- 17 Şubat 2019
- 3.967
- 7.208
- 78
- 37
Ben sana soylum sen git ozel hastaneleri aastir calisan hamile annelerin dogum izni bittikten sonra ucretsiz izne ayrilamayan tum annelere gelsin:Bence bu kayınvalidelerin ortası yok inan, biz bebeği öğrendiğimizde onlardaydık beşik bakmaya odanın şeklini değiştirmeye başladı, ben de bu yaz kendi evimizde olacağız burada çok kalmayız dedim ağlamaya başladı. Kuzum doğumdan sonra dönemin bitmesine yaklaşık 2 ay kalıyor kimse vermezki o kadar rapor. Araba kredisi ödemiyor olsaydık ücretsize ayrılırdım
İyi içim rahatladı en azından çoğumuzda oluyormus normal demek kiBende de oluyor uyuşma mecbur biraz sırt üstü yatıp geri sola yada sağa yatıyorum
Aman sonu iyi bitmis cnm 36 ya kadar gelelim de gerisi onemli degilKasılmam arttı canım gece uykudan uyandırdı. Karın duvarım acıdı resmen sabah olunca dr a mesaj attım gel bugun dedi.sancıyı hissetmedim kasılmadan gittim nst de çıktı sancı
Yaa aslinda o da farkinda bence ayip yaptiginin o kadarini dusunuyosa ,esindeki gercekten iyi cesaret seni gazlamak istemiyoum ama oku oku kendi kendimi sisirdimsinirden gülüyorum yani gercekten bu kaynanalar insani deli ediyor hem herseyde olmak istiyolar hemde gelip bi kosede oturmak esindekide gercektem iyi cesaret hamile halimle beni birakip gezmeye gitcekler onu cenemle yerdim heralde
Ben bunlarin hepsini burdan ogrendim. Bizim grupta bu konu acilana kadar, baya zaman gececekti. Islak mendille silmek de iyi fikirmis.Bir hemsire olarak hen aydinlatmak isterim cunlu bebis cok uyandirdim ve topuk kani cok aldim :) ilk yenidogan bebeklerin yuzde 40 50 si acikinca aglamaz senin uyandirip 2 saatte 1 emzirmen gerekir.uyuyor ac degil dersin ama o acliktan,halsizlikten oyledir farkina varmazsin.bebislerin bir kismi alt degistirmeyi sevmez.odadan bebek aglamasi geliyor sanarsiniz ki bebege isgence ediyorlar bi gidiyorsun sadece altini degistiriyorlar :) bir de ayak tabanlarina islak mendil surmek eger ise yaramazsa biraz daha sert surtmek islak mendili uyandirir.topuk kani almaya gondermeden bebisi emzirirseniz topuktan kan daha hizli cikiyor defalarca delinmiyor.topuktan kan almak sarilil degerini yukseltip yukseltmedigi soru isareti diyorum :)
Aynen canım içimi buraya dökeyim bari dedimAh canim ya. Olan sana oluyor bu arada iste
Gazlicak bi durum yok canim rahat ol, ben herseyin farkindayim.
Allah dagina gore kar veriyor heralde diyorum artik. Bi gun fena isircam o olcak sonunda.
Dogum sonrasi bilgim var baya da aklima gelmiyor ki :) 1.5 sene bebis ve lohusa baktim ben baya bilgilendim o konuda cnm :) aklimiza takilirsa bildigim birseyse aoylerim tabikide :) ha mamaya asla karsi olmayin kar zarar iliskisi diye dusunun sarilik olmaktansa mama verilsin daha iyi.mesela bebelac bebislerde cok gaz yapiyor.Ben bunlarin hepsini burdan ogrendim. Bizim grupta bu konu acilana kadar, baya zaman gececekti. Islak mendille silmek de iyi fikirmis.
Cogu uyuyor nasilsa bebek die, uyandirmamis ve sarilik olmuslar. Bilirubin degerleri artmis, fototerapi gormusler hepsi yazik. Ne guzel bu bilgilere sahip olmak. Arada paylas bizimle boyle iste. Benim ihtiyacim var acikcasi hemsirem
Iyi yaptin. Bi suru kiz kardes olduk biz artik. Kimselere anlatamam bunlari. Bende buraya yaziyorum napalim.yani kuzum benimAynen canım içimi buraya dökeyim bari dedim
Offffbak az kafan dagilsin hastaenden eve geldik ilk dogumumda oglende kaynanamgil geldi kp de diyorki esime aksam napcan bugun mac var gel beraber izleyelim ? Dusunebiliyo musun eve yeni gelmisiz ilk bebegi olmus tutmuş mac izliyceklermis cocuk uyur nasilsa zaten diyolar mac izlemeye giddrse onu eve almam daha bugun ciktik hastaneden diye tersledim bende insani durup durup patlatiyor
Topuk kani alınınca niye yükselıyomuşkıı peki kaç kere alıyolar onu bebegi götürüp duruyolar napıyolar o an napıyolar ilkinde kacırdım herşeyiBak o konuyu bi suredir okuyorum. Soyle ki, yenidogan bebek cok uyurmus. Sen onu en gec ama en gec 2 saatte bir uyandirmaliymissin. Avcunun iciyle oynayinca, bezini acinca veya ayaklarini ovunca uyanirlarmis.
Ve gogsunden yagli sutun gelmesi 15 dk emildikten sonra olurmus. Sutun yetmezse de gereksiz inadin faydasi olmamakla beraber, arada meme arada mama seklinde, saeiligin onune gecilebilirmiss. Bi de, topuk kanini 2 kezden fazla aldirmak da sarilik degerini yukseltirmis. Bunlar okuyup anladiklarim.
Aman kaynana birakma, savasman gerekirse kacinma valla. Esini de uyar bunlar hakkinda bilgilendir.
Bende sanci cikmadi, magnezyum da gunde 2den 1e indirdi sertlesmeleri. Serviks uzunluguna da bakti o yuzden baya icim rahat. Haftaya da istanbuldayim, acil bisey olursa eski doktoruma giderim direkt. Malum buralarda noel zamani heryer kapali olacak, tam o vakit turkiyede olmak daha iyi olacak o yuzden.
Burda da her doktor herseyi kendi yapmiyormus, bazilari tahlil ve detayli icin hastaneye sevk ediyormus direkt. Ben o konuda sansliyim, tek yerde isim bitiyor.
Ayyy evet bu konuda bilen bilgili arkadaslar anlatsin... ya bide bende sunu ogrendim ilk basta sutun su kismi geliyirmus ikinci kismi yagli olan kismi ya... emzirirken anliyosunnzaten bosaltamiyor bazen yorukuyor bebek yine uyuyor ya geri kalan mi mesela makineyle cek.. bir sonrakine onu icir sonra diger memene gec.. asil yag enerji vitamin ikinci kisimdaymis.. bebek su icmis gibi oluyor sonra erken acikiyor ama uyudugu icinde pek uyanmiyir bizde doydugunu saniyoruz...Ben bunlarin hepsini burdan ogrendim. Bizim grupta bu konu acilana kadar, baya zaman gececekti. Islak mendille silmek de iyi fikirmis.
Cogu uyuyor nasilsa bebek die, uyandirmamis ve sarilik olmuslar. Bilirubin degerleri artmis, fototerapi gormusler hepsi yazik. Ne guzel bu bilgilere sahip olmak. Arada paylas bizimle boyle iste. Benim ihtiyacim var acikcasi hemsirem
Allah razi olsun senden.Dogum sonrasi bilgim var baya da aklima gelmiyor ki :) 1.5 sene bebis ve lohusa baktim ben baya bilgilendim o konuda cnm :) aklimiza takilirsa bildigim birseyse aoylerim tabikide :) ha mamaya asla karsi olmayin kar zarar iliskisi diye dusunun sarilik olmaktansa mama verilsin daha iyi.mesela bebelac bebislerde cok gaz yapiyor.
Normalde bir kez ya da iki kez aliniyormus topuk kani. Ama bebegin sarilik degerinin anlasilmasi icin alinmis, artik foto terapiye gerek var mi yok mu die, o kan azaldikca da deger yuksek cikarmis. Ole yazdilar ben de gizlice okudum ses etmedenTopuk kani alınınca niye yükselıyomuşkıı peki kaç kere alıyolar onu bebegi götürüp duruyolar napıyolar o an napıyolar ilkinde kacırdım herşeyi
Gecmis olsun canım guzel haberlerini bekliyoruz bize yaz mutlakaPerşembeden beri bebeğin sertleşmesi arttı canm 15 dk da bir sertleştiği oldu yorgunluktan olmadığını anladım artık bu sabah mesaj attım dr a kontrole gel bugun dedi nst ye bağlandım 100 çıktı sancı. Dr çok şaşıırdı yatrdılar sancı önleyici iğne ve serum takıldı. Avantajım rahim hala kapalı açılma yok.
Ilk normal kan aliniyor cnm kan degerlerine ve kan grubuna bakiliyor bunu bazi hastaneler topuktan bazilari da bebisin el ustunden aliyor.daha sonra en az 12 saat sonra da topuktan kan aliniyor saglik bakanligina gidiyor bir suru hastalik bakiliyor ondan bir de 2.topuk kani icin saglik ocagina yonlendiriyorlar dogumdan 1 hafta sonra sanirsam.Topuk kani alınınca niye yükselıyomuşkıı peki kaç kere alıyolar onu bebegi götürüp duruyolar napıyolar o an napıyolar ilkinde kacırdım herşeyi
Onada soyle aciklik getireyim cnm :) sutun yagli kismi son sutte diyorlar bebis ilk sutu icerse.daha cabuk acikiyor kalan sutu makineyle sagip verebilirsin.Ayyy evet bu konuda bilen bilgili arkadaslar anlatsin... ya bide bende sunu ogrendim ilk basta sutun su kismi geliyirmus ikinci kismi yagli olan kismi ya... emzirirken anliyosunnzaten bosaltamiyor bazen yorukuyor bebek yine uyuyor ya geri kalan mi mesela makineyle cek.. bir sonrakine onu icir sonra diger memene gec.. asil yag enerji vitamin ikinci kisimdaymis.. bebek su icmis gibi oluyor sonra erken acikiyor ama uyudugu icinde pek uyanmiyir bizde doydugunu saniyoruz...
Bi sorum daha varIlk normal kan aliniyor cnm kan degerlerine ve kan grubuna bakiliyor bunu bazi hastaneler topuktan bazilari da bebisin el ustunden aliyor.daha sonra en az 12 saat sonra da topuktan kan aliniyor saglik bakanligina gidiyor bir suru hastalik bakiliyor ondan bir de 2.topuk kani icin saglik ocagina yonlendiriyorlar dogumdan 1 hafta sonra sanirsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?