Ilk basta ögürüyordu oglumda. Yavas yavas sallayarak soktum agizina. Agizina girince emzigi hafif sallamaya devam ettim. Emzigin tam ortasini parmagimla tiklattim.Kızlar bebeği emziği geç tutan var mı? Bebeğin 4 benim bebeğim Ne yaptıysam emziği tutmadı. Iki emip bırakıyor gerçek meme mi diye bakıyor olmadığını anlayınca da bırakıyor. yine de bir umut her gün deniyorum inşallah tutar
Ah bir emziğe alışsaydı benimki de
Cnm tesadufen gordum. Gecmos.olsun bununlaDoktor nasıl karar verdiniz süt alerjisi olduğuna dedi. Ben de döküntülerden, kakanın durumundan ve diğer belirtilerden bahsettim. Doktoruyla mesaj yoluyla teşhisi koyup diyetle ilerlediğimizi söyledim. Siz zaten işi büyük ölçüde halletmişsiniz dedi. Kilo alımı da gayet iyiymiş. 600 gr almış 15 günde. O yüzden diyetle aynen devam dedi ve diyet listesi verdi canım. İşte tek göğsümün çok az olduğunu da duyduğundan normal mama kullanamayacağımız için çıkardı bir kutu mama verdi. Döküntüler için önce Linola kullanıyorum. Şampuanı ve kremi mutlaka aynı marka olsun dedi. Eğer işe yaramazsa başka bir markaya geçeceğiz. Linola benim elimde olandı, o yüzden onunla devam. Hangisinin işe yarayacağı belli olmazmış zaten. Rota, süt alerjisi olan bebeklere yapılmasını tavsiye ettiğimiz bir aşı değildir, o yüzden ondan bahsetmeyeceğim ama menenjit aşısı için iki isim vereyim araştırın, aklınıza yatarsa yaparız bir dahaki gelişte dedi. Çok gazlı bir bebek, ne kullanıyorsunuz dedi. Colinoxu bir süre daha kullanıp işe yaramazsa değiştirecekmiş. Sabahtan da bir merkezde kalça usg çektirdik, sorun çıkmadı şükür.
Bizim de öyle oğlanın odası küçük.Ev büyük güya ama odalar küçük.Salonda sallanan beşik,benim odamda küçük beşik,odasında normal beşik her yer dolu.Dışarıda çıkaramıcaz bakalım oyalanma açısından almak iyi olur gibime geliyor.Kızımda almamıştım.Valla kiraci olmasam cok sey yapcamda eve kiraciyim sesimi çıkarmıyorum sikisik falan oturuyoruzoyun halisi çok yer kaplamaz yinede ya :)
Benimki de öyle sesten yutkunmadan süt de geldiğini anlıyorum.Ama hep meme istiyor.Emzik bazen alıyor bazen hiç almıyor.Benimkine sütü ne zaman doyacağı kadar ölçülü içirsem uzun uyuyor. Memeden emince saat başı ayaktayızhayır anlamıyorum yarım saat memede kalıyor bu çocuk. benimkisi dudak tiryakisi galiba
Ne zaman doyduğunu anlayıp doyunca bırakır acaba memeyi. Bırakıyor aradan 2 dk geçince tekrar vermeye çalışıyorum yine alıyor memeyi
Nasıl bitiriyor göğüslerini benim 5 dk ancak emiyorEslem 43 gunde 1700 aldi. Son 700 gr hastaneye yattiktan sonra aldi. Sagimdan ve memeleri bitirtmeye basladiktan sonra hem uykusu artti hemde kg alimi artti. Ve sanirim memeyi daha iyi tutuyo eskisi gibi acimiyo
Sizin doktorunuz nerede canım?İnşallah güzel haberlerle ve memnun dönersiniz canım. Açıkçası çok aşırı ısındım diyemem ama dediğin gibi, bilgilendirme yaptığı için beğendim tarzını. Sadece bir tık ağır kanlı gibi... Şu virüs bitse de güzel doktorumuzla devam etsek desem de belki sonraki kontrollerde fikrim değişir
Sağol canım. Süreç kısa değil herhalde ama hamd olsun, çaresi var ya, katlanacağız. Evladım sağlıklı olsun, ağrısı sızısı olmasın, ben hep aynı şeyi yemeye de razıyımCnm tesadufen gordum. Gecmos.olsun bununla
Insallah hersey cok daha iyi olur
Doktorumuz üniversite hastanesinde kuzum ve ısrarla çıkmayın evden diyor. Ama mesajla da belli bir yere kadar. Ne 1 aylık kontrol olduk, ne iki aylık... Bir de herşeye normal diyor, belki içim rahat etsin diye ama muayene etmeden dediği için benim içim içimi yiyordu.Sizin doktorunuz nerede canım?
Benimki bir süre emiyor sonra süt gelmeyince atıp ağlamaya başlıyor. Yani emdiği 3-5 dk yı geçmiyor. Öğürüyor zorla verince deIlk basta ögürüyordu oglumda. Yavas yavas sallayarak soktum agizina. Agizina girince emzigi hafif sallamaya devam ettim. Emzigin tam ortasini parmagimla tiklattim.
Ögürünce cikar, sonra hemen tekrar dene. Emzigin ucunu anne sütü, yada suyla islat biraz. Üzerinde 2-3 damla kaliyor, onun sayesinde daha kolay aliyor bazen. Emzigi verirken emzirme pozisyonunda gögüse yakin tut. Birde öyle dene. Insallah alir
Valla bizimki bayandı da noldu kuzum ilaç verip yolladı sürekli hiç bir şey anlatmadan, bu yenisi de diğer doktordan geçtik diye benimseyemedi galiba geçen meme reddi yaşıyoruz dedim mesaj attım sen her şeyi meme reddine bağlıyorsun oyna sev 4 saat emmezse kaşıkla ver diyo, bu kadarını ben hiç düşünememişim gibi, bir doktora denk gelemedik şöyle güzelce açıklama yapan felanDoktorumuz üniversite hastanesinde kuzum ve ısrarla çıkmayın evden diyor. Ama mesajla da belli bir yere kadar. Ne 1 aylık kontrol olduk, ne iki aylık... Bir de herşeye normal diyor, belki içim rahat etsin diye ama muayene etmeden dediği için benim içim içimi yiyordu.Biz de özel hastanede bir doktora muayene olalım bakalım dedik. Zaten o da bizim doktorun öğrencisiymiş zamanında Tarzları aynı. Sadece bayanların çocuklara yaklaşımını daha çok sevdiğimden mi bilmiyorum içime tam sinmeyen ufacık bir nokta oldu
Ya ben de emzik tutmasini cok istiyorum ama tutmuyor. Bazen cildiracak gibi oliyorum. Bu yontemle ben de deneyeyim ☺Ilk basta ögürüyordu oglumda. Yavas yavas sallayarak soktum agizina. Agizina girince emzigi hafif sallamaya devam ettim. Emzigin tam ortasini parmagimla tiklattim.
Ögürünce cikar, sonra hemen tekrar dene. Emzigin ucunu anne sütü, yada suyla islat biraz. Üzerinde 2-3 damla kaliyor, onun sayesinde daha kolay aliyor bazen. Emzigi verirken emzirme pozisyonunda gögüse yakin tut. Birde öyle dene. Insallah alir
Ahh analik ahh derdin kederin mutlulugun sevincin huznun hic bir seye benzemez... insallah en kisa surede atlatirsiniz canim insallahhSağol canım. Süreç kısa değil herhalde ama hamd olsun, çaresi var ya, katlanacağız. Evladım sağlıklı olsun, ağrısı sızısı olmasın, ben hep aynı şeyi yemeye de razıyım
Emdikten sonra huysuzluk yapınca diyorum ki doymamış. Dün mesela 90 ml mama verdim, sustu. Halbuki 1 saat emzirmiştim öncesinde. Memede Süt de var. Niye emmiyor doyacağı şekilde anlamıyorum. Mamayı içince sustu ya sağım yaptım 60ml çıktı mesela. Sağımla 60 çıktıysa memede fazlası vardır. İçse doyacaktı ama içmiyor. Vallahi çok yoruldum düşünmekten.Benimki de öyle sesten yutkunmadan süt de geldiğini anlıyorum.Ama hep meme istiyor.Emzik bazen alıyor bazen hiç almıyor.
Bizimde sağlık ocağı ile ev arasında 500 grama yakın fark vardı. Geçen hafta gittik ölçüme eve Gelince de ben tarttım sizin yaptığınız gibiBende bugün tartıya çıktım kendim 62. 5kiloyum bebekle çıkıyorum 66.8 çıkıyor. En son sağlık ocağında 5 kiloydu bu tartıya göre 4 kilo çıkıyor anlamadımtartıda sıkıntı olabilir mi acaba zayıflamış olamaz bebeğim daha bile kilo aldı anlamadım yani. Siz nasıl ölçüyorsunuz?
Oyun halisi gelince beğenip begenmediginizi buraya yorum yazar mısınız, kararsız kaldım ben de almayı düşünüyorum bu mu markadanBiz 89a aldik indirim vardi alirken
Bana en yakın malesef ümrsniye devlet hastanesi. İstanbulfa devlete gitmeye korkuuorum sahsen şu süreçte.ben gittim boştu devlet hastanesi girişte ateşe bakıyorlar maskesiz almıyorlar oturanlarda sosyal mesafe falan var
2 gün önce bende aynısını yaptım uyumadı gece uykusuna dalmadı bıraktım yatağında e bizde insanız yorulduk artık. Eşim uyutup koymuş yatağına. Bende gece 3te uyandım. Öyle gördümSaat 7 de kalkıp 8 e kadar altı değişip meme emmesine ragmen uyutamayınca ehh diyip sırtımı dondum eşim bebeği aldı salona gitti bu saate kadar uyumuşum ben şok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?