- 24 Kasım 2013
- 3.003
- 2.105
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #29.241
Yaa bu kayinvalideleri kesmek gerek benimki hamileyken bana yardım ederdi yada normalde etse neymiş efendim oglum otur ben sana hiç iş yaptirmadim ben yardım ederim oğluma iş yaptırma diyor sen karışma yaptırmadım diye yapmaktan kaçıyor keşke yaptirsaydin ben kölesi değil esiyim hayli hayli yapicak asıl sen otur misafirsin dedim eşimde amme yaparım sen otur diyor bı kaşık suda bogucam bir kerede alınsa keşke de kendini toparlasa kayınvalidem herşeye maydanozlarBekarlıklarında neyi nasıl görmüşseler öyle devam etme kafasındalar çünkü.kv eski kafa.yok efendim erkek iş yapar mıymış? Geçen gün ona dedimki erkek adam iş de yapar ,eşine yardım da eder niye rahmetli kayınbabam senin maydonozuna kadar alıp getimiyor muymuş? Bu yardım değil de ya ne?
Ben böyle söyleyince kırdı dizini oturdu.
Anası gidince eşime de dedim ki annenin söyledikleri annenin dünyasına ait.Sen bu evdeki görevlerini unutmayacaksın ve eşine yardım edeceksin dedim.O da şakayla karışık tamam hanımcım diyo
Bizde var ama hafif ağır bişey diyemem normal taş yani bilemedimKızlar kehribar taşı alan var mı nasıl oluyor? Eşim almış sağolsun ama çok hafif sanki plastik gibi taş deyince insan ağır bekliyor biraz düz mantık
Nerden almıştınızBizde var ama hafif ağır bişey diyemem normal taş yani bilemedim
Benimki de elimden geldiğince yardımcı olur da varlığı hata gibi geliyorvalla hepinize katılıyorum. saçı sakalı uzattım artık kendimden umudu kesinceeşim allah var çok yardımcıdır bana. kızımızla ilgilenir yardım istediğimde koşar ama lohusa kafasından mı bilmiyorum bazen nefes alışverişi bile batıyor bana
pandemi bence hepimizi mahvetti. çoğumuzun hamileliği evde geçti neredeyse şimdi anne olunca da evdeyiz. giyinip süslenmek şöyle dursun çoğu zaman tuvalete gitmeye vakit bulamıyoruz artık. akşam giydiğim pijamayı sabah çıkartıp normal kıyafet giydiysem şanslıyım diyorum ben.
pandemi olmasa en azından haftasonları bile eşlerimizle bebeklerimizle şöyle bi yürüyüp gelsek, denize karşı bi çay içsek, arabayla bi tur atsak bi yerde piknik yapsak bile keyiflenirdik ama bunlar bile lüks artık bize. vardır bunda da bi hayır
not: 2. çocuğu kesinlikle düşünmüyorum
Bu tür özel taşları satan bir yerden çarşıdaNerden almıştınız
Vayy her çocuk bir olmaz Valla bak ilk ikide zorlanmadım 3.de pandemi beni mahvetti yoksa güzel şey korkma korkma2. ye korktum 3. hayal yani öyle böyle korkmadım
Ayy odada içmesi kötü olmuş ben dövüşürüm misafir varsa oda ortam eğlenceliyse anca ozmn Bi seferlik içilir yoksa misafirede balkonu gösteririmBenim ki oda da içiyor canım öyle balkona çıkıp içecek vay babam vay...ben bebeği obur odaya koydum ama tv o oda da olunca kızım anlamıyor hep o oda ya gidiyor oğlum egerki sakinsebeya uyuyorsa hemen ordayımparonayak oldum ben sanki hep kızlarla falan konuşacakmış gibi hissediyorum maalesef
Valla canım tecrübe illa oluyor ama her bebek farklı oluyor benimkide aynı dediğin gibi bizimki oynuyor biranda çığlık çığlığa ağlıyor sanırsın çimcikliyosun geçecek demekten başka çare yok 3-4ay sendromlarına giriyorlar sanırımAmin haklısıniztecrübeli anne olarak bişey sorucam size benim kız son bı kaç gündür sürekli uyumak istiyor ama uykularida kısa en uzunu bir saat uyanıyor normalde memede uyuyan bir çocuktu memede eskisi kadar çok emmek istemiyor 5 dakka en fazla emiyor dalamiyor doğal olarak müdahale edip sallayarak uyutuyorum malesef hic böyle bişey yaşadınız mı siz bir saat uyanık kaldı mi başlıyor mirildanmaya huysuzlanmaya gözlerini ovusturmaya uslu bir bebeydi şimdi tüm günüm odasında geçiyor nerdeyse çok yıpratıyor beni
Kendilerini ne zannediyorlarsaYaa bu kayinvalideleri kesmek gerek benimki hamileyken bana yardım ederdi yada normalde etse neymiş efendim oglum otur ben sana hiç iş yaptirmadim ben yardım ederim oğluma iş yaptırma diyor sen karışma yaptırmadım diye yapmaktan kaçıyor keşke yaptirsaydin ben kölesi değil esiyim hayli hayli yapicak asıl sen otur misafirsin dedim eşimde amme yaparım sen otur diyor bı kaşık suda bogucam bir kerede alınsa keşke de kendini toparlasa kayınvalidem herşeye maydanozlar
Bebeğime daha almadım ama kendim önceden almıştım tots and more dan dediğin gibi hafif birşey ki yetişkin kolyesi hafifse bebeğinki dünden hafif olurKızlar kehribar taşı alan var mı nasıl oluyor? Eşim almış sağolsun ama çok hafif sanki plastik gibi taş deyince insan ağır bekliyor biraz düz mantık
Nerden sorguluyoruz sertifikası var daBebeğime daha almadım ama kendim önceden almıştım tots and more dan dediğin gibi hafif birşey ki yetişkin kolyesi hafifse bebeğinki dünden hafif olursertifikası oluyor glt diye ordaki numara ile sorgulayabiliyordum orijinalliğini
Yok laftan anlamaz diger hanımların dediği gibi anneleri nasıl öğretmişse öyle alışıyorlar benim annem , babam sigara kullanmıyor 4 kardeşiz bizde kullanmıyoruz ağaç yaş iken eğilirmişAyy odada içmesi kötü olmuş ben dövüşürüm misafir varsa oda ortam eğlenceliyse anca ozmn Bi seferlik içilir yoksa misafirede balkonu gösteririm
Ayy bide o mesele var demi bende sürekli kontrol ediyordum online oyun olunca inşallah bırakır
Haklısın canımYok laftan anlamaz diger hanımların dediği gibi anneleri nasıl öğretmişse öyle alışıyorlar benim annem , babam sigara kullanmıyor 4 kardeşiz bizde kullanmıyoruz ağaç yaş iken eğilirmiş
Cok gecmis olsun arkadasimKızlar hani bazı arkadaşlarım yazmış ya hala depresif hissediyorum diye bende de saçma düşünceler var. Ben ilk doğum yaptığımda çocuğumu benimsiyemedim, emziremedim ilk başta göğüs uçlarım yara oldu, ardından mastit oldum, kalan karnımı şişen ayaklarımı çok kafama taktım. Nası bi ruh haline büründüysem ben çok çirkinim ne çocuğuma yetiyorum ne kendime ne kocama deyip eşimin beni aldatcağını bile düşündüm ah ona çektirdiklerim... Şimdi yaptıklarıma o kadar üzülüyorum ki. Bide neden çocuk yaptım keşke yapmasaydım dedim bikaç kez demez olaydım. Çocuğum 1 yaşında ameliyat olcak şimdi o dediklerim yüzünden ya bişi olursa çocuğuma ben çok şükürsüzüm diyorum kendi kendime. Çok saçma biliyorum ama kafamdan uzaklaştıramıyorum bu düşünceleri
Haklısın canım, benim eşime evde hiçbir iş yaptırmamış kayınvalıdem. İlk zamanlar bize geldğinde şaşşırıyordu masayı toplamaya yardım etmesi, bulaşık makinesine koymaya yardım etmesine filan. Ben zevk alıyorum filan diyince bir sey diyemedi :) kı sağ olsun gercekten elinden geleni yapıyor ama baştan yaptırtmasaydım alışmazdı. Oğullarımızı da alıştırmalıyız ilerde yardım etmeliler kazulet gibi olmasınlar, eşleri de anne baba yavrusu onların da yardıma ihtiyacı olacakBenim eşim bana yardımcı olmadığı zamanlarda ona diyorum ki “bu çocuğu ben babamın evinden mi getirdim acaba? “Kalkıp yardım etmelisin diyorum o da haklı olduğumu anlıyor.
Geçenlerde de 5 gün yıllık izin kullandı.baktım boyuna oturuyor.ona dedim ki böyle oturacaksan o iznini boz ve iş yerine tekrar git.benim burda oturacak adama değil,bana yardım edecek adama ihtiyacım var dedim.
Arada bir bunları sarsmak gerek.yoksa beyinleri duruyor.pili bitmek üzere olan kumandayı sarsarız da çalışır yaaa bunları da arada sarsmak gerek.yoksa fabrika ayarlarına doğru gidiyorlar.
Bi mama takviyesi yapsana değişecek mi canım? Bazen uykusuzluk sütü azaltabilirAmin haklısıniztecrübeli anne olarak bişey sorucam size benim kız son bı kaç gündür sürekli uyumak istiyor ama uykularida kısa en uzunu bir saat uyanıyor normalde memede uyuyan bir çocuktu memede eskisi kadar çok emmek istemiyor 5 dakka en fazla emiyor dalamiyor doğal olarak müdahale edip sallayarak uyutuyorum malesef hic böyle bişey yaşadınız mı siz bir saat uyanık kaldı mi başlıyor mirildanmaya huysuzlanmaya gözlerini ovusturmaya uslu bir bebeydi şimdi tüm günüm odasında geçiyor nerdeyse çok yıpratıyor beni
Bu arada bizim oğlan ıkı yumruğunu ağzına sokmaya çalışıyor birkac gündür özellikle çıldırmış gibi eli ağzında sürekli, bugün ne göreyim damağında dişler görünüyor. Çıkmasına az kalmış patlattı patlatacakkızım 8.5 aylıkken cıkarmıstı kardeşler nasıl farklı oluyor gercekten. Hatta kızım elini bir kere bile ağzına götürmemişti maaşallah tosuncum cop cop coplatıyor güldürüyor insanı
KazuletHaklısın canım, benim eşime evde hiçbir iş yaptırmamış kayınvalıdem. İlk zamanlar bize geldğinde şaşşırıyordu masayı toplamaya yardım etmesi, bulaşık makinesine koymaya yardım etmesine filan. Ben zevk alıyorum filan diyince bir sey diyemedi :) kı sağ olsun gercekten elinden geleni yapıyor ama baştan yaptırtmasaydım alışmazdı. Oğullarımızı da alıştırmalıyız ilerde yardım etmeliler kazulet gibi olmasınlar, eşleri de anne baba yavrusu onların da yardıma ihtiyacı olacakBen yapmazsa kızarım oğluma zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?