Bende keseyim madem çoğu kisi kesmisBen kestim tırnaklarını. Streç filme sarıp babasının cüzdanına koyduk paracıklar dolsun diye. Anneannemden annemlere geçen alışkanlık.
Doğru gercekten beklenti icinde olmamak lazim bende biraz birseyler bekledim ondan sanirim arkadaslarim anlatıyor annem geldi 2 ay kaldı yada kayinvalidem geldi du kadar kaldi bende üzülüyorum öyle denilinceEve geliyor elbet. Duş, temiz kıyafet ve yemek ihtiyaçları için :)) taksici canım eve geldiği anda telefonlar başlıyor. Oturamıuor ki. Tek istediğim arabadada uyusa uykusuz yola çıkmasın. Benim annemde burdaydı bana yaptığı en iyi şey büyük oğlanı kolaylamak oldu. Ben onu biraz kendime çok bağlı büyüttüm sanırım. Yemek bile yicek olsa benim onayım olmadan yemiyo. Onu biraz kolayladı bana o bile iyi geldi. Ama yine de En güzel şey beklentisizlik. Kendi başına bişeyleri başardığın zaman kimse sana hesapta soramıyor emirde veremiyor. Halledersin endişelenme. İlk günler sudan çıkmış balığa dönüyorsunda dediğim gibi çocuğun düzenine göre bir düzen kurmaya çalışırsan herkes rahat eder. Düzen dediğim şeyde düzensizlik :)) yanlış anlaşılmasın. Daha bin tane şekil değiştirecek alışkanlıklarımız. Asla bir istikrar yok. Ama en azından neyin ne zaman iyi geldiğini bulmak çok işine yarayacak.
Keşke mükemmel olsalarr ama değiller. Bende çok isterdim gerçekten lohusa olupta yatmayı. Uyku stoklamayı. Ama etrafımda bana bunu yaşatacak bir kişi bile yok ki. Çok şükür ki Allah’ıma 1 gün bile yatacak kadar ağrım sızım olmadı şükür. Doğumdan çıktım aynen devam.Doğru gercekten beklenti icinde olmamak lazim bende biraz birseyler bekledim ondan sanirim arkadaslarim anlatıyor annem geldi 2 ay kaldı yada kayinvalidem geldi du kadar kaldi bende üzülüyorum öyle denilinceyavas yavas öğrenicez artik herzaman yanımız da birileri olmayacak
Ne bıleyım ya, onda 40 beklrnmıyo demi,psıkolojimi bozdular,40 olmadan o olmaz bu olmaz:)) süte geçer mi ki boyanın etkisi, sdnhangi markakullsnmıstın,en bitkıselıhangisi kiSac boyatmak icin neden bekliyosun aslinda bitkisel boyalar var ben hamiligin son haftalarinda boyadim tekrar boyucam gratisten almistim
Benim de öyle . Sürekli memede ama yine de tazyikli olduğunu fark ediyorum. Sanki bu durum da kusmaya nedenmiş gibi geliyorGoguslerim doluysa bazen oksuruyor ordan anliyorum tazyikli ama surekli goguslerim tas gibi degil cunku benim bebek uyanik oldugu vakit surekli memede. Cani sıkıliyor meme istiyor. Ben de reddetmiyorum. Hal biyle olunca tazyikli zaman az
Rabbim o gücü bize veriyor gercekten. Gecicek bu zamanlarda diyorum bende kendi kendime :)Keşke mükemmel olsalarr ama değiller. Bende çok isterdim gerçekten lohusa olupta yatmayı. Uyku stoklamayı. Ama etrafımda bana bunu yaşatacak bir kişi bile yok ki. Çok şükür ki Allah’ıma 1 gün bile yatacak kadar ağrım sızım olmadı şükür. Doğumdan çıktım aynen devam.
Valla hamilelikte doktorum kullanabilirsin dedi emzirirken sormadim ama sonucta bitkisel ben tekrar boyamayi düşünüyorum ama toparlanayim öyle diyodum sen yinede sor dokrorunaNe bıleyım ya, onda 40 beklrnmıyo demi,psıkolojimi bozdular,40 olmadan o olmaz bu olmaz:)) süte geçer mi ki boyanın etkisi, sdnhangi markakullsnmıstın,en bitkıselıhangisi ki
Eldiven düşüyor ellerinden çiziyor heryerini bana kesme dediler ya bilmiyorum kessemmi bende
Ben de sadece zıbın giydiiyorum Izmirde yasiyorum cok sicak burasi
Kac gunluk oldunuz siz canim Kilo alimi iyi şükür pazartesi tekrar kontorulumuz var simdi 13 günlük olduk gündüz uyumadi hic aksam uzeri 5 saat uyudu resmen sarılığı kac derece canim? Bizdede vardi sarilik
Benımkı de hep orda durmak istıyo, durmasına ızın veronce de bu sefer yataga koymak mumkun olmuyo, kucaga alışınca,o dengeyı nasıl saglıuorsunuz, vicdanen izin vermek istıyorum kucagımda olmasına hep ama sonrası cok zor oluo..Goguslerim doluysa bazen oksuruyor ordan anliyorum tazyikli ama surekli goguslerim tas gibi degil cunku benim bebek uyanik oldugu vakit surekli memede. Cani sıkıliyor meme istiyor. Ben de reddetmiyorum. Hal biyle olunca tazyikli zaman az
Ben yaptrdm cnm tam 1 aylıkken ilk aşısı.cok. Ağlaması gece hizrszlugu oldu .bazı bebeklerde ateş te yapio evde bı ateş düşürücü surp olsn mutlaka...Şimdi sıradaki ilk aşı ne zaman kac gunlukken, hiç yaptıran var mı?
Bir emzirişte kaç dakıka emzırıyosunuz,tek meme mi çift meme mi emzırıyırsunuz bir emzirişte.
Benim genelde 1 memeyle doyuyor eger kisa sure once emzirmissem ve o goguste azalmissa diger memeye gecebiliyorum
Valla denge falan yok artik kabullendim. Her gun ayri duzen resmen. Bebegim gazli oldugundan memeden alinca tam daliyor sonra yine ikiniyor sıkıyor kendini ve agliyor. Hopp yine memeye. Napacagimi sasirdim ama memede mutlu olmasi beni de murlu ediyor en azindan tum acilarini aliyorum gibi hissediyorum. Sirt agrilarim cabasi tabiBenımkı de hep orda durmak istıyo, durmasına ızın veronce de bu sefer yataga koymak mumkun olmuyo, kucaga alışınca,o dengeyı nasıl saglıuorsunuz, vicdanen izin vermek istıyorum kucagımda olmasına hep ama sonrası cok zor oluo..
Bir emzirişte kaç dakıka emzırıyosunuz,tek meme mi çift meme mi emzırıyırsunuz bir emzirişte.
Canım 11 günlük oldu Su an pek bi düzeni yok genelde meme de uyuya kalıyor biz birde 1 hafta hastanede kaldgimiz için çok oturmadı ama çok uyuyrdu büyüdükçe biraz uyaniklik süresi arttı ama demekki uyuması normalmisKaç günlüksünüz? Biz 31 günlük oldukz Ben iyice öğrendim gibi düzenini. Uyanıklığını yarım saatten fazla tutmuyorum mesela. Sabah 7 de kalk yapıyoruz en geç 8 de uyuyo. 11 de banyo var. Ben uyandırıyorum. Ondan sonra en fazla 3 saat arayla uyanıyo emiyo uyuyo emiyo uyuyo uyanıksa çok oyalamıyorum. Çünkü saatini atladığında uykuya dalışı o kadar zor oluyor ki. Akşam üstü 7 yi geçirmiyorum uyanmadıysa uyandırıyorum. Sonra yine en geç 8. Yoksa 11-12 yi buluyor uyuması bu sırada ağlama krizleride cabası. Uyumak için emmek istiyor çok emince süt bitiyor bu sefer yeni bi kriz. Onunda bir düzeni var onu öğrenirsen hepiniz çok rahat edersiniz inşallah
Benim sorumun cevabını senden aldım benim bebeğin gözleri de hala sarı normal mı yani bu canım ne zamana kadar geçecekki acaba25 gunluk oldu canım..en son 7 gunlukken 13e dusmustu. "Artik dusmus sarilik, 1 aylık olunca gelin" dediler. Yine de gozleri filan sari biraz. Tamamen gecmedi uzun suruyormus.
İlk kizimda daha hastanedeyken hemsireler kesmisti tirnagini..baya tirnakli doğuyor bebekler..gozune sokuyor bizimki..korktuk çizilecek diye.
İzmir felaket sicaktir tabi. Benim de annemler orada. Yazin asla gitmeyi düşünmüyorum. Klimasiz duramam izmir'de yazin..annemler de bebek var diye klima actirmazlar
Kac gunde kac gr aliyor seninki? Bana doktor gunde 20-40 gr civari demisti. Ama ilk kizimda ilk ayda gunde 50 gr filan aliyordu
İki ayı bulabilir korkmayın gözlerden en son geçiyor bizimki de baya sari hala .Benim sorumun cevabını senden aldım benim bebeğin gözleri de hala sarı normal mı yani bu canım ne zamana kadar geçecekki acaba
Siz göbeği düşmeden mi yıkadınız
Evet kızlar düşmeden yıkadık kayınvalidemin baskısıyla zorla 3 - 4 gün durdurdum sonra yıka dedim demez olaydım ya hala ondan değil diyor kadın, doktor söyledi enfeksiyon olduğunu. Bir de çocuğu balla, tuzla yıkayacaktı ona karşı çıktım banyoya tamam dedim salak gibiGecmis olsun.
Düşmeden mi yikadiniz ??
Enfeksiyon oldugunu nasil anladiniz ??
Banada çok baskı yaptılar yıkayalım bişry olmaz diye ama ben dedim doktor düşmeden yıkamayın dedi baya direndim yani birde tecrübe deyip durumu yolar mı doktordan daha iyi biliyorlarEvet kızlar düşmeden yıkadık kayınvalidemin baskısıyla zorla 3 - 4 gün durdurdum sonra yıka dedim demez olaydım ya hala ondan değil diyor kadın, doktor söyledi enfeksiyon olduğunu. Bir de çocuğu balla, tuzla yıkayacaktı ona karşı çıktım banyoya tamam dedim salak gibi
Normal canıö. Aradaki bir gün bile çok farkeder. Beslenmesini aksatma yeterli bence.Canım 11 günlük oldu Su an pek bi düzeni yok genelde meme de uyuya kalıyor biz birde 1 hafta hastanede kaldgimiz için çok oturmadı ama çok uyuyrdu büyüdükçe biraz uyaniklik süresi arttı ama demekki uyuması normalmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?