- 12 Aralık 2014
- 227
- 227
- 103
- 32
Greyfurt aldm ki portakal yerine bol bil yiyeyim diye. 3 gündür duruyor yemek kısmet olmadıKızlar et balık organik tavuk, yumurta, özellikle Norveç somonu, fındık fıstık kaju, kuru üzüm yıkanarak, yoğurt kuru baklagiller muhakak yeşillikler sirkeli suda bekleyecek muhakkak, maydanoz abartmadan azıcık nanade aynı şekilde yiyin ayriyeten doğulular bilir kişniş otu (aş otuda denir) bununyemeyin grayfurt düşük sebebidir ayriyeten ananas ta aynı şekilde hurma başta yenmemeli doğuma yakın çünkü oda erken doğum sebebi muz yiyin peynir, süt için muhakkak hergün, aslında evde çocuk yetiştiren bilir hani deriz ya herşeyin vitaminini alsın yavrumuz aynı zihniyet herşey yiyin çiğköfte etli asla yeneyin, et balık tavuk yumurta tam pişsin yarasın yavrulara inşallah kusura bakmayın fazla yazdım ama beslenme konusunda ihtisasım var gelişim geriliği ile mücadele ettiğim için ah birde sigara konusu var kızımda bıraktım tekrar başladım maalesef çok değil ama içiyorum çok üzgünüm inş bırakıcam (şunu söylemeliyim kızlar kim ne derse desin hamilelik stresi asla kaldırmaz su için keyifle için hiç bişeyi fazla takmayın. Stres en büyük düşmannnn bunu çok iyi bilirim) yavrularımız Allah'a emanet olsunlar ömrleri varsa inanın dünyaya geliyor yoksa kendinizi yırtın olmuyor Allah'a tevekkül edin hayırlısı ve sağlıklı isteyin canlarım benim önümüzdeki aylar inşallah hepimizin çok güzel geçer hepimiz mutluluğumuzu anlatırız
Kızlar benim aklıma şu ara yediklerimiz içtiklerimiz takılıyor. Mesela yemeklerde kullanılan et bulyonların çok zararlı olduğu söyleniyor. Maydonoz da yeme dediler herhalde düşüğe sebep oluyormuş. Bunun gibi yenmesi içmesi sakıncalı neler var bildiğiniz?
Hamilelikte sakatat tüketimi çok faydalı değil mi? Ciğer de en çok tüketilen sakatatlardan biriHer kafadan bir ses çıkıyor gerçekten bende neye inanacağımı şaşırdım
Ama kuzum bi araştırYok kız daha neler kayınpederim tütün kağıdına koyar ufak bi şekilde sarıp dudağı ve dişinin aradına yerleştirirdi sigara aklına geldikçe bunu yapardı kendini öyle avutuyordu bi nevi sakız nıyetine
cnm benim de 3 sezeryan . oldugu icin hem ozrl hem iyi bi devlet araştırma hastahanesi istiyordum ama bu durumda şimdilik yurune mesafesinde 200 lira ucreti olan ve doktoru hosuma gitneyen hast.ye gitcem galiba. her doktor 3. sezeryan a cok ta iyi bakmıyorBen kızım da özele gittim hep ama doğum devlette oldu bu da büyük ihtimal aynı olacak kuzum başka çare yok özelde doğum yapacak bütçemde yok normal doğum yaptım ama yinede pahalı ücretler
Ben devlete gidicektim bu olaylar yuzunden olmadi bakalim hayirlisi kuzum
Allah yardımcımız olsun kuzum nediyebilirimki çok zor zamanlar inşallah biran önce biter atlatırızcnm benim de 3 sezeryan . oldugu icin hem ozrl hem iyi bi devlet araştırma hastahanesi istiyordum ama bu durumda şimdilik yurune mesafesinde 200 lira ucreti olan ve doktoru hosuma gitneyen hast.ye gitcem galiba. her doktor 3. sezeryan a cok ta iyi bakmıyor
Sen pembe akıntıyla gitmişsin ben kanamayla gittim doktor durumun iyi dedi korkma inşallah bişey olmayacakArkadaşlar pembe akıntı durmadı. Doktoru aradım gel hemen bakalım dedi. Şimdi sıra bekliyorum. İlk kez göreceğiz bebeği nasip olursa. Dua edin her şey yolunda gitsin..
Valla benim bu konuda bi fikrim yok canımHamilelikte sakatat tüketimi çok faydalı değil mi? Ciğer de en çok tüketilen sakatatlardan biri
Çok doğru yazmışsın ben de dikkat etmeye çalışıyorum yememe içmeme bebeğin direk etkilendiği şeyler bizim yediklerimiz. O yüzden sağlıklı şeyler tüketmemiz gerekiyorCanım ben
Canım ben hamilelikten önce yaklaşık bir senedir ciddi anlamda sağlıklı beslenme üzerine yoğunlaştim. Hatta şu an atalik tohumlardan kendi yiyeceklerimizi yetiştirme çabasındayiz. Bir de migroslarda iyi tarım ürünleri var. Sebze meyvelerde. Onları tercih edebilirsin, tarım ilacı vs. Kullanilmiyor. Bunun dışında yemekten kesinlikle kacindigim şeyler; margarin, Vita yağı, UHT süt, paket meyve suları, tavuk-et bulyon, paketli ürünlerin tamamı, hazır nuggetler, beyaz ekmek (ekşi mayalı tercih etmeye çalışıyoruz)... Mutfakta en çok kullanılan ve şimdilik aklıma gelenler bunlar. İnanın yapması zor değil, ne kadar iyi geldiğini birkaç ay içinde fark edeceksiniz. Bir kreşte müdür olarak çalışıyorum, günümüzdeki çocuklarda o kadar çok zihinsel-bilissel problem var ki bu tesadüf olmaz. Çok büyük ölçüde sağlıksız beslenmenin sonuçları. Ve telafisi yolları alıyor ya da bazen mümkün olmuyor. Mesela emnyaygin kullandığımız margarin 3. Nesilde kısırlık yapıyor. Biz sanırım ikinci nesiliz, bizim çocuklarımız kısır olan nesil olacak. Ki şu an bile yuzde 80 insan istediği zaman hamile kalamiyor. Sevgili arkadaşlarım biraz uzun oldu ama bu alanda çalışan ve çok tecrübe edinmiş biri olarak gerçekten sonuçlarını bilseniz bebeklerinize bunu yapmaya asla kiyamazsiniz. Beslenme çok çok önemli. Sigara içen arkadaşlarım zaten hemennnn bırakmali. Özellikle ilk üç ay bebeğin dış etkilere en açık ve hassas olduğu dönem....
Benim tanıdığım biri 4. Sezaryenini yaptı neden sıcak bakılmıyorcnm benim de 3 sezeryan . oldugu icin hem ozrl hem iyi bi devlet araştırma hastahanesi istiyordum ama bu durumda şimdilik yurune mesafesinde 200 lira ucreti olan ve doktoru hosuma gitneyen hast.ye gitcem galiba. her doktor 3. sezeryan a cok ta iyi bakmıyor
Haklı olabilirsin cnm sen yinede dikkat et kendineAma kuzum bi araştıro uyuştıruyor insanı. Çok zararlı yani sigarayı iç onu kullanma o derece zararlı. Ben bağımlılık üzerine ders aldım birde arkadaşım maraşlıydı babası kullanıuordu ordan biliyorum
Cins insan çok canım napıcan muhatap olmayacan böle değişik insanlarla (doktor dahi) olsa ..Bende alicam mecbur
Iyi doktor önemli ya benimki iyi cıktı çok şükür ilgili bugün mesaj attım cevap verdi hemen gayet iyi gidioz şuan❤
Aynen bencede olamamış
Kuzum çıkınca haberdar et merak ediyorum durumunu inşallah herşey yolundadir kuzumArkadaşlar pembe akıntı durmadı. Doktoru aradım gel hemen bakalım dedi. Şimdi sıra bekliyorum. İlk kez göreceğiz bebeği nasip olursa. Dua edin her şey yolunda gitsin..
Aynen kuzum aynen doktor olunca mecbur kalabiliyoruz ama normalde olmamak lazım sınır bozucuCins insan çok canım napıcan muhatap olmayacan böle değişik insanlarla (doktor dahi) olsa ..
Yok yok ben içmiyorum zatenHaklı olabilirsin cnm sen yinede dikkat et kendine
aslinda oyle cnm ama risk almak istemiyorlar. boyle hassas zamanlarda istiyoruz ki doktorumuz olumlu bakan rahatlatan huzur veren biri oldun..Benim tanıdığım biri 4. Sezaryenini yaptı neden sıcak bakılmıyor
İyi yapıyorsun cnm benimYok yok ben içmiyorum zatenbende bırakanlardanım
Evet hayatım değiştirdim bende doktorumu da ne zaman gitmek nasip olur onu bilemiyorumAynen kuzum aynen doktor olunca mecbur kalabiliyoruz ama normalde olmamak lazım sınır bozucu
Benimde kahverengi akıntım var 3 gündür ara ara geliyor ve tanıdığım bazı kişilerde de olmuş ben dış gebelikten çok korkuyorumArkadaşlar günaydın.
Kahverengi veya açık pembe akıntısı olan var mı? Bu gece sabaha karşı tuvalete gittiğimde peçeteye açık pembe akıntı geldi, pembe akıntı devam etmedi ama uyandığımdan beri damla damla kahverengi akıntım var. Haftaya Salı randevum, doktorun asistanına sabah yazdım cevap bekliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?