- 24 Kasım 2013
- 3.003
- 2.105
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #28.321
Ben yeni bir haftadır veriyorum bir yada iki çay kaşığı sadeceannem su vermeyi çok istiyordu benim bebeğime. en son gittiğimiz kontrolde özellikle annemin yanında sordum su işini. sakın vermeyin zaten önsütte ve mamasında su var ihtiyacı yok, demişti. ben de vermiyorum.
Evet doktorlar vermeyin diyo bende hiç vermedim . Veren olduğunu görünce merak ettim ama en iyisi vermemek :)annem su vermeyi çok istiyordu benim bebeğime. en son gittiğimiz kontrolde özellikle annemin yanında sordum su işini. sakın vermeyin zaten önsütte ve mamasında su var ihtiyacı yok, demişti. ben de vermiyorum.
Maşallah benim iki memeden bi kere sadece 120cc geldi ikisinden 60 anca çıkıyor. Artık sağamıyorum bizimki uyanık olduğu her an emiyor çünküBu arada gercekten cok artırdı sağmak. 12'de yatıyorum bazen 1'de uyuyabiliyorum ama yine de 3'te saat kuruyorum sağıyorum bazen 150cc cıkıyor ıkı saatte. Sabaha tekrar doluyo tek memede 150 cc oluyor. Yanı sabah sekızde. Genel olarak gündüz almasa da gece veriyoruz biberonda. Bır ara gercekten azaldgnı hıssetmıstım memeler geç sertleşiyordu, bır de gece yatmadan sağıyorum kalanı. Acayip etkili oldu.
Yemeniz de bı degisikkik var mı süt yapsın diyeBu arada gercekten cok artırdı sağmak. 12'de yatıyorum bazen 1'de uyuyabiliyorum ama yine de 3'te saat kuruyorum sağıyorum bazen 150cc cıkıyor ıkı saatte. Sabaha tekrar doluyo tek memede 150 cc oluyor. Yanı sabah sekızde. Genel olarak gündüz almasa da gece veriyoruz biberonda. Bır ara gercekten azaldgnı hıssetmıstım memeler geç sertleşiyordu, bır de gece yatmadan sağıyorum kalanı. Acayip etkili oldu.
Canım benm gündüz hep memede zaten emzık de vermedgm ıcn. Gece bır kez bıle sağmak yanı bebıs derın uyuduğunda senın gündüz olur bu bır kez sağabilrsen artırır belkı. Sekız saatte tek memeden cıkan sımdı beş saatte cıkıyor arada sağdığım bonus. Hatta akşam yatarken bıle seksen cc cıkmaya başladı inanamıyorum. Kusunca da dolapta oldugunu bilmek rahatlatıyor. Valla şu elektrikli sağma makinesini icat edene teşekkür ediyorum hepMaşallah benim iki memeden bi kere sadece 120cc geldi ikisinden 60 anca çıkıyor. Artık sağamıyorum bizimki uyanık olduğu her an emiyor çünkü
Hayır farklı bir şey yok ama hıc aç kalmıyorum. Güleceksiniz ama hepi topu bır iki kgyu veremedım umrumda da değil altıncı aydan sonra verırım. Ama su da var bzmkı uyuyan bır bebek genelde bır kez uyanıyor ya da nadiren ıkı kez. Yatıp uyuyordum ilk zamanlar uzunca bir süre de yattım uyudum, memeler tembelleşiyor bu bır gercek, dedim sağayım. Bı de sağdgmı ısıtıp vermek daha kolay öbür türlü çok zaman alıyor. Uyku açılıyor filan. Sağ olsun eşim de yardımcı oluyor. Bır kez kalkar mutlaka ısıtıp verir sütü.Yemeniz de bı degisikkik var mı süt yapsın diye
Benim bebek gündüz uyumuyor gece 5 6saat hiç uyanmiyrdu ama göğüslerde hı sertlik de yoktu dedignz gibi ama bu u ay hiç kilo almamis 4saattrn fazla uyumasn dedi dr sağıp vermek mantıklı uyandirinca da düzen kuramadik sürekli utanır olduHayır farklı bir şey yok ama hıc aç kalmıyorum. Güleceksiniz ama hepi topu bır iki kgyu veremedım umrumda da değil altıncı aydan sonra verırım. Ama su da var bzmkı uyuyan bır bebek genelde bır kez uyanıyor ya da nadiren ıkı kez. Yatıp uyuyordum ilk zamanlar uzunca bir süre de yattım uyudum, memeler tembelleşiyor bu bır gercek, dedim sağayım. Bı de sağdgmı ısıtıp vermek daha kolay öbür türlü çok zaman alıyor. Uyku açılıyor filan. Sağ olsun eşim de yardımcı oluyor. Bır kez kalkar mutlaka ısıtıp verir sütü.
Çok geçmiş olsun canım, ateşi mi yükseldi hangi şikayetle doktora gittiğinizde farkettiniz? Bizde de bir hırıltı durumu varda o yüzden soruyorumBenim oğlum hastalandıdoktor antibiyotik başladı boğaz enfeksiyonu varmış
Ben iki ay aşılarımız için sağlık ocağına gittiğimizde hemşirenin tavsiyesi üzerine bir çay kaşığı verdim. Ama benim bebeğimin cildinde kuruluk vardı, susuz kalmış o yüzden ver dedi. Yani benim ki gibi bi durumun yoksa vermene gerek yok cnm. İhtiyaç , bebekten bebeğe göre değişiyor. Herşey yolundaysa vermene gerek yok canımEvet doktorlar vermeyin diyo bende hiç vermedim . Veren olduğunu görünce merak ettim ama en iyisi vermemek :)
Bende sizin gibiyim, maksimum 2-3 kilo vermişimdir doğumdan sonra o da bebekHayır farklı bir şey yok ama hıc aç kalmıyorum. Güleceksiniz ama hepi topu bır iki kgyu veremedım umrumda da değil altıncı aydan sonra verırım. Ama su da var bzmkı uyuyan bır bebek genelde bır kez uyanıyor ya da nadiren ıkı kez. Yatıp uyuyordum ilk zamanlar uzunca bir süre de yattım uyudum, memeler tembelleşiyor bu bır gercek, dedim sağayım. Bı de sağdgmı ısıtıp vermek daha kolay öbür türlü çok zaman alıyor. Uyku açılıyor filan. Sağ olsun eşim de yardımcı oluyor. Bır kez kalkar mutlaka ısıtıp verir sütü.
Anladım canım. Doktora daha yeni görürdüm kuruluk olsa söylerdi heralde . Sen hemşire soylemeden öncekuru olduğunu anlamış miydin canımÇok geçmiş olsun canım, ateşi mi yükseldi hangi şikayetle doktora gittiğinizde farkettiniz? Bizde de bir hırıltı durumu varda o yüzden soruyorum
Ben iki ay aşılarımız için sağlık ocağına gittiğimizde hemşirenin tavsiyesi üzerine bir çay kaşığı verdim. Ama benim bebeğimin cildinde kuruluk vardı, susuz kalmış o yüzden ver dedi. Yani benim ki gibi bi durumun yoksa vermene gerek yok cnm. İhtiyaç , bebekten bebeğe göre değişiyor. Herşey yolundaysa vermene gerek yok canım
Benmki de gündüz uyumuyor memede fılan. Ya da en fazla bır saat, bazen ayakta uyutuyorum. Genelde tilki uykusu. Şükür gece iyi. O da yetiyor. Bu arada göğğs ölçülerim de büyük değil zaten büyüklükle alakası yokmuş süt olayının. Ama yemek saatlerım belli, arada süt içerim, meyve yerim, yoğurt yerim. Yanı aç kalmam hıc. Kusmasa buzlukta baya süt olacaktı ama ıste bır kusmuyorsa bir kusuyor. Kusunca da demoralize oluyorum ama en azndan cogaldıBenim bebek gündüz hiç uyuju
Benim bebek gündüz uyumuyor gece 5 6saat hiç uyanmiyrdu ama göğüslerde hı sertlik de yoktu dedignz gibi ama bu u ay hiç kilo almamis 4saattrn fazla uyumasn dedi dr sağıp vermek mantıklı uyandirinca da düzen kuramadik sürekli utanır oldu
Saol canım.ateşi yok.öksürüyordu bir de kusacak gibi hareket yapıyordu sürekli.bunlara ek olarak da birden fazla hapşırınca direkt doktora gittik.dünden bu yana biraz daha iyi.öksürük bi hayli azaldı ,hapşırık hiç kalmadı çok şükür.ama antibiyotik girdi vücuduna işteÇok geçmiş olsun canım, ateşi mi yükseldi hangi şikayetle doktora gittiğinizde farkettiniz? Bizde de bir hırıltı durumu varda o yüzden soruyorum
Ben iki ay aşılarımız için sağlık ocağına gittiğimizde hemşirenin tavsiyesi üzerine bir çay kaşığı verdim. Ama benim bebeğimin cildinde kuruluk vardı, susuz kalmış o yüzden ver dedi. Yani benim ki gibi bi durumun yoksa vermene gerek yok cnm. İhtiyaç , bebekten bebeğe göre değişiyor. Herşey yolundaysa vermene gerek yok canım
Kesinlikle katılıyorum, Bergüzar Korel bır paylaşımda bulunmuş cok hosuma gtti dedim hepsine katılıyorum. Yetmese mams verirdik ama bazı yöntemler gercekten artırıyor paylaşmak istedimBende sizin gibiyim, maksimum 2-3 kilo vermişimdir doğumdan sonra o da bebekhatta almışımdır bile, çünkü sürekli yeme halindeyim. Doktorlar ilgisi olmadığını söylüyor ,belki psikolojiktir bilmiyorum; ama ben bir öğün atlasam sütümün azaldığını hissediyorum. O yüzden kilomu şuan hiç dert etmiyorum. Vereceğim zamanlar gelecek elbet. Havalar ısındığında bebeğimle yürüyüşede çıkarım. Kilo hallolur ya
Söylerlerdi muhakkak canım, cildinde bi kuruluk hissetmiştim ama susuzluğa bağlı olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Ölü derisini attığını düşünmüştüm. Mama veriyorsan bir seferlik mamasında iki çay kaşığı kadar su fazladan koyarak mamayı açmamı istediler. Anne sütü içinde , içtiğim su miktarını arttırmamı istediler. Bir-iki günde çay kaşığı kaynamış ılıtılmış su verebilirsin dediler. Bende takipteyim şimdi canımAnladım canım. Doktora daha yeni görürdüm kuruluk olsa söylerdi heralde . Sen hemşire soylemeden öncekuru olduğunu anlamış miydin canım
Saol canım.ateşi yok.öksürüyordu bir de kusacak gibi hareket yapıyordu sürekli.bunlara ek olarak da birden fazla hapşırınca direkt doktora gittik.dünden bu yana biraz daha iyi.öksürük bi hayli azaldı ,hapşırık hiç kalmadı çok şükür.ama antibiyotik girdi vücuduna işte
Anladım ben uyutuyum da yemek yiyim filan modunda olduğum için kendimi acvbiraktm bu i de başka sebeplerden moralim bozuktu direk süt gitmisBenmki de gündüz uyumuyor memede fılan. Ya da en fazla bır saat, bazen ayakta uyutuyorum. Genelde tilki uykusu. Şükür gece iyi. O da yetiyor. Bu arada göğğs ölçülerim de büyük değil zaten büyüklükle alakası yokmuş süt olayının. Ama yemek saatlerım belli, arada süt içerim, meyve yerim, yoğurt yerim. Yanı aç kalmam hıc. Kusmasa buzlukta baya süt olacaktı ama ıste bır kusmuyorsa bir kusuyor. Kusunca da demoralize oluyorum ama en azndan cogaldı
Yok canım.kimse gelip gitmiyor.benim boğazım ağrıyordu doktor benden de geçmiş olabileceğini söyledi.zaten de şu anda boğaz ağrım yerini gribal enfeksiyona devretti.kulaklarım çakıyor resmenÜzülme canım, antibiyotik almasa belki boğaz enfeksiyonu ilerleyecekti o zamanda acıdığı için beslenemeyecekti. Kusacak gibi yaptığına göre belki boğazında balgam vardı. Bu da beslenmesini azaltacaktı, Daha halsiz düşecekti.
Dışardan gelen-gideniniz çok mu canım? Başkasından bulaşmış olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?