2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Kizlar benim bebiş tatli şeyleri seviyor mecburen her mamaya muz ,kuru kayısı, hurma gibi şeyler katıyorum. En sevdiği lopur lopur yediği mamayi anlatıyorum az muz az elma az armut az pekmez ve yulaf lapasi karıştırıyorum, yok böyle bi yemek damla ziyan etmiyo desem yeridir. Tabi tarhana ,sade yogurt ,yumurta sarısı her gun deniyorum ama ögüruyor bi gun yemeye başlayacağını umuyorum. Şimdilik karışım olarak yiyor. Tek tek ben beceremedim umarim siz becerirsiniz.
Ne kadar oldu başlayalı tadimlara siz canim ?

Kızlar netten bulduğum bir liste belki işinize yarar
IMG_20201009_211037.webp
IMG_20201009_211109.webp
IMG_20201009_211157.webp
IMG_20201009_211305.webp
IMG_20201009_211402.webp
IMG_20201009_211607.webp

Canım bağırsak alerjili bebekler icin olan bir liste paylaşıp yanlış birşey yapmaktan korkuyorum bağırsak tepkili alerjili bir kac anneye verdim listeyi her bebek aynı liste ile mi yemeli bilemedigim için grupta paylaşmadım
Banada atarmısın canm

Kızlar bebisleriniz oturmaya başladı mi ? Ben büyük kızdan unutmusum. Ne zaman oturmuştu. Bu kızım 2 3 gündür 30 sn falan oturuyor. 5 Ay 23 günlük bugün.

Kızlar bebisleriniz oturmaya başladı mi ? Ben büyük kızdan unutmusum. Ne zaman oturmuştu. Bu kızım 2 3 gündür 30 sn falan oturuyor. 5 Ay 23 günlük bugün.
Bende büyük kızım ile ilgili böyle şeyleri unutmuşum , 8 yaş var aralarında ... 5 ay 13 günlük destekle oturtuyorum , desteksiz 10 sn sonra devriliyor

Bende oturtuyorum benimkinde 5 aylık oturuyor ama hala kafasını tutamıyor

Malesef canim alerjik bebeklerde artıyor hemen iyileşmiyor sulanıyor kuruyor egzemalasıyor yani kulak arkalarında da kabuklanma oluyorsa diyeti bıraktığın için olduğu kesindir banyo yaptırırken kulağının arkasına şöyle bi dokun belli oluyor ıslak elle kuruluk ama ciddi egzema olmuyorsa artmıyorsa katı diyet yapmayın diyor doktor fırınlanmış şeylerin içinde yiyin diyor mesela kekin pogacanin felan
Bizde o kulak arkası kabuklanma hep vardı canım ya şimdi boynunda da olmaya başladı . Allah a şükür egzama ya çevirmiyor ama daha fazla dikkat edeyim çok sağol.

Benim bebeğimin boynunda da oldu o kızarıklık, geçer diye bekledim, evde hametan sürdüm, banyo sonrası kuru kalmasına dikkat ettim yok geçmedi, geçer gibi oluyo geri geliyo, artık sağlık ocağına götürdük, doktor ten tene temastan oluyo, gıdısı olan bebeklerde olurmuş bide bizimkinin boynu da kısa sürekli kapalı o kısım, doktor kortizonlu krem verdi hemen geçti, bi tekrarlıcak gibi oldu, bi kere daha krem sürdüm, bi daha tekrarlamadı, belki sizinkide böyle birşeydir, alerji değildir
Anladım canım evet bizimkinin de boynu hiç yok kat kat orası çok kapalı havasız kalıyor kuruluyorum kremliyorum ama dediğin gibi geçmiyor. Hep eti birbirine değiyor trosyd vardı bende de onu kullanayım bari hametan iyileştirmedi . Çok sağol.

süt alerjisi bizde 5 aylıkken görüldü ben sütü çok içtim çokta severdim kızımın boynunun altında yaralar çıkmaya başladı anlamadık tabi kv kıza yogurt yedirince yarım saat geçmeden ensesine vücuduna yaralar arttı çok ağladı
Bende bundan çok korkuyorum işte. Bizim bir ara alerji şüphesi vardı sonradan diyeti bozdurdu doktor bana kilo alımı çok iyi egzama da yok diye. Ben de süt ürünü çok yiyorum bu aralar bebeğimin pişiği çok arttı . Alerjiden mi yoksa sıcaklardan mı bilemiyorum. Ek gıdaya geçince ilk yoğurt veriliyor galiba bir zararı dokunur diye de çok endişeliyim

Bizde o kulak arkası kabuklanma hep vardı canım ya şimdi boynunda da olmaya başladı . Allah a şükür egzama ya çevirmiyor ama daha fazla dikkat edeyim çok sağol.
Kulak arkasında bizde de vardı mustelanın Konak için kullandığım kremini dr oraya da sür dedi geçti

Back
X