- 16 Mart 2011
- 265
- 575
- 303
Benim bebeğim 39. Haftada 3600 çıktı tahmin edilenden daha büyük veya küçük gelebiliyo. Kendi adıma ben normal doğurmayı istiyorum ama doktorumla konuştum en ufak bi stres yaşarsa bebek hemen sezeryana döncek. Bana böyle makul geliyo ama annenin kararıyla kendini rahat hissetmesi çok çok önemli bence.Arkadaşlar fikir istiyorum sizden çok kararsızım.
İlk doğumum olacak 11 kasımda 40 haftam doluyor. Bebeğin başı 37+6 da 40 hafta ile uyumlu idi ve 3600 grm görünüyordu. Çatı muayenesi oldum 0 açıklık ve rahim ağzı biraz geride dedi Dr. Kararı tamamen bana bıraktı doğum şekliyle ilgili.
Normal doğuma müsait değilsin vs demedi. Kafası büyük kilosu da fazla olunca ben de pazartesiye sezaryen günü aldım ama sanki beklemeliyim gibi bir his var içimde. Sezaryenden sonraki ağrı durumlarını yaşamak hiç ama hiç istemiyorum normal doğurayım o an çekeyim bitsin diyorum. Normalde de dikiş var tabii ama sezaryene oranla çok daha az 3-5 dikiş acısı daha makul geliyor. Sanki içimden bi his kolay doğum yapacaksın diyor ama beklemeye de tahammülüm kalmadı son 12 gün. Poffnapıcam ben biraz akıl fikir dağıtın bana
kendini uzme keske bırakabılsen tabi ama gunde 2 3 tane cok cok kafana takcak bir miktar da değil tabi hic icmemek en iyisi de bu en kotusunu dusunme hali sadece sende değil herkeste var hepimiz gerginiz :)Hamileliğimi öğrenince bırakmıştım. 5. Aydan beri stres altındayım o yüzden elim gidiyor bırakamıyorum günde 2-3 taneyle sınırlamak için savaş veriyorum resmen. Doğunca asla içmiycem ama. Gününü bekle diyosun yani?
Nts girdiğinde hazırlıklı git canim benim sondan bir önceki nts de yarıda bırakacaktım neredeyse sonkinde çubuk kreker birde beyaz leblebi almıştım iyi geldiSorma birde mide yanmasi
Nstde yan yatamadim mide yanmamdan
Dogumda mide yanmami daha cok düşünecem herhalde
Öyle canım çok tuhaf saçlarım kafa yastigim ipislak kıyafetleri direk sepete atamıyorum demek ki normalBenim gogsumun tam.orta yeri su doluyor resmen hatta birkac kere sutlerim mi akti falan dedim hic boyle terlememistim degisik geldi
Sorun bana bisey fayda etmemesiNts girdiğinde hazırlıklı git canim benim sondan bir önceki nts de yarıda bırakacaktım neredeyse sonkinde çubuk kreker birde beyaz leblebi almıştım iyi geldi
Himmm o zaman ya sabır diyerek beklemek canım az kaldıSorun bana bisey fayda etmemesi
Ayva adami ksuturur mu
Ne yesem çıkıyor
Allah analı babalı buyutsun gözün aydın darısı başımıza artıkKızlar merhaba
Benim doğum sabah değil gece 4 te gerçekleşti
Birden bire sancı başladı ve az da olsa suyum gelmişti
Hemen hastaneye gittik sancılar iyice artınca suda gelmeye devam edince doktor sezaryene aldı
Spinal anestezi oldum herşey yolundaydı bebeğimi çıkar çıkmaz görmek paha biçilemezdi
Tek sorun odaya geçtiğimde hemşireşerin hiç haber vetden birden karnıma bastırması oldu benim için hazırlıksız yakalandım ve canım yandı
Baş ağrısı falan olmadı sadece oturup lalkarken dikişlerde ağrı hissediyorum
Bir de sütüm henüz gelmedi
3600 gr 52cm doğdu oğluşum ve adıda Kerem ❤❤❤
ben beklerdim. kendim mecburi sezeryan olacağım bebeğimin başı aşağı donmedi hala yukarda ve 40. haftama geldim. bu durumda sezeryan olacağım ama donmus olsa normal dogum şansımı değerlendirirdim.Hamileliğimi öğrenince bırakmıştım. 5. Aydan beri stres altındayım o yüzden elim gidiyor bırakamıyorum günde 2-3 taneyle sınırlamak için savaş veriyorum resmen. Doğunca asla içmiycem ama. Gününü bekle diyosun yani?
Canım 37+6 da kafa çapı 40 ile uyumlu demişsin birdaha kontrole gitmedin mi şuan nasıl. Benimde 35 de 37 ile uyumluydu yarın kontrole gidicem nolcak bakalım benmde önden gidiyorDr zor olur vs demedi sezaryen ben istedim bir an önce doğsun istiyorum. Baş büyüklüğü bahanem oldu biraz hani doğuramayabilirim sancı çekip sezaryene döner vs gibi düşündüm ya da alt taraftan çok dikişe sebep olabilir. Ama günü yaklaştıkça pişman oldum gün aldığıma yanlış mı yapıyorum acaba belki de çok kolay bi normal doğumum olacak hemen toparlanıcam diye düşünüyorum. Bi de 5. Aydan beri aşırı stresli günler geçirdim günde 2-3 sigara içiyorum bırakmıştım normalde. 2 kere gıda zehirlenmesi yaşadım. Her an bir şey olacak korkusu da var içimde o yüzden doğur gitsin diyorum bir an önce stres altında gebelik çok zor. Of of kafam patatese döndü bilmiyorum napıcam bi karar verip drla konuşmam lazım
Canım neden sezeryanlıydın sen ben unutmuşum çok az kalmşEvet kızlar hastaneden çıktım. Bebeğin yine kalp atışları yükseldi sonra düştü. Nst ye bağlandım sıkıntı çıkmadı. Ciğer geliştirici iğne vuruldum her ihtimale karşı pzt tekrar kontrole gel salı günü için planlama yapalım dedi. Salı doğummuş gibi mi gelim dedim evet hazırlığını tamamla salı doğum dedi37+4 oluyor salı günü hakkımızda hayırlısı olsun
benım de var vajınada bıcak batması zonklama kasıklarda da aynı sekilde batma oluyo.Kizlar selamlar,
38+1 im bugun vajinamda bicak batmasi gibil agrilar oluyor normal mi ?? en son 36 da gittim cati kontrolune doktor 2 hafta sonra gel dedi.
Daha once doguran arkadaslar dogumdan once ne gbi belirtiler yasadiniz?
Cevap verirseniz cok sevinirim
O kadar kötü değil aslında sezaryen sonrası ama tabi bakış açısı da önemli. Çabuk toparlanmak istersen her ikisinde de çabuk toparlanırsın aslında.Sancı acı vs her durumda çekilecek fakat ben çabuk toparlanmak istiyorum her hareketimde canım acıyarak bebeğin ihtiyaçlarına koşma fikri korkutuyor
1 takım daha 5li al bence yeter.Kızlar şaka gibi ama hastane çantamı daha yeni hazırlıyorum hazırlarken farkettim eksiklerimi ya
Bebeğe yenidoğan olarak 10 lu hastane çıkışı birde 5 li hastane cıkısı almışım sadece geri kalan tulumlar flan hep 2-4 veya 3 aylık bu durumda yenidoğdugında sıkıntı çekermiyim sizce yoksa bu 3 aylar olurmu bebeğe ama şuda var bebeğim biraz küçük şuan ultrasonlara göre. Ekstra neler almalıyım sizce.
Evet hatırladım canım umarım sağlıkla gelir yavruşunkittenlyy bebekte fetal taşikardi var canım sebebi bulunamıyor. Daha önce çapada yattım bu yüzden. Mecburi sezeryanım o yüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?