2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Benimde 8. Aya kadar +5 zor gördüm gayet dikkatliydim yürüyordum. Bebeğim zayıf dediler herkes sen düzgün yemedin deyip biraz psikolojimi bozdular bende ne buldumsa yedim resmen. Sonrasında +5 aldım hatta 2 kiloyu bu son bi hafta da almış görünüyorum doktor imkansız dedi ödem başlamış artık tuzu kes dedi. Çünkü bebekte çok kilo almamış.

Dualarımız seninle canım inş en güzel şekilde sağlıkla kavuşursun mucizene

Arkadaşlar fikir istiyorum sizden çok kararsızım.
İlk doğumum olacak 11 kasımda 40 haftam doluyor. Bebeğin başı 37+6 da 40 hafta ile uyumlu idi ve 3600 grm görünüyordu. Çatı muayenesi oldum 0 açıklık ve rahim ağzı biraz geride dedi Dr. Kararı tamamen bana bıraktı doğum şekliyle ilgili.
Normal doğuma müsait değilsin vs demedi. Kafası büyük kilosu da fazla olunca ben de pazartesiye sezaryen günü aldım ama sanki beklemeliyim gibi bir his var içimde. Sezaryenden sonraki ağrı durumlarını yaşamak hiç ama hiç istemiyorum normal doğurayım o an çekeyim bitsin diyorum. Normalde de dikiş var tabii ama sezaryene oranla çok daha az 3-5 dikiş acısı daha makul geliyor. Sanki içimden bi his kolay doğum yapacaksın diyor ama beklemeye de tahammülüm kalmadı son 12 gün. Poff napıcam ben biraz akıl fikir dağıtın bana

Aynen canım bende onu düşüyordum su an kasımın sonuna kadar nasıl bekleyeceğiz
Ay sanki zaman geçmiyor gibi ama geçiyor da. 40 a çook var bakalım artık
Benim de aynı. Nst de sancı var ama az yani. Bir de normal mi sez mi belli değil ya, o yüzden de stresim. Bir an önce belli olsa da ben de ona göre hazırlık yapsam ne korse ne mama hiçbir şey almadım henüz.
Onlar bendede var ama dün nstye girdim
Erken dogum ihtimali yok dedi doktor
senin bulantılar devam mı canım? Hayırlısıyla bir kurtulsaydın

Bence bekle biraz sancın gelsin, o zaman karar verirsin nasıl bir doğum istediğine. Şimdiden sezaryen günü alma. Benzer hikayemiz var ben sezaryen oldum ama sancı beklemek sağlıklı diyor doğal doğumcular.

Dungece bir legen kustum yine
Ben doguma da kusarak girecem sanirim
Sorma kasim sonu gelmiyir birturlu

Bence bekle biraz sancın gelsin, o zaman karar verirsin nasıl bir doğum istediğine. Şimdiden sezaryen günü alma. Benzer hikayemiz var ben sezaryen oldum ama sancı beklemek sağlıklı diyor doğal doğumcular.
bcnk6 bana da boylesi mantıklı geldi olur da takılıcak gıbı olursa o gun cok iri derlerse sezaryene alırlar ama o zman da ikisinin sancısını birden cekmis olcan bilemedim. sizle gunumuz aynı.

bcnk6 bana da boylesi mantıklı geldi olur da takılıcak gıbı olursa o gun cok iri derlerse sezaryene alırlar ama o zman da ikisinin sancısını birden cekmis olcan bilemedim. sizle gunumuz aynı.
Evet günümüz aynı hep takip ediyorum burayı pasif olarak sizin takvime bakıyorum hep
Benim biraz da korkum bazen okuyoruz ya son haftalar bebek ölümü vs. Böyle de saçma bi his var içimde. Karamsarlık bulutları üstümde hep amaan salayım gitsin modunda olamıyorum biraz takıntılı ruh haline büründüm. 2 kere gıda zehirlemesi yaşadım bi de. İlki 16. Haftada ikincisi 36 haftalıkken. Bi de sigarayı bırakmıştım ama 5. Aydan sonra aşırı stresli bi döneme girdim hala çıkamadım günde 2-3 tane sigara içiyorum maalesef. Hepsi bir araya gelince bişey olacak korkusuyla bir an önce doğsun diyorum

Benim gogsumun tam.orta yeri su doluyor resmen hatta birkac kere sutlerim mi akti falan dedim hic boyle terlememistim degisik geldi

Sancı acı vs her durumda çekilecek fakat ben çabuk toparlanmak istiyorum her hareketimde canım acıyarak bebeğin ihtiyaçlarına koşma fikri korkutuyor

Burada genelde ilk cocugu olanlara ozellıkle normal dogum onerıyorlar, tekrar hamile kalınca arada fazla zaman bırakmak istemezsin ya da dikiş yerın senı zorlamaz diye biraz da. istersen doktoruna suni sancı verilmesini bir sor. belki 12 gün beklemeden suni sancı verir haftaya cumaya doğru falan. ya da doktor bebegin başı çok buyuk zor olur normal doğum diyorsa sezeryan ol, en iyisi doktora güvenmek. belki başı büyümeyi bırakır bir yerden sonra vucudu onu yakalar hafta olarak. ben de bilemedim. ama bebeğin baş aşagıda pozisyonunu alması cok buyuk bir artı, zaten bas cıkınca gerısı gelıyor belli olmaz bebek kendini doğum kanalına girince bir hızla ileri atar kolay cıkar belki. boşuna operasyon geçirmemiş olursun hem böylece. iyi düşünmek lazım enine boyuna

Son düzenleme:
ay kızlar benim de eşim pandemide sigaraya başladı. zaten vakalar çıktığı gibi hamile kaldım ben, ikimiz de evdeydik işlerimiz izne çıkardı derken tek tük keyif için içilen sigara normal içiciliğe döndü. bebek doğduğu gibi bırakıcam diye söz verdi. biz yaklaşık 9 yıldır evliyiz ve ben sigaradan takıntı derecesinde nefret ediyorum. evlenme şartım sigarayı bırakmasıydı. kendimi biliyorum çünkü huzursuzluk çıkarırım tahammül edemem yani. ilk oğlumdan önce de bir dönem başlayıp bebek gelince bıraktı. ama şimdi nedense huzursuzum evde diye belkide. bir an önce doğursam da bıraksa diyorum

biz evlenmeden once eşim içiyordu ilk tanıstıgımız zamanlar. evlenmeden bıraktı hem agzım sigara kokmasın hem ben içmiyorum rahatsız etmesin diye. elektronik sigaraya geçti once. 1 sene elektronik sigara ıctı. neredeyse duman çıkarmayan kucuk kalem gibi olanlarından aldı. sonra nikotin sakızına geçti böylece tamamen bırakmıs oldu. elektronik sigara el alıskanlıgı olanlar ıcın iyi biraz da bir de sıvısını nıkotinli alınca o ihtiyacını gideriyor.

Dr zor olur vs demedi sezaryen ben istedim bir an önce doğsun istiyorum. Baş büyüklüğü bahanem oldu biraz hani doğuramayabilirim sancı çekip sezaryene döner vs gibi düşündüm ya da alt taraftan çok dikişe sebep olabilir. Ama günü yaklaştıkça pişman oldum gün aldığıma yanlış mı yapıyorum acaba belki de çok kolay bi normal doğumum olacak hemen toparlanıcam diye düşünüyorum. Bi de 5. Aydan beri aşırı stresli günler geçirdim günde 2-3 sigara içiyorum bırakmıştım normalde. 2 kere gıda zehirlenmesi yaşadım. Her an bir şey olacak korkusu da var içimde o yüzden doğur gitsin diyorum bir an önce stres altında gebelik çok zor. Of of kafam patatese döndü bilmiyorum napıcam bi karar verip drla konuşmam lazım

arada uzun bir zaman yok ki. 12 gün diyorsun. çok çabuk geçiyor zaman. sen bilirsin tabiki. doktora stresli oldugunu da söyle, bunu da göz onunde bulundurup sana en iyi öneriyi sunsun bence. en iyi onlar bilir. ben nacizane sigara icme derim. nikotin sakızını deneyebilirsin, nikotin de biraz yatıstırır.

Evet kızlar hastaneden çıktım. Bebeğin yine kalp atışları yükseldi sonra düştü. Nst ye bağlandım sıkıntı çıkmadı. Ciğer geliştirici iğne vuruldum her ihtimale karşı pzt tekrar kontrole gel salı günü için planlama yapalım dedi. Salı doğummuş gibi mi gelim dedim evet hazırlığını tamamla salı doğum dedi 37+4 oluyor salı günü hakkımızda hayırlısı olsun

Hamileliğimi öğrenince bırakmıştım. 5. Aydan beri stres altındayım o yüzden elim gidiyor bırakamıyorum günde 2-3 taneyle sınırlamak için savaş veriyorum resmen. Doğunca asla içmiycem ama. Gününü bekle diyosun yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…