2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Kimler normal dogum yapabilir baslikli bir yazida bunu okumustum ben de Hatta kan sulandirici igne kullananlara epidural sezaryan bile yapilamayacagi yaziyordu. Doktorum da henuz erken diye dogum sekliyle ilgili cevap vermiyor stres yaratmamak adina.

bu ikealar sallanmıyor ya,sıkıntı olmuyor mu ya?
kan sulandırıcı kullanıyorum.doktıruma sordum hiç alakası yok o gün açılman varsa her türlü doğurursun,sezeryan,normal,epidural vs farketmez şehir efsanesi onlar dedi. sadece corasprini son hafta bıraktırıp iğneye devam etcekmişiz. ben de son haftalarda pıhtılaşmadan kaybedenlerden korkuyorum.son bşr hafta sıkıntı olmaz inşallah.

Kesinlikle doktor yumuşak davranirsa seni rahatlatirsa hemen fark ediyor. Inşallah daha kolay olur bundan sonra senin için

ah o spekulum varya ooo. benim normal doğum istememin en büyük sebebidir. aşılama yaptırırken sürekli onu kullandılar, bi de 2 ayda bir kültür veriyodum sürekli takıyolardı. korkulu rüyam resmen
Internette baktım spekulum korkusu diye bişey varmış, yani çoğu kişi bunu yaşıyor herhalde ama doktor rahatlatıcı olursa ve sende çok kasmassan kendini daha rahat oluyor

Ben de ergonomik aldım ve özellikle kışın çok rahat ettim. Kadına ev işi yemek felan yaptırsaydın ya ☺
Temizlik yaptı 3 gün sonra gitti, evde yabancı birinin olması fikrine alışamadım, belkide o kadını sevmedim şimdi 2 çocuk olucak insallah, eşim bu sefer yatılı yardimci gelsin diyo yok onu hiç kabul edemem :)) ama şu var birinin evi temizlemesi isleri yapması çok rahattı, iyi biri olursa bu sefer gündüz yardim düşünebilirim, bebek biraz büyüyene kadar belki

Benim ikinci çok erken doğdu malesef 5.ayında tabi o zaman epidural aklıma bile gelmedi, o da kolaydı, suni sanci verilince hızlı gelişiyor baya, bakalım Rabbim inşallah yeniden nasip eder kolayca alırız bebeklerimizi kucagimiza iğne kullananları bilmiyorum bende bi kişi vardı tanıdığın sezeryan oldu ama onunla mi alakalıydı bilmiyorum

Ben yatarken hiç sallamadigim için sıkıntı olmadi ama gündüzleri elektrikli beşik kullanıyordum kendinden sallanan super bi kurtariciydi :)

Demekki bu kan sulandirici kullananlarin epidural veya normal dogum yapmasi doktorunda karariyla ilgili biraz cunku bende hep internetten felan hem yapiliyor diye okudum hemde yapilmiyor diye okudum. Birazdaha zaman gecsin doktorumada sorayim simdi cok erken diye soramiyorum

Arkadaşlar merhabalar. Doğum borclanmasi, süt parası ,dogum yardimi.. bunlarin ne demek oldugunu bilen var mı. Mesela dogum borçlanması icin kac aya kadar calisiyor gorunmem gerekiyor. Sureci nasil işlettiricem. Hic bir fikrim yok kinuya o kadar uzakmisim yani karmasik geldi biraz anlatabilen cikarsa cok sevirim

Hamıleylen smear testi yapılıyor mu canım ?
[/QUOTE]
Yapanlar varmış doktorda benden istedi mutlaka yapıyorlarmış burdakiler diyorlar bende korkuyorum vallahi

Dogum borclanmasi daha çok emeklilik ile alakalı bisey doğum yapılan süre bedellerini ödeyerek erken emeklilik sağlanıyor.
Süt parası kaçıncı cocuk olduğu ile alakalı fiyatı değişiyor 300,400, 600 vs. 1 kez alınıyor.
Emzirme ödeneği var en son 190 tl idi 1 kez alınıyor.
Ve en vurucu nokta doğum parası iş göremezlik ödemesi alınıyor bu da sizin için yatan sigorta bedelinden hesaplanıyor, en az 6 bin tl civarı alınıyor. Bu ücreti çalışan anneler alabiliyor yada sigortasını yatıranlar. Eğer bundan yararlanmak isterseniz ve sigortanız yoksa yakın zamanda sigorta girişi yapılması gerekiyor. Daha sonrada 32.haftada doktordan iş göremezlik belgesi alıp bunu muhasebeciye verip sisteme işletmek gerekiyor.

Çslışmayanlarda alabılıyor ozaman ssk sartıyla ? Dogru mu anladım

Ben bebeğimi kaybettim ne yazıkki artık haziran annesi değilim rabbim hepinizin evladına sağlık versin sağlıkla kavuşun
Çok çok üzüldüm canım ya başın sağolsun Allah bir daha sağlıkla nasip etsin inşallah.Allah sabrını versin.Neden dolayı düşmüş bir bilgi var mı?

Ben bebeğimi kaybettim ne yazıkki artık haziran annesi değilim rabbim hepinizin evladına sağlık versin sağlıkla kavuşun
Senin herhangi gibi sıkıntın var mıydı ya çok şaşırdım Allah sabır versin canım ya

Senin herhangi gibi sıkıntın var mıydı ya çok şaşırdım Allah sabır versin canım ya
ben korkuyorum dediğimde bana bebeğin senden habersiz bir yere çıkamaz demişti. o sözü hep aklımda çok destek olmuştu o söz. şimdi okuyunca korkunç derecede üzüldüm.. düşmüştü banyoda. acaba ondan mı? haşimatosu varmış sanırım ondan mı bilemedim her zaman yanındayız Allah sabırlar versin mnt

Internette baktım spekulum korkusu diye bişey varmış, yani çoğu kişi bunu yaşıyor herhalde ama doktor rahatlatıcı olursa ve sende çok kasmassan kendini daha rahat oluyor
valla ne kadar rahat olucam desemde, ki ben 2 günde bir alttan muayene oluyordum tedavi sürecinde, ona rağmen asla rahat edemedim o alette. her seferinde aşırı yanmam oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…