2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Canım hiç öyle düşünme. Gayet de yeterlisin. Hiç birimiz kusursuz değiliz o ayrı ama hepimiz anne olarak yeterliyiz. Bebek yemiş yememiş, anne sütü yetmiş yetmemiş mama almış, 2 gün kaka yapmamış, gazı çıkmamış, kusmuş, x marka bezle bağlanmış y marka ıslak mendille popsu silinmiş vs bunların hepsi çocuk normal geliştiği sürece bizim önem verdiğimiz kadar değerli değil aslında. En önemli şey senin çocuğuna verdiğin sevgi. Çocuğun ileriki hayatını etkileyecek en önemli şey senden gördüğü şefkat, sevgi ve güven bağı. Gerisini sen bile unutacaksın yemiş miydi yememişmiydi vs.. anormal bir durum olmadıkça hiç bunlara üzülüp kendini yetersiz hissetme ve yalnız hissetme canım hepimiz aynı yollardan geçiyoruz

Kıyamam ya üzüldüm canım bir sıkıntısı mutlaka var. Dilleri yok ki derdim şu desinler. Neden ağladığını anlayana kadar bebeklerimiz hırpalanıyor. Psikolojik olarak sağlam olmaya çalış ben ağladılarında salaklaşıyordum. Baktım kayınvalidem daha fazla hırpalıyor kendimi topladım. Onları yine en iyi biz tanırız. Çabuk derdini bulman dileğiyle

Beklenen günde normal doğdu. Atak diyince benim zihnimde huzursuz şeyler canlanıyor. Ağlamıyor bi sıkıntısı yok. Uyumuyor sadece. Sence bu da atağa dahil midir? Seninki atak haftasında ne yaptı?
Hayır canım illa çok huzursuz olacak diye bir şey yok. Atak haftaları bebeklerin kabiliyetlerinin arttığı haftalar olduğu için algıları açıldıkça daha çok huzursuz ve yorgun olabiliyorlar. Bir fotoğraf ekleyeceğim buraya, orada 2. Atak için örnek davranış değişimleri var. Ben benimkinin yaşadıklarını işaretledim. Bizde de uykuda biraz bozulma var. Yine çok şükür rutininde ve güzelce uyuyor ama arada ağlayarak uyanabiliyor ve sakinleştirip tekrar yatırıyorum.
Benim bu atakta bebeğimdeki değişimler şöyle oldu;
Refleks olarak yaptığı el ayak hareketleri ve elleriyle kendini uyandırma bitti.
Yüzleri incelemeye başladı, mimiklere dikketlice bakmaya başladı. Konuşurken dudaklara odaklanmaya ve biri yüzüne bakarak konuşuyorsa ağlıyorsa bile susup dinlemeye başladı.( tabi arada asla susmuyor o ayrı :)) )
Agu sesleri arttı. Konuşurken arada agulu cevaplar vermeye başladı.
Önceden öylesine uykusunda ya da arada gülüyordu, şimdi babasını ve beni görünce vs daha bilinçli olarak gülüyor. Daha 3-4 gün dah atak haftasındayız gibi gözüküyor. Sonra 12. Haftaya kadar daha rahat olacağız inşallah :)

Canim benim ilk kizim kolikti. Uykulari cok azdi ve hep aglardi..sirf bebege baktim ben. Suyumu bile kanguruya takinca icerdim. Simdi de ablasi oldugundan cok zorlaniyorum. Surekli bebegi sevicem ayağına sikmaya calisiyor. Ekstra mizmizlik yapıyor. Bunlarin hepsi normal ama. Bizimki krese devam ediyor zaten. Bayramda butun gun evde olunca cok zorladi. Sizi 2 bebekle ve cocukla hayal edemiyorum. Allah kolaylik versin.
Kres sosyallesmesi acisindan da cok iyi. Sizi bilmiyorum ama biz karantinada gibiyiz hala. Kimsemiz yok zaten bu sehirde. Kreslerin kapalı oldugu donem cocuk kotu etkilenmişti.Kres acilinca cok iyi geldi.

1 aylık başlığı 2 numara aslında çok akitmiyordur az önce çok güzel emdi yine .. acaba diyorum beslenme araliklarini mi açmam gerekiyor, gece ile gündüzün en büyük farkı bu sanırım . Ben de sık sık cemkiriyorum eşime. Sonra da kötü hissediyorum. :/ o yüzden aklımda sürekli beklentisizligi tutuyorum ... cemkirmek de bi işe yaramaz sonuçta insanın başına gelmeden anneliğin yükünü anlaması imkansız . Kısaca onların bizi tam olarak anlaması ve yükü bizim beklediğimiz kadar paylaşması imkansıza yakın . Instadad ler falan cennetten çıkmış gibiler tabii ama bizim gercegimiz ortadoğu erkeği ne yazık ki

Şu an her şey onlar için uyaran ... lunaparkta uyumaya çalışmak gibi bişey sanırım bu da geçecektir zamanla alıştıkça. Seninki de 8. Hafta atağında olmalı şu an

Canım acaba emme aralığını mi açmamız gerekiyor her ağlamayı açlık sanıp fazla besliyor olabilir miyim diye düşünmeye başladım . Çünkü geceleri hem güzel emiyor hem de kusmuyor benimki . Ama emme aralığı ne kadar kisaysa o kadar kusuyor

Bugün uykusuz diye 2 saat ayağımda salladım, yarım yamalak bi uyku uyudu. Sonra normalde uyanık olduğu saatlerde bi baktım hiç eforsuz kendi kendine bi guzel uyuyor sanırım düzenleri ara ara değişiyor da biz ayak uyduramiyoruz, haliyle iyice çorbaya dönüyor işler . 2 bebeği zaten düşünemiyorum. Allah yardımcınız olsun canım benim

Muhtemelen aşı günü uyuyacaktir

Benim sinirlenebilecegim biri bile yok Geçicek annesiii bu günler, öyle ya da böyle büyüycekler. Hatta aslına bakarsan 1 ay sonra 3 aylık oluyor ve her şeyin çok değişeceği söyleniyor . Bu dönemin kapanmasına 1 ay kaldı diye düşün şaka maka baya büyüttük(züğürt tesellisi gibi oldu ama idare ediver)

Zinco bizde kullanıyoruz dediğin gibi aguline de iyi

Uyku dışında sorunumuz yok aslında. Bu ataklar sendromlar falan. Ben büyük oğlanda hiç yaşamadım böyle şeyler. Köşe yastığı gibiydi. Gerçekten ilki tecrübesizlik ikincisi annelik diyorlar doğruymuş.

Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik he :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…