2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Allah razi olsun senden.
Mesela ben dogum cantama bi tane mama koycam. Aptamillerden dusunuyorum. Hangisini aliym yenidogan icin ? Biberonla vercem demi o mamayi da ?
Hepimizden cnm :) kendi mamani goturmen daha iyi cunku hastanelerdeki mama tamam kaliteli oluyor ama bazilarinda seker iceriyor mamalarin bebis ilk sekerli mamayi ictigi icin o mamaya alisiyor ve diger mamalari istemeyebiliyor.aptamille ilgili birsey duymadim ama anne sutune en yakin hipp diyor dr lar.zaten mamalarda yaziyor yenidogan.gibisinden cnm numarali oluyor bebis buyudukca numaralar.artiyor.biberon seciminde anne gogsune en yakin olani alin bikac markada var bebis cektikce geliyor o cekmedikce gelmiyor oburleri cunku delikten kolay aktigi icin kolayina kaciyor bebisin alisiyor.enjektorlede veriliyor ama ben pek onermiyorum cunku onun ayari onemli soyleki dil ustune damlatiyorsun bebek iciyor.elinden bi anda fazla mama kactimi enjektorle tazikli geliyor Allah korusun soluk borusuna gidebiliyor ya dedigim biberonlar ya da cay kasigi bence

Sen var ya sen tam bir akıllı bıdıksın Bunlar da benim için bir çözüm olabilir haklısın kuzum denerim her yolu el kadar bebeklerimizi nasıl bırakalım yoksa benim kv çok bilmiş kuzum karışır, siz doğumdan sonra dinleyin beni bir de yanımdayken kesin lohusalık psikolojisiyle kafayı yedirir

Sagmasak, hemen 1 saat icinde yagli sutten faydalanmaz mi bebisler. ? Sagma makinesi almicam da, nasilsa evdeyim calismicam die
Ya sutunu bosaltman lazim bebegim.. ben sana diyim gogsunu bosalticaksin ki uyarilsin meme.. ne kadar cok sagarsan o kadar cok beyne iletisi oluyor benim sute ihtiyacim var diye yoksa sutun geri kacar kuzucuk.. ve o kalan sut seni rahatsiz eder.. goguslerin kas kati olur kist gibi.. ve bebek erken dogarsa cene kaslari cok kuvvetli olmadigi icin kimisi cok yorukuyor emerken uyuyo kaliyor.. ve sen goguslerindeki sutu bekletmede saklama oosetleriyle dolaba koyarsin ve ustlerini hangi tarih hangi zaman hangi meme diye yazarsin cunku kimi memede mesela birinde daha cok sut var birinde daha az biri daha yagli biri daha yagsiz bunuda anlarsin sut saklama oosetinin icinde... ve ne olursa olsun sutumuzu bebeklerimize vermeye calisalim... kisacasi sutunu bosaltmazsan sutun geri kacar bir sure sonra...

Saol canim. Hipp e bi bakiym

Kızlar bu yalancı sancı olayı kasılma tarzında mi oluyor ya ?
bugün rahimde böyle kasılma oluyor 3 5 saniye sürüp normale dönüyor. Sizde de oldu mu
3 5 sn yine az suruyor senin :) benim bi yerde toplaniyor 30 sn falan suruyor dr lar duzenli degilse onemli degil diyor cnm

Uyarıyorum kuzum, sağol bilgilendirdiğin için beniKurulmuş saat gibi eşime haftada bir kez bilgilendirme yapıyorum, adam bıkacak bi de ben 0rh+ eşim brh+ bunda da bir uyuşmazlık oluyormuş ama sadece doğumdan sonra anlaşılıyormuş sarılık riskini artırıyormuş, o yüzden ben de bu emzirme konusunda baya kararlıyım

3 5 sn yine az suruyor senin :) benim bi yerde toplaniyor 30 sn falan suruyor dr lar duzenli degilse onemli degil diyor cnm
Aynen bir yerde toplanıyor sonra hemen çözülüyor. Oda dün ve bugün olmaya başladı. Bugün daha fazla hissettim. Ne zamana kadar böyle olacak peki aşırı rahatsız edici oluyor

Saol canim. Hipp e bi bakiym
Ya yaa hipp ben arastirdim daha pahalilarda var da cok gereksiz hipp zaten kulfetli icindekilerde yeterli.. 0 olani yenidogan ama birde premature sinifi var onlar daha farkli... premature bebegib besin ihtiyacida daha farkli bu kisimlarida cok arastirdim.. cunku bebege ne verirsen ona alisiyor baska mama veremiyosun.. hipp ve evolvia bebekte gaz yapmayi en az gorduren mamalardan bi kactanesiymis...

Aynen bir yerde toplanıyor sonra hemen çözülüyor. Oda dün ve bugün olmaya başladı. Bugün daha fazla hissettim. Ne zamana kadar böyle olacak peki aşırı rahatsız edici oluyor
Doguma hazirlik kasilmalari doguma kadar surucek :) duzenli olup olmadigi onemli ama.benim cok hosuma gidiyor o kasilmalar ya :)

Tabikide :) o hastaliklarin onune gecilmez yoksa yaptirmayanlar cikiyor biz cok sinir oluyoruz :)
Burda yapiliyor mu yapilmiyor mu sorcam doktora bi sonraki kontrolde ins.
Adini unuttum, makalesi vardi bi adamin, k vitamininin gereksizliginden bahsetmisti de, sen isin icinde olunca soriym dedim. Tesekkur ederim

Offff
Nasil agzina maci alip da teklif edebildin be hey kendini bilmez kp tüh sana tüh
Agzina saglik az bile demissin

Esime yeri geldikce hatirlatiyorum zaten kp ede doguma yakin bi oosta hatirladim laf sokmayi dusunuyorumki lohusa halimle yine sinirlerimi tepeme çıkartmasınlar diye

Aklima gel
Burda yapiliyor mu yapilmiyor mu sorcam doktora bi sonraki kontrolde ins.
Adini unuttum, makalesi vardi bi adamin, k vitamininin gereksizliginden bahsetmisti de, sen isin icinde olunca soriym dedim. Tesekkur ederim
Gobek kordonundan daha sonra kan geldiginde tabii az olarak geleni demiyorum biraz fazla gelen bebisler oluyor onlara 2.doz k vitte vuruluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…