- 30 Nisan 2018
- 2.160
- 3.043
- 133
Kızlar ilgilenen biri gerçekten çok büyük yardımcı ama dikkat edin sizin yüzünüze durmayacak biri olsun benim gorumcem bekar kaynanamla beraber gerçekten çocukla kurtaricim güzel ilgileniyor ama bi kactir gücüme giden bi durum var bi akrabamiz anne yüreği filan dayanamıyor demişti benim için kaynanamda ikidir kizim annesinden iyi bakıyor deyince saka bile olsa hiç hoş değil ben kimse gucenmesin diye kucaklarina verip ilgilensin diyorum fazla mutaviziligin sonu bu. Daha dün bebek yatakta gorumcem diyor ki elleme aglamasin bende aldım sevdim ben diyorum elleme sen seviyorsun dedi bana dedim ki cocougum tabi sevecem o zaman aglayinca sen susturursun diyor ben susturcam tabi kim susturcak.dedim sürekli çocuğu taşımak bi yere giderken o tutmak istiyor artık kalbini kiricam neden insanlar böyle anlamıyorum bebeğe de bağlandı hani halası sevsin tmm ama her şeyin bi dozu var.İstememe gerek yok bunu zaten söylüyorum biri gelip dinlendirse diye alttan alttan. Yardıma gönüllü olan zaten o zaman ben geliyim der dimi. damdan düşeni damdan düşen anlar ancak.Herkese Bıçak biliyorum resmen. Amiinn canım aminnnÇok zor bir yolculuk inşallah kolaylıklarla geçicek. Bizim 2 gün sonra aşı var bir de o zaman ne yapıcaz çok merak içindeyim stresi sardı şimdiden
Bi atak haftası geçircem ben kimseler çözemicek. Az kaldı :)))Şu an her şey onlar için uyaran ... lunaparkta uyumaya çalışmak gibi bişey sanırımbu da geçecektir zamanla alıştıkça. Seninki de 8. Hafta atağında olmalı şu an
Bende halayım. Hala olmak mükemmel bişey ama annesi değilim onlara ihtiyacı kadar yardım edebilirim. Çok ettim günlerimi aylarımı verdim ama asla annesinden izinsiz su bile vermedim. Haddini bilememiş senin ki.Kızlar ilgilenen biri gerçekten çok büyük yardımcı ama dikkat edin sizin yüzünüze durmayacak biri olsun benim gorumcem bekar kaynanamla beraber gerçekten çocukla kurtaricim güzel ilgileniyor ama bi kactir gücüme giden bi durum var bi akrabamiz anne yüreği filan dayanamıyor demişti benim için kaynanamda ikidir kizim annesinden iyi bakıyor deyince saka bile olsa hiç hoş değil ben kimse gucenmesin diye kucaklarina verip ilgilensin diyorum fazla mutaviziligin sonu bu. Daha dün bebek yatakta gorumcem diyor ki elleme aglamasin bende aldım sevdim ben diyorum elleme sen seviyorsun dedi bana dedim ki cocougum tabi sevecem o zaman aglayinca sen susturursun diyor ben susturcam tabi kim susturcak.dedim sürekli çocuğu taşımak bi yere giderken o tutmak istiyor artık kalbini kiricam neden insanlar böyle anlamıyorum bebeğe de bağlandı hani halası sevsin tmm ama her şeyin bi dozu var.
Görünür de çok seviyor sevdiginden de eminim ama insanlar cidden tuhafBende halayım. Hala olmak mükemmel bişey ama annesi değilim onlara ihtiyacı kadar yardım edebilirim. Çok ettim günlerimi aylarımı verdim ama asla annesinden izinsiz su bile vermedim. Haddini bilememiş senin ki.
Cennetten mi çıkmış1 aylık başlığı 2 numara aslında çok akitmiyorduraz önce çok güzel emdi yine .. acaba diyorum beslenme araliklarini mi açmam gerekiyor, gece ile gündüzün en büyük farkı bu sanırım . Ben de sık sık cemkiriyorum eşime. Sonra da kötü hissediyorum. :/ o yüzden aklımda sürekli beklentisizligi tutuyorum ... cemkirmek de bi işe yaramaz sonuçta insanın başına gelmeden anneliğin yükünü anlaması imkansız . Kısaca onların bizi tam olarak anlaması ve yükü bizim beklediğimiz kadar paylaşması imkansıza yakın . Instadad ler falan cennetten çıkmış gibiler tabii ama bizim gercegimiz ortadoğu erkeği ne yazık ki
Mutlaka herkes amca, dayı, hala , teyze olmayı beceremiyor. Ama o kadar mükemmel bişey ki. Hala olmak sen doğurmadın ama senden bir sürü iz taşıyor. Benim yiğenim benim gibi dengesiz Ve patavatsız mesela :)) daha şok aşık oluyorum böyle olunca. Belki de halanız Aranız çok samimiyse ona güvenerek demiştir belki?Görünür de çok seviyor sevdiginden de eminim ama insanlar cidden tuhaf
atak haftasi nasil hesaplanıyor benimki de agliyor cokBeklenen günde normal doğdu. Atak diyince benim zihnimde huzursuz şeyler canlanıyor. Ağlamıyor bi sıkıntısı yok. Uyumuyor sadece. Sence bu da atağa dahil midir? Seninki atak haftasında ne yaptı?
Doğması gereken tarihe göre hesaplma yapılıuromuş. 40 hafta üzerinden yani.atak haftasi nasil hesaplanıyor benimki de agliyor cok
Baktim simdi benim atak haftasuna 11 gün kalmış simdi bu hafta bebegimin güneşli yani ortaya cikicakmis o ne demek acabaDoğması gereken tarihe göre hesaplma yapılıuromuş. 40 hafta üzerinden yani.
Şöyle bişey buldum. Atak haftasını hesaplıyor.Bebek Atak Haftası Hesaplama - Bebeklerde Atak Haftaları
Bebeklerde büyüme atağı nedir? Bebek atak takvimi ve bebek atak haftası hesaplama aracı ile bebeğinizin büyüme ataklarını hesaplayabilirsiniz.hesapliyor.com
Evet ya eskiden burdan çıkmazdıkNapiyon nediyon nasilsin artk sohbet edilmiyo yogunluktan
Hayır canım illa çok huzursuz olacak diye bir şey yok. Atak haftaları bebeklerin kabiliyetlerinin arttığı haftalar olduğu için algıları açıldıkça daha çok huzursuz ve yorgun olabiliyorlar. Bir fotoğraf ekleyeceğim buraya, orada 2. Atak için örnek davranış değişimleri var. Ben benimkinin yaşadıklarını işaretledim. Bizde de uykuda biraz bozulma var. Yine çok şükür rutininde ve güzelce uyuyor ama arada ağlayarak uyanabiliyor ve sakinleştirip tekrar yatırıyorum.
Benim bu atakta bebeğimdeki değişimler şöyle oldu;
Refleks olarak yaptığı el ayak hareketleri ve elleriyle kendini uyandırma bitti.
Yüzleri incelemeye başladı, mimiklere dikketlice bakmaya başladı. Konuşurken dudaklara odaklanmaya ve biri yüzüne bakarak konuşuyorsa ağlıyorsa bile susup dinlemeye başladı.( tabi arada asla susmuyor o ayrı :)) )
Agu sesleri arttı. Konuşurken arada agulu cevaplar vermeye başladı.
Önceden öylesine uykusunda ya da arada gülüyordu, şimdi babasını ve beni görünce vs daha bilinçli olarak gülüyor. Daha 3-4 gün dah atak haftasındayızEki Görüntüle 2670222 gibi gözüküyor. Sonra 12. Haftaya kadar daha rahat olacağız inşallah :)
Bizde de buna benzer bi durum oluyor görümcem yanımda annesini her gün arayıp benim yaptığım şeyleri yaptık diye anlatıyor mesela o taraftan bakınca sanki bebeğe o bakıyormuş gibi bi laflar dönüyor bazen gerçekten sinir oluyorum yarın bir gün de ben baktım doğduğunda olacak, 2. bebek olursa bi daha asla ilk birkaç günden hariç kimseyi tutmayacağım evimde zaten gece gündüz sende olan çocuğun yarım saat kucaklarında olunca ben baktım oluyor her şeyi söyleme gücü veriyor milleteKızlar ilgilenen biri gerçekten çok büyük yardımcı ama dikkat edin sizin yüzünüze durmayacak biri olsun benim gorumcem bekar kaynanamla beraber gerçekten çocukla kurtaricim güzel ilgileniyor ama bi kactir gücüme giden bi durum var bi akrabamiz anne yüreği filan dayanamıyor demişti benim için kaynanamda ikidir kizim annesinden iyi bakıyor deyince saka bile olsa hiç hoş değil ben kimse gucenmesin diye kucaklarina verip ilgilensin diyorum fazla mutaviziligin sonu bu. Daha dün bebek yatakta gorumcem diyor ki elleme aglamasin bende aldım sevdim ben diyorum elleme sen seviyorsun dedi bana dedim ki cocougum tabi sevecem o zaman aglayinca sen susturursun diyor ben susturcam tabi kim susturcak.dedim sürekli çocuğu taşımak bi yere giderken o tutmak istiyor artık kalbini kiricam neden insanlar böyle anlamıyorum bebeğe de bağlandı hani halası sevsin tmm ama her şeyin bi dozu var.
Bi atak haftası geçircem ben kimseler çözemicek. Az kaldı :)))
Bebek bakabilen erkeği biscolata erkeğine bin kat falan yeğlerim şu an benim için cennet oCennetten mi çıkmışallah iyiliğini versin. nuriler
Aynen canım geceleri benim fazla kusmuyor olabilir mi sık emzirmekten benim genelde gazı çıkarırken kusuyorCanım acaba emme aralığını mi açmamız gerekiyor her ağlamayı açlık sanıp fazla besliyor olabilir miyim diye düşünmeye başladım . Çünkü geceleri hem güzel emiyor hem de kusmuyor benimki . Ama emme aralığı ne kadar kisaysa o kadar kusuyor
Canim bilgilerin icin cok tesekkurler yoruldun yazarwkCanım atak haftası doğması gereken tarihe göre hesaplanıyor, doğduğu tarihe göre değil. Yani 40. Haftaya göre hesaplanıyor. Zaten aslında atak denen şey daha çok bebeğin zihinsel gelişimi ve bununla birlikte yaşadığı huzursuzluk ve duygusal dalgalanmayı anlatıyor. Zihinsel gelişimi de doğması gereken tarihe göre hesaplanıyor. Zaten atak bitince anlarsınız mesela ilk atak haftası bitince daha önce hiç yapamadığı şeyleri yapabildiğini farkedersiniz. Örneğin bir anda elini keşfedip emebilir, yüz mimikleri geliştirip anne babaya gülebilir, daha önce pusetinde sırf önüne ya da gökyüzüne bakarken artık ağaçlara vs bakabilir ve tepki verebilir vs vs. İkinci atak haftasındayız biz şu an ve algısı şimdiden inanılmaz değişti birkaç günde. Tabi dünyayı tanıdıkça daha fazla ilgi istiyorlar, bazen korkuyorlar bazen de çok yoruluyorlar haliyle daha huysuz olabiliyorlar. Kimi bebek daha sık acıkırken kimi bebek iştahını kaybedebiliyor. Hatta okuduğum kaynaklara göre çocuğun görsel hafızasının mı, işitsel hafızasının mı, dokunsal hafızasının mı daha gelişkin olacağının sinyalleri şimdiden veriliyormuş bebek tarafından. Kimi bebek seslere daha çok tepki verip daha fazla ses çıkarıyor, kimi yüzlere, hareket eden objelere daha çok ilgi duyuyor kimi ise dokunarak keşfetmeye başlıyor. Ne tür değişimlerin gerçekleştiğini uygulamalardan vs takip edebilirsiniz.
Bence biz her ağladığında acikti zannediyoruz ve fazla besliyoruz. Hatta belki benim gun icinde meme reddi yaşamamın nedeni de buAynen canım geceleri benim fazla kusmuyor olabilir mi sık emzirmekten benim genelde gazı çıkarırken kusuyor
Buna kesinlikle katılıyorum . Erzurumun köylerinde falan özellikle kışın hem üşümesin hem de idrari emsin diye musamba bezin içine toprak koyup bağlanan bebekler duymuştum . Ne şartlarda sapasağlam büyüyen bir sürü bebek var hatta ülkemizdeki pek çok bebek bakımsız büyüyor ne yazık ki ... bizim pembe popolularimiz da illa ki büyüycekler ama işte hormonlar mi genetik kodumuz mu ne ise, anne olmak biraz evhamlı olmayı da getiriyor beraberindeCanım hiç öyle düşünme. Gayet de yeterlisin. Hiç birimiz kusursuz değiliz o ayrı ama hepimiz anne olarak yeterliyiz. Bebek yemiş yememiş, anne sütü yetmiş yetmemiş mama almış, 2 gün kaka yapmamış, gazı çıkmamış, kusmuş, x marka bezle bağlanmış y marka ıslak mendille popsu silinmiş vs bunların hepsi çocuk normal geliştiği sürece bizim önem verdiğimiz kadar değerli değil aslında. En önemli şey senin çocuğuna verdiğin sevgi. Çocuğun ileriki hayatını etkileyecek en önemli şey senden gördüğü şefkat, sevgi ve güven bağı. Gerisini sen bile unutacaksın yemiş miydi yememişmiydi vs.. anormal bir durum olmadıkça hiç bunlara üzülüp kendini yetersiz hissetme ve yalnız hissetme canım hepimiz aynı yollardan geçiyoruz
Güneşli olunca atak haftası değil diye hatırlıyorumBaktim simdi benim atak haftasuna 11 gün kalmış simdi bu hafta bebegimin güneşli yani ortaya cikicakmis o ne demek acaba
Ben de oyle sık emziriyorum ve gaz cikarirken kusuyor. Gunduz de sık emince sutum cok olmuyor ve tazyik olmadigindan ayaklarini havaya kaldirip agzini cekiyor. Gece de saatte bir uyanip emmek istiyor. Vermesem olmaz vicdanim da el vermez ve durmaz da aglar. Doktorum da ne zaman isterse ver dedi aslinda. Off bilmiyorum gun sayiyorum buyumesi icin ama sayarken bu doneminin guzelliklrini kaciriyor gibiyimBence biz her ağladığında acikti zannediyoruz ve fazla besliyoruz. Hatta belki benim gun icinde meme reddi yaşamamın nedeni de bu
Kendimi artık bu gazman yüzünden uykusuz diye tanimliyom hepEvet ya eskiden burdan çıkmazdıkBebekle uğraşıyorum aynı senin hayatın işte sabah oluyor akşam oluyor Sen nasılsın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?