2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Erken degil mi ya. 2 bucuk ay boyunca yikanmadan duracaklar diye yapmiyorum halbuki vaktim de cok ama bir yanim da ne olur ne olmaz hazirla diyor.
Ben yıkayıp poşetleyip bavulun içinde hazir tutmayı dusunuyorum. Daha önce 35.haftada dogum yaptığım için erken olma olasılığı yine yüksek o yuzden hazır bulunsun istiyorum

bebek bezi ilk ay cok kullaniliyor ilk gebeligimde gunde 12 defa degistirdigimi bilirim kakayi az az sık yaptiklari icin surekli bez degismek gerekiyor en azindan 3 4 paket 1 numara alin sonrasini bebeginizin kilo alma durumuna gore alirsiniz ben depent 2 pakete yakin kullanmistim sezeryan dogum yaptigim halde normal dogumda daha cokta gidebilir yogun kanama 1 hafta 10 gun devam ediyor cunku sonrasi regl kanamasina dönüyor

Merhabalar,

Benim 75'lik yüklemede açlık 89, 1. saat 161, 2. saat 136 çıktı. Referans değerlerine ve araştırmalarıma göre şekerim sanırım yok denecek kadar az var. Ama doktorum 1. saati biraz yüksek bulup endokrinolojiye görünmemi istedi. Bu aralar da gitmek istemiyorum hastaneye virüsten ötürü. Kendim yediklerime dikkat etmeye başladım. Şekeri ve beyaz unu kestim. Sizce benim değerlerim nasıl? Doktor neden yüksek buldu anlamadım Çikolata da aşeriyorum arada. Korkudan yiyemez oldum hiç.

Bugün karnım çok sertti tüm gün ya.resmen nefes alamadım.büyüyor diye mi acaba

Bugün karnım çok sertti tüm gün ya.resmen nefes alamadım.büyüyor diye mi acaba
Valla benim 3 haftadir oyle ve gercekten rahatsiz ediyor. Hamdolsun tabi halimize ama sanki bebek disinda baska bir sey varmis gibi egilirken bile egilemiyorum. Ozellikle midem tas gibi. Herkesin boyle degilmis ama sordum arkadaslarima.

Hastanenin referans değeri ne bence normal

Valla benim 3 haftadir oyle ve gercekten rahatsiz ediyor. Hamdolsun tabi halimize ama sanki bebek disinda baska bir sey varmis gibi egilirken bile egilemiyorum. Ozellikle midem tas gibi. Herkesin boyle degilmis ama sordum arkadaslarima.
bugün çok fena ya resmen nefes aldırmadı

InsaAllah bu defa tam zamaninda olur ben de 30. Haftayi gecirip oyle baslayayim diyorum da bakalim
Aslında mantıklı olanı o :) zaten internetten aldığım şeylerin gelmeside yine o zamanları bulucak, ebebek 13 nisanda gönderime başlıycak. Bakalim insallah tum bebisler sağlıkla zamaninda gelir

Tanı için 75 gramlık şeker yükleme testi yeterli
Test sonuçlarında açlık kan şekeri 92 mg/dl, 1. saat kan şekeri 180 ml/dl, 2. saat kan şekeri 153 gr/ml altında ise bu değerler normal olarak kabul edilir. Ancak çıkan sonuçlardan herhangi bir değer yüksek ise anne adayı risk grubundadır.

Internette boyle yazıyordu. Buna gore normal sayılıyor hepsi ama en iyisi doktorada gitmek istemiyorsanız. Evde seker olcme aleti alıp yemekten önce ve 1 saat sonra ölçmek. Eger yüksek ise zaten bu ölçümlerde de cikiyor

bende cekmekoydeyim acaba dm atabilir msn bana?

Hastanenin referans değeri ne bence normal

Referans aralığı 70-145 yazıyor. Ama aynı zamanda 1. saat 180 ve üzeri çıkarsa şeker için tanı konulabilirmiş. Bundan anladığım, benim eğilimim var ama tanı konulacak düzeyde değil. Konuyu görünce yazmak istedim. Ben yine de dikkat edeyim yediklerime en iyisi. Teşekkür ederim cevabınız için.

Merhaba,

Evet ben de bu verilere göre benimkinin normal olduğunu düşünüyorum. Benim doktorum 1. saat biraz yüksek deyince kafam karıştı biraz. Ama yine de endokrine de görüneyim dediğiniz gibi. İçim de rahat etsin. Çok teşekkür ederim :)

kızlar kardeşim doğum çantasına mama da koy ne olur ne olmaz en azından gerekirse kaliteli bişey olur dedi... bu konuda fikri olan var mı?

kızlar kardeşim doğum çantasına mama da koy ne olur ne olmaz en azından gerekirse kaliteli bişey olur dedi... bu konuda fikri olan var mı?
Ben de alcam hastaneye gitmeden ve onceden kaydetmistim yorumlardan ve HİPP ile GOLDEN GOAT diye mamalar onerilmisti icerik olarak. Tabi ben daha bakamadim iceriklerine bakacagim bi ara. Fikir olur sana da

Ben de alcam hastaneye gitmeden ve onceden kaydetmistim yorumlardan ve HİPP ile GOLDEN GOAT diye mamalar onerilmisti icerik olarak. Tabi ben daha bakamadim iceriklerine bakacagim bi ara. Fikir olur sana da
Teşekkür ederim . Her şeyi İnternetten sipariş verdim artık inşallah kargo yüzünden bulaşmaz virüs :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…