- 21 Nisan 2019
- 5.284
- 8.257
- 198
Bence bu kayınvalidelerin ortası yok inan, biz bebeği öğrendiğimizde onlardaydık beşik bakmaya odanın şeklini değiştirmeye başladı, ben de bu yaz kendi evimizde olacağız burada çok kalmayız dedim ağlamaya başladı. Kuzum doğumdan sonra dönemin bitmesine yaklaşık 2 ay kalıyor kimse vermezki o kadar rapor. Araba kredisi ödemiyor olsaydık ücretsize ayrılırdımCanım doğumdan sonra rapor aldan olmuyor mu? 32den sonra çık doğum iznine. Doğum izni bittikten sonra da dönemi raporla tamamlama şansı yok mu?
Ayyy bana zaten kv demeyin, sinirlerim zıplıyorbenimki de doğumdan sonrası için gap turu planı yapmış. Eşim de hayırdır bebek geliyor sen nereye falan dedi. 40ı çıkacak zaten o zamana, herkesin bebek için seferber mi olması lazım dedi ki ilk torunu hayır ondan bir şey beklediğimden değil de insanın yine de siniri bozuluyor
çok sağol canım anlattı herseyi dr. Yaptığı sancı durdurucu iğne açılma yapabilirmiş enfeksiyon olmadın diye antibiyotik fln da yaptı. Takip etcez bakalım 36 görürürüm inşSukur canim.
Soyle guzel haber veriyim sana, o sertlesmeler sancilar var ya, hic mudahale edilmese dahi 2-7 gun arasi sikinti olmuyor. Kaldi ki, simdi sen hastanede tedavi altindasin. Sanci azaltici, kasilma onleyicilerle 36lari gorenleri duydum burda, en az 4 hafta ileri alindigini biliyorum o ilaclarla.
Su an korkmus olabilirsin, ama durumun ve bebegin durumu da iyi merak etme.
Zaten doktorun da aciklar sana.
Haftan su an gayet iyi zaten. Yasam sinirini da gecmis bebisin. Sen simdi guzelce yat. Yattigin yerden, netten fln varsa eksiklerini tmmla. Dualarimiz seninle bitanem.
çok sağol tatlımKuzucum cok gecmis olsun ya.. guzel haberler vereceksin insallah.. stres sikinti yapmayasin olurmu.. bizede don.. aklim snde yaaa
magnezyum hafta 3 fln içiyodum düzenli kullanmıyordum kalsiyum vermedi ekstra. Sağol canım geçicek inşallahkenvotir gecmis olsun iyiki gitmissin ilac kullaniyor muydun acaba magnezyum klsiyum gibi kasilmalar olmasin diye istirahat verir belki
inşallah çok sağoolÇok geçmiş olsun açılma olmaması çok iyi.İnşallah ilaçlar sancıları durdurur canım.
Evet dr un erken haftada sancısı olan 3.sü hastasıymışım biri 37de doğum yapmış biri şuan 34 deymiş. Senide anlatcam öyle korkma diyor.Tıp ilerledi o anlamda. Sertlesme olan karni, puding kivamina getiren bi suru ilac var. Onemli olan gec kalmamakti. Iyi bi tokoliz tedavisi yapilacak ona. Cok sukurkenvotir farketti bunu. En az 1 ay sonra dogurur yani o derece.
Ah canim ya. Olan sana oluyor bu arada isteİyi akşamlar kızlarr ben bütün gün evde tembellik yaptım hiç işe el sürmedim, ama akşam olunca annemle babam gelcez dediler diye evı mutfagı topladım cok yoruldumanneminde beli agrıyo yoldan geldı yormak istemedım.. oyuncaklari topluyorum arkamı dönüyorum yine dagtıyo benim kücük afacan ya sinirlerim bozuldu agladım valla eşimde tee öglen cıktı sonra maça gitti hala yok zaten oda hic yardımcı olmuyo okadar sinirlenıyorumki bi yandan da üzülüyorum. 15te 1 temızlıkci abla gelıyo ama nekadar dayanıyokı bugun bu konuda cok dertlıyım.. kv gelmesin diye suanlık sıkıntı yok idare ediyorum diyorum onada sorunca ama makineye camasir atmak icin bile zor comelıp kalkıyorum şimdi yatıyorum kendimi iyi hissetmedim annem bişeyler yapıyo sagolsun
Nasil fark ettin cnm umarim hemencecik gecer sancilarinBen hastaneye yatırıldım sancım zirvede 100 çıktı.
Sana da bu dusunceler yakisir arkadasim. Kutlarim. Mutlu haberlerini ver bizeçok sağol canım anlattı herseyi dr. Yaptığı sancı durdurucu iğne açılma yapabilirmiş enfeksiyon olmadın diye antibiyotik fln da yaptı. Takip etcez bakalım 36 görürürüm inş
çok sağol tatlım
magnezyum hafta 3 fln içiyodum düzenli kullanmıyordum kalsiyum vermedi ekstra. Sağol canım geçicek inşallah
inşallah çok sağool
Evet dr un erken haftada sancısı olan 3.sü hastasıymışım biri 37de doğum yapmış biri şuan 34 deymiş. Senide anlatcam öyle korkma diyor.
Hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederim kızlar. Şubata kadar dayanıcam inşallah
Ben de bazen sert çıkabiliyorum kuzum, diyorum kş sarılık olmaması için sık emzirme şartmış ben uyandırıp emziririm engellerim inşallah diyorum, bebek uyanmıyorsa uyandırmana gerek yok diyo, başıma ebe kesildi benim kv, kp jiç karışmaz bişeye çok da konuşmaz adaam bezmiş bence artık.kv nin her şeh hakkımda bir fikri var en iyisini bilirguldurdun beni.
Bizim kp bile bu konuda gorus bildirip, buyukler tuzluyorsa vardir bi bildikleri dedi. Belki sariliga iyi gelir dedi. O kadar yerde yaziyor acliktan oluyor sarilik, mama verilip sik beslendigi surece bi sey olmaz dedim. Dhaa fazlasini nasil demedim, nasil tuttum kendimi hatirlamiyorum. Ama ben yasarken, sikar o is. Postalarim hepsini gorurler
Oyyy kuzummm benim zikkimin kokunu icsinler!! E nasi araba kullaniyor esin icmiyor sanirim Allah korusun bide onla ugrasmasinlar.. kv den takdiri sayenO kadar inces dusuncelisin ki, o anda kime yuk olsam die dusunmek yerine, kendi arabamiz kapinin onunde dursun da, o sancili halimle bas bas bagirip, eli gunu rahatsiz edecegin yere, kendim sure sure giderim diyorsun. Ama kac yasindaki koca insanlar, sunun yarisini dusunecek anlayisa sahip degil. Yuh onlara. Bu korkuyu ben de yasiyorum iste. O kadar uzaga gittiklerinde aklima gelen ilk sey, acaba sancim olursa, hastaneye ne sekilde, nasil, kiminle giderim die plan yapiyorum.
Cockuk dogsun, ben de alir cocugumj cikarim. Gezdiremezse ölur sanki.
Bi de bana seker yuklemesi zamani, evde icilmeyecek demi die sordu hala sikti canimi. Babasiyla sofrada icecekmis zikkim icesiceler. Asla dedim. Evlendigimizden bu yana bole. Gecen kac yuz lira para odedik, disarda icmelerine zaten gık demiyorum.
Seker yuklemesi stresten de yuksek cikiyormus, diger gruptan ogrendim.
Azcik anlayis diyorum baska da bi sey diyemiyorum su insanlara. Bi suru foto cekinmisler, ayip olmasin hepsini paylasmayalim diyo kv. Cekinmeyi biliyor, gezmeyi biliyor, ama paylasmak ayip. Niye ? Cunku gelinine yardimci olmaya gitti ama fellik fellik geziyor, ki gelin o gezmede yok. Hopladi sinirim. Üf tmm sustum
Gerçekten çocuğu bırakıp kendine vakit ayırmak çok iyi geliyor çocuğu bırakıp kaçıyorsun ya nefes alıyorsun sanki hapishaneden yeni çıkmış mahkum Sevinç’i yaşıyorsunBen daha büyük bi cilginlik icin gun sayiyorum, haftaya cumartesi istanbula ucuyoruz, kizimi babanneye bırakıp kendimi sokaga aticam, aylar sonra kuafore gidip sacimi kestiricem, arkadaşlarımla bulusucam ooo neler neler
Sabah kalk krese cocugu birak ordan ise git eve gel, full enerji atarli ergen bebe evde kudursun, sonra yat agridan uyuyama sonra haftasonu camasir... Tatilim geldi beni tutmayin, valla birakip kacicam bu zilliyisimdi babanne dede dusunsun
Keske o an sen ondan fazla aglasaydin hickira hickiraBence bu kayınvalidelerin ortası yok inan, biz bebeği öğrendiğimizde onlardaydık beşik bakmaya odanın şeklini değiştirmeye başladı, ben de bu yaz kendi evimizde olacağız burada çok kalmayız dedim ağlamaya başladı. Kuzum doğumdan sonra dönemin bitmesine yaklaşık 2 ay kalıyor kimse vermezki o kadar rapor. Araba kredisi ödemiyor olsaydık ücretsize ayrılırdım
Kasılmam arttı canım gece uykudan uyandırdı. Karın duvarım acıdı resmen sabah olunca dr a mesaj attım gel bugun dedi.sancıyı hissetmedim kasılmadan gittim nst de çıktı sancıNasil fark ettin cnm umarim hemencecik gecer sancilarin
Maşallahh ne güzel poz vermiş
Cok sanslisin, ne guzel poz yakalamissiniz ❤❤❤ masallah
Ya bence normal ki gr bebegin. Senin adinin alrindaki yerde 960 gr diyor, kaldi ki doktorunun cihazindan fark olmustur bence canim. Gule gule buyusun karninda usluca
Yaaaa ne güzel bi fotografff.nasıl büyümüşler yaa
Çok gecmıs olsun canımKasılmam arttı canım gece uykudan uyandırdı. Karın duvarım acıdı resmen sabah olunca dr a mesaj attım gel bugun dedi.sancıyı hissetmedim kasılmadan gittim nst de çıktı sancı
Bak o konuyu bi suredir okuyorum. Soyle ki, yenidogan bebek cok uyurmus. Sen onu en gec ama en gec 2 saatte bir uyandirmaliymissin. Avcunun iciyle oynayinca, bezini acinca veya ayaklarini ovunca uyanirlarmis.Ben de bazen sert çıkabiliyorum kuzum, diyorum kş sarılık olmaması için sık emzirme şartmış ben uyandırıp emziririm engellerim inşallah diyorum, bebek uyanmıyorsa uyandırmana gerek yok diyo, başıma ebe kesildi benim kv, kp jiç karışmaz bişeye çok da konuşmaz adaam bezmiş bence artık.kv nin her şeh hakkımda bir fikri var en iyisini bilir
Ayyyy coook sukurrr ne ignesi vurdular canim biliyormusun ismini duzenli kullanacagin bir ilac varmi yada igne? Yoksa sancilaninca mi gideceksin? Sen ne guzel basta onlemini aldin.. oyle dusun...çok sağol canım anlattı herseyi dr. Yaptığı sancı durdurucu iğne açılma yapabilirmiş enfeksiyon olmadın diye antibiyotik fln da yaptı. Takip etcez bakalım 36 görürürüm inş
çok sağol tatlım
magnezyum hafta 3 fln içiyodum düzenli kullanmıyordum kalsiyum vermedi ekstra. Sağol canım geçicek inşallah
inşallah çok sağool
Evet dr un erken haftada sancısı olan 3.sü hastasıymışım biri 37de doğum yapmış biri şuan 34 deymiş. Senide anlatcam öyle korkma diyor.
Hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederim kızlar. Şubata kadar dayanıcam inşallah
Yiyebilirmiyim?Kızlar. Bugün kontrolümüz vardı. Miniğim 900 gr olmuş. Doktor biraz küçük olucak ama problem değil dedi. Sanırım 1000 gram falan olması gerekiyormuş bu haftada. Aman sağlıklıya gerisi önemli değil. Birde dil çıkarttı bizeşuraya resminide bırakayım Eki Görüntüle 2562810
O kadar inces dusuncelisin ki, o anda kime yuk olsam die dusunmek yerine, kendi arabamiz kapinin onunde dursun da, o sancili halimle bas bas bagirip, eli gunu rahatsiz edecegin yere, kendim sure sure giderim diyorsun. Ama kac yasindaki koca insanlar, sunun yarisini dusunecek anlayisa sahip degil. Yuh onlara. Bu korkuyu ben de yasiyorum iste. O kadar uzaga gittiklerinde aklima gelen ilk sey, acaba sancim olursa, hastaneye ne sekilde, nasil, kiminle giderim die plan yapiyorum.
Cockuk dogsun, ben de alir cocugumj cikarim. Gezdiremezse ölur sanki.
Bi de bana seker yuklemesi zamani, evde icilmeyecek demi die sordu hala sikti canimi. Babasiyla sofrada icecekmis zikkim icesiceler. Asla dedim. Evlendigimizden bu yana bole. Gecen kac yuz lira para odedik, disarda icmelerine zaten gık demiyorum.
Seker yuklemesi stresten de yuksek cikiyormus, diger gruptan ogrendim.
Azcik anlayis diyorum baska da bi sey diyemiyorum su insanlara. Bi suru foto cekinmisler, ayip olmasin hepsini paylasmayalim diyo kv. Cekinmeyi biliyor, gezmeyi biliyor, ama paylasmak ayip. Niye ? Cunku gelinine yardimci olmaya gitti ama fellik fellik geziyor, ki gelin o gezmede yok. Hopladi sinirim. Üf tmm sustum
Bir hemsire olarak hen aydinlatmak isterim cunlu bebis cok uyandirdim ve topuk kani cok aldim :) ilk yenidogan bebeklerin yuzde 40 50 si acikinca aglamaz senin uyandirip 2 saatte 1 emzirmen gerekir.uyuyor ac degil dersin ama o acliktan,halsizlikten oyledir farkina varmazsin.bebislerin bir kismi alt degistirmeyi sevmez.odadan bebek aglamasi geliyor sanarsiniz ki bebege isgence ediyorlar bi gidiyorsun sadece altini degistiriyorlar :) bir de ayak tabanlarina islak mendil surmek eger ise yaramazsa biraz daha sert surtmek islak mendili uyandirir.topuk kani almaya gondermeden bebisi emzirirseniz topuktan kan daha hizli cikiyor defalarca delinmiyor.topuktan kan almak sarilil degerini yukseltip yukseltmedigi soru isareti diyorum :)Bak o konuyu bi suredir okuyorum. Soyle ki, yenidogan bebek cok uyurmus. Sen onu en gec ama en gec 2 saatte bir uyandirmaliymissin. Avcunun iciyle oynayinca, bezini acinca veya ayaklarini ovunca uyanirlarmis.
Ve gogsunden yagli sutun gelmesi 15 dk emildikten sonra olurmus. Sutun yetmezse de gereksiz inadin faydasi olmamakla beraber, arada meme arada mama seklinde, saeiligin onune gecilebilirmiss. Bi de, topuk kanini 2 kezden fazla aldirmak da sarilik degerini yukseltirmis. Bunlar okuyup anladiklarim.
Aman kaynana birakma, savasman gerekirse kacinma valla. Esini de uyar bunlar hakkinda bilgilendir.
Aynen aynen, zaten senede 1 bilemedin 2 hafta var bu sansim, insallah disari cikacak halim olur da biraz degisiklik olur bize de.Gerçekten çocuğu bırakıp kendine vakit ayırmak çok iyi geliyor çocuğu bırakıp kaçıyorsun ya nefes alıyorsun sanki hapishaneden yeni çıkmış mahkum Sevinç’i yaşıyorsun
Gazlicak bi durum yok canim rahat ol, ben herseyin farkindayim.Yaa aslinda o da farkinda bence ayip yaptiginin o kadarini dusunuyosa ,esindeki gercekten iyi cesaret seni gazlamak istemiyoum ama oku oku kendi kendimi sisirdimsinirden gülüyorum yani gercekten bu kaynanalar insani deli ediyor hem herseyde olmak istiyolar hemde gelip bi kosede oturmak esindekide gercektem iyi cesaret hamile halimle beni birakip gezmeye gitcekler onu cenemle yerdim heralde
Iyi ki firsat bulup bize de yazdin canim, artik son 3 ay hepimizin basina gelebilir, en azindan hepimiz kasilmalar konusunda daha dikkatli oluruz. Sen de vaktiyle hastaneye gittin ya cok sukur, insallah vakitlice gelecek bebisin de.Kasılmam arttı canım gece uykudan uyandırdı. Karın duvarım acıdı resmen sabah olunca dr a mesaj attım gel bugun dedi.sancıyı hissetmedim kasılmadan gittim nst de çıktı sancı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?