2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
O kadar ayrintiliyi bilemicem ama bir gogus tam.bosalmadan oburune gecmezsin cnm illa makineyle cikacak diye birsey yok bence :)
Ama simdi herkes kendi daha iyi anlar birde herkeste sut olacak tasacak diye bisi yok ama ... anne sag memeyi emdirdi ve ilk baslarda zaten 5 dakka emiyir emmiyor hadi 7-8 dakka.. ama meme bosalmiyor sol memede beklemede bu arada... ikinci kez uyandirdin aradan gecti iki saat memenin geri kalanini aldi... bosalttimi diger memeye gecice dimi sok memeye.. bu arada sol meme en az sutle doku 3-4 saat bekliyor. Bekleyen meme agri yapio anneyi rahatsiz ediyor kimisindede sut tasiyor kimisindede bosaltmadigin surece beyine giden iletide ben cok memelere sut salgisi yaomiyim diyir zaten bu kadari is goruyor diyor... eger stres altina giriyorsaniz bu donemdede uzak durun uzak tutun tabi bu arada anne baba kv varsa onlarida cok yanastirmayin herkesten ayri ses cikiyor... ve can sikintisindan sutu insanin kacabiliyor... yeni dogan bebe 30 cc yeterliykeb sonralarda daha cok sute ihtiyaci olacak.. ve gunden gune zamandan zamana ihtiyaci artacak o yuzden ne kadar uyarir memeyi bosaltirsan sutun cogalir artar.. cok emek isteyen bir is cok caba isteyen bir is ama bebegim icin benn elimden gelebi yapacagim... anne sutunun yerini hicbisey alamaz.. sutlerini al koy buzluga... sonralarda eger sutub yetismezse tarih siralamasina gore en bastakilerden baslayarak vermeye baslarsin..

Dedigin mantikli cnm ama illa makine diye birsey yok :) istesende ilk zamanlar sutun az gelicek ha ona bakarsan bende makine aldim gogsumde sut kalip agri yapmasin vs diye

Eltimde ogretmen dogumu temmuza geldi izinde yaz tatile denk gelmis oldu izini kullanamadi diye uzulmustu ozaman onu okul donemine aktarabiliyomu simdi. Ucretsiz izne cikmis ama suan.
Eyer kullanılacak iznin tamamı tatile denk geldi ise o durumda bir şey yapılamaz.
Benim bahsettiğim 32 haftada çalışabilir raporu alıp 37. Haftaya kadar çalışıyoruz ve çalıştığımız 5 haftayı doğum sonrası 8 haftaya ekliyoruz ya
Onu diyorum ben bazı idareciler o 5 hafta tatile denk geliyor, sonraya ekleyemezsiniz diyorlar.
Onu ekleyebilirler o tarihlerin tatil olmasI sorun olmamalı

Peki, bebek dogunca yikicaz ya, o kordon dusmeden su degmemesi gerekmis ya, napabiliriz ? Kullanacagimiz bi aparat ya da merhem vs bi sey var mi ?
Seni bulmusken, biraz sıkmıs olabilirim ama bekleyemezdi sorularim
Sor tabikide cnm bildigim kadar aydinlatirim :) su degince enf.kapma ihtimali yukseliyor ve nemli oldugu icin gec dusuyor.tutma yontemi var bebisi yuzustu tutuyorsun gobis asagida kalacak sekilde yikiyorsun cnm ha illa enf.kapicak diye birsey de yok :) en guzeli bebisi silmek pamuklarla bence :) eczanelerde gobek bakim kit leride var cnm cok gereklimi diye sorarsan degil.ben almicam :)

Dedigin mantikli cnm ama illa makine diye birsey yok :) istesende ilk zamanlar sutun az gelicek ha ona bakarsan bende makine aldim gogsumde sut kalip agri yapmasin vs diye
Ya elektrikli almazsin da alirsin manuel.. ama bazisinin vardir şarıl şarıl sütü.. gerek duymaz... kimisininde sütü vardir ama meme kanallari dardir sudur budur zaten hastanede hemsireler hic bekletmeden getiriyorlar hastane tipi gogus pompasini sutun gelsin diye... kimisinin sutu gelmiyor var ama.. kimisi gogsunu bosaltmaya ihtiyaci oluyor.. kimisinin bebek gogsunu bosaltmiyor yada benim gibi gigus ucu yok sutumu alamaz bebegim diye ben mecburen almak zorundayim..

Cok saol canim, tesekkur ederim. ❤

Bazi durumlarda tabikide gerekli oluyor ama illa alinacak diye birsey yok onu demeye calisiyorum dogum sonrasi duruma gorede alinabilir :)

anladim cnm ,tabi ki herkes kendisini bilir cnm herkes kendisinde farkli bsy hissederse dr a gitmesi daha iyi tabiki kasilma , kanama,agri vs .Allah hepimizi ,bebislerimizi ha evet simdi mantikli geldi sonucta calisabilecek olana 32 de calisabilir veriliyor sen rapor alirsan tabi ki calisabilecek gidi olmuyor direk dogum izni basliyor anladim cnm

Öyle canım bakalım ne olacak

Hasatzamani kendi gogus probleminden dolayi ben iki tane makine aldim ise giderim bebekler ikiz hemencecik sutumu alayim diye hem ciftli elektrikli mamajoonin hemde manuel hic acitmiyormus belki faydasi olur diye lansinohun.. sizin insallah hic probleminiz olmaz ama ben problemli olacagim biraz annem de yasamis, bende mememi kavrayamazlar diye makineyle sagarim belki meme ucuyla da cekerler alirlar bebeklerim belki alamazlar... oylede meme emerken gaz yutabiliyorlarmis.. hic riske atmak istemedim.. ama insallh herkesin bol bol sutu olur zahmetsiz bebeklerimiz sutumuzu alirlar...

Çok geçmiş olsun

Kasılmam arttı canım gece uykudan uyandırdı. Karın duvarım acıdı resmen sabah olunca dr a mesaj attım gel bugun dedi.sancıyı hissetmedim kasılmadan gittim nst de çıktı sancı
Kasılma nasıl oluyor hissedilmeyen sancı nstde nasıl çıkabiliyor?ilkinde yaşamadım şimdi de hiç duymadım.İnşallah bir daha sıkıntı olmaz.

Amin cnm.senin ikiz gerekli zaten ben sirf kendimi dusundugumden aldim ne yalan soyliyeyim sagip birakirim uyurum 2 3 saat baksin annemler veya esim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…