- 15 Ekim 2019
- 6.085
- 13.829
- 248
Nst baya iyi cikmis bende 20 lerde bile degildi ama 2 cm acilmam varfi onun ustunden 1 hafta gecti bi bekirti yok bu sanciyla acilma.nasil olmamis tuhafima gitti bende carsamba gidicem bakalim ne durumda şu kanala girme olayi olsaydı gerisi gelirdi kismet bakalimSoranlara çok çok teşekkür ederim kizlargeldim Dr dan bebeğin suyu hala fazla ama iki hafta boyunca sadece 150 Gr almış yani 10 gün önde olan kızım şimdi tam 38 +1 le uyumlu çıktı bende yarım kilo vermişim demekki şekerden kilo almış yavrum o kadar 3600gr normal dedi Dr nst de agrilrm çıktı ebeler baktılar 1 cm bile yok açılma dediler kanala da inmemiş bebek yani o kadar harekete rağmen yerinde mutlu mesut duruyor haftaya tekrar çağırdı Dr inşallah haftaya kadar kendisi gelemk ister de doğar . Nst m böyle sizce bu kadar çok ağrı çıkmış doğar mı ki bı kaç güne
Aynen bende anlamıyorum artıkNst baya iyi cikmis bende 20 lerde bile degildi ama 2 cm acilmam varfi onun ustunden 1 hafta gecti bi bekirti yok bu sanciyla acilma.nasil olmamis tuhafima gitti bende carsamba gidicem bakalim ne durumda şu kanala girme olayi olsaydı gerisi gelirdi kismet bakalim☺
Simdi birsey yok hareket ediyor oturunca falan yan yatinca cok hissediyorumŞimdi nasıl durumunuz :)
Bizimki hareketli yine , sancı vs bir sey yok ama
Kizlar birsey sorucam ama ağdaya gittinizmi ben daha gitmedim ve tırsıyorum biraz da uyusturan kremler varmis ne kadar etkili olur bilmiyorum ama ne yapsam gözümü kapatip gitsemmi çünkü dogumdan sonra cok zor olucak benim gibi ilk giden varmi ozel bolge icin soruyorum normalde diğer bölgeleri epilasyon ile aliyorum ama bikini bolgesini hic alamadim ;(
bende ilk defa geçenlerde mecburen gittim zaten ağda vurdukça uyuşuyor bikini bölgen canım yeri temiz hijyense sıkıntı yapma git
bende ilk defa geçenlerde mecburen gittim zaten ağda vurdukça uyuşuyor bikini bölgen canım yeri temiz hijyense sıkıntı yapmaKizlar birsey sorucam ama ağdaya gittinizmi ben daha gitmedim ve tırsıyorum biraz da uyusturan kremler varmis ne kadar etkili olur bilmiyorum ama ne yapsam gözümü kapatip gitsemmi çünkü dogumdan sonra cok zor olucak benim gibi ilk giden varmi ozel bolge icin soruyorum normalde diğer bölgeleri epilasyon ile aliyorum ama bikini bolgesini hic alamadim ;(
Ast 47 alt 115 çıkmıştı. Safra değerlerim gelmeden ilac kullanmaya başladım zaten onun sonuçları da bugun cikmis yüksek dedi doktorum ama kaç olduğunu öğrenemedim nst vs derken. Nst normal cikti kasılma vs yok bebis iyi :) erkencilik yapmazsa eğer 24une gün verdi bizeEnzim değerlerin kaçtı acaba
Evet canım inşallah 2. Olacak :)Sizin ikinci dogummu olucak hayirlisi ile
Oylemi yapayim uyusturan kremlere de simdi guven olmaz gözümü kapatıp gidicem mecburen ozaman yeri temizmi bilmiyorum valla ilk defa gidicem maskemi eldivenimi alip cikicambende ilk defa geçenlerde mecburen gittim zaten ağda vurdukça uyuşuyor bikini bölgen canım yeri temiz hijyense sıkıntı yapma
Masaallah sütün güzel artmış evet mama takviyesine bende olumlu bakıyorum mecbursa verilecek . Doğumu bı yapsak hayırlısıyla gerisini de düşünmeye baslicaz . Sadece sarılık dan korkuyorum uzun sürmesinden kızım 2 kez yattı 2 gece ve 3 gece zor atlatmistik inşallah bu sefer böyle olmaz.Merhaba anneler nasılsınız? Taa günler öncesinde beni etiketleyen, cevap yazan, özel mesaj atan arkadaşlarımız olmuş. Ne olur kusura bakmayın bebekli hayata anca alışıyoruz kimseye dönemedim, çoğu mesajı okuyamadım. Bu arada yeni doğum yapan anneler gözünüz aydın hayırlı olsun.
Bebeğim bugün 2 haftayı doldurdu şaka gibi :) bu süreçteki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum belki birilerinin işine yarar.
Öncelikle süt konusunda ben de herkes gibi zorlandım. İLk 3 gün sütüm sarıydı ve hastanede sağıp enjektörle bebeğe verdik maksimum 10 ml geliyordu. Sağmamın nedeni de gögüslerimin emzirirken aşırı acımasıydı. Gögüsler için tek başına krem hiçbir işe yaramıyor. Krem+medela ya da philips aventin gögüs kalkanını kullanmanızı öneririm. Sağdığımda kan akan gögüsümü 2 günde bu şekilde toparladım. Aman kendinizi zorlayıp emziremez hale gelmeyin. Gögüs ucumdan kan geldiği için 2 gün sol gögüsten emziremedim, kanlı süt sağıp döktüm.
3 gün sonra sütüm 2 saatte bir 35 ml ye çıktı, şu an 60 civarı ama 2. Hafta büyüme atağı olduğundan bebeğime yetmedi ve günde 2-3 kere mama desteği de verdik. Anne sütünü arttıran tek şey su. Yeterince su içmiyorsanız sütünüzün gelmesini beklemeyin.
Bebeğim 8. Günde doğum kilosunu yakaladı, 5. Günde göbek bağı düştü. Doktor tavsiyesiyle göbek bağı düşene kadar 2 günde bir duş şeklinde yıkadık ve her gün sterilize su ve gazlı bez ile göbek bağının etrafını temizledik. göbek bağı düştüğünden beri her akşam küvetini doldurarak banyosunu yaptırıyoruz. Her sabah göbek deliği bakımı dışında gözlerini siliyoruz, d vitaminini içiriyoruz.
Doktorumuzun söylediğine göre kolik ve gaz sancısı en erken 2. Haftanın sonunda başlarmış. Dolayısıyla 2 haftayı doldurmadan bebeğiniz çok fazla ağlıyorsa sebebi %99 açlıktır dedi haberiniz olsun.
Hastanede çok ufak bir sarılık tespit edildiğinden 1 gün fazla kalmıştık ve o akşam mama takviyesi yapıldı hastanede. 4-5 kere kaka yaptırmaya çalıştılar. Sarılık çiş ve kakayla atılıyormuş. Sabaha sarılık düşmüştü ve taburcu olduk. Dolayısıyla bebeğiniz sarılıksa mama konusunda tereddütte olmayın bence.
Doğumu 40. Haftayı geçen anneler biliyorum beklemek çok zor ben de 41. Haftada doğum yaptım :) ama inanın böylesi gayet iyi. Bebeğim kafasını çok iyi tutuyor, emme refleksi ilk günden beri çok iyi. Göz takibi, seslere dönme, siyah beyaz zeka kartlarını ve anne baba yüzünü dikkatlice inceleme doğduğu günden beri çok iyi. Anne karnında kaldıkları her gün onlara fayda böyle düşünün. HAstanedeki ebeler bu kadar diri bir brbek olmasını. 41. Hafta doğmasına bağladı.
Şu an 3 kere 90 cc mama, 4 kere 90 cc anne sütü olarak beslenmeye devam ediyoruz. ORtalama 3,5 saatte bir yedirmeye çalışıyoruz. Mama ve uyku saatleri için rutin oluşturmaya başladık 3 gündür.
Bizde durumlar böyle. Umarım herkesin ilk haftaları keyifli geçiyordur :)
Canım sütüm arttı ama yeterli gelmiyor ve mama desteği yapıyoruz. 2. Hafta inanılmaz iştahlı oluyorlar :) maalesef genelde sağıp veriyorum bebeğe emzirme bende resmen travma oldu yaralardan dolayı. Hiçbir anneye o kadar zorlamasını tavsiye etmiyorum. Mama+sağdığım süt dışında 2-3 kere de memede tutuyorum artık ne emerse.Masaallah sütün güzel artmış evet mama takviyesine bende olumlu bakıyorum mecbursa verilecek . Doğumu bı yapsak hayırlısıyla gerisini de düşünmeye baslicaz . Sadece sarılık dan korkuyorum uzun sürmesinden kızım 2 kez yattı 2 gece ve 3 gece zor atlatmistik inşallah bu sefer böyle olmaz.
İnşallah ya kan uyuşmazlığı olanlar daha geç atlatabiliyor sarılığı bizde de hepsi var uyuşmazlık pıhtılaşma şekerCanım sütüm arttı ama yeterli gelmiyor ve mama desteği yapıyoruz. 2. Hafta inanılmaz iştahlı oluyorlar :) maalesef genelde sağıp veriyorum bebeğe emzirme bende resmen travma oldu yaralardan dolayı. Hiçbir anneye o kadar zorlamasını tavsiye etmiyorum. Mama+sağdığım süt dışında 2-3 kere de memede tutuyorum artık ne emerse.
Dursun karnında annesi dipdiri doğar inşallah 39. Haftadaymışsın. O zamanını çok iyi bilir :)
Bu sefer hiç sarılık yaşamayın inşallah
İnşallah sağlıkla kucağında olsun annesi herşey çok güzel olsunYarın sezeryanım bi sag salim elimize alsak arkadaslar ben ilk evladımı kaybettiğim için cok zor bi hamilelikti dualarınıza katın benı aklınıza geldikçe
Bugün bende gittim bebek kilosu aynı 3620 ama nst daha hareketli maşallah bende o bile yokSoranlara çok çok teşekkür ederim kizlargeldim Dr dan bebeğin suyu hala fazla ama iki hafta boyunca sadece 150 Gr almış yani 10 gün önde olan kızım şimdi tam 38 +1 le uyumlu çıktı bende yarım kilo vermişim demekki şekerden kilo almış yavrum o kadar 3600gr normal dedi Dr nst de agrilrm çıktı ebeler baktılar 1 cm bile yok açılma dediler kanala da inmemiş bebek yani o kadar harekete rağmen yerinde mutlu mesut duruyor haftaya tekrar çağırdı Dr inşallah haftaya kadar kendisi gelemk ister de doğar . Nst m böyle sizce bu kadar çok ağrı çıkmış doğar mı ki bı kaç güne
İnşallah ya kan uyuşmazlığı olanlar daha geç atlatabiliyor sarılığı bizde de hepsi var uyuşmazlık pıhtılaşma şekerbı de neden sagdigin sütü biberonla veriyorsun emmeyi reddedebilir biraz daha vakit geçince daha kolay geleceği için sadece biberon isteyebilir kaşıkla ya da siringayla versen olmaz mı . Bende bı yerlere giderken emzirmeyke uğraşmamak için bı kaç kez mama yapıp biberonla vermisdim ve bı gün hiç meme almadı ama mamayı lıkır lıkır iciyordu sonra kaşıkla vermeye döndüm ve emmeye geri alıştı biberon kullanmadım az kalsın emziremeyecekdim sonra 2 yaşına kadar emdi şükür
Maşallah canım ne güzel bilgilerin içinde çok sağol banyosunu nasıl yapıyorsunuz bende küvet falan aldım ama genede korkuyorum bisey olursa diyeMerhaba anneler nasılsınız? Taa günler öncesinde beni etiketleyen, cevap yazan, özel mesaj atan arkadaşlarımız olmuş. Ne olur kusura bakmayın bebekli hayata anca alışıyoruz kimseye dönemedim, çoğu mesajı okuyamadım. Bu arada yeni doğum yapan anneler gözünüz aydın hayırlı olsun.
Bebeğim bugün 2 haftayı doldurdu şaka gibi :) bu süreçteki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum belki birilerinin işine yarar.
Öncelikle süt konusunda ben de herkes gibi zorlandım. İLk 3 gün sütüm sarıydı ve hastanede sağıp enjektörle bebeğe verdik maksimum 10 ml geliyordu. Sağmamın nedeni de gögüslerimin emzirirken aşırı acımasıydı. Gögüsler için tek başına krem hiçbir işe yaramıyor. Krem+medela ya da philips aventin gögüs kalkanını kullanmanızı öneririm. Sağdığımda kan akan gögüsümü 2 günde bu şekilde toparladım. Aman kendinizi zorlayıp emziremez hale gelmeyin. Gögüs ucumdan kan geldiği için 2 gün sol gögüsten emziremedim, kanlı süt sağıp döktüm.
3 gün sonra sütüm 2 saatte bir 35 ml ye çıktı, şu an 60 civarı ama 2. Hafta büyüme atağı olduğundan bebeğime yetmedi ve günde 2-3 kere mama desteği de verdik. Anne sütünü arttıran tek şey su. Yeterince su içmiyorsanız sütünüzün gelmesini beklemeyin.
Bebeğim 8. Günde doğum kilosunu yakaladı, 5. Günde göbek bağı düştü. Doktor tavsiyesiyle göbek bağı düşene kadar 2 günde bir duş şeklinde yıkadık ve her gün sterilize su ve gazlı bez ile göbek bağının etrafını temizledik. göbek bağı düştüğünden beri her akşam küvetini doldurarak banyosunu yaptırıyoruz. Her sabah göbek deliği bakımı dışında gözlerini siliyoruz, d vitaminini içiriyoruz.
Doktorumuzun söylediğine göre kolik ve gaz sancısı en erken 2. Haftanın sonunda başlarmış. Dolayısıyla 2 haftayı doldurmadan bebeğiniz çok fazla ağlıyorsa sebebi %99 açlıktır dedi haberiniz olsun.
Hastanede çok ufak bir sarılık tespit edildiğinden 1 gün fazla kalmıştık ve o akşam mama takviyesi yapıldı hastanede. 4-5 kere kaka yaptırmaya çalıştılar. Sarılık çiş ve kakayla atılıyormuş. Sabaha sarılık düşmüştü ve taburcu olduk. Dolayısıyla bebeğiniz sarılıksa mama konusunda tereddütte olmayın bence.
Doğumu 40. Haftayı geçen anneler biliyorum beklemek çok zor ben de 41. Haftada doğum yaptım :) ama inanın böylesi gayet iyi. Bebeğim kafasını çok iyi tutuyor, emme refleksi ilk günden beri çok iyi. Göz takibi, seslere dönme, siyah beyaz zeka kartlarını ve anne baba yüzünü dikkatlice inceleme doğduğu günden beri çok iyi. Anne karnında kaldıkları her gün onlara fayda böyle düşünün. HAstanedeki ebeler bu kadar diri bir brbek olmasını. 41. Hafta doğmasına bağladı.
Şu an 3 kere 90 cc mama, 4 kere 90 cc anne sütü olarak beslenmeye devam ediyoruz. ORtalama 3,5 saatte bir yedirmeye çalışıyoruz. Mama ve uyku saatleri için rutin oluşturmaya başladık 3 gündür.
Bizde durumlar böyle. Umarım herkesin ilk haftaları keyifli geçiyordur :)
Valla canım ben krem falan sürmedim sürüp çektikçe acısını hissetmedim krem iyi midir zararlı mıdır bilemicemOylemi yapayim uyusturan kremlere de simdi guven olmaz gözümü kapatıp gidicem mecburen ozaman yeri temizmi bilmiyorum valla ilk defa gidicem maskemi eldivenimi alip cikicam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?