2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Bende 2 hafta önce gittim doktora, hastanelerde çok mikrop- salgin var, diye gitmek istemiyorum şimdi, harekette hala hissetmediğim için evdeki aletle kalp atışlarına bakıyorum en azından icim rahatlıyor
O güzel işte canım kalp atışları duyuyorsan sıkıntı yoktur

Kızlar aranızda balık yağı kullanan var mı ya ben bugün sağlık ocağında yazdırmak istedim onu eczaneden ücretli alırsın dedi
Ocean mummy içinde var ben vitamin olarak onu kullaniyorum 70 TL ama OMEGA 3 DHA folik asit dahil birçok vitamin ve mineral var yazdiramiyoruz sanırım

Ben kahvaltıdan yarim saat sonra alıyorum midem rahatsız olduğu halde bana ağrı yapmadı akşam almayı dene bir de istersen..decavit de zaten butun vitaminler var ocean ne tam.olarak vitamindir herhalde oda
Ocean da decavitten fazla OMEGA 3 ve dha falan var balık yağı

benim ilk gebeligimde 25 haftadan sonra basladim.suanda da doktorum henuz baslamadi herkesin kan degerine gore degisir verilen hafta dogumdan sonrada cok uzun zaman kullaniliyor kan hapi acele etmeye gerek yok ihtiyac olunca illaki basliyor doktorlar
Bende başlamadım daha

Maalesef fazlasıyla katılıyorum.. ben de artık buraya pek fazla uğramamaya çalışıyorum. Haftam burdaki bir çok insana göre ilerde olduğundan kötü bir şey gördüğümde neyse ben o haftaları geçirdim diye avutuyorum kendimi(21.haftaya gireceğim). Zaten Avrupa da yaşıyorum, öyle keyfe keder 2 günde bir çocuğu görmeye müsade yok. Bir de böyle şeyleri duyup kuruntu yapıyor insan.
Bir de ben de bunun başkalarına faydası olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta herkes farklı, herkesin hamileliği farklı. Çevre faktörü, ailenin sağlık geçmişi, biyolojik faktörler, yaşı, sağlık sorunları farklı. Kimi anne adayı şeker hastası kimi kalp hastası vs vs. O yüzden birinin yaşamış olması diğerlerine tecrübe olmuyor. Bu bilgiler bu acıyı yaşayan insanın kendisine bile faydalı olmuyor çoğu zaman. Faydalı olsa kimse 2. 3. Düşüğü yapmazdı. Zaten bir çok düşüğün nedeni de belli değil. Destek deseniz evet geçmiş olsundan öteye gidilmiyor. Bu konuları merak edenlerin ilgili topikleri araştırması bence de daha mantıklı. Kimsenin ne yaşayacağı belli değil. Benim de başıma gelebilir allah korusun ama şahsen böyle bir durum yaşasam en son destek isteyeceğim yer anne adaylarının olduğu bir grup olurdu.
Bir çok arkadaşımız bu nedenle pek girmiyor artık farkındayım. Ben de bu topiğe daha seyrek girmeye çalışacağım. Çünkü hassas dönemlerdeyiz, bırakın kendim için endişelenmeyi başkaşarı adına üzülüyorum. Şu an gıdadan, ilaçtan, bebek arabasından, kıyafetten önemli olan tek şey moral. Daha geçen gün okudum; stresli hamilelik geçiren annelerin çocuğunda hiperaktivite ve dikkat bozukluğu gözlenme oranı oldukça yüksekmiş. Herkes kendine iyi baksın :)

Ben de senin gibi düşünüyorum zaten Rabbim ömür verdiyse yaşar olumsuz seyler okumakla kimseye bi sey olmaz. Rabbimin bize onlari emanet suresi ne kadar bunu kimse bilemez ve degistiremez de. Kayıp yaşayanlara da Rabbim hayırlı zamanda sağlıkla yeni evlatlar nasip etsin

valla kızlar iki tarafta haklı aslında kendince. ama her dakika olumsuzluk konusulmuyor o yüzden topiği de bırakmayın bence, hepimiz konusalım edelim. tabi yinede siz bilirsiniz..
bende happy mom diye bi uygulama var ilk hamile olduğumu öğrendiğimde ordaki foruma bakıyodum ama gerçekten 2 sorudan biri düşük, karında ölme, kalp atısı durması, engelli bebek falan hep böyle. nerdeyse hiç olumlu sorular sorulmuyodu kapattım ordaki üyeliğimi. ama burda sadece 4 kişi ayrıldı aramazından 4 aydır burdayız. sonuçta merak ediyoruz kim nasıl diye, ben dorothy ve happydays diye bi arkadas var bayadır yazmıyo diye merak ediyodum mesela. bebeğini kaybedenler de aramızdan ayrıldığını bildirmek istediler o yüzden. dediğim gibi herkes kendi bilir ama buraya yazmaya devam etmenizi ben çok isterim, bir daha bu anları yaşamayacak olabiliriz ve çoğumuzun ilk gebeliği, tecrübeli annelere de ihtiyacımıx var ❤

bende çok kötü oluyorum gece sabaha kadar okuduğumu kendi başıma gelmiş gibi görüyorum. Ben iki türlü etkisini de yaşadım burda birinin yaşadığı olumsuzluk olunca araştırıp öğreniyorum ilk gebeliğim benimde ama her şeye gözümü kulağımı kapatmakta istemiyorum. Maalesef bazen her şey toz pembe gitmiyor çok derinlemesine anlatılmasa daha iyi olur merak eden özelden de sorabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…