2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Yok ben burayı bırakmayı düşünmüyorum o yüzden de söylemedim dorothy arkadaş çok güzel de açıklama yapmış bana ilave olarak burası keyifli biyer öneriler bilgiler paylaşıyoruz bisiler öğreniyoruz birbirimizden forumda bi yüzden var tabiki aramızdan ayrılanlar oldu bebeğini kaybettiklerini söylediler herhalde soylecekler bunu paylaşmaları normal..
Benim kızdığım şey ayrıntıya girmeleri ne hakki var benim moralimi bozmaya ayrıca pardon da düşük yapmış birden bire size ne gibi araştırma saglacak her insan farklı bir sürü genetik faktör var düşük sebebi olan herkesin başına gelebilir ama tuvalette elime düştü vs bunlar burda hevesli olan annelerin moralini bozuyor bence araştırmanız gereken şeyleri kontrole gittiğimizde tahlil ultrason vs zaten doktorlar istiyor size ne faydası var mantığını anlayamadım ki gerekli testleri bile yeri geldi yaptırmayan çok insan oldu dusuk hikayeleri mi yardmci olcak kusura bakmayın..

Kızım 2016 doğumlu o zaman da kadınlar kulübüne üyeydim çok şey öğrendim herkesin doktoru farklı ve bazılarınınki çok çok bilgiliydi biz her şeyi paylasiyorduk hala da görüşürüz
Bende daha önce 2 gebeligimde farklı anne gruplarına katılmıştım, herkes her şeyi güzelce konuşuyordu tüm olumsuzluklar dahil, açıkçası ilk defa burdaki gibi bir tepkiyle karşılaşıyorum. Ben kendi adına olumsuzluklardan çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Hayat sadece buradaki yazışmalardan ibaret değil, olumsuz şeyler heran heryerde var. Geçen bir arkadaş bebeğini kaybetti grubun yarısı merak etti sordu, çok normal birşey değil mi?? Heran hersey hepimizin basina gelebilir, Belki birine yazacagimiz bir cumle onu rahatlaticak bilemeyiz ki. Etrafımıza karşı duyarsız kalmayalım bence.

Bunun duyarsızlıkla bir alakası yok sadece sadce geçmiş olsun denilip geçildi yani ama.burda kaç kişinin psikolojisi bozuldu senin sağlam olabilir mesela ben çok korktum tuvalete gidip bakıyorum kan varmı acaba atıyor mu diye baştan beri zaten herşeyi paylaşıyoruz önerilerde bulunuyoruz..veren de allah alan da allah bunun herkes bilincinde fakat kimsenin hayatı yaşantısı dört dörtlük değil toz pembe hiç değil kaç yaşında insanlarız emin ol hayatında görüp gorecegin belki en duyarlı insanlardanımdır ama hamilelik duygusal olsun pskolojik acıdan olsun çok farklıymış oyuzden etkilenen de çok fazla oldu bunu belirtmek istedim gereken herşey zaten olumlu olumsuz konuşuluyor yanlış anlasilmasin olumsuz hiç bisi konusulmasin diyen olmadı..
Tüp bebek için senelerce uğraşan paralar harcayan emek veren kişileri de unutmayalım ozaman 10 sene sonra sahip olanlar var yani duyarliysak onları da düşünelim..

Açıkçası artık ben bu gruba ne yazılır ne yazılmaz çıkmazına girdim yine. Geçen gün doğum anılarımızı paylaştık onlarda mi yazilmamali mesela !!! Bu benim 3.gebeligim ve normalde buranın bana katacagi çok bir şey yok, nerdeyse her hafta doktora gidiyorum, farklı doktorlara gidiyorum, ablam doktor ve kendim de tıbbi makaleler okuyorum, yani ihtiyacım olan çoğu bilgiyi zaten ilk ağızdan alıyorum. Buraya en çok belki birilerine faydam dokunur, bağzı konularda yardımcı olurum diye geliyorum ama bu tarz tepkilerle ilk defa karşılaşıyorum direk bana yazılmış şeyler olsada olmasada kisitlanmak beni rahatsız ediyor. Büyük bir olasılıkla daha topige gelecegimi dusunmuyorum. Daha rahat, daha Icten konuştuğumuz diger topiklerde olmayi daha mantikli buluyorum. O yüzden rahatsız olan arkadaşlar daha olmasınlar, hep olumlu şeyler konuşsunlar.

Biride benim üç yıldan sonra gebe kaldım ekstra üzülüyorum bir arkadaşa bayağı ağladım. sizinle şu noktada aynı düşünüyorum çok ayrıntıya girmeye gerek yok. Allah herkesin yardımcısı olsun sağ salim süreçleri tamamlayalım.

O korkuların hepsini ben yaşadım ve hala yaşıyorum 3.gebeligim ve hepsi birbirinden zor geçti hep yattım hep kanamam vardı çok erken zamanda suyum geldi. 19.haftada bir kayıp yaşadım aaa pardon bu yazılmıyordu dimi. Yanı onları en çok ben alıyorum yaşamış olarak. Psikolojik olarak fiziksel olarak ne kadar zorlandığımı bir ben bilirim, ne zorluklar yaşadım ne acılar cektim, hastayı kaybettik dedikleri anlardan döndüm. Sadece burda bi iki şey yazılmış diye bana kalırsa çok abartıldı. Şimdi herkes istediğini yazsin, size topiginizde mutluluklar diliyorum.

Konuyu farklı yerlere getirdiğini düşünüyorum konu gruba onu bunu yazmayalım diyen olmadı doğum konusunda bende düşüncelerimi yazdım bende hastanede çalıştım doktorlarla iç içe biri olarak herkes deneyimlerini bilgilerini paylaşıyor..
Allah bağışlasın 2 tane evlâdın varmış 3 'yu bekliyorsun ama ilk olanlar için ve zor bulanlar için sadece kaybettiklerini değil ayrıntıya girmemelerini söyledim bu kadar...
Burda herkes baştan beri içten kısıtlayan yok sizi burda ben ricada bulundum niye büyüttünuz anlamadım..
Tepkimden rahatsız olduysan çıkabilirsin başta beri herkesle burda olumlu konuştuk anlaştığım kişilerde var konuyu carpitmanizi gereksiz buldum..

Ben burda sana yaşadıklarımı anlatsam ağlarsın oyuzden burası acılar paylaşma yeri değil deneyimleri paylaşma yeri kızlar burda hevesli cinsiyet söylüyor onu aldık bunu aldık diyor arkasından böyle ayrıntıya girilip yazıldığı için yazdım ben art niyetli kötü amaclı demedim hassas arkadaşlar var iki şey yazıldı diye değil Bende düşük yaşadım ama baştan beri bir kere bile dile getirmedim ne gerek var allah verdi allah aldı yani burda kimse kimsenin moralini bozmuyor baştan beri ben öyle devam etmeli dedim sadece rica ettim ne var bunda

Kesinlikle katılıyorum düşükler konusunda yorum okumak isteyen zaten gebelik konusunun yarısında bulur bunu. Tuvalete gidip bebeğim elime doğacak korkusundan, her seferinde kan var mı korkusundan bittim. Bebeğini kaybedenlere dualar ediyorum tekrar olsun diye. Ama ben de bebeğine zor kavuşanlardanım. Her duygu durumu benim için çok önemli. Burada güzel seyleri pylaşsak sanki daha iyi olur. Kanama yaşadım ben de yazdım bilen biri vardır diye. Ama arkadaşlarım demek istediği detaya girmemek. Sürekli bebeğim elime doğarsa korkusu yaşıyorum. Neyse konuyu değiştirelim bence kızlar .

Şahsi fikrim olarak burada herseyden once ortak bir duygu paylaşımı yasadıgımız için toplanmaktayız ve burası özgurce düşüncelerimizi ifade edebileceğimiz bir alan.
Evet hiçbirimiz birbirimize benzemiyoruz kimimiz güçlü kimimiz zayıfız, duygusal olarak yada yasadıgımız olaylara karşı. Bu gayet normal bir durum. Ama burada herseye güzelce hep beraber baslarken hersey ıyı giderken neden bazılarımızın yolunda cıkan engeller sorunlar üzüntüler oldugunda ortak davranamıyoruz?
Evet onlara bir ıkı sözden baska tesellimiz olamaz belki ama ben olumsuzluklarını da paylaşmalarını isterim.
Bırcogumuz ne zorluklarla hamıle kaldık dıyoruz sizler o zaman yanınızda hıc tanımadığınız bir insanın bıle cumlesını duyup destek almak istemediniz mi, belki burada dertlesmişsinizdir bıle aynı dert ortağı insanlarla. Memnun olmadınız mı?
Ustelık hıcbırımızın bılgısı birbirinden ustun degıl lakın paylasarak bilgi birikimi saglıyoruz.
Eger anneysek bıraz daha guclu olmalı biraz daha anlayış gostermelı herseyın bızım içinde gecerlı olabileceğini ve tedbir amaclı her turlu bilgiyi paylaşmalıyız.
Hayatın ciddiyeti karsısında her turlu olumlu olumsuzluğa ragmen herseyi duyup bilmeye öğrenmeye açık olmalıyız.
Ve unutmayınki herkes biri sırf kötu seyler yasadı dıye herkes yasamayacak.
Allah dıger arkadaslara sabır versin inşallah tekrar hayırlısını nasıp etsın. Ve biz dıger arkadaslarada güçlü olmayı hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin.

Bence konu coook farklı yere geldi. Ben sadece etkilendiğimi soyledim. Heleki duyarsız asla değilim. Bizim başımıza gelmedi mi sanıyor sunuz olumsuz şeyler. Denilen şey sadece ayrıntıya girilmesin. Dogumun nasıl oldugunu yaşamadık bilmiyoruz dogurmadan da bilemeyeceğiz, dogum konularını da okumadım oyle ayrıca sadece bi kaç arkadaş kesin normal yapın falan dediler epidural falan dediler onlar gözüme carptı. Ayrıntıya girilmeden yazılmalı ne yazılacaksa. Cunku şu an birbirimizi takip halindeyiz, biriniz hastaneye gidecek olsa ne dediler ne dicekler die bekliyoruz, olumsuz birşey olmasın die dua ediyoruz şahsım adına ben ediyorum yani. Ozelden fikir alınabilir boyle konular da. Ne yazıp ne yazılmamasının kararını verecek yine sizlersiniz. Umarım hep guzel şeyler konuşuruz, saglıkla ilerler gunler.

Kizlar okurken gerildim yapmayin ya. Ne guzel sicak bi topiktik. Sıkintimda sosmivida ya ozelden yaziyordum sag olsun cevap verdi yardimci oldu ve gercekten sadece bilgi vermek icin giriyordu buralara. Kizlar size de ilaclar ilgili kasik agrilaeiyla ilgili veya tam tersi mutlu anlarimla ilgili seyler yazip paylastim paylastik. Konu farkli yerlere geldi gercekten. Paylasilacak tabi ki ama detaya girilmesin dedi arkadaslar ama hassas oldugumuz bi donem oldugundan farkli anliyoruz. Eksilmeyelim lutfen. Herkes gidiyor ve baska hic bi topikte boyle degil bakiyorum arada. Herkesin bebegini ve anne sagligini korusun Rabbim ama sahsen benim sosyal medyam yok hicbir alanda. Gun icinde sadece bu sayfaya girip bakiyorum mutlu oluyorum. Uzuntulerimizle birlikteyiz sadece detay olmasin denildi. Sonucta kimi icinde uasar kimi baskasina anlatinca rahatlar. Allah kimsenin basina vermesin verenlere de sabir versin. Biz birlikte daha guzeliz

Evet sosmivida guzel bilgiler veriyor zaten. Demi daha guzeliz birlikte. Az once gömdüm geldim koca waffle cok mutluyum. Hormonlarım cok iyi şu an Hamileyken canım çeken tek şey. Başka bişey gözüm görmüyor

Benimde yok sosyal medya tek buraya giriyorum ben diyeceğimi dedim kapadım çıkmayı da düşünmüyorum arkadaş abarttı sadece ayrıntıya girilmesin dedik okadar neyse kapansın ben halimden şuan memnunum burda da olmaktan memnunum..
Bu arada yemeklerden sonra gerilme oluyor mu sizde de ya sanki karnıma dayanıyor taş gibi oluyor karnım ama dün gece çok attı tik.tik daha çok hareketlenmeye başladı sanki uyutmadı

Ayy çok şanslısın bende görmek istiyom ama güzel haberlerle gelirsin inşallah canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…