.
Bir gün dolmadan çıktık hastaneden. Bu parol benim ağrılarımı kesmiyo. Hastanede kalsaydım iğne devam ederdi diyorum hiç değil. Sizede mi parol verdiler etkisiz eleman gibi geliyo bana
ikiz annelerine hayret ediyorum ben bir taneyle mahvoldum 2 tane olsa bilemiyorum kafayi yerdim heralde cok zormus gercekten Allah sizlerin yardimcisi olsunPerşembe günü oğlumun doktoruna götürdüm onları, çok şükür iyi biri 3 kilo olmuş diğeri 2 buçuk..
Sütüm ikisine yetmiyor önce ikisini emziriyorum sonra her biri 30 cc mama içiyor keşke sütüm ikisine yetseydi mama vermek yorucu oluyor birde hala şırınga ile veriyorum memeyi bırakmasınlar diye..
Ben oğlum kıslançlık yapmaz diye düşünüyordum pek bir hevesliydi kardeşi gelecek diye ama bugün eve geldik çocuk acayip değişti. Evde gereksiz ses yapmalar, bağırmalar, sürekli kardeşime bakacağım diye tabure alıp geliyor ödüm patlıyor üstüne düşecek diye. Bir kez kafasına bastırdı. Bir kez eline benim tırnak törpülerini bulmuş gizli gizli getirdi yatıyordum fark ettim Allah’tan yoksa ne deneyecekti bilmiyorum. Çok küçük de değil 4,5 yaşında yani zarar verebileceğini anlıyor. Şu an büyük oğlum bebekten daha zorluyor beni. Emzirirken hep tepemde kafasını tutuyor, bacağını tutuyor çekiyor falan ayyyyyİlk üç hf gaz beklemiyolarmıymışhangi dünyada yaşıyorlar
Biz bebeği hastaneden getirirken oğlana da kaydıraklı top havuzu aldık takmıştı ona kafayı bekletiyoduk ama bugünlere , ona öyle bir sardı ki dikkatini bebekten uzaklaştırdık. Bi bakıp gidiyo bebeğe sarmadı. hiç değilse bir kaç günü böyle geçirelim rahat o sırada da iyice alışır varlığına . Eğer çok istediği birşey varsa almak için bu zamanlamayı kullanabilirsiniz siz de
Sen söyleyince hemen içtim bi kahve
Ay çıkardılar oğlan evde darlandı diye ben de çıktım valla . Benim bursadaki spinalim daha başarılıydı ya aşırı rahattı. bu ikinci spinalimi sevmedim bide erken de çıktım zorlandım.Bi tane fitil vermişti bursadaki dr um bana ağrı kesici onu sorucam bakayım bu dr uma. Senin mastit geçti mi sağdın mı süt sıcak duşta sonra işe yaradı mı? En son orda kalmışım ben
benimkiyle aynı yaşıt. sonradan huy değişecek demekkiBen oğlum kıslançlık yapmaz diye düşünüyordum pek bir hevesliydi kardeşi gelecek diye ama bugün eve geldik çocuk acayip değişti. Evde gereksiz ses yapmalar, bağırmalar, sürekli kardeşime bakacağım diye tabure alıp geliyor ödüm patlıyor üstüne düşecek diye. Bir kez kafasına bastırdı. Bir kez eline benim tırnak törpülerini bulmuş gizli gizli getirdi yatıyordum fark ettim Allah’tan yoksa ne deneyecekti bilmiyorum. Çok küçük de değil 4,5 yaşında yani zarar verebileceğini anlıyor. Şu an büyük oğlum bebekten daha zorluyor beni. Emzirirken hep tepemde kafasını tutuyor, bacağını tutuyor çekiyor falan ayyyyy
18 gün oldu 2 saatte Bi sağmayla 40 50 cc filan cıkıyor zorluyorum baya bendeKızlar kac günlüksünüz sagınca kac cc süt cıkıyo yazar mısınız az mı sütüm anlayamıyorum
Yok hiç bir şeyim olsada gitsek doğursak diyorum soranlaradaSen hiç stres yapma günün varmış daha açıklık sancı felan var mı canım
kaka ve çiş sayısı rengi ne durumda peki10 dk dürtükleye dürtükleye emiyor işte çünkü uyuyor sürekli uyandıramıyoruz. Hastanede sarılık değeri çok yüksek değildi. 6,5 demişti en son doktor. Birden yükselmez herhalde.
Ön süt son süt olayına bakamıyorum çünkü daha süt tam gelmedi sanırım. Meme ucum yara oldu bile. Sağsam diyorum emdikten sonra belki sütün olup olmadığını anlarım. Ama canım o kadar yanıyor ki sağmak da istemiyorum. İşte analığın en zor günleri bunlar.
evet canim onu bosalttım şükür tekrarlamadı o şekilde daha..şimdilik çok dolarsa yine manuel pompayla azar azar rahatlatıyorum yetiyor..bu ikinci epidural spinaller ortak kaderimiz olmuş senle... bende hiç sevmedim bu sefer hem ameliyat esnasında çok perişan oldum hem sonrasında..hem başım ağriyo hem belim..inşallah geçer de kalıcı bi ağrı bırakmaz bende yoksa durum fena oturarak uyuyorum halaİlk üç hf gaz beklemiyolarmıymışhangi dünyada yaşıyorlar
Biz bebeği hastaneden getirirken oğlana da kaydıraklı top havuzu aldık takmıştı ona kafayı bekletiyoduk ama bugünlere , ona öyle bir sardı ki dikkatini bebekten uzaklaştırdık. Bi bakıp gidiyo bebeğe sarmadı. hiç değilse bir kaç günü böyle geçirelim rahat o sırada da iyice alışır varlığına . Eğer çok istediği birşey varsa almak için bu zamanlamayı kullanabilirsiniz siz de
Sen söyleyince hemen içtim bi kahve
Ay çıkardılar oğlan evde darlandı diye ben de çıktım valla . Benim bursadaki spinalim daha başarılıydı ya aşırı rahattı. bu ikinci spinalimi sevmedim bide erken de çıktım zorlandım.Bi tane fitil vermişti bursadaki dr um bana ağrı kesici onu sorucam bakayım bu dr uma. Senin mastit geçti mi sağdın mı süt sıcak duşta sonra işe yaradı mı? En son orda kalmışım ben
uyandır canım muhakkak..uyku tatli geldiği için almıyordur muhtemelenMerhaba arkadaşlar evimize geldik çok şükür. Bu esnada çok omuz tutulmam vardı takip edemedim forumu. Doğum yapanlara hayırlı olsun diyorum. Yapmayanlara zamanında kolay doğumlar diliyorum.
Henüz 2 gündür sağıyorum 40cc bebeğim 4 günlük.Kızlar kac günlüksünüz sagınca kac cc süt cıkıyo yazar mısınız az mı sütüm anlayamıyorum
Öğlen yaptı kaka şu an. Bakalım son emdikten sonda çiş yok. Zorla mama verdim az önce 20 ml içti içmedi. İlk başlarda şu sarılık mevzusu geçinceye kadar çok zor beslenme muhabbetikaka ve çiş sayısı rengi ne durumda peki
Niye baski yapiyolarki sana anlamiyorum..daha günün yarın doluyor..sonrasında 1 haftan daha var en.az.beklemek için..anneye destek olup stresini alcaklarına strese.sokuyolar..içerde kalan çocuk yok henüz elbet çikacak yani neyin telaşı buKendini niye suçladın ki kuzum ? Normal doğum istemekten doğal ne var. Olacak şeyi nasıl engellicez. Mutlu olmak istiyorsak elimizde olmayan sebepler için üzülmeyi bırakmamız lazım
Daha günü dolmamış belki son gün son saatlerde gelecek nerden bilecez ki ben de söylüyorum ama anlamıyo işte. Aynen 42 yi hiç beklemez benim dr. İnşAllah canım benim. Bugün yarın gelse iyi olur gerçekten
Benimki de şimdiye kadar gık demedi. Hiç sıkıntı çıkarmadı ama bu konuda çok sabırsız çıktı dediğin gibi onlar da yıpranıyor bu süreçte niye yıpranıyolarsa artık kendileri taşımıyobi de taşısalar hep isyan ederler heralde
Normal doğum için şartlar uygun değilse olmuyorsa dinlicem zaten canım diretmeye hiç gerek yok
Ağız salgısının yaraya sebep olduğunu bilmiyordum benimde 2 gündür göğsüm yara olmaya başladı kızardı ve el değemeyecek kadar hassaslaştı. Zaten oğlum emmede sıkıntı yaşıyor bide böyle olunca oğlumu hiç mi emziremicem diye üzülüyorum.Emzirdikten sonra son gelen sutunle krem surer gibi basina sür canım sonra onu sil sonra ayni islemi bir kere daha yap oyle birak memeyi. cok rahatlarsin benim gecmeyen yaralari vardi onlar bile bu islem ile duzeldi bebekten kalan ağız salgısı yaraya da sebep oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?