2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Peki
Kedi deve hareketi diye araştır netten bi dene istersen. Bebeğin dönmesine yardımcı oluyor.
Sizinki döndü mu peki canım benim ilk gebeligimde hemen 34 haftalık olduğunda dönmüştü kız olduğu için mi inatçı acaba o hareketi de ilk defa duydum saolun denerim inşallah fayda eder

Yaa bende böyleyim sürekli birşeyler yemek istiyorum eşime ımmm şu olsada keşke yesem filan diyerek birşeyler aldırıyorum ne olacak böyle

Peki

Sizinki döndü mu peki canım benim ilk gebeligimde hemen 34 haftalık olduğunda dönmüştü kız olduğu için mi inatçı acaba o hareketi de ilk defa duydum saolun denerim inşallah fayda eder
Benimki de kız ama döndü 32de heralde onla ilgisi yoktur kimi bebek dönmüyor işte. İnşallah faydası olur da döner :)

Hayırlı olsun maşallah ikinizede

Kızlar bebegim memeyi tuttu ama çekemiyordu biraz erken doğduğu için refleksleri oluşmamış tam .Hep memeye tuttum ama gücü yoktu biberon götürdüm hemşireler emme konusunda pasif old için siringayla mama verdiler hafid sarılık da başlamıştı. Gündüz hep yalancı meme ve benim göğsümde uğraştık çekmeyi öğrensin diye .Ağlayinca hemşireler gelip mamasını verdi hep saatli bekledik. Sonra ev için similac mama aldırdım. Şimdi sürekli memede nerdeyse omuz boyun iptal ama günde 3 4 kez 40 cc mama yemeden yatmıyor vermemek için direndim ama yok ağlıyor.
Bugünlük günümü anlatayim doğru ilerliyor muyun bakın bi gece 1 e kadar emzirdim göğüsü sıkınca birinden gri birinden sarı renkte süt görüyorum ama göğüsler yumuşak ağrısız neyse 2 ye kadar durmadı 40 cc mama verdim uyudu hemen gece 4 de kalktım memeye tuttum uyanmadı 8.15 den 11 e kadar hep memedeydi altını vs aldim uyudu uyandı 3 e kadar yine emzirdim uyudu uyandı ağladı yine 40 cc verdim .
Hast çıktıktan 1 sonra ki kontrolümüzde sarılığı önemsiz çok çok hafif dedi kilo kaybı sadece 40 gr mama veriyoruz dedim sarılık olmasın diye mama vermen sarılığı engelleyen birşey değil diyor memeyi tutmyaa başladıysa bırakabilsin dedi ama durmuyor napiyim doğru ilerliyor muyum.
Yukarda yazdım canım benle eşim de hiç mama yankisi değiliz ama yapacak bisey yok mis gibi anne sütü varken kim ister ki içeriğinde palm yağından tut demir meteryaller içeren mama vermeyi ama beslemek zorundayız. Hast yatarsa çok daha zor olur toparlanması kilo çok kaybediyorlar orada bide maddi anlamda bizi hast bayağı ekstre yazardı.philips avent aldim ama önemli olan ucunun az gelmesi illa o markayı almak zorunda değilsin ve pahalı gerçekten indirimden yakalamıştım ben. Yani mama verirsen bebeğin ağzına fos diye gitmemesi biberon ucu en ince delikli olan dan al bi tane veya yapabilirim dersen siringayla besle ben beceremedim hemşireler 1 damla israf etmiyordu ama ben verince ağzından çok yüzüne doldu .Inşallah bebeğin riskiyla gelir annesi annesinin bol bol sütü olur da hiç gerek kalmaz

Oyyy oyyyy paşa doğmuş adı gibi bahtida güzel olsun

Harika ötesi hepiniz mükemmel görünüyorsunuz

daisyyy ya ben gerçekten anlamıyorum bu halsizlik yoktu bende bir haftadır kemiklerim ağrıyor. Bir de inanılmaz terliyorum ki bünye olarak hiç terleyen biri değildim ben. Ayaklarım buz gibi ama sırtım su gibi oluyor.
Yarın 40 a giriyorum artık ama ne bir kasılma ne başka birşey aslında artık gelsin istiyorum ama bir yandan da ne zaman hazırsa o zaman gelsin diyorum. Halsizliğine çözüm bulursan haber ver bana da lütfen

Peki

Valla bu döndürme olayına ben baya bir kafayı takmıştım. Hatta yaşadığım ülkede ECV diye bir teknik uygulanıyor bunun eğitimini alan doktorlar tarafindan. göbeğe kas kevsetici iğne yapıp doktor eliyle dışardan bebeği kavrıyor popodan ve başından, döndürmeye çalışıyor. Tabi öncesinde detaylı ultrasona alıyor hastane sizi kordon boyu suyu kilosu uygunmu bu işleme diye. Herşey uygunsa bu döndürme işlemi 5-7 dk sürüyor. Doktor önce sağdan döndürmeye calisiyor, başarısız olursa bir de soldan. Sonrasında ultrasonda bakıyor kalp atisina ve kordon durumuna. Benim bebek iki denemede de baş asagi döndü doktorun el manevralariyla ama döner dönmez kendini geriye eski yerine attı. Bunu bile denedim yani. Bazen bebekler başı yukarda daha konforlu hissedip donmezlermis öyle dedi doktor.
Bunun dışında karyopratik seansları ve ya bir tane çin masajı var çubukları ısıtarak ayak altına yapılan. O da güya rahimde belli noktaları uyarır bebeğin dönmesini sağlarmış. Onları denemedim. Bir de evde yoga hareketleri var, kedi pozisyonu. YouTube a yazınca çıkar. Onları da çok denedim ama işe yaramadı.
Sonuç olarak sezeryan oluyorum :)

Benim canım çok tatli cekiyor, kan şekerim mi düşük bilmem. Çikolata yiyorum, limon zencefil içiyorum, uzaniyorum bol bol, sonra kalkıp esneme egzersizleri yapıyorum biraz iyi geliyor sanki

Ay inanmıyorum döndü tekrar geri döndü demek çok yaramazzzzz yerim ben onu Anlatmamıştın bunu sanırım burada.

Gözün aydın canım anneli babalı büyüsün güzel ömrü olsun sanada geçmiş olsun

Ay inanmıyorum döndü tekrar geri döndü demek çok yaramazzzzz yerim ben onu Anlatmamıştın bunu sanırım burada.
Evet canım ya dönünce doktor da ben de çok sevindik birden. Sonra ultrasonda bir bakayım demeye kalmadan eski yerine geri dondu hemen meğer biliyormuş yolu ama istemiyormuş

Benim canım çok tatli cekiyor, kan şekerim mi düşük bilmem. Çikolata yiyorum, limon zencefil içiyorum, uzaniyorum bol bol, sonra kalkıp esneme egzersizleri yapıyorum biraz iyi geliyor sanki
Ben hamileliğim boyunca yediğim tatlıları çikolataları not etseydim şoka girerdi herkes. Özellikle şerbetli tatlı çok canım istiyor ve duramıyorum yiyorum. Çikolata başucumdan eksik olmuyor zaten.
Ben de pilates topuyla egzersiz yapıyorum ama bir tek bel ağrıma iyi geliyor halsizlik aynı. Patates çuvalı gibi hissediyorum kendimi.

Çok sevindim, gözün aydın. Deniz çok güzel isim, ismi gibi engin derin uçsuz bucaksız ve ferah olsun, baktıkça içi açılsın insanlarin

Gözünüz aydın canım kendi gibi bahtı da güzel olsun deniz kuşun
Sen nasılsın peki? Ağrıların ne durumda?
Evet canım ya dönünce doktor da ben de çok sevindik birden. Sonra ultrasonda bir bakayım demeye kalmadan eski yerine geri dondu hemen meğer biliyormuş yolu ama istemiyormuş
Onun o dönen totosunu ye doğunca haketti

Gözünüz aydın canım kendi gibi bahtı da güzel olsun deniz kuşun
Sen nasılsın peki? Ağrıların ne durumda?

Onun o dönen totosunu ye doğunca haketti
Çok ağrım yok elhamdülillah deniz i agru kesici yerine bağrıma bastım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…