2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229

Bebek iyiymis gerci ama bebegin geri kalmasindan endise ediyorsan proteini arttiryorlar. Benim gebelik sekeri var. Sabah 2 yumurta var onda, aksam 150 gr et, oglen sebze, 300 gr meyve var mesela. Bunlari tamamlamaya calissan yeter sanirim

Yikanmasa da gobek bakimi yapılıyor aslinda. İyi ki yazdin..ben unutmusum hep onlari..annem yapmıştı biseyler de. Hic hatirlamiyorum

Bi mahallemizde yangın çıkması eksikti .. gebelik boyunca stresten o kadar steroid salgiladim ki, artık bebeğin ciğerleri bi yüzücü ciğeri kadar gelişmiştir diye düşünüyorum bazen
Cidden çok zor, bazen aklıma geliyorsun, yalnız olman bana çok zor geliyor, ben normalde odamda bile yalnız yatamayan biriyim. Allah yardimcin olsun. Inşallah daha rahat geçirirsin bundan sonrasını. Stressli gebeliklerin böyle etkileri oluyor gercekten, benim 7 hafta su sızıntım olmuştu, hep bi stres, kızım 35.haftada doğdu hiç kuveze girmedi. Iğne vurulmuştu ama vurulmasa bile belki gerek olmayabilirdi. Tabi yinede en iyisi stressiz hamilelik ama bu dönem de biraz zor

Bir de kızlar sadece 1 kilo almışım bu ay 500 ü bebek.ama bebek 1800 gr çıktı. Kilosu az olcak doğumda muhtemelen dedi doktor. Kaşar helva süt yumurta yiyorum günlük ama neden almadı ki ya
Çok kiloda da zor doğum olur. O yüzden sağlıklı olsunda boşver kiloyu sütünle tamamlarsın inşallah

Stres olmadan mümkün değil, birşeyler mutlaka zoruna gidiyo, algı zaten kapalı. Ben çok stresliyim şahsen. Lohusalığıda atlatırsam başka bişey istemem. Çokta takılmamak gerek. Ben ilk hamileliğimde de çok stresliydim. Diyordum bu çocuk hiç gülmeyecek. Ama çok şükür ne huysuzluğunu ne yaramazlığını hatırlamıyorum. Şimdi biraz ergen sadece :)

Kızlar dogumdan sonra bebeğin göbeği düşmeden yikayacak mısınız?
Valla bugün instagramda gördüm. Bebeğin 10. Günü olmuş yıkamamışlar göbekte düşmemiş kurtçuk olmuş göbek içi hep. Çok içim acıdı. Ben yıkıcam sanırım. İyice kurulucam ve ya çok dikkatle su değdirmemetye çalışıcam. Bilmiyorum gördüğüm şey beni çok düşündürdü

Aynen bende gördüm 10 gün değilmiydi o ya. Öyle hatırladım

Yikanmasa da gobek bakimi yapılıyor aslinda. İyi ki yazdin..ben unutmusum hep onlari..annem yapmıştı biseyler de. Hic hatirlamiyorum

göbek kordonu için sprey veriyor hemşireler ondan alıp hergün o spreyle bakım yapıyorsunuz benim 7 tane yiğenim de de öyle yapıldı sıkıntı olmadı

Göbek bakımı için kızımda besvita göbek bakım kiti yazmisdi Dr bende düşmeden yikamadim sanırım ama o spreyden sıkıp üzerine gazlı bezi gibi birşeyi vardı ondan koyuyordum çabucak kurutmusdu .

Bir de bebek yeterince buyumuyor mu acaba diye endişelenen arkadaslar, bebeğin hareketleri bu konuda önemli ipucudur. Eğer hareketlerini düzeni hissediyorsanız büyümede genelde sorun yoktur, çünkü bebeğe giden kan akımının ve oksijenin yeterli olduğunu gosterir. Büyümesini engelliycek kadar az kan gitse vücut onu kaslardan önce beyin gibi hayati organ gelisimine harcamaya çalışacağı için bebeğin enerjisi olmaz ve hareket edemez ... ben ne zaman aklıma bu tür bi soru düşse (ki benim bebeğim geç döllenmeymis diye ilk zamandan beri hep bir hafta geriden geliyor o yüzden bu soru hep aklimda) bebeğin hareketlerini takip ediyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…