2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
insan kendini çok çaresiz hissedebiliyor, hele yardim edende yoksa daha zor ama geçicek tabi, bol sabır lazım suan, motivasyonu yüksek tutmak lazım

Ben gunde 2 defa mama veriyorum geri kalan satlerde emziryorum ve 60 ml yapiyorum az mi veriyorum sence bebegim 40 günlük

Eger doyuyorsa sorun yok ama benim kiz suan 120 civari iciyor ac olduğunda ama bazen arada daha az ictigide oluyor benimkide 51 gunluk. Kilo alimi nasil takip ediyormusun

Benım bebegım de pamukcuk, sebebını bılemedım, memeden mi mıkrop kapıoki
Sadece emziriyorsanız memeden mikrop kapma olasılığı düşük diye biliyorum pamukçuk olduğuna emin misin süt beyazlığı değil (süt beyazlığı anne sütü ile beslenen bebeklerin dillerinin üzeri beyaz oluyor Google dan bakabilirsiniz) genelde biberonla beslenen bebeklerde pamukçuk oluyor canım her emzirme öncesinde ve sonrasında kendi sütünü sür pamukçuk oluşumunu da engeller

Eşi sigara içen var nı,bebegı tutması öpmesi sıkıntı olurmukı ya, hiç içim rahat etmıyo , her sigarada da duş al diyemem,bırakmıo da şu lanet şeyi ..

Benimki icmiyor ama enistem iciyordu..senede bir kac defa, bir kac hafta sureli gorusuyoruz. İlk kizimla cok ilgilendi bir de..bir sey soylenmiyor maalesef..el yikama meselesi de degil. Nefesleri bile kokuyor. Giysileri kokuyor.

Biz ilk kizimi gecen sene alerjik astim doktoruma goturduk..doktorun bize sordugu ilk sorular: sigara içiyor musunuz(anne veya baba), hamilelikte ictiniz mi? Eskiden ictiniz mi?
Bunu soyleyin isterseniz esinize. Ama birakmiyorsa da yapacak bir sey yok..cok uzulmemeye calisin

Seni çok iyi anlıyorum canım. Deneye yanıla buluyorsun bebekle orta yolu. Sen yalnız mı bakıyorsun bebeğe? Yalnız bakınca sanki daha rahat oturdu bende taşlar. Müdahale eden yok, kucakta pışpışlayan, ayakta sallayan, karışan yok. Mecbur bebiş bana alıştı ben ona :) hala da alışmaya devam ediyoruz. Muhtaç olma konusunda ise haklısın ama hele bir kendi işlerini kendileri görebildikleri, birey olduklarını anladıkları yaşa gelsinler, 2 yaş sonrası istesek de bu kadar yapışık olamayacağız bebişlerle :) bugün yakın bir arkadaşım doğum yaptı, görüntülü konuştuk inanamadım bebeğin minikliğine o kadar küçüktü ü ki :) sonra döndüm kızıma baktım 2 ayda kocaman olmuş benim sarı papatyam :)) zaman su gibi geçiyor her anın tadını çıkarmak için birbirimizi motive edelim :) bir de 1se diye bir uygulama var her gün bebeğin 1 saniyelik videosunu çekiyoruz kendi birleştiriyor. Şimdiden bile izleyip nasıl büyüdüğünü görüp duygulanıyorum. Sana da tavsiye ederim 1 yaşında bebişe güzel bir anı olur. Sana da ne kadar yol katettiğini ve ne kadar güçlü olduğunu hatırlatan bir motivasyon olur izledikçe :)

Ah çok sevindim canım senin adına. Biz 2. Atak haftasındayız umarım senin 2. Atak da ilki gibi sakin geçer. Atak haftalarını kolay atlatan bebekler çok var inşallah seninki de onlardan biri olur. Kesinlikle her geçen gün ne kadar geliştiğini gördükçe, kızım bize gülücükler saçtıkça eşimle ve kendimle gurur duyuyorum gerçekten :) ve bence hepimiz kendimizle duymalıyız :) gerçekten kolay değil çünkü..

Hele ben... çocuğun aşısından pişik kremine kadar, mamasından mama hazırladığım suya kadar her şşeyi araştırırım, 50 farklı kaynaktan, farklı dillerden, farklı ülkelerdeki görüşlerden okurum vs :) çok araştırırım o başka ama stresi, gereksiz kaygıyı ve olumsuzluğu, hatta negatif insanları hep kendimden uzak tutarım. Her anne gibi hepimiz bebeğimiz için en iyisini istiyoruz bunda yanlış hiç birşey yok ama bazen kendimizi telkin edip kaygılarımızı dozunda bırakmalıyız :) ben 2-3 sene önce başladım zihin boşaltma, stressiz yaşam, meditasyon vs konularını araştırmaya ve hamilelikte, doğumda ve hatta şimdi bebeğimde sakinliğimin ve stressiz yaşam stilimin kesinlikle olumlu etkileri olduğuna inanıyorum. Bu nedenle elimden geldiğimce herkese fazla kafayı takmayın demek istiyorum aslında çünkü ben bunun faydasını gerçekten gördüm. araştırıp bilinçli anne olmak farklı; bence hepimiz öyle olmalıyız zaten ama fazla evham ve gereksiz stres anneyi de bebeği de çok yoruyor gerçekten..

Son düzenleme:
Ben mamajoo ile veriyorum ama cok hızlı aksin istemiyorum zaten mamasini yarim saat 1 saat arası bitiriyor genelde ama daha geniş ağızlı olan var wee marka, onunla aynı mamayi 5 dk bitiriyor ama bizimkide cok hızlı geldi zor içti. Senin sutun de belki hizli geliyorsa bebis o tempoya alıştıysa rahat içebilir wee marka ile yada suavinex. Bazen reflu mamasi veriyorum o daha koyu kıvamlı

Aaa kendim foto çekiyordum günlük. Öyle bi uygulama varsa çok güzel bende çok pozitifimdir, çocuk bu büyüyene kadar çoğunlukla uyumayacağız, her şeyi araştıracağız. Bebek yaptıysak bunları kabullenerek yaptık diyorum hep. Etrafımda olumsuz insanlar oldu. “Daha bu iyi günlerin“ klasik oysa ben hep harika zamanlarda olduğumuzu düşünüyorum ve evet hızlı geçiyor. Bende arkadaşımın bebeğini gördüm geçen. Yeni doğduğu gün aklımda. Ama 8 aylık olmuş kocaman geldi gözüme. O zaman her günü dolu dolu geçirmem gerek dedim. Bende yalnız bakıyorum başta birilerinin olması iyi oldu ama şuan seninki kadar olmasa da bizimde bir düzenimiz var. Güzel mutlu günler yasırf şu bebeklik hali için insan 3 tane yapası geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…