2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
ben de 7 haftalıkken gittim, bu hafta 9 haftalıkken gideceğim sonra ikili test, sonra ayda bire çekecek.
Gerçi cumartesileri gidiyordum ben gebelik takibini cumartesi yapıyordu dr um ama
artık hafta sonları sokağa çıkma yasağı var malum
şu musibet bitse de rahat rahat yaşamımıza devam etsek

Merhaba, oruc tutmak ben de cok istiyorum ama guvenemiyorum kendime. Ac kalinca daha fazla ogurmeye basliyorum su da zaten ust uste icemiyorum gun icerisinde yavas yavas icince ancak 3 bardak. Iftarda ve sahurda icemem hic diye dusunuyorum. Eger duzelirsem tutmayi dusunurum

Aranızda kasıklarında gerilme batma olan varmı benim niyeyse bugün sol kasık tarafımda böyle gerilme batma hissi var özellikle ayaktayken ve çok sık wcye gidiyorum ama 1 2 damla en fazla o da sizler nasılsınız

Hanımlar yapmayın etmeyin Allah aşkınıza, o bünyenizin en çok suya ihtiyacı var. Her saat başı su için diyorlar ve siz oruç tutmayı mı düşünüyorsunuz. Diyanet bile tutmasın diyor hamileler. Her 3 saatte bir ana öğün ara öğün yapın diyorlar. Sağlıklı yemek yiyin diyorlar. Kan şekerinin düşmesi, tansiyon vs bunlar bebeğin hayatını etkileyen şeyler. Evet çevrenizde tutanlar olabilir ama herkesin bünyesi varklılık gösterir. Lütfen iyi araştırın.
Daha sonradan bir hak verilmiş borç ödeme şeklinde.

İyi düşünün derim. Çocuğa cidden yazık.

sizin söyledikleriniz doğru tabiki ama 5 6 Aysan sonda başlıyor bebek o zamandan sonra kilo almaya başlıyor ve sizin vücudunuzdakiler yetmiyor.. şu an bebeğin içinde bulunduğu su birkaç ml.. değişimi 4 saatte bir oluyor ve sizin idrarınızla atılıyor ve değişiyor sürekli.. ilk 3 ay kusma çok olduğu için bazı anneler tutamayabilir ama sizin tutmanız bebeğinize zararı dokunmaz emin olun ..

Ben daha hiç doktora gidemedim hafta sonu gidecektim yasak oldu bu hafta da aynı şekilde yasak eşim de izini haftaya pazartesi alabiliyor beklemekten başka çarem kalmadı evde küçük oğlumu bırakamıyorum bi yere malum virüs ortamı

Tamam işte siz de diyorsunuz. Çocuk sizden besleniyor. Yediklerinizden değil ama sizden besleniyor.Sizin yapacağınız bir yanlış beslenme hatası karbonhidrat, proteini az alma durumunuz da hamur işlerine çok yüklenme durumunda vs. Çocuğa zararı var bunun ciddi anlamda. Makaleler okuyun konuyla alakalı. Eğer dinimiz gereği gerekli olsa diyanet bir kere tutabilen tutsun der.

Yemek vs önemli değil ama su çok önemli. Günde 4 Litre su için diye tüm kadın doğumcular bangır bangır bağırıyor. Yine de sizin bileceğiniz iş benim diyebilceğim pek bir şey yok. Ama lütfen artık tek başınıza yaşamadığınızı o vücut içerisinde çocuğunuz olduğunu da unutmayın.

Bu arada hamile kalmadan önce intermittent fasting şekilde besleniyordum yani 16 saat aç kalıp sadece 8 saat yemek yiyordum Bu artık hayat felsefem olmuştu. Bu beslenme şeklini o kadar araştırdım ki ( yabancı kaynaklardan ) asla önermiyorlar gebenin aç kalmasını. Ki o beslenme şeklinde su vs var. Sadece 16 saat boyunca yemek yasak.

Yani herkes özgür ama siz yine de o vücudun içinde bir bebiş olduğunu unutmayın :)

Evet benimde ikiz . Benimkilerde böyle
Sizinde biri daha küçük sanırım çekim boyutundan değilse keseler daha büyük kaç haftalık şuan sizin biri erkek biri kız gibi doğuyo içime bnm biri yuvarlak biri uzun diye tabi allah bilir sağlıkla doğsunlarda ikiz gebelk daha zorlu allah bize ve diğer tüm gebelere kolaylık versin

Bende IF beslendim bu sayede 15 kilo verdim :)) ben oruç konusunun doktora danışılmadı taraftarıyım şu kişi tuttu ona bişi olmadı bence banada bişi olmaz kısmına inanmıyorum ben. Bu iş benceyle senceyle olcak iş değil. Dediğin gibi artık mesul olduğumuz ve tamamen bize muhtaç bir can var.

Ayni gunmus sizinle 22 subatti brnimde 28 kasim ins dogum tarihimiz
evet :) ama şu 2 gündür çook kötüyüm bulantı ilacı da işe yaramıyor, berbat durumdayım. Bulantı, mide ağrısı, afedersiniz kabızlık da var. Kayısı hoşafı içiyorum o da midemi daha çok bulandırıyor. Bol sebze tüketmem lazımmış zeytinyağlı, eh bu da mide bulandırıyor. Her yerim ağrıyor enkaz gibiyim. İlk çocukta bu kadar olmamıştım ya Allah yardım etsin.

Amin inşallah .ben bugün tam 8+0 oldum.evet benimde biri küçük. Küçük olanın kalp sesini duymadık henüz. 2 hafta önce gitmiştik. Yarınn tekrar gideceğiz. Çok merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…