2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Yatırdım o gün serum ve verdiği Bi şurup sonrası şuan sadece çok azcık çıkartıyoruz kusması durdu

Bende çok korkuyorum hep dik tutmaya çalışıyorum tıkanıyor geri geliyor hemen ama her defasında yüreğim hopluyor ya

Bende çok korkuyorum hep dik tutmaya çalışıyorum tıkanıyor geri geliyor hemen ama her defasında yüreğim hopluyor ya
Aynen ben bi ara emzirmeye beslemeye korktum hissetti heralde O benden daha panik olmaya başladı çoğaldığı anda çekti memeden ağzını hep

Allah yardimcin olsun canim ama bizim de ayin 11 inde asimiz var ve cok korkuyorum. InsaAllah tum bebisler kolayca sıkıntısiz atlatir amin

Evet bende 2 haziran.başka kim vardı? Ya mahvoldum bende napcam bilmiyorum yetersiz hissediyorum onun isteğine karşılık veremedikçe. Aşı bizde de olcak sen gün mü aldın sağlık ocağından? 60 günlükken ara demişti bana ama bayrama denk geldi.salı arıcam çarşamba çağırır sanırım

Canım atak haftası doğması gereken tarihe göre hesaplanıyor, doğduğu tarihe göre değil. Yani 40. Haftaya göre hesaplanıyor. Zaten aslında atak denen şey daha çok bebeğin zihinsel gelişimi ve bununla birlikte yaşadığı huzursuzluk ve duygusal dalgalanmayı anlatıyor. Zihinsel gelişimi de doğması gereken tarihe göre hesaplanıyor. Zaten atak bitince anlarsınız mesela ilk atak haftası bitince daha önce hiç yapamadığı şeyleri yapabildiğini farkedersiniz. Örneğin bir anda elini keşfedip emebilir, yüz mimikleri geliştirip anne babaya gülebilir, daha önce pusetinde sırf önüne ya da gökyüzüne bakarken artık ağaçlara vs bakabilir ve tepki verebilir vs vs. İkinci atak haftasındayız biz şu an ve algısı şimdiden inanılmaz değişti birkaç günde. Tabi dünyayı tanıdıkça daha fazla ilgi istiyorlar, bazen korkuyorlar bazen de çok yoruluyorlar haliyle daha huysuz olabiliyorlar. Kimi bebek daha sık acıkırken kimi bebek iştahını kaybedebiliyor. Hatta okuduğum kaynaklara göre çocuğun görsel hafızasının mı, işitsel hafızasının mı, dokunsal hafızasının mı daha gelişkin olacağının sinyalleri şimdiden veriliyormuş bebek tarafından. Kimi bebek seslere daha çok tepki verip daha fazla ses çıkarıyor, kimi yüzlere, hareket eden objelere daha çok ilgi duyuyor kimi ise dokunarak keşfetmeye başlıyor. Ne tür değişimlerin gerçekleştiğini uygulamalardan vs takip edebilirsiniz.

Ben 1 haziranda doğurdum ve 40. Haftada geldi kızım yani doğması gereken tarihte doğdu. Bİz şu an ikinci atak haftasındayız ve bu atak 10 gün civarı sürüyor:) eğer sizin bebiş de doğması gereken tarihte doğduysa ve 2 haziranda doğurduysanız siz de 2. atak haftasındasınız :) eğer bebek erken doğduysa ya da sezaryen ile erken alındıysa doğması gereken tarihe göre hesaplama yapmanız gerekiyor

Zinco kullanıyorum ben gaz için. 12 saatte bir 3 damla. Gerçi 2 gündür vermiyorum. Gayette iyi. Uykusuzluk bizdede var ama ağlak değil. İlk dönem sıkıntılıydı bizim Gazı
sein ne kadarlik oldu canim bizm 42 günlük oldu ne zamana kadar devam eder acaba gaz;( gazi olunca enermi normale

Goldbirtek vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ya sorma aynı şeyi bende hissediyorum yetersizlik. Kendi kendimi motive etmeye çalışıyorum ama yetmiyo bazen kendine verdiğin gaz. Az önce emmek için uyandı emzirdim uyudu gazını çıkartmaya çalışırken kolum yorulduda omuz değiştiriyordum çok salmış kendini, Hareketsiz gibi geldi aklım çıktı bişey oldu diye uyanıkken korkulu rüya görmeye başladım artık yorgunluktan,zihnim tamamen onunla dolu. Tek başıma mücadele edemiyorum artık ne korkularımla ne yorgunluğumla ( beni bugünlerde desteksiz bırakan herkesle günü gelince ihtiyaçları olunca hesaplaşıcam. Çok doldum çok. 4 ağustos için ebe abla gün vermişti. O gün gidicez. Hem bi doktoruna da gideriz daha ay kontrolü gelmedi ama rutin bi kontrol için.

tamm canimnm teşekkür ederm denicem o damlayı

sein ne kadarlik oldu canim bizm 42 günlük oldu ne zamana kadar devam eder acaba gaz;( gazi olunca enermi normale
Tam 2 ay şuanda. Bizim gaz sorunu ortadan kalktı. Sadece kakayı uzun günler bekliyoruz. İlkinde korktum zeytinyağı verdim. Ama şimdi bekliyorum en son 5. Günde yaptı.

Beklenen günde normal doğdu. Atak diyince benim zihnimde huzursuz şeyler canlanıyor. Ağlamıyor bi sıkıntısı yok. Uyumuyor sadece. Sence bu da atağa dahil midir? Seninki atak haftasında ne yaptı?

Benim bebegiminde genzine kaciyordur ben memeyi makas seklinde tutuyorum biraz tazyigini azaltiyor bu tutuş ve cok şükür kacmiyor artik gogsun cok dolu olunca makas seklinde ver biraz orayi sıkı tut kalmıycagni goreceksin canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…