Benim zaten erken doğum olacak ağda da sancıyı açılmayı tetikliyormus diye çok okudum ne kadar doğrudur bilmiyorum da bi gozum korktu iste agdaya güvenemem simdi mecbur halledicez doğuma kadar aynı usul :)
İyi yaptın canım insan doğuma gidince içi rahat temiz gider en azındanCanim gittim.geldim valla zordu ama mecburen dayandim krem falan da almadim sende biraz rahatlattin beniArtik gidicem alistircam
Ebe ağrın gözüküyor diyince bende ondan bi afallandım ya demekki hala gelmeye niyeti yok fındığınGayet normal sancın çıkması için altta ki çizgilerin 80 90 bulması lazım 20 ve altı sancı sayılmıyor.
Zaten doğumuma da az kaldı da ben hissetmiyorum ağrıları hiçBenim doğuma girerken ilk başlarda düzenli aralıklarla 80 - 100 lerde ağrım çıkıyordu ama duzenli olarak çıkıyordu canım sen yine kendini takip et ama doktorunun dediği çıkıyor seninde ara ara var gibi ama duzenli durmuyor
Jilet hep çıkıp duruyor ya kaşıntısı da ayrı sıkıntı en iyisi ağda temiz 2 3 hafta öyle kalıyorTemiz ise sorun yapma bence ben az once gittim geldim hemen duşumu aldim sebamedin genital temizleyicisi var ondan al ben hep kullaniuorum enfeksiyon riskine karsiJilete bende devam ederdim ama dogumdan sonra cok zor olur diye düşündüm
Valla canım doktor bana da erken doğum riskin var dedi hep ben 38 haftaya girmeden yaptırdım 40 doğru gidiyoruz hala da gelmedi bebekBenim zaten erken doğum olacak ağda da sancıyı açılmayı tetikliyormus diye çok okudum ne kadar doğrudur bilmiyorum da bi gozum korktu iste agdaya güvenemem simdi mecbur halledicez doğuma kadar aynı usul :)
Safra asiti sonuçları da geç çıkar demişti doktor da bugun belli olmuş onlar da yüksek dedi ama değerleri söylemedi. Benim karaciğer enzimlerini görür gormez ilac başlamıştık ondan sonra azaldı kaşıntılarim baya ama o zamana kadar elimi ayağımı yırtar gibi kasiniyodum 3 4 gün içinde çok fena oldu döküntüler yapmıştı baya ellerimde. Onlar azaldı cok sukur
Şimdiden öyle. Derdine derman olma isteği bebeğe karşı enerji veriyor Allahtan. Büyüklerde birazcık idare ediceklerAhh canım benim ikinci bebek olmasına rağmen öyleyim hem kızım ilgi istiyor hem ikizler bakım istiyor uykusuzluk yorgunluk tavan zatenama bunlar lohusa kafası hep zamanla düzelecek ve herşey normale dönecek öyle düşün. Kendine sürekli geçecek de ilk kızımda da böyle olmuştum ilk aylar zor ama tepkileri gülmeleri arttıkça yorgunluk falan kalmayacak az sabır
Şimdiden öyle. Derdine derman olma isteği bebeğe karşı enerji veriyor Allahtan. Büyüklerde birazcık idare edicekler
Oncelikle bizi böyle bilgilendirdigin icin cok cok tesekkur ederiz gercekten ben gibi daha dogurmamis annelere tecrübe oldu tek tek okudum ve tecrübeleriniz bizim icin çok değerli tavsiyelerinize de uyucam mama konusunda bende gerekli durumlarda verilmesi taraftariyim sağlıkla büyütursun inşallah bebişini deMerhaba anneler nasılsınız? Taa günler öncesinde beni etiketleyen, cevap yazan, özel mesaj atan arkadaşlarımız olmuş. Ne olur kusura bakmayın bebekli hayata anca alışıyoruz kimseye dönemedim, çoğu mesajı okuyamadım. Bu arada yeni doğum yapan anneler gözünüz aydın hayırlı olsun.
Bebeğim bugün 2 haftayı doldurdu şaka gibi :) bu süreçteki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum belki birilerinin işine yarar.
Öncelikle süt konusunda ben de herkes gibi zorlandım. İLk 3 gün sütüm sarıydı ve hastanede sağıp enjektörle bebeğe verdik maksimum 10 ml geliyordu. Sağmamın nedeni de gögüslerimin emzirirken aşırı acımasıydı. Gögüsler için tek başına krem hiçbir işe yaramıyor. Krem+medela ya da philips aventin gögüs kalkanını kullanmanızı öneririm. Sağdığımda kan akan gögüsümü 2 günde bu şekilde toparladım. Aman kendinizi zorlayıp emziremez hale gelmeyin. Gögüs ucumdan kan geldiği için 2 gün sol gögüsten emziremedim, kanlı süt sağıp döktüm.
3 gün sonra sütüm 2 saatte bir 35 ml ye çıktı, şu an 60 civarı ama 2. Hafta büyüme atağı olduğundan bebeğime yetmedi ve günde 2-3 kere mama desteği de verdik. Anne sütünü arttıran tek şey su. Yeterince su içmiyorsanız sütünüzün gelmesini beklemeyin.
Bebeğim 8. Günde doğum kilosunu yakaladı, 5. Günde göbek bağı düştü. Doktor tavsiyesiyle göbek bağı düşene kadar 2 günde bir duş şeklinde yıkadık ve her gün sterilize su ve gazlı bez ile göbek bağının etrafını temizledik. göbek bağı düştüğünden beri her akşam küvetini doldurarak banyosunu yaptırıyoruz. Her sabah göbek deliği bakımı dışında gözlerini siliyoruz, d vitaminini içiriyoruz.
Doktorumuzun söylediğine göre kolik ve gaz sancısı en erken 2. Haftanın sonunda başlarmış. Dolayısıyla 2 haftayı doldurmadan bebeğiniz çok fazla ağlıyorsa sebebi %99 açlıktır dedi haberiniz olsun.
Hastanede çok ufak bir sarılık tespit edildiğinden 1 gün fazla kalmıştık ve o akşam mama takviyesi yapıldı hastanede. 4-5 kere kaka yaptırmaya çalıştılar. Sarılık çiş ve kakayla atılıyormuş. Sabaha sarılık düşmüştü ve taburcu olduk. Dolayısıyla bebeğiniz sarılıksa mama konusunda tereddütte olmayın bence.
Doğumu 40. Haftayı geçen anneler biliyorum beklemek çok zor ben de 41. Haftada doğum yaptım :) ama inanın böylesi gayet iyi. Bebeğim kafasını çok iyi tutuyor, emme refleksi ilk günden beri çok iyi. Göz takibi, seslere dönme, siyah beyaz zeka kartlarını ve anne baba yüzünü dikkatlice inceleme doğduğu günden beri çok iyi. Anne karnında kaldıkları her gün onlara fayda böyle düşünün. HAstanedeki ebeler bu kadar diri bir brbek olmasını. 41. Hafta doğmasına bağladı.
Şu an 3 kere 90 cc mama, 4 kere 90 cc anne sütü olarak beslenmeye devam ediyoruz. ORtalama 3,5 saatte bir yedirmeye çalışıyoruz. Mama ve uyku saatleri için rutin oluşturmaya başladık 3 gündür.
Bizde durumlar böyle. Umarım herkesin ilk haftaları keyifli geçiyordur :)
Bundan sonra agdaya devam edicem azalır belki zamanlaJilet hep çıkıp duruyor ya kaşıntısı da ayrı sıkıntı en iyisi ağda temiz 2 3 hafta öyle kalıyor
Ay sorma zaten jiletle bile zor oluyodu boşuna kendime eziyet ediyormuşum zaten bacak koltuk alti epilasyon ile aldığım icin cok zorlanmiyorum aslinda alistirmak lazim hele hamilelik doneminde cok zorlaniyo insanİyi yaptın canım insan doğuma gidince içi rahat temiz gider en azından
Canım doğum yaptın mı sende çok sevindim gözün aydın :) ne güzel sütün yeterli demek ki zaten yetmese bebeğin uyumaz katılıyorlar ağlamaktan. Şahsen benimki sırf anne sütü verdiğimde 40 dk uyuyp uyanıyor ortalama. Sonra da ağlamaktan kızarana kadar kıyamet koparıyor. 40 dkda bir emxirmek de hem psikolojik olarak hem meme uçlarını hırpalıyor hem de kaliteli süt olmuyor. Zaten 20 dk emiyor boşaltmak için. Halbuki süt yeterli gelse 1,5-2 saat uyumaları lazım.Canım gözün aydın basından beri ilgiyle takip ediyorum seni ve verdiğin bilgileri. Tahmini aynı zamanda doğum yapmışız benimde oğlum 2 haftalık olacak yarın. Atak dönemleri demişsin takip ettiğin bir yer var mı? Ben sadece emziriyorum 1.5 saatte bir.hafif sarılığı var ama kan vs vermenize gerek yok sadece emzirin dediler. Bizde hergün yıkıyoruz henüz sadece uyuyır bi düzen oluşturma aşamasında değilim. Fırsat buldukça bebeğindeki gelişimleri veya bildiklerini yazarsan çok sevinirim.takipte kalalım. Benim 37. Haftada doğdu emme refleksi vs yüksek sadcee hızlı doyuyor. Bakalım ya alışıyoruz sanırım zamanla:) sevgiler
Ne demek canım rica edeirm sizler de bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alın bizlerle tecrübelerinizi paylaşın inşallah. Her bebek farklı olduğu gibi her doktorun yöntemi de farklı oluyor. Bana da iyi gelir farklı doktor tavsiyeleri duymak. Ben de elimden geldiğince paylaşırım. Amin canım hepimizinki sağlıkla büyüsün inşallahOncelikle bizi böyle bilgilendirdigin icin cok cok tesekkur ederiz gercekten ben gibi daha dogurmamis annelere tecrübe oldu tek tek okudum ve tecrübeleriniz bizim icin çok değerli tavsiyelerinize de uyucam mama konusunda bende gerekli durumlarda verilmesi taraftariyim sağlıkla büyütursun inşallah bebişini de
Allah analı babalı büyütsün ben de temmuzken haziran annesi olacağım37 hafta ve sonrasi normal zamandan kabul ediliyor yapacagini sanmam ki bence bosuna ilac kullanma. Ben 37+0 da dogurdum pazartesi gunu. Cok sukur iyiyiz sarilik disinda. Icini ferah tut Rabbim bebegini bagislasin sana amin
Darısı basimizaMerhaba canım merhaba kızlar. Şükür bugun sezeryanımızı olduk ve şükür oğlum ıyı. Yalnız sıkıntı bende oda gayet normal agrım var bıraz aksam uzerı rahatlıyorsunuz ıgne serum lar derken. Yurumek sart ve bebek çiş yapmadan kaka yanı sızde gaz cıkarmadan ertesı gun cıkarmıyorlar hastanedeninşaallah yaparız bızde hala tık yok.
Bıde sütüm yok emme refleksı guzel ama inmiyor ya sıvı gıda alıyorum hep. Hemsıreler normal dıyor mama veriyoruz. 3250 dogdu 50 cm. İnşaallah dua edın sutum gelsın. Duş vs alıncabgelır dedıler gogsun sert sezeryanfan cıktın dedıler. Genel anestezı oldum bu arada hıc baş bel agrım yok. Sadece dikiş agrısı malum. Yarın inşaallah yuruyerek cıkar gıderız evimizde oluruz hersey yoluna gırer.
Kaç kilo doğdu Allah bağışlasın , sarılık vs oldu muIğne yapıldıktan sonra çok endişeye gerek yok, benim kızımda 35+1 de doğmuştu, hiç bi sağlık sorunu olmadi çok şükür
Allah yardimcin olsun canim bebeğini sagsalim kucagina alirsin insallah guzel haberlerinj bekliyoruzKızlar günaydın herkese. Ben şu an hastanedeyim sezaryen için bekliyorum çok heyecanlıyım. Dualarınızı bekliyorum
Allah analı babalı büyütsün ben de temmuzken haziran annesi olacağım36+3 teyim ciğer geliştirici yaptı bana bugün alacak insallh
Darısı basimiza
Aynen canım eğilemiyor insan bileAy sorma zaten jiletle bile zor oluyodu boşuna kendime eziyet ediyormuşum zaten bacak koltuk alti epilasyon ile aldığım icin cok zorlanmiyorum aslinda alistirmak lazim hele hamilelik doneminde cok zorlaniyo insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?