2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
o ne demek ya yeğeninde daha mutluydu bilmem ne. valla kk nın klasik cümlesi ama bi cinnet her şeyi çözer. olur olur da bu kadarı da eşeğin kulağına su kaçırmak artık.

senin ilk bebeğinse onun da ilk bebeği hiç mi hevesi yok ya. insan bi alınan kıyafetlere bakar bi nasılsın der ah vah deyince koşar ne oldu der. sanki istenmeyen bebek. allah akıl fikir versin bu babalara

İstenmeyen bebek değil tabi ki , evleneli 4 sene oldu o benden çok istiyordu hatta , Bu haline çok üzülüyorum ama şu an hiç hevesli değil , Kıyafetlere filan da bakmadı , merak etmiyor. Kaç kere gidelim birlikte beşik alalım dolap alalım dedim oralı olmadı , erteledi ama arkadaşlarından biri herhangi bişey için çağırsa gider , annesinin ev işleri için koşarak gider , hatta bu işler için elinden geldiğince beni de kullandırmaya çalışır. Ev içinde ev arkadaşlığı dışında bi ilişkimiz yok , hatta ev arkadaşlığı değil ben evin yardımcısı gibiyim. Yemek yap ,temizlik yap , ütüsünü yap . Sırf o da bana sorsun diye işten gelince nasılsın diyorum ben konu açıyorum , yemeği bile ayrı yiyoruz , o oyun ne zaman biterse o zaman geliyor, Ayrılmak istiyorum başka bi çözüm yolu bulamıyorum ama ailelere bunu anlat , eşim zaten bunu hiç anlamıycak, Ona göre herşey normal , zaten gebeliğin son zamanları . Tam cinnet geçirmelil bir dönemden geçiyorum. Özür dilerim daha fazla anlatıp kimseyi okumakla yormayım , burda herkes heveslerini güzel duygularını paylaşıyordu, bunun yeri de değildi ama çok bunaldım artık .

iyi de aileler değil sen evlisin bu adamla. aynı yastığa baş koyup aynı sofrada yemek yemedikten sonra ne anladım ben eş olmaktan.

Sanırım herkes aynı modda.Sıcaklar bir yandan,çabuk yorulma hiç bir şeye yetememe,doğum korkusu ve sonrası derken çıkmaz bir sokağa girdiğimi düşünüyorum
valla ben korkuyu falan unuttum artık sıcaklarla ve tansiyon düşmesiyle başım belada

Benzer duygular hissediyorum. Eşim aynı hiç değiişmedi. Ama hamile olunca daha fazla ilgi istiyorum. Kaç kere boşanmayı düşündüm. Yakın arkadaşlarım da yok. Yalnızlıktan boğulacak gibi oluyorum.
Riskli gebelik olunca ev işlerini yapmak zorunda kaldı. Onu yap bunu yap demekten, hatta nazlandırmaktan yoruluyorum. Her işimi yapmadı diyemem. Elim ayağım oldu. Ne söylesem yapıyor ama söylemesem yapmıyor.
Eşim de beni işler, hamileliğin değil ruh halin yordu diyor. Ona da kendime de hayatı zindan ettim sanki.

sadece 1 gün dayanabilirler mi acaba bu kadar hormon değişimine - yüklenmesine. onlar havayı 28 derece hissederken bizim 35 hissetmemize. aniden gelen öfke, ağlama krizlerine. bebek 1 gün bile hareket etmese hissettiğimiz o korkuya. yalancı kasılmaların verdiği acıya. kontrollerde sedyeye yatarken içimizden ettiğimiz allahım nolur kötü bişey çıkmasın demelerimizin verdiği hisse. doğumun vereceği acıya... bunlardan birini çekseler başlarlar mızmızlanmaya. sonra çekilemeyen biz oluyoruz.

ellerimiz ayaklarımız davul gidi oldu. kaçar kilo aldık. endişeyle taşıyoruz her birimiz bu bebekleri. her gün doğsa da rahat etsek diye bekliyoruz. dahası doğduktan sonra da biz ilgileneceğiz ama beylere bi yer süpürmek iki kaşık yemek yapmak yediğini toplamak çamaşır katlamak zor geliyor. binbir nazla niyazla iş yapıyorlar.

bunları bile bile istediler bu çocukları. hayat müşterek ama bizim feda ettiklerimizle onların feda ettikleri denk değil. ve biz seve seve bunlara katlanırken acaba onlar neyin nazını tribini yapıyo.

yerim o tribi.

kızlar 2.5 ya da 3 lt su içebilen var mı? allahım eskiden şakır şakır içerdim şimdi 2 lt yi az geçsem şişiyorum resmen midem mi küçüldü ne oldu anlamadım hiç. zaten 2 bile içsem tuvalete gitmeleri saymıyorum artık

Onlara bizi seyretmek bile zor geliyor. Sorsan daha kolay taşırlarmış bebeği karınlarında kolay sanıyorlar.

B
Benim doktorum eliyle karnıma dokununca kasılmaları hissetti ve nst de 70 civarı sancım çıktı erken doğum riskim var.
Bende plesanta previa kanama riski var. sezaryen yapılacak. En ufak sancıyı takip ediyorlar. Nst de sancı çıkmadı. Sancı çıksa hemen ameliyata alıcaklardı ya da sancıyı durdurmaya çalışcaklar.

Benim durumum senden biraz daha farklı arkadaşım , benim gebeliğim çok şükür riskli değildi şimdiye kadar bir problem yaşamadık böyle olunca da asla şu işi yap demiyorum ona , her işi elimden geldiğince yapıyorum ama bunların hiçbirinin gözünde önemi yok , ondan temizlik , yemek ekstra ilgi bişey beklemiyorum ama bi bebeğimiz olacak ihtiyaçları olacak en azından birlikte gidip mobilya seçelim istiyorum ama hep başka işler sunuyor önüme , yoruldum artık benim talep edip onun yanaşmaması beni hayal kırıklığına uğratmasından , söylememe rağmen yapmıyor, ayrılmak çözüm mü onu da bilmiyorum , ailesi ile konuştum bu durumu , Üzme gelinimizi demekten başka bişey olmadı . Tabi onlara herşeyi de anlatamıyorum . Eşimin herşey normalmiş gibi hayatına devam etmesi de ayrı sinir bozucu , yüzümü görüyor , tepkilerimi hiç saklamıyorum ondan , bana söylediği tek şey biz iyiyiz di mi herşey yolunda diyor . ( dalga geçiyor heralde benimle ) Tek başıma dayanabildiğim götürebildiğim kadar götürüp onu bi yerde indirmeyi düşünüyorum artık

Kızlar şimdiye kadar kaç kilo aldınız hamile olduğumu öğrendiğim günden beri tek korkum fazla kiloydu çabuk kilo alan ama hemen veremeyen birisi olduğum için
Hiç kilo arkadaşım 77 ile kaldım 74 ü zor gördüm iştahım inanılmaz kapalı bisey yemek istemiyorum bebegin durumu iyi ama kaç kg doğar inan düşünmekten kafayı yiyeceğim o iyi olsun da başka bisey istemiyorum
Ben çok içiyorum zaten gebelik öncesinde de hiç tutamazdım şimdi kanki olduk wc ile sodayı da günde 2ye çıkardım içim yanıyor resmen

Esim diyoki bitmedi gitti su hamilelik :) pandeminin basindan beri 7-24 beraber olunca :) ah dedim bide yasasan. Su haftami benim yerime 2 gun sen gecirsende anlasan dedim
Geçen gün (o kadar sabırlı adamdır kı anlatamam) bizimki de bitse de şu hamilelik sen de kurtulsan bız de kurtulsak dedı:)) halbukı uykusuz gecelerimden ya da sıcaktan yakınıyordum alt tarafı :)

Bence bu tür seylere takılmak yerine diğer şeylere odaklan çünkü herkes düşünceli davranmaya bilir dusunemeyebilir bu eşinin kötü olduğu anlamına gelmez karakter meselesi diğer huylarını bak nazını çekiyor mu seni seviyor mu senle hersyi paylaşıyor mu gibi şeylere bak ilk kez baba olacak yeni şeyler yaşadığı seni anlamiyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…