- 31 Ağustos 2018
- 1.323
- 2.643
- 133
- 37
Canım şöyle bir durum var bundan seneler evvel benim gittiğim bir hastanede 20 senedir çocuğu olmayan bir aile tüp bebekle çocuk sahibi olmuş hastaneden taburcu olurken adam kucakta çıkarmış bebeği ve 1. Katın merdivenlerinden düşürmüş bebek ölmüş maalesef. O günden sonra hastanede doğum yasaklanmış kucakta çıkışa izin verdikleri için. Nerden biliosun dersen o hastanenin veznesinde çok yakın bir arkadaşım çalışıodu 1 hafta kliniği kapamışlar çalışanlardan sinir krizi geçiren olmuş. O yüzden risk almak istemiyorlar. Bunun gibi birkaç hastanedede olmuş bu tarz vakalar. Bence haklılar ağzımızda maske varken önümüzü göremiyoruz zaten birde kucakta yeni doğmuş bebek Allah korusunBizim hastanede öyle bir kural var mı bilmiyorum ama zaten arabada mecbur kullanılıyor oto koltuğu o yüzden öyle bir kural varsa da hemen çıkarır getiririz. Ama saçma yani kucakta taşısak arabaya kadar, arabada zaten oturtacağız oto koltuğuna. Mantığı neymiş ki
Bilmiyorum ya sonuçta kucakta taşımak neden sakıncalı olsun ki insan yavrusu bunlar. Arabada okeyim zaten her daim oto koltuğu kullanırım. Yürüyeceksem de sling ya da kanguru kullandım her daim bebek arabası vs çok tercihim değildir.Kucakta bebek taşımak her zaman için tehlikeli ama zaten. Sadece hastaneden çıkarken değil. Ben korkarım kucakta taşınan bebek görünce. Bence çok mantıklı. hastanelerin yaptığı burada işimize karışmak değil doğru olanı göstermek olduğunu düşünüyorum ama tabi tercih meselesi. Alınan bütün ürünleri ince eleyip sık dokurken ve hepsinde kemer varken kullanmayıp kucakta taşımak çok bana mantıklı gelmiyor tabi. Ama dediğim gibi bu benim bakış açım tabiki herkesin kendi evladı ve herkes evladına nasıl bakacağını koruyacağını bilir.
Ben ilkinde içmemiştim 40 haftası geçti doğum öyle başladı. Bunda içeyim bari dedim.baya mide problemi yaşadım bi de kızımın en hareketli ve tehlikeyi bilmediği yaşını geçirdi bu yaz çılgınlat gibi scootera biniyo bu halimle pat pst pat diye arkasından koştum bugün
Ben içiliyo diye biliyorum. Suya koyup okuyup üfleyip içiyolarmış
Ben de aldım ama içmedim henüz. Doğum günü gelir de başlamazsa son çare olarak deneyeyim diyorum. Doktor günde 1 fincan içebilirsin dedi ama cesaret edemedim
Ay çok kötü, eğer böyle bir mantığı varsa anlarım tabi.Canım şöyle bir durum var bundan seneler evvel benim gittiğim bir hastanede 20 senedir çocuğu olmayan bir aile tüp bebekle çocuk sahibi olmuş hastaneden taburcu olurken adam kucakta çıkarmış bebeği ve 1. Katın merdivenlerinden düşürmüş bebek ölmüş maalesef. O günden sonra hastanede doğum yasaklanmış kucakta çıkışa izin verdikleri için. Nerden biliosun dersen o hastanenin veznesinde çok yakın bir arkadaşım çalışıodu 1 hafta kliniği kapamışlar çalışanlardan sinir krizi geçiren olmuş. O yüzden risk almak istemiyorlar. Bunun gibi birkaç hastanedede olmuş bu tarz vakalar. Bence haklılar ağzımızda maske varken önümüzü göremiyoruz zaten birde kucakta yeni doğmuş bebek Allah korusun
Benn.. Otursam kalkamiyorm kalksam oturamiyorm yatamiyorm sacma bi haldeyimMerhaba gün boyu vajina ve kasık ağrısı yaşıyorum resmen pelvis kemiğim ağrıyor hareket edemiyorum kalksam oturamıyorum otursam kalkamıyorum böyle bi durum yaşayan var mı
Yürürken düşme ihtimalin var. Başın dönse biri çarpsa ne bileyim kucak bu sonuçta ne kadar güvenli?Bilmiyorum ya sonuçta kucakta taşımak neden sakıncalı olsun ki insan yavrusu bunlar. Arabada okeyim zaten her daim oto koltuğu kullanırım. Yürüyeceksem de sling ya da kanguru kullandım her daim bebek arabası vs çok tercihim değildir.
Ben de yaşıyorum sanırım sonlara geliyorum diye düşünüyorum. Artık hareket etmek işkence gibi.Merhaba gün boyu vajina ve kasık ağrısı yaşıyorum resmen pelvis kemiğim ağrıyor hareket edemiyorum kalksam oturamıyorum otursam kalkamıyorum böyle bi durum yaşayan var mı
Evet üstteki arkadaş yazmış, öyle düşününce mantıklı tabi. Ben de mantığını merak etmiştim.Yürürken düşme ihtimalin var. Başın dönse biri çarpsa ne bileyim kucak bu sonuçta ne kadar güvenli?
Unutmayın ki koyulan her kuralın mutlaka yaşanmışlığı oluyor bizim ülkemizde. Sen bebeğin kucağındayken düşürsen ya da beraber düşseniz bir düşün nasıl darbeler alacak direk darbeye ezilmeye maruz kalacak. Ama diğer türlü kemerli bir portbebe gibi sertifikalı güvenli ekipmanlarda darbeyi bebeğin hissetmesi çok da düşük.
Masallahh ne güzel darısı bize nasip olsunÇok teşekkür ederim @ugurbocuuu darısı hayırlısıyla sizlere olsun inşallah. Saat 1 gibi sancısız gittim. Saat 2 gibi sancı başladı ve çok ilginç şekilde direkt 4 dakikada bir olarak başladı. Doktoru aradik muhtemelen suni sancı gerekir 6-7 ye kadar istirahat et korkma ben gelirim falan dedi.o sirada açıklık 2 cm idi. Ama ne 6-7 şu, saat 4 te ben ebeye sancım çok arttı diyroum tabi kadın haklı.olarak tamam daha çok.vaktimiz var falan diyor ama sancı dakikada bir e düştü ve çok şiddetli. Açılmayi kontrol edelim dedi sırf beni susturmak içinbir baktı ki tam açılma olmuş, korkuyla doktoru aradı doktor da 10 dakika içinde geldi sağolsun. Girer girmez bunu nasıl başardın diyor kadın
Öylelikle hızlıca oldu bitti her şey çok şükür.. daha ne olduğunu anlayamadan
Ona bakarsn evde de var bu dusurme ihtimalleri napcz evde de mi pusetle oda degistiricz. Yada atiyorum emzirirken de bir suru risk var emzirmeyelm mi. Herseyde az da olsa var riskler.Yürürken düşme ihtimalin var. Başın dönse biri çarpsa ne bileyim kucak bu sonuçta ne kadar güvenli?
Unutmayın ki koyulan her kuralın mutlaka yaşanmışlığı oluyor bizim ülkemizde. Sen bebeğin kucağındayken düşürsen ya da beraber düşseniz bir düşün nasıl darbeler alacak direk darbeye ezilmeye maruz kalacak. Ama diğer türlü kemerli bir portbebe gibi sertifikalı güvenli ekipmanlarda darbeyi bebeğin hissetmesi çok da düşük.
Yani sokaktaki betonla mermerle ev ortamını bir tutmanın ne kadar mantıklı olduğunu bir düşünmek lazım benceOna bakarsn evde de var bu dusurme ihtimalleri napcz evde de mi pusetle oda degistiricz. Yada atiyorum emzirirken de bir suru risk var emzirmeyelm mi. Herseyde az da olsa var riskler.
Bence bunu tavsiye etmeli hastane sart olarak deil de
Canım o zaman hastaneyi bağlamaz ama hastanede kaza olursa insanlar dava açar muhtemelen mantığı bu, ben öyle anladım. Daha çok hastane kendini garantiye alıyor.Ona bakarsn evde de var bu dusurme ihtimalleri napcz evde de mi pusetle oda degistiricz. Yada atiyorum emzirirken de bir suru risk var emzirmeyelm mi. Herseyde az da olsa var riskler.
Bence bunu tavsiye etmeli hastane sart olarak deil de
Yenidogms bebekle de sokakta gezmiycemize gore kapidan taksiye yada arabaya biniceksn yani.Yani sokaktaki betonla mermerle ev ortamını bir tutmanın ne kadar mantıklı olduğunu bir düşünmek lazım bence
Diorm ya bunsuz cikamazsn demesn de atiyorm yapmazsn hastane sorumluluk kabul etmz die imza alirsn.Canım o zaman hastaneyi bağlamaz ama hastanede kaza olursa insanlar dava açar muhtemelen mantığı bu, ben öyle anladım. Daha çok hastane kendini garantiye alıyor.
Ha tabi imza karşılığı bırakabilir elbetYenidogms bebekle de sokakta gezmiycemize gore kapidan taksiye yada arabaya biniceksn yani.
Diorm ya bunsuz cikamazsn demesn de atiyorm yapmazsn hastane sorumluluk kabul etmz die imza alirsn.
Ben almadm puset cunku ihtiyacim yok sirf 1 dakikalik bi hastaneden cikis icin alamam puset fln yani napcm onu sonra.
Yok ya malesefPelinimben den daha hsber yok dimi arkafaslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?