2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Mama bugün vermeye başladım, aptamil probiyotik mama veriyorum. Önce 1 saate yakın emiyor arkasından aranması devam ederse mama veriyorum sonra 2 saat sonra diğer memeyi emziriyorum bugün eve çıktık işte ebebekten almıştım süt artirici çay, ondan içtim. İnşallah artar sütüm Allah'a sükür memeyi seviyor umarım vazgecmez

Mamayı kaşıkla ver yoksa almaz bı daha memeyi . Önce emzir her seferinde azıcık mama takviye ver rezene iç bol bol humana falan sutu çok arttırıyor tavsiye ederim
Kaşıkla değil de enjektörle verdim ben azar azar... mama öncesinde 1 saate yakın emziriyorum ya, zaten bi memeyi yaklaşık o kadar emiyor bırakmıyor. .. umarım sütüm artar da bebegimin meme hevesi yarım kalmaz insan üzülüyor çok onu öyle çabalar görünce ...

Hiç merak etme bu kadar uzun süre emiyorsa mutlaka artar sütün. benim kızım da doğar doğmaz çok kuvvetli ve uzun süre emmeye başlamıştı hemen iki güne dolmuştu göğüslerim. Sezaryen ile ilgili sıkıntın var mı?

Daha yeni doğum yaptigin için canım süt anca iner zaten vazgeçmeden emzir emdikcede artacak göreceksin

Bunu duyduğuma çok sevindim çok teşekkür ederim Ağrım çok sadece, bebişi etkilemesin diye ağrı kesici ilaç yaptirmadim hiç . Bi de bugün eve çıktık hemen, covid yüzünden hastanede tutmuyorlar

Bunu duyduğuma çok sevindim çok teşekkür ederim Ağrım çok sadece, bebişi etkilemesin diye ağrı kesici ilaç yaptirmadim hiç . Bi de bugün eve çıktık hemen, covid yüzünden hastanede tutmuyorlar
Sütün artması için uyku da çok önemli bu arada ben uyudukça göğüslerim şiş uyanırdım. Yürümekte ve oturup kalkmakta zorluk oluyordur değil mi? Ben de salı ya da çarşamba günü sezaryen olucam stres oluyorum çok. İkinci olmasına rağmen ilkine göre daha stresliyim.

Umarim dediğin gibi olur arkadaşım ya valla içim gidiyor
Üzülme hiç canım süt işleri insanın hayal ettiği gibi olmayabiliyor.zamanla artar inşallah ama üzülme hem anne sütü hem mama hepsinden gerekeni alıyodur .sakın içine dert etme kafaya takınca azalıyor süt

Bende ilk mamayı gece verdim, benimki de baya emiyor ama uzun süre gitmiyor hemen acıkıyor doymuyor, bebek hemsireside doktoruda anne sütünün eksik kaldığını düşünüyorsan mama ver dedi. En çok 3 saat uyusun dedi. Eğer uyuyorsa 3 saatten önce uyandırmana gerek yok dedi. Her ağladığında emzir dedi. Süt arttırıcı damla kullanıyorum, bol sıvı almaya çalışıyorum, sürekli emziriyorum, eğer duymadığını düşünürsem mama veriyorum. Şimdiye kadar 2 defa verdim. Özellikle ilk haftalar önemli sarılık olmaması için

Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün
Gözün aydın canım senin de
Gözün aydin canim Allah anali babali büyütsün ınslalah iyisiniz demi ikinizde Taburcu oldunuzmu
G gktgmlk sosmivida MadamMaria hayırlı olsun kızlar bebisleriniz sağlıkla büyütün inşallah

Kızlar hepinize çok teşekkürler, darısı bekleyenlere inşallah her mesajı alıntı yapmıştım ama hepsi çıkmamış kızlar, yazan hereke çok teşekkürler

Sütünüz sarı renkli mi, agız sütü dedıkleri bu mu oluyor,çok faydalı olan? Kaç gun boyle gelcek ki sonra beyazmı oluyo

Canim sakin ac birakma sariligimiz cok.artti bizim. Foto ya girmesin bosuna. Kasikla mama ver biberonla degil. Kendi sutunu de bebek emdikten sonra mutlaka sağ. Sağdigini da kasikla icir. Mutlaka doymali

Canim sizin sarilik kac cikti? Nasil bir yontem izlediniz?

Bizimki cok guzel emiyordu aslinda ama sarilik 17 cikti, doktor 18 ve uzeri tehlikeli dedi

Tum dogum yapanlar gozunuz aydın kızlar.
Valla süt mevzusu benımde sıkıntım. İlk sezeryan olunca bırgun kalıyorsun ya hastanede bebek kaka yapmayınca sende gaz cıkmayınca yollamıyorlar. Oglum çiş yaptı ben gaz cıkaramadım eger cumada kalsak cumartesi pazar orda gececek. Zaten herkes gaz cıkardı gıdıyor evıne ben ıyıce stres oldum dusundum tasındım cıkardım dıye yalan soyledım eve gıder daha rahat yaparım dedım ıgne ılac vuruyorlar olmuyor bıde süt gelmıyor dedım kafam bedenım sakin olmalı. Cıktık hastaneden eve geldım gazım cıktı şükür. İnanın o gazın cıkması sart zaten huzursuz şişkinlik verıyor gaz cıkınca karnınız ınıyor ustelık. Neyse o konuda nornale dndüm.
Lakın oglum emme refleksı guzel boşta olsa emzırıyorum muhakkak emzırın o kanalları acar dedıler. Pompa fılan ımkansız akmıyor benım. Ama rezene sanki yumusatmaya basladı. Ve bı arkadasım dedı nettede okudum yulaf ezmesı varya marketlerde meyvelı sade vs sutle yogurtla karıstırıp içiyorsun yıyorsun onu aldım bugun basladım ve onu bagırsaklar içinde ıcerdım hep bekarken aklıma hıc gelmemiş.
Arkadasım hatırlattı aklınızda bulunsun. Ben basladım ona cok fayda etmıs inşaallah bana bızlerede yarar. Bırde eczaneden o huma vs ılaclar varmıs sut artırıcı olmazsa onu alıyım dıyorum. Bakalım. Onun dısında cok stres yapmayayım dıye düşünuyorum. Ve boşta olsa memeyı verıyorum tutuyor yazık annem ya. Acıyorda ustelık. Krem bol kullansam ıyı olacak. Ve 2saate bır bırde sonra 1saat sonra ılk 30cc sonra 15 cc aptamıl mama verıyorum baska carem yok. Yeterkı sarılık olmasın ac kalmasın yavrum.
Eger degısık cozum bulan olursa haberım olur inşaallah.
Hepımıze acıl şifalar inşallah

Kızlar Süt konusunu stres yapmayın kendinize stres ve kaygı bu işin en büyük düşmanıdır bence. Size kendimden bir örnek vereyim. Ben iki yıl önce 16 haftalık düşük yaptım normal doğum gibi düşürdüm bebeğimi. o kısa gebelik sürecinden sonra bile emzirme durumum olmadığı halde üçüncü gün sonra göğüslerimden sütler aktı o kadar çok canım yandı ki göğüslerimin şişliğinden makineyle sağmak zorunda kaldım ve buz kompresleri yaparak zar zor kesebildim o sütleri. Demem o ki vücudunuz bebeğinizi her türlü doyurmak için çalışıyor, siz yeter ki kendinizi rahat bırakın huzurlu mutlu olmaya çalışın ve ten tene temasla bebeğinizi emzirmeye devam edin.

Açilma falandami yok canım
Rahimde açılma var mı bebek kanala inmiş mi
Yada rahimde yumuşama. Seninle günlerimiz aynı. Doktorum çarşambaya kadar bekleyelim suni vereceğim dedi. Senin bir doktorun bir şey söyledi mi

çatı muaynesi yaptı doktor bi sıkıntı yok normal doğabilir dedi ben bu muayneden çok korkuyordum ama hiç sıkıntı olmadı kendini rahat bırakmak gerekiyor acımadı öyle çok.
açılma sancı vs yok bebek kanala inmiş evet baş aşağı zaten bayadır ama benim rahmim kalp şeklinde olduğundan rahmin kasılması zor olabilir dedi doktor işte pazartesi tekrar muayne edecek bakalım eğer kendi gelmezse sunni sancı verip bakarız dedi bende 40. Haftadayım ama hiç doğacak gibi hissetmiyorum keşke daha beklesede yengeç burcu olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…