Benim sadece dikişe baktıSezeryan sonrası kadın dogum dr u tarafından yapılan kontrolde neye bakıyo kızlar, sadece dikişlere mi,alt tarafa bakıyomu, hiç temızlık yapabılcrk gıbı degılım cunku ,mikrop kapmaktan da korkuyorum tabi
Benim doğuma girerken ilk başlarda düzenli aralıklarla 80 - 100 lerde ağrım çıkıyordu ama duzenli olarak çıkıyordu canım sen yine kendini takip et ama doktorunun dediği çıkıyor seninde ara ara var gibi ama duzenli durmuyorKızlar nst den anlayanlar bakabilir mi ebe ağrın çıkıyor dedi doktor bişey yok dedi şimdi ben bişey anlamadım
Canım korkacak bir şey yok hastanede 2. Günün sabahı öğretecekler sana yıkamasını ve diğer bakımlarını. Orada dikkatlice izle zaten hızlıca 5 dkda yıkıyorsun. En son başını ıslatıp yıkıyorsun çünkü en çok oradan üşüyorlarmış.Maşallah canım ne güzel bilgilerin içinde çok sağol banyosunu nasıl yapıyorsunuz bende küvet falan aldım ama genede korkuyorum bisey olursa diye
Doğum yapan herkesi tebrik ediyorum hayırlı olsun sağlıkla büyüsün kuzucuklar inşallahikiz bebek bakımı 17. günden bildiriyorum, hala ikisinin de benim karnımda büyümüş olduğuna inanamıyorum mucize gerçekten Rabbim den gelen ama lohusa halleri de geliyor arada nasıl bakıcam nasıl büyütücem çok zor geliyor. İkiz bakımı bir çok anlamda yorucu ve yıpratıcı. Mama veriyorum mecbur ama biberona alışır memeyi bırakırlarsa diye de korkuyorum. Yani başka çarem yok inşallah bırakmazlar ama zor bir süreç
Mutlu sona yaklaşıyorsun inşallahhSoranlara çok çok teşekkür ederim kizlargeldim Dr dan bebeğin suyu hala fazla ama iki hafta boyunca sadece 150 Gr almış yani 10 gün önde olan kızım şimdi tam 38 +1 le uyumlu çıktı bende yarım kilo vermişim demekki şekerden kilo almış yavrum o kadar 3600gr normal dedi Dr nst de agrilrm çıktı ebeler baktılar 1 cm bile yok açılma dediler kanala da inmemiş bebek yani o kadar harekete rağmen yerinde mutlu mesut duruyor haftaya tekrar çağırdı Dr inşallah haftaya kadar kendisi gelemk ister de doğar . Nst m böyle sizce bu kadar çok ağrı çıkmış doğar mı ki bı kaç güne
Benim zaten erken doğum olacak ağda da sancıyı açılmayı tetikliyormus diye çok okudum ne kadar doğrudur bilmiyorum da bi gozum korktu iste agdaya güvenemem simdi mecbur halledicez doğuma kadar aynı usul :)Valla az önce geldim mecbur gittim dayandim artik tam alamadi ama ben hep jilete vurdugum icin cok cikmamisti bidaha gidicem artik dogumdan önce veya sonra gidicem bakalim ne zaman gidicem doğuma
Safra asiti sonuçları da geç çıkar demişti doktor da bugun belli olmuş onlar da yüksek dedi ama değerleri söylemedi. Benim karaciğer enzimlerini görür gormez ilac başlamıştık ondan sonra azaldı kaşıntılarim baya ama o zamana kadar elimi ayağımı yırtar gibi kasiniyodum 3 4 gün içinde çok fena oldu döküntüler yapmıştı baya ellerimde. Onlar azaldı cok sukurBenim de ast 72 alt 97 çıktı bilrubin ler iyiydi bana da kolestaz olabilirsin dedi ama karaciger ultrasonda radyolog temiz dedi hepatit paneli istedi o da temiz sadece safra asiti testi kaldı onu yaptrmadim randevu yoktu dahiliye doktoru 2 hafta sonra tekrar yap dedi testi ama o zamana dogururum benim kasinmam birden başladı sonra azaldı senin nasil kasinman
Gayet normal sancın çıkması için altta ki çizgilerin 80 90 bulması lazım 20 ve altı sancı sayılmıyor.Kızlar nst den anlayanlar bakabilir mi ebe ağrın çıkıyor dedi doktor bişey yok dedi şimdi ben bişey anlamadım
Inşallah canım allah razı olsunCanım korkacak bir şey yok hastanede 2. Günün sabahı öğretecekler sana yıkamasını ve diğer bakımlarını. Orada dikkatlice izle zaten hızlıca 5 dkda yıkıyorsun. En son başını ıslatıp yıkıyorsun çünkü en çok oradan üşüyorlarmış.
Arkadaşlar selam. Sabah 5 buçukta bir uyandık uyanış o uyanış. Mıkır mıkır sürekli güzel bir uykusu yok. Çok dertli. Şimdi daldı uykuya umarım güzelce dinlenebilir. Bende perişan oldum. Aç kaldım resmen kurudu göğsüm. Şimdi bişeyler yiyebildimz .Sizin bebekleriniz nasıl?
Tatlı falan yemezsen almıyor bebek kilo bı de ekmek şekerden beri yemiyorum ben almamış bebek doğru düzgün normal beslenDaha 2 hafta var valla haftada 450 gr almış Pazartesi söylücek 1 hafta daha verelim dedi sezaryen çok korkutuyo beni
Canım gözün aydın basından beri ilgiyle takip ediyorum seni ve verdiğin bilgileri. Tahmini aynı zamanda doğum yapmışız benimde oğlum 2 haftalık olacak yarın. Atak dönemleri demişsin takip ettiğin bir yer var mı? Ben sadece emziriyorum 1.5 saatte bir.hafif sarılığı var ama kan vs vermenize gerek yok sadece emzirin dediler. Bizde hergün yıkıyoruz henüz sadece uyuyır bi düzen oluşturma aşamasında değilim. Fırsat buldukça bebeğindeki gelişimleri veya bildiklerini yazarsan çok sevinirim.takipte kalalım. Benim 37. Haftada doğdu emme refleksi vs yüksek sadcee hızlı doyuyor. Bakalım ya alışıyoruz sanırım zamanla:) sevgilerMerhaba anneler nasılsınız? Taa günler öncesinde beni etiketleyen, cevap yazan, özel mesaj atan arkadaşlarımız olmuş. Ne olur kusura bakmayın bebekli hayata anca alışıyoruz kimseye dönemedim, çoğu mesajı okuyamadım. Bu arada yeni doğum yapan anneler gözünüz aydın hayırlı olsun.
Bebeğim bugün 2 haftayı doldurdu şaka gibi :) bu süreçteki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum belki birilerinin işine yarar.
Öncelikle süt konusunda ben de herkes gibi zorlandım. İLk 3 gün sütüm sarıydı ve hastanede sağıp enjektörle bebeğe verdik maksimum 10 ml geliyordu. Sağmamın nedeni de gögüslerimin emzirirken aşırı acımasıydı. Gögüsler için tek başına krem hiçbir işe yaramıyor. Krem+medela ya da philips aventin gögüs kalkanını kullanmanızı öneririm. Sağdığımda kan akan gögüsümü 2 günde bu şekilde toparladım. Aman kendinizi zorlayıp emziremez hale gelmeyin. Gögüs ucumdan kan geldiği için 2 gün sol gögüsten emziremedim, kanlı süt sağıp döktüm.
3 gün sonra sütüm 2 saatte bir 35 ml ye çıktı, şu an 60 civarı ama 2. Hafta büyüme atağı olduğundan bebeğime yetmedi ve günde 2-3 kere mama desteği de verdik. Anne sütünü arttıran tek şey su. Yeterince su içmiyorsanız sütünüzün gelmesini beklemeyin.
Bebeğim 8. Günde doğum kilosunu yakaladı, 5. Günde göbek bağı düştü. Doktor tavsiyesiyle göbek bağı düşene kadar 2 günde bir duş şeklinde yıkadık ve her gün sterilize su ve gazlı bez ile göbek bağının etrafını temizledik. göbek bağı düştüğünden beri her akşam küvetini doldurarak banyosunu yaptırıyoruz. Her sabah göbek deliği bakımı dışında gözlerini siliyoruz, d vitaminini içiriyoruz.
Doktorumuzun söylediğine göre kolik ve gaz sancısı en erken 2. Haftanın sonunda başlarmış. Dolayısıyla 2 haftayı doldurmadan bebeğiniz çok fazla ağlıyorsa sebebi %99 açlıktır dedi haberiniz olsun.
Hastanede çok ufak bir sarılık tespit edildiğinden 1 gün fazla kalmıştık ve o akşam mama takviyesi yapıldı hastanede. 4-5 kere kaka yaptırmaya çalıştılar. Sarılık çiş ve kakayla atılıyormuş. Sabaha sarılık düşmüştü ve taburcu olduk. Dolayısıyla bebeğiniz sarılıksa mama konusunda tereddütte olmayın bence.
Doğumu 40. Haftayı geçen anneler biliyorum beklemek çok zor ben de 41. Haftada doğum yaptım :) ama inanın böylesi gayet iyi. Bebeğim kafasını çok iyi tutuyor, emme refleksi ilk günden beri çok iyi. Göz takibi, seslere dönme, siyah beyaz zeka kartlarını ve anne baba yüzünü dikkatlice inceleme doğduğu günden beri çok iyi. Anne karnında kaldıkları her gün onlara fayda böyle düşünün. HAstanedeki ebeler bu kadar diri bir brbek olmasını. 41. Hafta doğmasına bağladı.
Şu an 3 kere 90 cc mama, 4 kere 90 cc anne sütü olarak beslenmeye devam ediyoruz. ORtalama 3,5 saatte bir yedirmeye çalışıyoruz. Mama ve uyku saatleri için rutin oluşturmaya başladık 3 gündür.
Bizde durumlar böyle. Umarım herkesin ilk haftaları keyifli geçiyordur :)
İnşallahMutlu sona yaklaşıyorsun inşallahh ❤
Ben tekim herşey üstümde. Valla yemek falan hak getire. Uykusuzluk cabası. Düşük pilllAhh sorma 24 saat yetmiyor resmenevde de kayınvalidem var yani yemek falan onda
Vallahi yemiyorum ya ne tatlı nede ekmek bazı meyveleri yiyorum tatlı diye o kadarTatlı falan yemezsen almıyor bebek kilo bı de ekmek şekerden beri yemiyorum ben almamış bebek doğru düzgün normal beslen
Ben tekim herşey üstümde. Valla yemek falan hak getire. Uykusuzluk cabası. Düşük pilll
Hayır bebek emmediğizaman göğüse kapatıyosun nemli kalıyo göğüs ucun hiç yara olmuyoBendeki emzirilirken takılıyor, göğüs ucu olmayan ya da yara olanlar için . Onu kastediyorsun sandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?