- 30 Nisan 2018
- 2.160
- 3.043
- 133
Aynen bende öyle dedim günü yakın ya nisan olabilirCanım senin tarif ettiğin şey bence nisan beklemeni öneririm . Gulguzeli arkadasinki daha azdi diye hatırlıyorum onunki vajinal muayene kaynakliydi senin zaten iki cm de acikligin vardı yanlış hatırlamıyorsam
Gözünaydın canım sağlıkla büyüt minigini inşallah inşallahDoktorlar iri dedi işte kafa çapı 41 görünüyordu birde Allah kolaylık versin sanada canım inşAllah zorlanmadan kolaylıkla doğar.
Canim senin anlattigin normal dogum hikayen Turkiyedekiyle alakasi yok. Cok guzel dogum gerceklestirmisler. Ozellikle seyi farkettim. 10 cm acilma oldugu halde bebegin yola girmesini beklemisler demistin. Turkiyede tam tersi 9 veya 10 u gorunce hemen catala alip bebek inmesmisse bile karna bastirip zorluyorlar ve bu durumda kesik cok olmus oluyor. Yani yurt disinda normali bu kadar istemelerinin sebebi bence dogum uzerine cok gelismis olmalariCanım evet epidural normal doğum yaptım ben. Evet türkiye de normal doğumda nedense epiduralden biraz çekiniyor insanlar. Benim yaşadığım yerde yüz kadından 99 u normal doğumu epiduralle yapıyor. Ikınma olayı kişiye göre değişiyordur belki ama ben hiç ıkınamadı diye sezaryene alınanı vs duymadım herkes bir şekilde çıkarıyor çocuğu kimi 1 ıkınmada kimi 20 ıkınmada. Seb kimseyi dinleme gönlünden nasıl geçiyorsa öyle yap.
BEnim aktif doğumum 10 saat sürdü canım zaten ilk çocuk olduğu için tahmin edilen süre 8-12 saatti. 1 saat regl sancısının bel ağrısıyla karışımı kadar sancım oldu sonra epidurali taktılar. Epiduralin rahatlatmasıyla 6-7 saat uyudum uyandım ıkındım çocul kucağımdaydı sancı falan çektim diyemem açıkçası :) bana kesi atılmadı ama o doktordan doktora değişiyor herhalde.
Canim senin anlattigin normal dogum hikayen Turkiyedekiyle alakasi yok. Cok guzel dogum gerceklestirmisler. Ozellikle seyi farkettim. 10 cm acilma oldugu halde bebegin yola girmesini beklemisler demistin. Turkiyede tam tersi 9 veya 10 u gorunce hemen catala alip bebek inmesmisse bile karna bastirip zorluyorlar ve bu durumda kesik cok olmus oluyor. Yani yurt disinda normali bu kadar istemelerinin sebebi bence dogum uzerine cok gelismis olmalari
Valla camlara gözüm kesmiyor bi türlü sen yapmışsın ne güzel ev yüksek 5 kat aslında birazda korkuyorum galiba sagolsun eşim ben silerim dedide ona kalırsam yandımYardım isteyebileceğin biri varsa ne mutlu sana valla dün sildigim camlara gece yağmur yağmış napalim bı ara yine dolandiririm inşallahbenimde iki daha sıpa olunca evde zaten akşama kadar yine arkalarını toplamakla yemek yapıp bulaşık yıkamak la geçiyor günüm oncekilerde çok çok fazla şişmişti ayaklarım falan benimde ödem olmadı şükür ama çok ağrıyor ayaklarım ayakda çok durdugumdan
Sanki muyeneden gibiDün beni vajinal muayne etti doktor benimde ondan kaynaklı olabilir mi ?
Aminnn hepimize inşallahBunu duyduğuma sevindimBen normal doğum yapmak istiyorum Doktor da uygundur dedi Hep bı efsane varya Çok yurumen lazım diye kafamda acaba oluştu.. Kayinailem sürekli bana yürümek konusunda telkinde bulunuyor çevremde öyle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.. bendede ödem olmadı çok şükür .. sağlıklı doğumlar nasip etsin Rabbim size inşallah ..
Aslında tam tersi. Avrupa doğum oranı konusunda bizle yarışamazCanim senin anlattigin normal dogum hikayen Turkiyedekiyle alakasi yok. Cok guzel dogum gerceklestirmisler. Ozellikle seyi farkettim. 10 cm acilma oldugu halde bebegin yola girmesini beklemisler demistin. Turkiyede tam tersi 9 veya 10 u gorunce hemen catala alip bebek inmesmisse bile karna bastirip zorluyorlar ve bu durumda kesik cok olmus oluyor. Yani yurt disinda normali bu kadar istemelerinin sebebi bence dogum uzerine cok gelismis olmalari
Evet az sayida bebek doguyor canim ama sonucta 10 tane de dogursan acı acıdirAslında tam tersi. Avrupa doğum oranı konusunda bizle yarışamazorda yeni doğum oranı yüzdesi çok düşük onun içinde bebeler kıymetli oluyor. Bir tanıdığımız Avrupa da, doğum yaptı bebek bir haftalık olmadan hastaneden çıkışını yapmamışlar. Anne bebeğe bakmak üzere hemşire eğitimini alıp, emin oldukları zaman çıkışını yapmışlar. Bizde hergün milyon bebek dünyaya geliyor onun için sanırım kimsenin gönlüyle oynayarak yapmıyorlar
Ama sen ta 39. Haftanın içindesin acilman yok mu bı deDün beni vajinal muayne etti doktor benimde ondan kaynaklı olabilir mi ?
Hayırlı olsun canım az kalmışKızlar sezaryen tarihimiz belli oldu 12 haziranda olucak
Hadi saglikla insaAllah kucagina alirsin canimKızlar sezaryen tarihimiz belli oldu 12 haziranda olucak
Aman dikkat et canım benim yükseklik korkum var hiç cikamam o kadar yükseğe . Müstakil bodrum üstü dubleks bazen yukarı kattan bile korkuyorum bende ama Fransız camların korkuluklari var koca gobegimle zorla sigdimValla camlara gözüm kesmiyor bi türlü sen yapmışsın ne güzel ev yüksek 5 kat aslında birazda korkuyorum galiba sagolsun eşim ben silerim dedide ona kalırsam yandım
Aynı günüzKızlar sezaryen tarihimiz belli oldu 12 haziranda olucak
Açılma var dedi doktor 2 cmAma sen ta 39. Haftanın içindesin acilman yok mu bı de
Canım ben daha dogum yapmadim ama yaklasik 3 haftadir hergun yürüyorum salı kontrole gittim doktorum bebek kanala girmiş yürüyüş işe yaramis dedi dogumun koly olcak yurumeye devam et dediDoğum yapan arkadaşlarımın tümünü canı gönülden tebrik ediyorum ♥ Allah sağlıkla doğum nasip etsin inşallah.. Sağlıkla,sevgiyle,huzurla büyütmek nasip olsun..
Normal doğum yapan arkadaşlara bı sorum olacaktı..Malumunuz korona dönemi evden cikamadik, Evden çalıştığım içinde ev içinde cok aktif hareket edemedim.. Önümüzdeki haftalarda ise çatı ağrısının fazlalasmasi sebebiyle yürüyüş yapmak eziyet gibi olduğundan yürüyüş yapamıyorum fazlaca.. Çok yürüyüş yapamamak Normal doğuma engel mi ? Mutlaka çok yürüyüş yaptınız mı? çok yürüyüş yapmadan da normal doğum yapan varmı aranızda..
Onlara daha kolay geliyor sanırımEvet az sayida bebek doguyor canim ama sonucta 10 tane de dogursan acı acıdirbak ilk bebegim ve korkumdan sezaryen istiyorum. Ustelik ozelde yapiyoruz bari onlar ozensin paramizla dogum da yapamiyoruz adam akilli Ulkemiz saglik sisteminde kesinlikle her ulkeden daha onde ama dogum konusunda acele etmeleri herkesi sezaryene yonlendiriyor ki sezaryen de cok zor bi dogum sekli
Kızlar sezaryen tarihimiz belli oldu 12 haziranda olucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?