- 6 Şubat 2020
- 1.389
- 1.786
- 63
- 35
KIzlarAynı bizimkide öyle ya
Daha dün çıktık hastaneden 1 gece fototerapi aldı. Ben hep uyusun ne güzel diye bakıyordum ama bu defa da aç kaldı ve sarılığı yükseldi doktor beslenememiş dedi. Çocuk meğer sarılıktan uyanamıyormuş. O yüzden korkuyorum şimdi zorla uyandırdım.Uyandırma canım acıksa uyanır benm oglumda uyandı 12de yatmıştı emmedi 90cc mama yedi mızıklıyo uyumuyoda gözler açık bu saatte napacan yani oyunda oynamıyon yat uyu eziyetler resmen
Kız benim ki doğduğunda 36 cm di ve hiç kimse koca kafalı filan demediAma haftasıyla ilgili. Bizimki doğduğunda 34.5 cm idi kafa çapı
Selam kızlar 3 gün ağır bir sekilde hemoroidden heder oldum yatarak çocuğu emziriyordum oturmak için emzirme yastığının ustune oturuyordum boşluğa denk gelsin diye. burda denk geldim diye yazmak istedim kullanmadığım krem kalmadı fayda etmedi nasıl bir şişlikse gaz bile cikaramaiyordum en son farmasinin at kestanesi balsami sürdüm mentollü olduğu için cok yakıyor hatta acısından ağlamak üzereydim ama birebir damarı buzusturdugunden toparlıyor tavsiye ederim. Süt için ısırgan çayı rezene cayi sütlaç incir bir de e bebeğin promaltini kullaniyorum epey etkili oldular. Ilk gün sütüm gelmemişti milkplus kullandim o da çok iyi gelmişti ama içerisinde sodyum benzoat ve potasyum sorbat gibi koruyucular var kızlar bunlar biraz tehlikeli uzak durmakta fayda var. Bir de gaz mevzu var tabi onda da yüzüstü yatirip sırtını sıvazlama çok iyi geliyor alttan pirt pirt atıyorlar kamu spotu gibi oldu ama paylaşmak istedimbenim de söyle bir sıkıntım var emzik tutmuyor ve bu beni çok zorlayacak ne yapayım bilmiyorum 22 günlük oldu alır mi bu saatten sonra?
Canım benimki de aynı. Bence onların genizde birşey takılıyor. Benimkinin kuusnca özellikle ondan sonra hırıltısı artıyor.
Emzik zaten 1 Aydan sonra bebek emmeye aşılınca öneriyorlar biz de aynı günlüğüz daha vermem bekliyorum.
ewt ısıtılandan kalan dökülmeli. parça parça ısıtmak mantıklıBende öyle yapıyorum buzluktan cıkarılan sütler 24 saat durabilşyormus oda dolabın normal yerinde duruyor ben 30ar 40ar cc ısıtıp veriyorum
Gittik cok güzeldi ama gidene kdr uyumamıstı evde arabada uyudu oda yarım saat karnımda biraz acıkınca ondan huywuzlandı diye düşünüyorum yoksa banyo yu suyu seviyor ama dediğin gibi vi korku var spaya sokan kızın elini nasıl tutuyor bırakmadı hiç korktuCanım acaba kulağında sıvı mı var hala hemen olumsuz düşünmemek lazım zaten ama aklında kalmasın bence götür bende işitme testi için götürdüm pandemi hastanesine çift maske falan gittik her gittiğim yere de bebeğin tek kullanımlık alt açmalarını götürüyorum ona koyuyoruz kızı zaten işitmeyi de pusetin içinde uyuyordu hemen öyle yaptılar aktif sarılığı varken mi yapıldı bir de test benim kızın da sarılığı vardı yanlış sonuç verebilir dediler sonra baktılar vücutta yok sadece yüzde kalmış biraz sorun olmaz diyip yaptılar ondan dolayı da olabilir senin sonuç vermemesi
Böbrek sıkıntısı olabiliyor canım bebeklerde bende de idrar kaçağı var büyük ihtimal 1-2 içinde geçiyormuş bunlar biz de takipteyiz gebelikten beri hep azalma eğiliminde seninki de geçicidir Merak etme
Bence aynı odada kalın zaten sen belirti gösteriyorsun pozitifsen bebek senden antikor alacak bebekten uzak kalırsan sadece sağmaya kalkarsan süt üretimini de azaltırsın senin sütünden antikor alacak o yakalansa da cok daha kolay anlatacaktır sadede emzirirken çift maske takarsın benim arkadaşım da geçirdi bebekle odaları hiç ayırmadılar
Canım 100 Ccyi tek seferde bitiremeyebilirsin ileri de o yüzden istersen iki poşete bölüştür bundan sonra ben fazlaysa öyle yapıyorum
Aaa gittiniz mi spaya nasıldı yoğun bakımda kalan bebekler farklı bir yere gidince böyle tepkiler verebiliyor ilk zamanlar yine hastane ayrılık sanıyorlar tahminimizden daha akıllılar Valla zamanla geçecek bu durumlar canım güvenli bağlanma tam olarak oluşsun bitecek gidecek inşallah
canım sıvı kurumamış dediler kulakta. son kontrolde sarılık yoktu ama öncekinde vardı değer 15 ken yapıldı. eşim randevu alacak götürcez. tam bilmiyoruz nerden randevu alınacakCanım acaba kulağında sıvı mı var hala hemen olumsuz düşünmemek lazım zaten ama aklında kalmasın bence götür bende işitme testi için götürdüm pandemi hastanesine çift maske falan gittik her gittiğim yere de bebeğin tek kullanımlık alt açmalarını götürüyorum ona koyuyoruz kızı zaten işitmeyi de pusetin içinde uyuyordu hemen öyle yaptılar aktif sarılığı varken mi yapıldı bir de test benim kızın da sarılığı vardı yanlış sonuç verebilir dediler sonra baktılar vücutta yok sadece yüzde kalmış biraz sorun olmaz diyip yaptılar ondan dolayı da olabilir senin sonuç vermemesi
Böbrek sıkıntısı olabiliyor canım bebeklerde bende de idrar kaçağı var büyük ihtimal 1-2 içinde geçiyormuş bunlar biz de takipteyiz gebelikten beri hep azalma eğiliminde seninki de geçicidir Merak etme
Bence aynı odada kalın zaten sen belirti gösteriyorsun pozitifsen bebek senden antikor alacak bebekten uzak kalırsan sadece sağmaya kalkarsan süt üretimini de azaltırsın senin sütünden antikor alacak o yakalansa da cok daha kolay anlatacaktır sadede emzirirken çift maske takarsın benim arkadaşım da geçirdi bebekle odaları hiç ayırmadılar
Canım 100 Ccyi tek seferde bitiremeyebilirsin ileri de o yüzden istersen iki poşete bölüştür bundan sonra ben fazlaysa öyle yapıyorum
Aaa gittiniz mi spaya nasıldı yoğun bakımda kalan bebekler farklı bir yere gidince böyle tepkiler verebiliyor ilk zamanlar yine hastane ayrılık sanıyorlar tahminimizden daha akıllılar Valla zamanla geçecek bu durumlar canım güvenli bağlanma tam olarak oluşsun bitecek gidecek inşallah
O aralıkta uykuda mı emiyor yada mama yiyor benimki uykuda emmiyor ama memede uyumaya başladıysa emiyorya 11:30da uyumuştuk baktın homurdanıyor saate baktım 05:38iyi uyumuşuz. tabi alt değiştir emzir hala uyuyamadık sağolsun 3beze de kaka yaptı koyarken.
Canım ayırdık odaları babasıyla yattı ufaklık. Cesaret edemedik. Gece sadece 2 kez emzirdim. Hemen verdim.Canım acaba kulağında sıvı mı var hala hemen olumsuz düşünmemek lazım zaten ama aklında kalmasın bence götür bende işitme testi için götürdüm pandemi hastanesine çift maske falan gittik her gittiğim yere de bebeğin tek kullanımlık alt açmalarını götürüyorum ona koyuyoruz kızı zaten işitmeyi de pusetin içinde uyuyordu hemen öyle yaptılar aktif sarılığı varken mi yapıldı bir de test benim kızın da sarılığı vardı yanlış sonuç verebilir dediler sonra baktılar vücutta yok sadece yüzde kalmış biraz sorun olmaz diyip yaptılar ondan dolayı da olabilir senin sonuç vermemesi
Kendimi zorluyorum mastite ama dolgunluk hissi de acı da yok gibi. Acaba var mı diye dinliyorum kendimi ama yok yani. Valla gece hiç uyumayan bebeği 2 buçuk civarı ben uyandırdım. Emzirdim uyumaya devam etti. Sabah 5 buçuk gibi emzirdim yatırdık uyumaya devam etti. Ben de şaşkınım dediğin doğru galiba.Acı değil de ağırlık hissi olmuştu bende sanki memeler bir ton ağırlığa ulaşmıştı ama farklı belirtiler olabiliyor inşallah mastittir diye dua ettiğimize inanamıyorum ne günlere kaldık azalsın diye beklerken salgın daha da artıyor hepimiz bir gün geçireceğiz bu illetibebekler annenin hasta olduğunu hissedince onlar da uyurmuş biliyor musun seninki de öylelikle sen dinlen hemen iyileş diye süre tanıyor ablamdan biliyorum hasta olmuştu ateşleniyordu gece bebek Neredeyse hiç uyanmıyordu Ayak ucunda da kedi ikisi de hissediyorlardı valla
Yok canım ama zorluyorum işte belki odur diye.Göğüslerde şiş oluyormuş mastitte var mı öyle bişey
Herkes birşey diyor. Damak yapısını bozuyormuş ben de duydum ama devamlı kullanımda şey biliyorum. Hani bazı bebelerde ağzından hiç düşmez ya öyle. Dün akşam rahatsızdır benim bebeği uyutamamışlar emzik vermişler. Bırakmıyor emziği diyorlar. Alıyorum diyor eşim kıyamet kopuyor. Yani emziğe başlamış bulunmaktayız.Bunu duymamistim. Bir haftalikken basladik biz kullanmaya.
Bende emzigi birakma konusuna deginicem. Bebek 6-9 ay civarindayken emzikle vedalasin. Uzun kullanimda damak yapisini bozabilir emzik demisti dr umuz.
Canım ya geniz dolu benimkinin oda mı delikler küçük olduğu için olurKIzlarst1248 burun delikleri küçük olduğu için ilk aylar hırıltı olabiliyor Burunu açıyorsanız devam ediyorsa evde nem değeri nasıl nemsiz ortamda da artıyor çocuğun bulunduğu odaya ıslak nemli bez serin oda nemlensin biraz bakalım değişecek mi kuru havadan mı
bizim bugün yenidoğan çekimimiz vardı. hikayedeki benim oğluş. bir maşallahınızı alırız
yok uyumadan meme+40cc mama içmişti. uyanmadı hiç o saate kadar. şimdi de uyuyor mesela 7den beri. ben sarılık riski ortadan kalkınca hiç uyandırmıyorum geceleriO aralıkta uykuda mı emiyor yada mama yiyor benimki uykuda emmiyor ama memede uyumaya başladıysa emiyor
Cocuk doktoru yonlendirdi bizi once oradan randevu aldik onlarda ultrasona gonderiyorCnm telle alcam o yüzden tam söylemem lazım 182 dekiler bilmiyor ki kalca usg si desem bilmezler yani su hastaneden su bölümden demem lazım ama hangi bölüm
Canım Ankara’dasın değil mi? Ben de 40 uçurması için düşünüyorum. Araştırma yapıyorum. Nereye gittiniz?Gittik cok güzeldi ama gidene kdr uyumamıstı evde arabada uyudu oda yarım saat karnımda biraz acıkınca ondan huywuzlandı diye düşünüyorum yoksa banyo yu suyu seviyor ama dediğin gibi vi korku var spaya sokan kızın elini nasıl tutuyor bırakmadı hiç korktu
Kiyamam sana ya tek basina olmak cok zor Allah yardimcin olsun cnm yakinlarinda hemen iyilesirde yaninda olurlar insallahinşallah canım yaa saolasın iyiler şükür ama nefatife dönmeden malesef eve alamıycam hiçbirini. bende dört gözle annem çıksında gündüz bebeğe baksın diye bekliyorum malum bizim kafalar uykusuzluga gelmiyor korkuyorum evde de yanlız olduģum icin bayilir kalirım diye
Peteklere su koyuyorum aslinda ama biraz sicak oda belki ondandirKIzlarst1248 burun delikleri küçük olduğu için ilk aylar hırıltı olabiliyor Burunu açıyorsanız devam ediyorsa evde nem değeri nasıl nemsiz ortamda da artıyor çocuğun bulunduğu odaya ıslak nemli bez serin oda nemlensin biraz bakalım değişecek mi kuru havadan mı
Kız benim ki doğduğunda 36 cm di ve hiç kimse koca kafalı filan demedihatta şu an 37,6 olmuş bana küçücük kibar bi kafası var gibi görünüyor
Geçmedi derken cildinde mi var hala göz ve yüz bölgesinden çok sonra geçebiliyor çünküUzamis sariligi olan var mi aranizda. Benim bebekte hala gecmedi. Yarin doktora gotrcem. Nasil bir tedavi uygularlar hastaneye yatirilir mi korkuyrm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?