Canım hiç öyle düşünme. Gayet de yeterlisin. Hiç birimiz kusursuz değiliz o ayrı ama hepimiz anne olarak yeterliyiz. Bebek yemiş yememiş, anne sütü yetmiş yetmemiş mama almış, 2 gün kaka yapmamış, gazı çıkmamış, kusmuş, x marka bezle bağlanmış y marka ıslak mendille popsu silinmiş vs bunların hepsi çocuk normal geliştiği sürece bizim önem verdiğimiz kadar değerli değil aslında. En önemli şey senin çocuğuna verdiğin sevgi. Çocuğun ileriki hayatını etkileyecek en önemli şey senden gördüğü şefkat, sevgi ve güven bağı. Gerisini sen bile unutacaksın yemiş miydi yememişmiydi vs.. anormal bir durum olmadıkça hiç bunlara üzülüp kendini yetersiz hissetme ve yalnız hissetme canım hepimiz aynı yollardan geçiyoruzEvet bende 2 haziran.başka kim vardı? Ya mahvoldum bende napcam bilmiyorum yetersiz hissediyorum onun isteğine karşılık veremedikçe. Aşı bizde de olcak sen gün mü aldın sağlık ocağından? 60 günlükken ara demişti bana ama bayrama denk geldi.salı arıcam çarşamba çağırır sanırım
Denicem canımBenim bebegiminde genzine kaciyordur ben memeyi makas seklinde tutuyorum biraz tazyigini azaltiyor bu tutuş ve cok şükür kacmiyor artik gogsun cok dolu olunca makas seklinde ver biraz orayi sıkı tut kalmıycagni goreceksin canim
Rica ederimDenicem canımteşekkürler
Bende hep korkuyorum nefessiz kalcak diye geceleri bazen eşim bile uykusundan kalkıyor panik olupAynen ben bi ara emzirmeye beslemeye korktum hissetti heralde O benden daha panik olmaya başladı çoğaldığı anda çekti memeden ağzını hep
Bu bebeler büyücek ama biz deli çıkıcaz.Bende hep korkuyorum nefessiz kalcak diye geceleri bazen eşim bile uykusundan kalkıyor panik olup
Kıyamam ya üzüldüm canım bir sıkıntısı mutlaka var. Dilleri yok ki derdim şu desinler. Neden ağladığını anlayana kadar bebeklerimiz hırpalanıyor. Psikolojik olarak sağlam olmaya çalış ben ağladılarında salaklaşıyordum. Baktım kayınvalidem daha fazla hırpalıyor kendimi topladım. Onları yine en iyi biz tanırız. Çabuk derdini bulman dileğiyleBenimki de az önce yarim saatlik uykudan ağlayarak kalktı bi, arandı meme verdim ilk emdi sonra yine ağladı, ağlama krizi bitsin diye bekledim daha siddetlenince mama hazırladım. Bu arada bugün gidipMinnaklarimm in söylediği biberon başlığını aldım ve mamayi onunla verdim. Mamayi içerken de bi süre sonra ağladı . Kaldırdım gazını çıkarayım diye bütün içtiğini kustu. Ağlamaya devam etti . Kendi kendine sakinledi, şimdi boş mideyle sallıyorum yine uyusun diye ....
Hayır canım illa çok huzursuz olacak diye bir şey yok. Atak haftaları bebeklerin kabiliyetlerinin arttığı haftalar olduğu için algıları açıldıkça daha çok huzursuz ve yorgun olabiliyorlar. Bir fotoğraf ekleyeceğim buraya, orada 2. Atak için örnek davranış değişimleri var. Ben benimkinin yaşadıklarını işaretledim. Bizde de uykuda biraz bozulma var. Yine çok şükür rutininde ve güzelce uyuyor ama arada ağlayarak uyanabiliyor ve sakinleştirip tekrar yatırıyorum.Beklenen günde normal doğdu. Atak diyince benim zihnimde huzursuz şeyler canlanıyor. Ağlamıyor bi sıkıntısı yok. Uyumuyor sadece. Sence bu da atağa dahil midir? Seninki atak haftasında ne yaptı?
Herkese merhaba anlattıklarınızı biz de yaşıyoruz malesef hem de 2 tane bebekleçok çok zor geçiyor malum bir de ilgi bekleyen büyük kızım var. Eşim annem ben 3 çocuğa bakamıyoruz. Haftaya eşim gidecek annemle alacağız ve bakamayız kesin diyoruz eşimin peşinden biz de gidicez kendi evime. Kızımı kreşe vericem ikizlere ancak bakarız çünkü. Benim bebekler malesef uykuyu sevmiyor uyumuyor ve sürekli huzursuzlar. Gün nasıl bitiyor anlamıyorum tüm gün eşimle birlikte yaptığımız tek şey bebekleri uyutmaya çalışmak. Süpürge sesi açıp yarım kundak yapıyorum artık biraz olsun uyusunlar diye ama o da pek etki etmiyor. 2 aylık olduk ve benim duam biraz büyüsünler ve gündüz uykuları azalsın diye. Çünkü gerçekten uyutmaya çalıştığım süreden daha az uyuyorlar ve çok yoruluyorum. Hem emzirip hem mama veriyorum çok şükür memeyi bırakmadılar ama malesef yorgunluktan sütüm eskisi kadar çok değil inşallah düzene girer de ben de günde 1 saatte olsa dinlenebilirim
1 aylık başlığı 2 numara aslında çok akitmiyordurUyudu bizimki şükür. Uyumamasınıda geçtim bişey olucak korkuyorum daha çok küçük bu kadar uykusuzluğu kaldıramaz ki( nedendir çözemedim bi türlü. Es kaza şimdilerde biri aramasın eşim falan valla çok kötü patlıcam. Sinir küpü oldum. O 2 numara başlık çok akıtmıyo mu?
Şu an her şey onlar için uyaran ... lunaparkta uyumaya çalışmak gibi bişey sanırımYapıyorum canım. Yatırıyorum 5 dk Görsen uyanışını gülmekten yerlere yatarsın. Gözler açık zeytin gibi zannedersin saatlerdir uyuyo agucuk bugucuk. Bekliyorum görünmeden belki dalar tekrar diye ağlamaya başlıyo o zaman alıyorum. Akşam üstü artık gözler falan kıpkırmızıydı.
Beklenen doğum tarihiymis canım uygulama öyle hesaplıyor .doğduğu tarih mi yoksa beklenen doğum tarihine göre mi hesp ediyor?
Aynu gün doğdu bebişlerimiz.kucaktan indiği an ağlamaya başlıyor. Aynı şeyleri yaşıyoruz sanırım
Evet 23 TL bi ucreti var canimcimHarika haftalar uygulaması ucretli mi canım
Canım acaba emme aralığını mi açmamız gerekiyor her ağlamayı açlık sanıp fazla besliyor olabilir miyim diye düşünmeye başladım . Çünkü geceleri hem güzel emiyor hem de kusmuyor benimki . Ama emme aralığı ne kadar kisaysa o kadar kusuyorCanım benimde aynı şekil emerken biraz çekip ağlamaya başlıyor niye bende anlamadım ve çok kusması var korkutmaya başladı beni her emmeden sonra kusuyor artık zaten ggaz ayrı aşağıdan pırtlıyor ama yetmiyor sanırım gaz damlası da kullanmıyorum artık.MadamMaria
Bugün uykusuz diye 2 saat ayağımda salladım, yarım yamalak bi uyku uyudu. Sonra normalde uyanık olduğu saatlerde bi baktım hiç eforsuz kendi kendine bi guzel uyuyorHerkese merhaba anlattıklarınızı biz de yaşıyoruz malesef hem de 2 tane bebekleçok çok zor geçiyor malum bir de ilgi bekleyen büyük kızım var. Eşim annem ben 3 çocuğa bakamıyoruz. Haftaya eşim gidecek annemle alacağız ve bakamayız kesin diyoruz eşimin peşinden biz de gidicez kendi evime. Kızımı kreşe vericem ikizlere ancak bakarız çünkü. Benim bebekler malesef uykuyu sevmiyor uyumuyor ve sürekli huzursuzlar. Gün nasıl bitiyor anlamıyorum tüm gün eşimle birlikte yaptığımız tek şey bebekleri uyutmaya çalışmak. Süpürge sesi açıp yarım kundak yapıyorum artık biraz olsun uyusunlar diye ama o da pek etki etmiyor. 2 aylık olduk ve benim duam biraz büyüsünler ve gündüz uykuları azalsın diye. Çünkü gerçekten uyutmaya çalıştığım süreden daha az uyuyorlar ve çok yoruluyorum. Hem emzirip hem mama veriyorum çok şükür memeyi bırakmadılar ama malesef yorgunluktan sütüm eskisi kadar çok değil inşallah düzene girer de ben de günde 1 saatte olsa dinlenebilirim
Muhtemelen aşı günü uyuyacaktirSende mi 2 haziranda doğurmuştun.o gün sadece 2 kişi doğurduk diye Aklımda kalmış. Bu atak haftası falan değil bence ya. Nasıl atakmış bu 10 gün oldu. Çocukta uyku namına bişey yok gündüzleri. Kendimi sorgulamaya başladım eksik yanlış yaptığım bişey mi var diye. Yarın düzene girse ondan sonraki gün aşı var. Aşıdan önce dinlenmek istiyordum uyusa neyle karşılaşacağımı bilmiyorum çünkü.
Benim sinirlenebilecegim biri bile yok@Goldbirtek vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ya sorma aynı şeyi bende hissediyorum yetersizlik. Kendi kendimi motive etmeye çalışıyorum ama yetmiyo bazen kendine verdiğin gaz. Az önce emmek için uyandı emzirdim uyudu gazını çıkartmaya çalışırken kolum yorulduda omuz değiştiriyordum çok salmış kendini, Hareketsiz gibi geldi aklım çıktı bişey oldu diye uyanıkken korkulu rüya görmeye başladım artık yorgunluktan,zihnim tamamen onunla dolu. Tek başıma mücadele edemiyorum artık ne korkularımla ne yorgunluğumla( beni bugünlerde desteksiz bırakan herkesle günü gelince ihtiyaçları olunca hesaplaşıcam. Çok doldum çok. 4 ağustos için ebe abla gün vermişti. O gün gidicez. Hem bi doktoruna da gideriz daha ay kontrolü gelmedi ama rutin bi kontrol için.
Zinco bizde kullanıyoruz dediğin gibi aguline de iyiBenim bebegim de 40 i ciktiktan sonra siddetli gazlandi. Biogaia kullandim ishal oldu ki normalde ishal olanlara verilip ishali kesen bir probiyotik ama oglumda oyle etki etti. Kullanmiyorum suan. Gaz damlalari da cesitli kullanfim ama en son boyle ucuz damla etki etmez deyip oylesine aldigim zinco cok fayda etti. MasaAllah diyeyim 5 gundur iyi normal gaz gelip cikiyor. Zincoyu dene istersen. Aguline de iyiydi
Uyku dışında sorunumuz yok aslında. Bu ataklar sendromlar falan. Ben büyük oğlanda hiç yaşamadım böyle şeyler. Köşe yastığı gibiydi. Gerçekten ilki tecrübesizlik ikincisi annelik diyorlar doğruymuş.Hayır canım illa çok huzursuz olacak diye bir şey yok. Atak haftaları bebeklerin kabiliyetlerinin arttığı haftalar olduğu için algıları açıldıkça daha çok huzursuz ve yorgun olabiliyorlar. Bir fotoğraf ekleyeceğim buraya, orada 2. Atak için örnek davranış değişimleri var. Ben benimkinin yaşadıklarını işaretledim. Bizde de uykuda biraz bozulma var. Yine çok şükür rutininde ve güzelce uyuyor ama arada ağlayarak uyanabiliyor ve sakinleştirip tekrar yatırıyorum.
Benim bu atakta bebeğimdeki değişimler şöyle oldu;
Refleks olarak yaptığı el ayak hareketleri ve elleriyle kendini uyandırma bitti.
Yüzleri incelemeye başladı, mimiklere dikketlice bakmaya başladı. Konuşurken dudaklara odaklanmaya ve biri yüzüne bakarak konuşuyorsa ağlıyorsa bile susup dinlemeye başladı.( tabi arada asla susmuyor o ayrı :)) )
Agu sesleri arttı. Konuşurken arada agulu cevaplar vermeye başladı.
Önceden öylesine uykusunda ya da arada gülüyordu, şimdi babasını ve beni görünce vs daha bilinçli olarak gülüyor. Daha 3-4 gün dah atak haftasındayızEki Görüntüle 2670222 gibi gözüküyor. Sonra 12. Haftaya kadar daha rahat olacağız inşallah :)
Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik he :))Benim sinirlenebilecegim biri bile yokGeçicek annesiii bu günler, öyle ya da böyle büyüycekler. Hatta aslına bakarsan 1 ay sonra 3 aylık oluyor ve her şeyin çok değişeceği söyleniyor . Bu dönemin kapanmasına 1 ay kaldı diye düşün şaka maka baya büyüttük(züğürt tesellisi gibi oldu ama idare ediver)
O zamanda ben hop yürek kalk yürek. Sağlıkla gelsin geçsin inşallahMuhtemelen aşı günü uyuyacaktir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?