2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Kızlar bebek arabasını ben de çok araştırdım travel istemiyordum arabada çok yer kaplıyor ve sığması için bir sürü parçaya ayırman gerekiyor diye. baston istiyordum hem de puseti de olsun ki yenidoğandan itibaren kullanabileyim diye. Casual vista baston tam bu aradğm özelliklerde hem de kaliteli.ben de bu arabayı aldım sizlerin de incelemesini öneririrm.tek başıma rahat çıkabilmem için tek seferde açılıp kapanması ve parçalarını çıkarmadan arabaya koyabilmek çok önemli benim için. Bu araba da öyle puseti çıkarıp arka koltuğa yerleştiriyosun gövdesi de katlanıp arkaya koyuluyor biraz ağır geldi sadece diğerlerini bilmiyorm ama

Doktora dün gittim 17+6 dedi cnm bana

Yani hersey yolunda gitseydi kendi kendine dogacakti ama malesef gece 1 de suyum gelmesine ragmen ertesi gun Ksam 5:30 da dogdu cunku acilma olmadi sabah 10 gibi morfin verdiler 12 de acilma 3.5 cm oluncada epidural cunku artik agriya dayanamiyodum . Epiduralden sonra super rahatladim ama bu defada bebegin kafasi ters yondeydi onun icinde baya ugrastik. Eger epidural olmasaydi ne yapardim bilmiyorum gercekten.

Ben kızımda bu şekilde sırtını tam yatırarak doğumdan itibaren kullandım herhangi bir problem yaşamadım. Kısmet olursa ikinci bebeğimde de aynı arabayı aynı şekilde kullanmayı planlıyorum.
Tam yatar pozisyonu varsa yenidoğan için kullanilabilir
valla kızlar hepinize çok teşekkür ederim çok yardımcı oldu fikirleriniz. yarın markayı arıycam uyumlu ana kucağı var mı diye, yoksa da içine yumuşak yatak gibi şeyden alırım tam yatar pozisyonda kullanırım. diğerine boşuna para vermiyim hazır hediye gelmisken, daha çok eksik var sonuçta

Baya zorlamış gerçekten neyseki sağ saglim dünyaya gelmiş Inşallah bu doğum daha kolay olur. Ben hastaneye gittiğimde 4 cm di açılma, sabah 10 da gittim öğlen 1 de bebek doğdu çok şükür

Aynen diğer eksiklerinizi alın bundan memnun kalmazsanız daha sonra ihtiyacınıza gore deneyerek alırsınız

eveet şimdi yeni bir soruya geliyorum
henüz almıycam ama aklımda hep bu model olduğu için yine tecrübelilerden fikir istiyorum.
ben kayınvalidemle beraber oturduğum icin, büyük eve geçene kadar çocuk odası yapamıycam. odamda ancak bir beşik bir dolap koyabilecek boşluğum var. park yatak veya ayrıyeten anne yanı beşik alamıyorum haliyle. o yüzden hem normal besik hem anne yanı olsun istedim. bunun tekerleği olduğu icin yatağın yanına ve asıl yerine sürekli çekebilirim gibi geldi. 3 kademeli, bayağı aşağı kadar da iniyormus, ayaklandığı zamanda kullanılabilir gibi geldi. malzemesinde boya falanda yok. civilde indirime giriyo internette de var 900 tl. uyku seti cibinliği de hediyeymis. kullanılıslı mı sizce? en az 1-1,5 yaşına kadar kullanmak istiyorum

Normal dogum diye düşünüp bi anda sezeryana alırlarsa buseferde cok kan kaybetmezmıyız ?

Baya zorlamış gerçekten neyseki sağ saglim dünyaya gelmiş Inşallah bu doğum daha kolay olur. Ben hastaneye gittiğimde 4 cm di açılma, sabah 10 da gittim öğlen 1 de bebek doğdu çok şükür
Ya bişey dicem de ben sancı dan falan değildi muayene ediyorlar ya açıklık için ondan korkuyorum çok acıyo mu bide sürekli mi bakıyolar

Bende bundan düşünüyorum arkadaşım kullanıyor bebek 1 yaşında şimdi daha yeni 2. Kademeye indirdi. Gece uyanınca kendi geliodu emekleyerek annesini uyandırıyormuş ama sıkıntı eger acık kullanıosan düşme riski de var gece. Birde gıcırdama ya başlamış diyor biraz büyüsün içinde zıplasın etsin kırılır. En alta alınca sorun olmaz die düşünüyorum

Ben ilk bebek hevesi ile güzel gözüküyor diye sepet besiklerden almıştım tabi hiç kullanışlı olmadi 1-2 ay kullanıp birine hediye ettim, ikeadan Gulliver bebek karyolasi aldım 1 yanı çıkıyor anne yani yatağı oluyor. 60×120 ölçüsü ve kızım 4 yaşında hala içine sığıyor tam rahat edemiyor ama odasında yatmak istemediği için yine onda yatıyor arada, bu tarz bence güzel ve kullanışlı, boyutlarını bilmiyorum tam ama benimki gibiyse 3 yaşına kadar rahat yatar birde benim kızım çok ağlayan bir bebekti kolikti, sadece kucağımda uyuyordu bırakınca uyanıyordu bende gun icinde kullanmak elektrikli beşik aldım sallanan çok rahat ettim, o da aklınızda olsun

Ya bişey dicem de ben sancı dan falan değildi muayene ediyorlar ya açıklık için ondan korkuyorum çok acıyo mu bide sürekli mi bakıyolar
Yani belli aralıklarla bakıyorlar kaç cm olmus diye biraz acıyor tabi ama o anda araya kaynıyor

Çok haklısın travel sistem güzel gözüküyor ama çok uğraştırıyor, arabaya sığması zor olabiliyor bazen takılıyor, insani sınır ediyor :) ben o yüzden baston aldım rahat ettim
Evet bastınlarda çok rahat hele şimdikiler efsane güzel ☺ travel sistem hiç sevmedim evet şekil olarak güzel ama sonra kullanım aşamasını düşününce gittim saraçhaneye deneye deneye benim içşn en uygununu aldım. Ben arabamla bi kucağımda bebek bi elimde araba 5 kat çıktım kaç ay çok hafifti arabam katlanınca da küçücük yer kaplıyo şimdi bunda da aynı arabayı kullanıcam pusetle ilk zamanlar kangurumda var kafama göre takılırım oğlum büyüde ona da bi baston alırım tamamdır ay ne çok yazdım akşam akşam

Insan ilk basta görünüşüne kaniyor tecrübe etmek lazım :) hafif olması çok avantaj kesinlikle kanguruda büyük kurtarıcı, ben 4.ayda kullanmaya başlamıştım tabi ergonomik olanından aldım ve 1 elimle yine destekliyordum çünkü o aylarda artık yatmak istemiyorlar, gezmek kucakta olmak istiyorlar, kanguruya takip evi süpürüyordum eşim eve yoruluyorum diye her gün gelicek bir yardımcı ayarladı ama ben bebeği hiç ona veripte wc ye bile gidemedim, belkide ilk cocuk diye mi bilemiyorum ama çok duskundum hala öyleyim, kadinida 3 gün sonra gönderdik

Ya ben vajinal ultrason da zorlanıyorum ondan korku oldu bende diyorum buna dayanamazsam orda elleriyle bakıyolar nasıl dayancam
Bende de vardı o ama kendimi çok kastigimi farkettim ve rahat olmaya çalıştım ondan sonra daha kolay oldu, ultrasondan daha zoru spekulum var onu görünce kacicak gibi oluyordum ama doktor geçen ay onunla baktı enfeksiyon var mi diye onda bile daha rahattım, derin nefes alıp vermek ve kendini kasmamak ise yarıyor bence

o zaman doğru seçim gibi duruyor :)
en fazla 2 sene idare etsin bana yeter sanırım, büyük eve çıkınca hemen oda yapmak istiyorum cünkü. gıcırdaması yağlamayla falan engellenebilir belki, ay emekleyip geldiğini düşünmek bile içimi kıpır kıpır etti
elektrikli beşikler çok pahalı bence, bide onu koyucak yerim yok ama diğer dediğiniz ikeanın karyolasına bakıcam odaya uygunsa düşünebilirim :)
ikinize de teşekkürleerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…