2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Kızlar maşallah sizin bebeklerin kiloları çok iyi . Ben 25+5te gitmiştim en son 870 idi kilosu. Şuan acaba benimki çok mu zayıf diye düşünmeye başladım

Henuz detayli yaptirmadim eşim yok diyor cocuk engelli deseler bi sorun ciksa dogurmuycanmi dogurucan o yuzden inceletmeye gerek yok diyor boyke sorulara cevap veremiyorum haliyle
Detaylı ultrason da bebeğin engelli demeleri neredeyse imkansız bence organlari inceleniyor eğer ki bı problem varsa doğumda veya sonrasında takip ve tedavi gerekir örn böbrek örn kalp falan Allah korusun ama tedavisi olan şeyler için önlem almamak bence ihmal olur ancak .engelini zihinsel olarak diğer testler kesin sonuç verir ayrıntılı ultrason da soyleyemezler.

Kızlar maşallah sizin bebeklerin kiloları çok iyi . Ben 25+5te gitmiştim en son 870 idi kilosu. Şuan acaba benimki çok mu zayıf diye düşünmeye başladım
Ben de en son 23 +1 de gitmisdim 670 gramdi haftada 100 er grm normal gibi bence seninki de gayet iyiymiş

Henuz detayli yaptirmadim eşim yok diyor cocuk engelli deseler bi sorun ciksa dogurmuycanmi dogurucan o yuzden inceletmeye gerek yok diyor boyke sorulara cevap veremiyorum haliyle
Detayli yaptırmak çok gerekli birşey, burda fiziksel olarak en ince ayrıntısına kadar bakiliyor ve bazen anne karninda yada hemen doğumdan sonra mudehale edilebilecek sorunlar tespit edilebiliyor. Eger bir sorun varsa ve tespit edilmezse, doğumdan sonra fark edilmesi zaman alabiliyor yada farkedilmiyor ve is isten geçmiş olabiliyor, yine de sizin kararınız. En azından yaptırsaniz içiniz rahatlar

Kızlar sizlerin ölçümleri hep uyumlu mu çıkıyor mesela karın çevresi baş çevresi FL uzunluğu falan hepsi aynı olarak mı ölçülüyor.
Hepsi aynı gun çıkmıyor, bi kac günlük farklar oluyor, doktor bu olcumlerin ortalamadi ile kiloyu olcuyor ve genelde kiloya gore hafta ve günü söylüyor ama çoğu doktor boy ölçümünün çok önemli olmadığını söylüyor

25.haftada 550 ve 1005 gr arası normal kabul ediliyor, sIzin bebiş gayet iyi bence :)

Evet canm öyleymişte şimdi benşm kaç haftalık oluyo ben onu anlamadım

Mesajini ekran alip aticam galiba canım, insallah okuyup bunun kotu bisey olmadigni onemini anlar , bunun icin cok tartıştım ama pes etmekte istemiyorum insallah anlar

Evet canm öyleymişte şimdi benşm kaç haftalık oluyo ben onu anlamadım
Doktorun verdiği kâğıtta yazıyor olmasi lazım ama yazmiyorsada önemli bir fark yoksa doktor söyleme gereği duymamis olabilir, genelde kilosunu söyleyip hangi hafta ile uyumlu ise onu soyluyorlar

Doktorun verdiği kâğıtta yazıyor olmasi lazım ama yazmiyorsada önemli bir fark yoksa doktor söyleme gereği duymamis olabilir, genelde kilosunu söyleyip hangi hafta ile uyumlu ise onu soyluyorlar
Sadece ölçümler bide kilosunu biliyorum haftası hakkında bişey demedi ben normal adete göre hesaplıyım yine.

Mesajini ekran alip aticam galiba canım, insallah okuyup bunun kotu bisey olmadigni onemini anlar , bunun icin cok tartıştım ama pes etmekte istemiyorum insallah anlar
O kadar çok doktor açıklaması varki aslında onları bile dinlese emin olur. Ben cok uzun yıllardır doktorları takip ediyorum ve çok karşılaştığım oluyor, detaylı ultrason sırasında fark edilen bir sorunun hemen müdehale edilerek çözüldüğünü. Normalde 18 23 hafta arasında yapıyorlar ama senin icin nasıl bir yol izlenir doktora sormak gerekir

Sadece ölçümler bide kilosunu biliyorum haftası hakkında bişey demedi ben normal adete göre hesaplıyım yine.

En son gittiğimde doktorun verdiği kagit boyleydi, 22+6ydim, ölçülen değerdeki haftası ve günü yaziyor ve benim sat ima gore olan haftam ve gunum yazıyor ordan takip edebiliyorum. En ustte kilosu ve uyumlu haftası bar genelde ona bakılıyor. Alt tarafta baş, karin ve bacak ölçümü var ama onlarin isimleri çıkmamış. ● 4.07 çıkan fl(bebeğin uyluk kemiği boyu), ● bpd(bebeğin şakaklarinin olcusu) 5.69, ●Ac (karin cevresi) 19.02.
Yanlarinda age yazan kısımda bu ölçümlerde hangi hafta ve gunse onu veriyor. Range yazan yer ise ortalama bu ölçüm hangi haftalarda olabiliyor, onu gösteriyor.

Eklentiler

• 20200313_181222.webp
    33,5 KB · Görüntüleme: 50
Şuan tam.24 haftaligim.gitsem tam zamani aslinda bugun iyice bi konuşayım insallah ikna olurda gideriz sizede detayları yazarim umarim biseyde cikmaz icimiz ferahlar

Canim seninkiyle hemen hemen ayniymisiz bende simdi karsilastirma yaptim nornal.gibi gözüküyor rakamlar

Eklentiler

• 20200313_192851.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 35
Benim takip ettiğim bebek uygulamasında 26.haftada 630 gr ile 1200 gr olması normal kabul ediliyor, 27.haftada ise 720 ile 1400 gr. Yanı seninki en üst seviyede gelişiyor gibi duruyor
Evet senin uygulamaya göre öyle bakalım Dr ne diyecek oğluşuma. Zaten 11 haftalıkken rüyamda tosun görmüştüm bana sarılmıştı sürüdeki en iri ve en parlak tüyleri olan hemde galiba rüyam gercek olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…