2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Benim bebegim de 40 i ciktiktan sonra siddetli gazlandi. Biogaia kullandim ishal oldu ki normalde ishal olanlara verilip ishali kesen bir probiyotik ama oglumda oyle etki etti. Kullanmiyorum suan. Gaz damlalari da cesitli kullanfim ama en son boyle ucuz damla etki etmez deyip oylesine aldigim zinco cok fayda etti. MasaAllah diyeyim 5 gundur iyi normal gaz gelip cikiyor. Zincoyu dene istersen. Aguline de iyiydi

Ben bahsettigin mamayi aventle veriyorum mama biraz koyu evet, ama bizimki iyi emebiliyor canım

Doktora danışmadan deneme yanılmayla mı yaptınız? Ben cesaret edemiyorum da

Kuzum o süt kolay kolay kesilmiyo merak etme. Kesilcek olsa yorgunluk açlık sinir stresle benimki kesilirdi. Bi ara azalıyo çoğalıyo. Mamanız var ne de olsa dert etme. Hatırlıyomusun 2-3 hafta önce aynısı bizde olmuştu. Benimki senden büyük olduğuna göre demek ki yaşayıp atlatıcak seninkide. Keşke teselli etmekten başka bi faydam dokunsa

Doktora danışmadan deneme yanılmayla mı yaptınız? Ben cesaret edemiyorum da
Canim zaten her doktor kendi istedigini oneriyor. Cocuga gore ilac onerdiklerini gormedim. Ben deneyenlerden duyduklarima gore kullandim. Tabi oncekileri baska doktorlarin onerilerine gore aldim ama pek fayda etmedi. Belki de gazin siddetlendigi zamanlardi. InsaAllah tekrarlamaz cunku hala cok korkuyorum her an geri gelecekmis gibi

Atlatacak de mi ?? Teselli ettin bile ❤ ya sabah ilk uyandığımızda her sey cok guzel. Memeye yapışıyor güzel güzel emiyor gülüyor oynuyor. Bir sonraki emme seansina basladigimizda da aynı ama bi 5 dk geçince yaygara başlıyor. Mama veriyorum onda da emerken ayni yaygara kopuyor, meme-biberon kavgası değil bu yani belli ki... acaba süt akışı yavaslayinca mi sinirleniyor, bebeğimin acıkma süresi ile memelerin süt miktarı mi uyuşmuyor, yetmiyor mu ona mı sinirleniyor, biberon akışı mı yavaş, uykusunu tam alamıyor 3 gündür o yüzden mi huzursuz, gazı mı var bilmiyorum. ... her şey kesmekes. Öğlen uykusunu alsın diye sakinlesene kadar kucakta sakinlestikten sonra 2 saat ayakta sallıyorum. Daha napicam bilmiyorum gerçekten her emmeden sonra kalanı da sagiyorum sırf süt çoğalsın diye. Kısacası dinlenme dışında her türlü didinme durumundayım. Bu yorgunluk da psikolojimi tutarsizlastirmaya başladı . Bi iyiyim bi kötü . Dönüştügüm kadından da rahatsız oluyorum artık ... geçsin bi an önce .

Son düzenleme:
Geçti mi gazının şiddeti? Çok sevindim valla canım benim

Canım aventin 2 numaralı biberon başlığı ile veriyorum çok güzel çekiyorlar. 1 numara ile yorulup uyuya kalıyorlardı özelliklede kızım. Şuan gayet iyiz.

Aklıma gelen tek bişey oldu anlattıklarından acaba uyanıklık süresini uzun tutuyor olabilir misin? Uyandığında memeyi alıyor. Çünkü uykusunu almış. Bir sonrakinde de alıyor ama ağlamalar var. Yorgunluktan uyuyamıyor siniri bu yüzden olabilir mi? Bende 2 gün önce içimden içimden herkese düşmanlık besledim. Ne arayan var ne soran. Virüsü hastalığı bir kenara saldım o an biri gelsin de azıcık dinlendirsin diye yalvarıcaktım az kaldı. Nasıl geçiceğini inan bilmiyorum ama geçicek onu biliyorum. Şu an dünyanın en önemli ve en zor işini yapıyoruz. Elbette öyle şıp diye bugünden yarına kolaycacık olmayacak.

Evet uykusu azaldı ama ben uyanık tuttugumdan değil kendisi uyumuyor onu da ya ataktan ya da refluden diye düşünüyorum çünkü uyusa bile inanılmaz huzursuz sürekli ağlamaklı uykusunda. O yüzden uyurken ayağımdan bırakmıyorum bile ..

Altını temizleyipte mi veriyorsun. Ben mutlaka her emzirme mama verme öncesi alt açıyorum. Birkaç defa çok dolu değil deyip ağızlarına memeyi verdiğim de emmediler. Benimkileri ben alıştırdım. Altları kirli memeyi almıyorlar kavrayamıyorlar. Açıp tekrar verdiğimde lokur lokur alıyorlar. Meme ve mama karmaşası bir ara benimkiler yaşadı. Sütüm azdı. Biberon kadar yoğun olmayınca deli gibi meme ucu ile savaş veriyorlardı. İkiside böyle yapınca sorun kişisel değil öyle anladım iki bebeğe de aynı şey oluyordu. Aventin 2 numaralı başlığa geçince sorun geçti

Geçti mi gazının şiddeti? Çok sevindim valla canım benim
Canim hala var ama o siddetli hal 1 hafta surdu ve gercekten psikolojikmen coktum. Direncsiz biri oldugumu anladimHatta 2 gun sutum azaldi. InsaAllah geri gelmez o gunler cunku cok zor. Aslinda yapmak istemedigim bisi yaptim. Doktorumuz cok zorda kalirsan fitil kullan dedi spazmo panalgine diye. Gaz icin. Bi kere asiri siddetlendi ve hic durduramadik mecburen yarim kullandim. 2 gun rahatladi sonra zinco ya basladik. Bakalim insaAllah iyi olur artik. Senin bebegin de insaAllah duzene girer ama benimki de uyku problemi var. Uykuya daldigi gibi uyaniyor ve en az 2 saat suruyor uyumasi ki onda bile arada sallanmali yoksa deliksiz uyku hala yokSaglikli olsun da bunu da atlatcaz. 3 aylik olunca duzelir her sey diyorlar

Kendi kardeslerin veya kuzenlerin var mi canim? Varsa cekinme sen teklif et yardim etmelerini. Bu donemde ben de dahil tum anneler her seyiyle ben ilgileneyim diyor ve bi muddet sonra da yorgunluk oluyor. Gervekten cok zormus yardim eden yoksa daha da zor. Yurekten kutluyorum tek basina bakabilen anneleri. Allahim daha da guc kuvvet versin sizlere ve bana

Evet canım altını sık kontrol ediyorum her emme öncesi ve bazen bir de emme sonrası alıyorum bezini ... umarım bizim sorunumuz da geçicidir. Az önce öğle uykusundan uyandı bezini degistirdim meme verdim yine ağladı, önceki sagdigimi verdim yine .. her almayisinda sagip dolaba koyuyorum nolur nolmaz diye ... bir de gümüş kapak kullanıyordum onları çıkardım belki tadı kokusu biseyi etkiliyordur diye bi umut ...

Ya acaba bunlar hep atak belirtileri olabilir mi ki umarım geçer hepimizin sorunları ...

Ya acaba bunlar hep atak belirtileri olabilir mi ki umarım geçer hepimizin sorunları ...
Benim gecen haftam tam atak gibiydi canim ama doguma gore 7. Haftaya denk geliyordu, zamaninda dogmus olsaydi da 4. Haftaya denk geliyor. Atak haftalari 5 ve 8. Neye gore hesaplaniyir atak haftasi bilmiyorum canim ama pazartesi gunu doguma gore 8. Hafta oluyor yeni bir atak olmaz insaAllah

Tahmini doğum tarihine göre hesaplanıyor canım doguma göre değil ... biz de 7. Haftadayiz normalde ama 40 hafta dogsaydi 5. Haftada olacaktık. Harika haftalar diye bi uygulama var, ordan da takip ediyorum ve orda yazan her şeyi ve hatta fazlasini yasiyoruz şu anda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…