Rabbim kolay gecirtsin canim. Her iki dogum seklinden de korkuyorum ama normalden daha cok korkuyorum malesefPlanli sezaryen yapmayi dusunuyorum ama cok zormus sezaryen de. Saglikla atlatalim bu surecleri insaAllah
Tamam o zaman durduk yere heyecan yapmayayımBen hatırladığım kadarıyla diğer günlerden farklı bişey yaşamadım. Gece sancılarla uyandım, giderek arttı ve öğlen doğum oldu. Genelde bi anda oluyor. Bide bende sabah nisan geldi o zaman zaten anlaşılıyor iyice ama bebek hareketlerinde bi farklılık yoktu ekstra.
Benim de bugün yukarı yukarı vurdu da acaba mı demiştim ama genel kanı bir değişim yok yönünde sanırım :)doğumdan bir önceki gün aşırı hareketliydi bebek yanımda karşımda oturanlar görebiliyodu ama belki tesadüftür çünkü bebek oldukça büyümüştü .suyum nişanım gelmedi benim sadece sancılandım hastanede suyumu açtılar
Yanı genel olarak öyleTamam o zaman durduk yere heyecan yapmayayım
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsünSelamlar ben doğurdum. Suyum geldi sancım olmayınca sezaryen oldum. Şükür bebeğim iyiHepiniz sağlıkla kavuşun bebelere
Ben de korkuyordum ikisinden de. Ama sezaryenın bu kadar zor olduğunu cidden tahmin etmezdimRabbim kolay gecirtsin canim. Her iki dogum seklinden de korkuyorum ama normalden daha cok korkuyorum malesefPlanli sezaryen yapmayi dusunuyorum ama cok zormus sezaryen de. Saglikla atlatalim bu surecleri insaAllah
İse yaramasina yarar fakat özellikle doğum sonrası vücut pıhtılaşma faktörlerini fazla salgilamaya başlar kanamayı durdurmak için. Bu korseler bacakları sıktığı için kan akışını yavaşlatıyor ve üstüne bir de pihtilasmaya yatkınlık olunca, bacaklarda varis ve pihtilarin oluşmasını artırıp tehlike oluşturabilir diye düşünüyorum ben. Bana sorarsan lohusalik uygun bir dönem olmaz bu tarz korseler için ..Bende pentinin bi korsesi var buna benziyor baya sıkı. Bu tarz işe yaramaz mı ya?
Amin teşekkür ederimHayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün
İyiyim canım sen nasılsın. Hayır hergün değil. Perşembe günü kontrolde girdim ve yarın tekrar kontrol olucak. Doktor sorun olmaz dedi. Plasentam mis gibi duruyomuş çünkü yerindejapon88 nasılsın?hergün nst yemi giriyosun ?benimde ilk doğumun 40+1 deydi 2 .azcık erken gelir diye heves ettim ama sana bakınca hayal etmemeye karar verdim
Benim ilk doğumumda gününü geçmişti. O yüzden panik yapmıyorum. Yoruldum sadece.japon88 nasılsın?hergün nst yemi giriyosun ?benimde ilk doğumun 40+1 deydi 2 .azcık erken gelir diye heves ettim ama sana bakınca hayal etmemeye karar verdim
Benim suyum suni sancıyı taktıklarında gelmişti.Güzel soru ,ben de merak edıyorum mesela suyu patlatcagında fln cokmu harwketlı oluyo vs
Zaten hareketliydi. O yüzden bişey sezmedim. Belim ağrımıştı sadece yatmakla falan geçmemişti. Onu hatırlıyorum. Bi değişiklik olduğunu seziyosun zaten.Tecrubeli anne adaylarına bir sey sormak istiyorum doğum günü ya da bir gün öncesinde falan bebeğinizin hareketlerinde belirgin değişim oluyor mu itme, çekme, değişik yerlere vurma ,toplanma,çok hareketlilik, az hareketlilik vs , yani doğum tahmin ediliyor mu bu şekilde
Çok haklısın. Kendimizi inandırdığımız şeylerde psikolojimizde çok etkili doğum leklinde. Bende mesela kontrol bende olsun istiyorum. O yüzden sabırla bekliyorumGeçen biri yazmıştı, normal doğumun kolay oldugunu ama psikolojik olarak travmasını çok uzun zaman sürdüğünü, bende kendimde aynısını yaşadığımı farkettim. Bazı şeyleri normal doğum düşününler için yazmak istemiyorum ama ben çoğunlukla psikolojik olarakta sezaryen istiyorum. Açıkçası sezaryenin çok daha ağrılı yada zorlayıcı olduğunu tahmin edebiliyorum, ameliyat sonuçta. Daha önce iki ameliyat geçirdim ve ayağa kalkmak zor oldu ama sonunda hepsi geçti bitti, kafa olarak onlarla alakalı hiç bir sorunum yok, bence buda önemli birşey
Yani allah muhafaza mecbur kalıp herhangi bir ameliyata girsem o da beni yıpratır herhalde.Geçen biri yazmıştı, normal doğumun kolay oldugunu ama psikolojik olarak travmasını çok uzun zaman sürdüğünü, bende kendimde aynısını yaşadığımı farkettim. Bazı şeyleri normal doğum düşününler için yazmak istemiyorum ama ben çoğunlukla psikolojik olarakta sezaryen istiyorum. Açıkçası sezaryenin çok daha ağrılı yada zorlayıcı olduğunu tahmin edebiliyorum, ameliyat sonuçta. Daha önce iki ameliyat geçirdim ve ayağa kalkmak zor oldu ama sonunda hepsi geçti bitti, kafa olarak onlarla alakalı hiç bir sorunum yok, bence buda önemli birşey
Allah analı babalı büyütsünÇok teşekkür ederim herkese. Doğuma 3 haftamız vardı. Kendiliğinden suyum geldi. Ama az değil baya geldi. Hemen hastaneye gittik. Ben belki bir kaç gece yatırırlar karnımda kalır biraz daha diye düşünüyordum. Ama öyle olmadı suyum hep gelmeye devam etti bayağı indi karnım. NST de sancım hiç çıkmadı. Çok çok azdı. 2 saat kadar bekledik. Sancı çıkmayınca enfeksiyon riskine karşı sezaryen oldum. Bebeğim kuvöze girmedi çok şükür. 3 kg doğdu. Mama ile beslendi hastanede sütüm olmadığı için. Şimdi evde biraz mama biraz anne sütü devam ediyoruz.
Doktor bana 3 hafta önce yüzünü gördüğünde artık görmememiz gerekiyo yüzünü dönmesi lazım demişti. Yani burdan anlıyorum ki senin ki doğru duruşta :)Doktordan geldim, haftayaçatı muayenesı var37 de,dogum seklı ozmn belli olcakmış ,yüzü sırta donukmuş,yıne gorenedık:))
çok istiyorum öyle olsun :) pat suyum gelsin eşime gidelim diyeyimİki dogumumda da hiçbir belirti hatırlamıyorum bı anda suyum geldi o kadar
gördğm ama bunun da yorumlarında sıcakta kullanmak çok zor yazıyorBi fenomen hamıle de bunu önermiş
aaa bunu hiç bilmiyordum hatta bazen doktorlar kullanmaya başla diyor diye biliyordumArkadaslar doğum sonrası hemen korse genelde onerilmiyor, rahim ici yapisikliga sebep oluyormuş, hele ki çok sıkı korseler biraz daha sonrasında ancak kullanılabilir. Ben ilk gunler bir şal kullanmıştım, fazla bi et parçası hissi oluyor çünkü onu bile toparlamak ilk gunler için yetiyor zaten hava sıcak korse takmak çok zor. Ama illaki takmak isterseniz şekil veren dar korseler değilde ayarlanabilir çok sıkmayacak korse tercih etseniz daha iyi olur
Bu sıkıntı işte.pıhtılaşma sorunum var zaten bir de bununla daha sıkıntı mı olur bilemedim.doltora sorsam en iyisi olacak sanırımİse yaramasina yarar fakat özellikle doğum sonrası vücut pıhtılaşma faktörlerini fazla salgilamaya başlar kanamayı durdurmak için. Bu korseler bacakları sıktığı için kan akışını yavaşlatıyor ve üstüne bir de pihtilasmaya yatkınlık olunca, bacaklarda varis ve pihtilarin oluşmasını artırıp tehlike oluşturabilir diye düşünüyorum ben. Bana sorarsan lohusalik uygun bir dönem olmaz bu tarz korseler için ..
Benim Dr da korse onermemisdi hatta hiç bı ise yaramaz diye de ısrar etti . Ama ben yine de normal Medical korse kullanmisdim ki bunlar gercekden çok zor kullanması altı külot ve göbeği sıkan vardı bı tane onunla hiç nefes bile alamamisdim sonra Medical e gecmisdim .çok istiyorum öyle olsun :) pat suyum gelsin eşime gidelim diyeyimplanlı sezeryanı ondan çok istemiyorum ama kısmet.
gördğm ama bunun da yorumlarında sıcakta kullanmak çok zor yazıyor
aaa bunu hiç bilmiyordum hatta bazen doktorlar kullanmaya başla diyor diye biliyordum
Bu sıkıntı işte.pıhtılaşma sorunum var zaten bir de bununla daha sıkıntı mı olur bilemedim.doltora sorsam en iyisi olacak sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?