2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Be n daha önce ne zaman yaptırdığımı hatırlamıyorum. Ama iki doz yapılacak. Geçmiş olsun bu arada.

Biz de bi bebek mağazasından topluca indirimle aldık pek çok şeyi, bebek arabasını pier cardin escape travel sistem aldık oto koltuğu ya da ana kucağı vs takıp cikarilabiliyor, 7 kg çok hafifti ve çok az yer kapliyordu fiyatı da indirimle 1500e geldi. Yatak olarak odası için 12 yaşına kadar kullanabileceği buyuyebilen besiklerden aldık, onun dışında biz de çok seyahat etmek zorunda kaldığımız için park yatak da aldık kanz marka. Şampuan krem vs için mustela nın merhaba bebek seti var mustela sadece bebekler için ürün geliştiren bir firma, ar-ge si hep bebek cildi üzerine, internetten uygun fiyata bulunabiliyor ama onu da mağazada indirimde yakalayınca aliverdik :) bunların dışında uyku seti pikesi hastane çıkışı vs de birer birer aldık aynı yerden . Şimdi ufak tefek kıyafet almaya başladım :) süt pompası olarak biraz tuzlu ama biberon emzik sterilizator vs hepsini birden Philips avent almayı düşündüğümden süt pompasini da ondan alıcam sanırım. Çünkü Philips aventin bütün ürünleri birbirine uyumlu kullanılabiliyor ve hangı ürününe dair yorumları incelediysem ekstra olumlu yorumlar gördüm . Biberonlari kolik sancisinı geçirmeye yönelik düzenlenmiş , pompası sagarken acıtmıyor ve sessiz, emzikleri anne memesine en yakın yapıda ve tum urunler sterilizatörde temizlenmeye uygun vs vs...bi sürü artiları var... şimdi ufak ufak onara yönelicem. Sonra da lohusalik ürünleri falan :)

Ahh seni en iyi ben anlarım benim de 4 kaybım var.Sabah akşam kan sulandırıcı iğneler coraspinler vs kullanıyorum.inşallah sonu iyi olur sağlıcakla alırız bebişleri kucağımıza.
Benimde iki dusugum var canım bende çok iyi anlarım her Dr kapısına vardığımda o kalp atışını görene kadar elim ayağım titrer .iğne corasprin bende kullanıyorum ve üstelik bebeğimde çift taraflı kist var ama genetik testlerin temiz gelmiş artık çok umutluyum inşallah ayrıntılı ultrason da temiz gelecek ve kistler de kendiliğinden geçecek Allah büyüktür derdi verdiyse şifayı da veriri elhamdülillah

Bence harika isimler, ben de bunları çok düşündüm ama bizim isim belli sayılırdı zaten, bir isim benden bir isim babadan geldi ama en sevdiğim isimlerden düşünmüşsün sen de:)

Amin rabbim şifa versin inşallah.ben de daha girmedim ayrıntılıya.inşallah temiz gelir canım.ben her randevumda aynı korkuyu yaşıyorum doktora tek sorduğum soru yaşıyor mu oluyor.Allah herkesin evladını kendine bağışlasın.

Düşük yapanların hele de kalbi durup da düşük yapanların en büyük korkusu kalp atışı rabbim sağ salim kucagimiza aldirsin inşallah bütün hamileleri

Evet kesinlikle katılıyorum çok teşekkür ederim maalesef türkiye deki süreci görünce ben mi bir şey atlıyorum diye düşünüyor insan. Burada hamilelik süreci o kadar olağan görülüyor ki... kadın vücudu için regl ne kadar normalse hamilelik süreci de o kadar normal görülüyor. sonra buradan bir şey okuyup ebeme sorduğumda bu takılacak bir şey değil, stres terapisi yapalım seninle diyor :) kaldı ki pimpirikli biri de değilim. Bir de öyle olsam neler olacak kim bilir... ultrason konusunda da, aşı konusunda da, ilaç konusunda da çok katı ve keskin fikirliler. Hamilelerin sürekli hastaneye gidip gelmesini de istemiyorlar mikroptan dolayı. Ayda bir laboratuvarda kan ve idrar örneği alınıyor toksoplazma ve enfeksiyona bakmak için, ebeye gönderiliyor o kadar. Bir de buradaki yorumları görünce sanki ben çocuğu ihmal ediyormuşum gibi geliyor bazen ama haklısınız hiç takılmamak lazım. En dikkat edeni de, sürekli yatanı da kaybedecekse kaybediyor bebeği. Ebe bana bebek kayıpları %90 genetik bozukluk nedeniyle olur, eğildi, yürüdü, yoruldu, öksürdü vs diye bebek kaybı olmaz sen rahat ol dedi. Ama hamilelikteki stresle çocuk hiperaktivitesinin bağlantılı olduğu bilimsel olarak kanıtlandı, kafanı takıp stres olma dedi. Hakikaten avrupa daki çocuklarla türkiye deki çocukları karşılaştırınca hiperakitivite, dikkat bozukluğu çok fazla bizim türk çocuklarda. Ben de stressiz bir hamilelik geçirmeye, kafamı boşaltmaya çalışıyorum :)

Doona markasını bende çok araştırdım gerçekten kullanışlı ama 1 yasına kadar olması isleri bozdu.

Bende kız hissediyordum o yüzden Umay ismini koymak istedim ama bebis erkekmiş Umay çok özgün bir isim aklında olsun

Eklentiler

• C16C8E47-E94D-40A0-89B5-D61A391DB7A4.webp
    27,6 KB · Görüntüleme: 53
herseyin fazlasi zarar oldugu gibi asiri ustune dusmek surekli dusunmekte farkinda olmadan zarar veriyor kendimize . biz oyle degilsek bile cevre faktöründen acabalar yüzünden şüpheci stresli bireyler haline geliyoruz. riskli gebeliklerde tabiki egilmek bile zararli olabilirken oyle bir hale geldik ki aman eğilme aman sık duş alma aman ilişkiye girmeleri herkesten duyar olduk. sonunda herseyden ay bunuda yapmak zararlimi diye dusunurken buluyoruz kendimizi .temmuz ayinda benimde 8 haftalik bebek kaybim oldu üzüldüm dogal olarak cevremden cokmu kendini yordun, temizlikmi yaptin, bak diyet yapiyordun gebelikten once oyüzden durmadi bebek diye bir suru sey duydum . doktorumla konusup test sonuclari geldiginde endiselenecek birsey olmadigini yuksek ihtimal bir kromozom bozuklugu oldugu icin vucudumun bebegi kendi yok etmeye calistigini insan vucudunun muhtesem bir programla yaratildigini bebekte buyuk sorunlar varsa onu dusurmek icin cabaladigini söyledi. ama malesef herkes doktorlardan iyi bildigi icin doktorun soyledigini kabul etmeyip yok ya sundan olmustur diye teşhis koyanlar bile oldu. en son arastirmalara göre fazla folik asit aliminin bile bebegin zekasinda bircok zarari oldugu ispatlandi ama bir doktor vitamin yada takviye yazmazsa herkese yazdilar onlarin doktoru iyi diye kendi kendine gidip eczaneden alip icenler oluyor . veya doktor antibiyotik yaziyor sonucta hamile oldugunu bilerek yaziliyor o ilaclar icim rahat etmedi bebegime birsey yapar diye icmeyenler oluyor gercekten hayret ediyorum bende

Gerçekten çok doğru. Riskli hamileliklerle normal hamilelikleri çok fazla karıştırıp olayları genelliyoruz. Kanaması olan birinin yatması, sık doktor kontrolünde olması çok normalken, bir sorunu olmayan hamile gayet çalışır, duşunu alır, alışverişini yapar. Ama biz kendimize riskli hamilelikleri örnek alıp aşırı strese giriyoruz. Etkilenirim, öğrenmeyeyim diye ikili testini yaptırmayanlar oldu hamileliği riskli olmasına rağmen ya da doktor yapalım demesine rağmen. Dediğiniz gibi doktorun verdiği ilacını içmeyenler oluyor. Doktoru geri plana atıp çevredeki insanlardan akıl alanlar oluyor. Ben de çok şaşırıyorum. Ama benim anlamadığım sanırım herkes zor hamilelikler geçiriyor. Allah hepsine kolaylıklar versi. Burada ilk üç ay ultrason bile yok doğru düzgün. Düşecek çocuğu tutmaya çalışmıyorlar. Hastane kaydı bile 4. aydan sonra yapılabiliyor. Bir yerde bir taraf yanlış yapıyor ama neresi çözemedim :) iki ülkenin tüm sistemi bu kadar farklı olamaz :)

Merhaba kızlar (özellikle tecrubeli anneler) , dijital bebek kamerası öneriniz var mı? Marka model vs

Merhaba kızlar (özellikle tecrubeli anneler) , dijital bebek kamerası öneriniz var mı? Marka model vs
İnternette baykuş şeklinde gece lambası gibi bi kamera reklamı görmüştüm. Hareket sensörü de var hatta . Bulabilirsem ondan almayı düşünüyorum da ismini hatırlamıyorum bi araştırayım yazarım size de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…