2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Rabbim kolay gecirtsin canim. Her iki dogum seklinden de korkuyorum ama normalden daha cok korkuyorum malesefPlanli sezaryen yapmayi dusunuyorum ama cok zormus sezaryen de. Saglikla atlatalim bu surecleri insaAllah

Geçen biri yazmıştı, normal doğumun kolay oldugunu ama psikolojik olarak travmasını çok uzun zaman sürdüğünü, bende kendimde aynısını yaşadığımı farkettim. Bazı şeyleri normal doğum düşününler için yazmak istemiyorum ama ben çoğunlukla psikolojik olarakta sezaryen istiyorum. Açıkçası sezaryenin çok daha ağrılı yada zorlayıcı olduğunu tahmin edebiliyorum, ameliyat sonuçta. Daha önce iki ameliyat geçirdim ve ayağa kalkmak zor oldu ama sonunda hepsi geçti bitti, kafa olarak onlarla alakalı hiç bir sorunum yok, bence buda önemli birşey

Tamam o zaman durduk yere heyecan yapmayayım

Benim de bugün yukarı yukarı vurdu da acaba mı demiştim ama genel kanı bir değişim yok yönünde sanırım :)

Arkadaslar doğum sonrası hemen korse genelde onerilmiyor, rahim ici yapisikliga sebep oluyormuş, hele ki çok sıkı korseler biraz daha sonrasında ancak kullanılabilir. Ben ilk gunler bir şal kullanmıştım, fazla bi et parçası hissi oluyor çünkü onu bile toparlamak ilk gunler için yetiyor zaten hava sıcak korse takmak çok zor. Ama illaki takmak isterseniz şekil veren dar korseler değilde ayarlanabilir çok sıkmayacak korse tercih etseniz daha iyi olur

Rabbim kolay gecirtsin canim. Her iki dogum seklinden de korkuyorum ama normalden daha cok korkuyorum malesefPlanli sezaryen yapmayi dusunuyorum ama cok zormus sezaryen de. Saglikla atlatalim bu surecleri insaAllah
Ben de korkuyordum ikisinden de. Ama sezaryenın bu kadar zor olduğunu cidden tahmin etmezdim

Bende pentinin bi korsesi var buna benziyor baya sıkı. Bu tarz işe yaramaz mı ya?
İse yaramasina yarar fakat özellikle doğum sonrası vücut pıhtılaşma faktörlerini fazla salgilamaya başlar kanamayı durdurmak için. Bu korseler bacakları sıktığı için kan akışını yavaşlatıyor ve üstüne bir de pihtilasmaya yatkınlık olunca, bacaklarda varis ve pihtilarin oluşmasını artırıp tehlike oluşturabilir diye düşünüyorum ben. Bana sorarsan lohusalik uygun bir dönem olmaz bu tarz korseler için ..

japon88 nasılsın?hergün nst yemi giriyosun ?benimde ilk doğumun 40+1 deydi 2 .azcık erken gelir diye heves ettim ama sana bakınca hayal etmemeye karar verdim
İyiyim canım sen nasılsın. Hayır hergün değil. Perşembe günü kontrolde girdim ve yarın tekrar kontrol olucak. Doktor sorun olmaz dedi. Plasentam mis gibi duruyomuş çünkü yerinde

Zaten hareketliydi. O yüzden bişey sezmedim. Belim ağrımıştı sadece yatmakla falan geçmemişti. Onu hatırlıyorum. Bi değişiklik olduğunu seziyosun zaten.

Çok haklısın. Kendimizi inandırdığımız şeylerde psikolojimizde çok etkili doğum leklinde. Bende mesela kontrol bende olsun istiyorum. O yüzden sabırla bekliyorum

Yani allah muhafaza mecbur kalıp herhangi bir ameliyata girsem o da beni yıpratır herhalde.

Allah analı babalı büyütsün

Doktordan geldim, haftayaçatı muayenesı var37 de,dogum seklı ozmn belli olcakmış ,yüzü sırta donukmuş,yıne gorenedık:))
Doktor bana 3 hafta önce yüzünü gördüğünde artık görmememiz gerekiyo yüzünü dönmesi lazım demişti. Yani burdan anlıyorum ki senin ki doğru duruşta :)

İki dogumumda da hiçbir belirti hatırlamıyorum bı anda suyum geldi o kadar
çok istiyorum öyle olsun :) pat suyum gelsin eşime gidelim diyeyim planlı sezeryanı ondan çok istemiyorum ama kısmet.
Bi fenomen hamıle de bunu önermiş
gördğm ama bunun da yorumlarında sıcakta kullanmak çok zor yazıyor
aaa bunu hiç bilmiyordum hatta bazen doktorlar kullanmaya başla diyor diye biliyordum
Bu sıkıntı işte.pıhtılaşma sorunum var zaten bir de bununla daha sıkıntı mı olur bilemedim.doltora sorsam en iyisi olacak sanırım

Benim Dr da korse onermemisdi hatta hiç bı ise yaramaz diye de ısrar etti . Ama ben yine de normal Medical korse kullanmisdim ki bunlar gercekden çok zor kullanması altı külot ve göbeği sıkan vardı bı tane onunla hiç nefes bile alamamisdim sonra Medical e gecmisdim .
Bı de ilk gebeligimde suyum geldiğinde eşime kalk diyordum o da altına yapmissindir diyordu bana hiç unutmuyorum ama ikinci sabah 10 gibi gelmisdi suyu telefon la söylemişdim hemen geldi yarım saat içinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…