2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Tuvalete çok çıkıyor musun ağzın kuruyor mu
Merhaba ben insülin kullanıyorum 2 haftadır. Çünkü diyet ile düşmedi şekerim. Ve inanın diyet yapmak çok zor. Hele evdeyken. Hepimiz şu anki virüs sebebiyle evlerdeyiz ve hareketsiziz bu da çok etkili maalesef. Ben de çok korkuyordum insüline başlamaktan. Sonrasında kullanmak zorunda kalırım falan diye. Ama doktorlarımın (kadın doğum-endokrin-diyetisyen) genel görüşü gebelikten sonra normale döneceği şeklinde ama takip etmek gerekiyor sonrasında da. Ben gebelikten sonra düzeleceğine inanmak istiyorum:)
öncelikle insülin iğnesi hiç can yakmıyor onu söyleyeyim. Öyle iğne gibi düşünmeyin yani incecik birşey.
Belirti olarak ağız kuruluğu sık idrara çıkma vs var diyorlar ama ona birşey diyemiyorum. Çünkü zaten günde yaklaşık 3-4 litre su içtiğim için sık sık tuvaletteyim. Ağız kuruluğu çok ciddi değil ama evet biraz oluyor. Ama net söyleyeceğim bir şey var ki, özellikle sabah kahvaltı sonrası (hele bir de reçel gibi tatlı bişi yediysem) bir uyku basması hali oluyor.
Bir de şunu özellik söylemek isterim. Şekerinizi evde takip ediyorsanız sabah açlık 95 üzeri tokluk 140 üzeri ise ya da şeker yükleme testinde riskli çıktıysanız bunu asla ihmal etmeyin. Gebelik şekeri sadece anne ile alakalı bir durum değil. Bebeği de etkiliyor. Bebeğimiz önde gidiyor kilosu iyi vs diye düşünürüz ama aslında bu gestasyonel diyabetin bir etkisi olabilir. Bebeğimizde olabilecek bir takım rahatsızlıkları fark etmiyor olabiliriz. Çünkü gestasyonel diyabette konu zaten annenin vücudunun ürettiği insülinin hem anneye hem de bebeye yetmiyor olması ve buna bağlı kan şekerinin yükselmesidir.

baya uzun yazdım ama araştırmalarımı ve tecrübelerimi paylaşmak istedim. Tabi en önemlisi doktorunuza danışın.

Kızlar gittim doktora regl göre 29+4 ken ultrasonda 30+4 cıktı 1700 kilo dedi baş aşağı dönüş yapmış sükür daha ters dönermi diye sordum daha dönmez dedi sertleşmeler kasılmalar normal dedi Suyu fazla dedi yine 1 ay sonra tekrar gel dedi hastane çok boştu eve gelir gelmez üstümü makina attım insan korkuyor birde tahmini doğum 20 hazirandi şimdi 12 haziran dedi

Benim bebek daha makat geliş duruyormuş. Umarım döner ya.doktor döner dedi ama sanki yeri kalmadı gibi hissediyorum. Karnım biaydır aynı hatta 2 kilo da vermişim. Bir de hareketleri daha az eskiye göre eskiden pat küt girerdi karnıma şimdi ancak ittiriyo gibi.sizde de öyle mi

Kızlar bebegin kilosu fazlamı doktor iri bir bebek olucak dedi şekerim falan yok çok mu acaba
Kilo olarak çok fazla degil 1 hafta ilerden gitmesi normal. Büyük olasilikla kemik yapısı iridir, ondan oyle demiştir doktorunuz. Yoksa endişe edilcek bişey yok

Benimde çoğunlukla oyle büyük hareketler azaldı. Normalde 34.haftaya kadar döner diyorlar ama daha gec haftalarda bile dönenler var

Hastane çantasını nasıl olacak? Baya bavul gibi değil mi? Bebek ile kendi kıyafetlerinizi aynı çantaya mı ayrı çantalara mı koyacaksınız?
Bavulun boyutuna gore ve icine koydugunuz eşyalara gore 1 yada 2 tane kullanabilirsiniz.

dönen bebekler varmış canım yaa

Kızlar bebegin kilosu fazlamı doktor iri bir bebek olucak dedi şekerim falan yok çok mu acaba
Ben 3 hafta önce gittim 1300 küsürdü büyük ihtimalle benimki de şuan seninkiyle aynı kilolar da Dr bana 1 hafta önünden gidiyor normal dedi olabilir bende dedim şeker mi var dedim şeker yüklemesi yaptık onda da bişey çıkmadı. Bi kaç hafta önden olması normal oluyor muş her bebek aynı kilo da boyda olmuyor mesela ben tombiş doğmuşum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…