Benim insanların kırılmasın diye verdiğim güvenle alakalı sanırımMutlaka herkes amca, dayı, hala , teyze olmayı beceremiyor. Ama o kadar mükemmel bişey ki. Hala olmak sen doğurmadın ama senden bir sürü iz taşıyor. Benim yiğenim benim gibi dengesiz Ve patavatsız mesela :)) daha şok aşık oluyorum böyle olunca. Belki de halanız Aranız çok samimiyse ona güvenerek demiştir belki?
Aynen zaten mevzu gece bakmak gece uykusuz kalan ben oluyorum kayinvalidem bebeği yikadi gorumcem artık sen yikarsin diyor saka yollu dese bile hoş değil ayrıca dünyada çocuğuna tek bakacak olan biz değiliz tabiki biri varsa yardım müthiş bişey oluyor ama kimse yoksa da bakamayacak değilim mecbur olunca bakarizBu atak haftalarında da cihazlara gelen güncellemeler gibi bebeklere yeni özellikler geliyor
Bizde de buna benzer bi durum oluyor görümcem yanımda annesini her gün arayıp benim yaptığım şeyleri yaptık diye anlatıyor mesela o taraftan bakınca sanki bebeğe o bakıyormuş gibi bi laflar dönüyor bazen gerçekten sinir oluyorum yarın bir gün de ben baktım doğduğunda olacak, 2. bebek olursa bi daha asla ilk birkaç günden hariç kimseyi tutmayacağım evimde zaten gece gündüz sende olan çocuğun yarım saat kucaklarında olunca ben baktım oluyor her şeyi söyleme gücü veriyor millete
Canım bugün 7.30da emzirdim. Normalde istedi diye 10.30 gibi falan emzirirdim ama bugün masajı vs uzatıp oyalayarak 11.30u bekledim iyice mizirdandi ama emdi. Memeyi 25 dk kadar emdi bu defa. Sona doğru yine ağladı ama 5 dk da değil 25 dk sonra. Uyku huzursuzluguydu o da . Babasından yardım istedim o gazını çıkarırken ben ne kadar emmiş diye bakmak için göğsümde kalan sütü sagdim çok az kalmıştı .. sagdigim sütü de verdim şimdi uyuyor gayet huzurlu . Günlerdir ilk kez bu öğlen mamasız ve krizsiz geçirdik maşallah diyeyim ... sanırım büyüyorlar ve bizim gerçekten emme aralığı açmamız lazım ... çünkü oyun ve uyku vakitlerine de ihtiyaçları olacak iş iyice karışır ...Ben de oyle sık emziriyorum ve gaz cikarirken kusuyor. Gunduz de sık emince sutum cok olmuyor ve tazyik olmadigindan ayaklarini havaya kaldirip agzini cekiyor. Gece de saatte bir uyanip emmek istiyor. Vermesem olmaz vicdanim da el vermez ve durmaz da aglar. Doktorum da ne zaman isterse ver dedi aslinda. Off bilmiyorum gun sayiyorum buyumesi icin ama sayarken bu doneminin guzelliklrini kaciriyor gibiyim
Hem de bin kat iyi bakarsin canım sevginleBenim insanların kırılmasın diye verdiğim güvenle alakalı sanırım
Aynen zaten mevzu gece bakmak gece uykusuz kalan ben oluyorum kayinvalidem bebeği yikadi gorumcem artık sen yikarsin diyor saka yollu dese bile hoş değil ayrıca dünyada çocuğuna tek bakacak olan biz değiliz tabiki biri varsa yardım müthiş bişey oluyor ama kimse yoksa da bakamayacak değilim mecbur olunca bakariz
MasaAllah cok sevindim canim insaAllah hep guzelce uyur. Yalniz benim oglum aglar acikinca masaj falan oyalanmiyor. Bizimkiler dalga geciyor bu cocuk buyuyunce yemek icin cok tartisir senle diyeCanım bugün 7.30da emzirdim. Normalde istedi diye 10.30 gibi falan emzirirdim ama bugün masajı vs uzatıp oyalayarak 11.30u bekledim iyice mizirdandi ama emdi. Memeyi 25 dk kadar emdi bu defa. Sona doğru yine ağladı ama 5 dk da değil 25 dk sonra. Uyku huzursuzluguydu o da . Babasından yardım istedim o gazını çıkarırken ben ne kadar emmiş diye bakmak için göğsümde kalan sütü sagdim çok az kalmıştı .. sagdigim sütü de verdim şimdi uyuyor gayet huzurlu . Günlerdir ilk kez bu öğlen mamasız ve krizsiz geçirdik maşallah diyeyim ... sanırım büyüyorlar ve bizim gerçekten emme aralığı açmamız lazım ... çünkü oyun ve uyku vakitlerine de ihtiyaçları olacak iş iyice karışır ...
Ben hamile kaldığımı öğrendiğim an kendim de bıraktım eşime de bıraktırdım .Eşi sigara içen var nı,bebegı tutması öpmesi sıkıntı olurmukı ya, hiç içim rahat etmıyo , her sigarada da duş al diyemem,bırakmıo da şu lanet şeyi ..
Canım aslında iyice doysa karnı bi emmede sık istemez ... emdikten sonra kalanı o uyuklarken sagip versen aralık açılır bence . 7.30dan sonra saat 9 gibi huzursuzlandi benimki uykusu geldi anladım ayağımda salladım, tavşan uykusu derler ya hani, öyle azıcık uyukladi. 40 dk falan sonra uyandı tekrar devam... bebekler genelde 1 saat civarı uyanikliktan sonra yoruluyorlar diye biliyorum ufak ufak uykuya hazırlamak gerekiyor ki uyaran maruziyeti artıp uykuya geçmekte zorlanmasinlar. Çünkü yorgunlukları arttıkça huzursuzluk da artıyor hiç uyuyamiyorlar. ..MasaAllah cok sevindim canim insaAllah hep guzelce uyur. Yalniz benim oglum aglar acikinca masaj falan oyalanmiyor. Bizimkiler dalga geciyor bu cocuk buyuyunce yemek icin cok tartisir senle diyeAslinda cok da icmiyor sutu ama sık istiyor. Sabahtan beri uykusu var ama naptiysak uyuyup 5 dakikaya gozunu aciyor. Daha simdi daldi sukur. Senin bebek de mesela 7 30 da emdi dedin ya o saatten beri uyumadi dimi uyanikti hep
Bizimde geçen 2 hafta önce aynı şekildeydi sanırım atak haftası dedim bende buhafta bı sakinlik var bakalım ama bı hafta sonra diğer atak haftası başlıyorBu ara sanki bizimde atak haftası.doğuma göre 8, normale göre 5. Haftadayız.normalde gündüz bazen 2 şer ya da birçok kez 1 saat uyuyam çocuk şuan kucakta 10 dk uyuyor.kucaktan bırakınca zaten direk uyanıyor. Gaz olayı daha da arrttı zinco denedim işe yaramadı sanırım.nurse harveuyi deniyorum. Sürekli aç gibi ağladığı için meme vereyim aç herhalde diyorum saat bası emmek istiyor bezi çok fazla doluyor.sütüm var doyduğunu düşünüyorum ama yenidoğn gibi saat bası emmek istemesi yoruyor. Emzik asla almıyor ama çılgınca ellerini emiyor.omuzlarımızı filan emiyor salyAları akar oldu. Atak döneminde miyiz bizde acaba?
bende 5. İnde giderim artık.ya neye ihtiyacı olduğunu anlıyordum şimdi bu huzursuzluk zamanlarında anlayamamak zor geliyor gerçekten.@Goldbirtek vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ya sorma aynı şeyi bende hissediyorum yetersizlik. Kendi kendimi motive etmeye çalışıyorum ama yetmiyo bazen kendine verdiğin gaz. Az önce emmek için uyandı emzirdim uyudu gazını çıkartmaya çalışırken kolum yorulduda omuz değiştiriyordum çok salmış kendini, Hareketsiz gibi geldi aklım çıktı bişey oldu diye uyanıkken korkulu rüya görmeye başladım artık yorgunluktan,zihnim tamamen onunla dolu. Tek başıma mücadele edemiyorum artık ne korkularımla ne yorgunluğumla( beni bugünlerde desteksiz bırakan herkesle günü gelince ihtiyaçları olunca hesaplaşıcam. Çok doldum çok. 4 ağustos için ebe abla gün vermişti. O gün gidicez. Hem bi doktoruna da gideriz daha ay kontrolü gelmedi ama rutin bi kontrol için.
canım benimCanım hiç öyle düşünme. Gayet de yeterlisin. Hiç birimiz kusursuz değiliz o ayrı ama hepimiz anne olarak yeterliyiz. Bebek yemiş yememiş, anne sütü yetmiş yetmemiş mama almış, 2 gün kaka yapmamış, gazı çıkmamış, kusmuş, x marka bezle bağlanmış y marka ıslak mendille popsu silinmiş vs bunların hepsi çocuk normal geliştiği sürece bizim önem verdiğimiz kadar değerli değil aslında. En önemli şey senin çocuğuna verdiğin sevgi. Çocuğun ileriki hayatını etkileyecek en önemli şey senden gördüğü şefkat, sevgi ve güven bağı. Gerisini sen bile unutacaksın yemiş miydi yememişmiydi vs.. anormal bir durum olmadıkça hiç bunlara üzülüp kendini yetersiz hissetme ve yalnız hissetme canım hepimiz aynı yollardan geçiyoruz
Benim annem babam içiyor. Ellerini yüzlerini sabunla iyice yıkayıp öyle odaya geliyorlar.Eşi sigara içen var nı,bebegı tutması öpmesi sıkıntı olurmukı ya, hiç içim rahat etmıyo , her sigarada da duş al diyemem,bırakmıo da şu lanet şeyi ..
Tesekkurler; Ben de ınstagramda Uzm.simgesoydan ı takibi öneririmKızlar Gizem Erbirer diye bir youtuber keşfettim, çocuk yetiştirmeye dair çok güzel bilgilendirici videoları var, takip etmek isteyenlere öneririm
Evet canim aslinda oyle yapsam iyi olacak ama ailemdeyim diye cok duzene bindiremiyorum. Uykusu cok hafif ya genel olarak herkesin sorunu bu galiba. Bebekler derin uykuya gecmekte zorlaniyor. Oyle boyle geciyor gunler isteCanım aslında iyice doysa karnı bi emmede sık istemez ... emdikten sonra kalanı o uyuklarken sagip versen aralık açılır bence . 7.30dan sonra saat 9 gibi huzursuzlandi benimki uykusu geldi anladım ayağımda salladım, tavşan uykusu derler ya hani, öyle azıcık uyukladi. 40 dk falan sonra uyandı tekrar devam... bebekler genelde 1 saat civarı uyanikliktan sonra yoruluyorlar diye biliyorum ufak ufak uykuya hazırlamak gerekiyor ki uyaran maruziyeti artıp uykuya geçmekte zorlanmasinlar. Çünkü yorgunlukları arttıkça huzursuzluk da artıyor hiç uyuyamiyorlar. ..
Hayirli bayramlarİyi bayramlar kızlarr ... bizde kabus gibi günlerdeyiz uyku yok emerken ağlaıyor mamada istemiyor kimsede durmuyor kucaktan bırakınca bangır bangır ...eşime sardım tüm gece uykusuzluktan.saçmaladım resmen ben değilim budengem şaştı hep aç sanıyorum oda değil ay nefessiz kaldım gazdan mı bunlar ya bitmenin eşiğindeyim
Eşinin Yanında sigaranın üzerimize sinen dumanının bile bebeğe ne kadar zararlı olduğunu anlatan videolar izle. Etkilenir bence.Eşi sigara içen var nı,bebegı tutması öpmesi sıkıntı olurmukı ya, hiç içim rahat etmıyo , her sigarada da duş al diyemem,bırakmıo da şu lanet şeyi ..
Sağ tarafı halabeceremiyor yanlış emiyor. O yüzden hep yaraGöğüs uçları hala hassas olan var mı? Ben kalkansız gezemiyorumda.. yanlış emiyor bizimki tam alamıyor ağzına göğüs uçlarım çatlıyor hep sürekli acıne yapabilirim tavsiyesi olan var mı?
Ben emzirmelerden sonra sütümü sürüyorum hiç yara olmadı şükür canım bildiğim başka yöntem yok bide susam yağının iyi geldiğini duymuştum ama ben denemedimGöğüs uçları hala hassas olan var mı? Ben kalkansız gezemiyorumda.. yanlış emiyor bizimki tam alamıyor ağzına göğüs uçlarım çatlıyor hep sürekli acıne yapabilirim tavsiyesi olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?