- 25 Eylül 2019
- 1.580
- 13.654
- 158
Fitil kullaniyordum . Pembe bir akıntım geldi sabah akşamda kasiklarim agrimisti . Doktoru aradim gel hemen dedi . Korktum bir şey mi oldu acaba diyeHepimize hayırlı olsun
Bugün baya karlı bir gün, yerinde olsam şubat bitince giderdim ☺
InşaAllah aksilik olmaz hepimiz sağlıkla kucaklarizbende cabuk yoruluyorum malesef
evet ikisi normal bunuda aksilik olmazsa normal istiyorumm
hissettinmi ne oldu cnm
bende artik hazirlamaya basladim
Amin cnm insallah senin belli mi normalmi sezeryanmi olcakInşaAllah aksilik olmaz hepimiz sağlıkla kucaklariz
Benimde 2 si normal insaAllah bu doğumunda normal olacak nasip tabiAmin cnm insallah senin belli mi normalmi sezeryanmi olcak
İlk bebeğimde almadım yan yatırım,arkasına yastık koyduk hep şükür sorun olmadı
ayyy bebek yatağını unuttum hemen listeme ekliyorum
bu sefer beşik de alsam büyüyen karyola da alsam altını latalı alacağım, dümdüz değil de şerit şerit ahşaplı, yatağın hava alması için
reflü yatağı gibi bir babynest almıştım, çok hafif eğimli, onu da aldım olarak ekleyeyim listeye =)
ilkinde zemini düz beşikte yatırmıştık sırtına normal küçük yastık koyuyorduk öyle de büyüdü
İnşallah hemen gelir canım. Lohusalıkda en can sıkıcı olay bu, birinin gırtlağına yapışası geliyor insanın bebek doyöıyor dediklerinde. Oğlumda öyle olmuştu, çok zayıf doğdu, sürekli ağzını yana kaydırıp emme pozisyonunda tutuyordu herkes aç bu diye diye deli etmişlerdi beni. İlk ay kontrolünde doktor mama mı verdin dedi kilosunı ölçünce hayır dedim ve sürekli emme pozisyonunda olduğunu söyledim. Emme duyusu tam gelişmemiş emzik ver dedi. Ben de kurtuldum milletin lafından
Ben iki bebeğimde de kullanmadım zaten oğlanom zamanında yoktu 15 sene öncesi, kızda da almamıştım ama alan herkes çok memnuniyetle bahsediyor.
Cnm ben battaniyeli hastane cikisi. takim iki tane alacagim.beyaz zibin 10 tane falan alacajim atlet yerine ben ondan giydiriyorum .ilk 10 15 gun falan. 5.6 tane.alt ust takim alicam 0 3 ay suan evde 2 tane takim var .ama 3 6 ay baya.oldu.citcitli badi alacagim kisa kollu onu 3 6 ay arasi alacagim.bebegin gelisimi onemli tabi dogsun ikinci oglum cabuk buyudu mesala 0 3 ay cok giyemedik biz.Kizlar siz kac tane hastane cikisi aldiniz toplamda kac citcitli badi vesaire aldim biraz ama karrsiz kaldim
2.ilke gore daha kolaydi benim bu insallah dahada kolay olur allah kolay dogum nasip.etsin hepimizeBenimde 2 si normal insaAllah bu doğumunda normal olacak nasip tabi
Amin amin inşaAllah kolay olur.. bende aynı umutluyum ve biraz daha fazla heyecan var2.ilke gore daha kolaydi benim bu insallah dahada kolay olur allah kolay dogum nasip.etsin hepimize
Canim benim bir 4 tane felan hastane cikisi var fakat 5 li set sadece 1i 10 lu 5 tanr beyaz citcitli aldim sonrasi hep kisa kollu yazlik tulumlar ama citcitli badi alacagim daha da hastane cikisi alsam mi almasam mi onu bilemedimCnm ben battaniyeli hastane cikisi. takim iki tane alacagim.beyaz zibin 10 tane falan alacajim atlet yerine ben ondan giydiriyorum .ilk 10 15 gun falan. 5.6 tane.alt ust takim alicam 0 3 ay suan evde 2 tane takim var .ama 3 6 ay baya.oldu.citcitli badi alacagim kisa kollu onu 3 6 ay arasi alacagim.bebegin gelisimi onemli tabi dogsun ikinci oglum cabuk buyudu mesala 0 3 ay cok giyemedik biz.
*hastane çıkışı takım şeklinde almadım henüz, oğlumdaki gibi 1 tane alacağım, örtüsü giysisi şapkası takım şeklinde, fotoğraflarda falan şirincik olsun :)Kizlar siz kac tane hastane cikisi aldiniz toplamda kac citcitli badi vesaire aldim biraz ama karrsiz kaldim
4 tane varmış daha neeeeCanim benim bir 4 tane felan hastane cikisi var fakat 5 li set sadece 1i 10 lu 5 tanr beyaz citcitli aldim sonrasi hep kisa kollu yazlik tulumlar ama citcitli badi alacagim daha da hastane cikisi alsam mi almasam mi onu bilemedim
İnşallah canim dualarim sizinleSabahtandir yatiyorum canim bklm insallah hissederim
kendi imzamı görüp panikledim, 99 gün, yazıyla doksandokuz gün kalmışşş4 tane varmış daha neeeeay ben hevessiz miyim ya takım olarak almadım almıcam da sanırım, hastane çıkışı dediğinde aşağıdaki gibi herşey var di mi, daha alma bacım sonra o kadar örtüyü battaniyeyi nerde saklıcan (sizle yazıştıkça gaza geliyorumama almıcam 2-3 gün bekleyip karar vericem :):))
daha yeni uyanmaya başladıysan şanslısın arkadaşım, ben iki üç haftadır yatakta dört dönüyorum, bir de yattığım yerden dönemiyorum illa oturuyorumOglum hasta saglik ocagina gittik dr. kizdı nerede senin masken diye.
Bak hasta var evde dikkat etmen lazim dedi.
Hakli valla hasta olcam diye ödum kopuyor dikkat etmiyorum ama.
ilaclari alirken maskede aldim..
Geceleri uyanir oldum bu ara.
Bi de yan yatiyorken fark etmeden azicik karnimin uzerine abansam aninda tepikliyo kız☺
Rahatsiz oluyo piremses
Simdiden nazli.
Ay kac defa oldu gece falanda olsa direk uyandiriyor beni tekmeleriyle.
Simdiden yicem haberi yok
O bezler bana sacma geldikızlar günün tüm mesajlarını okuyamadım, hastamız varsa, sıkıntısı olan varsa, ben hızlıca bakabildim kusura bakmayın
size birşey soracağım, ben oğlumda biraz acemilikten biraz eş dost dinlemekten ıslak mendil ve bakım ürünlerini kullandım ama aradan geçen 7 senede kimyasallardan son derece tiksindim ve minik kuşa kullanmak istemiyorum
bebek yağı yerine zeytinyağı hindistan cevizi yağı ve kendi yapabileceğim birkaç yağ kullanacağım
sıvı şampuan yerine baboon katı şampuan kullanacağım
ıslak mendil ve bebek bezi konusunda bir seçenek bulamadım henüz
eski usul yıkanabilir bebek bezleri varmış, 6-7 li paketlerde satılıyor, evdeyken bunlardan kullanabilirim, farklı önerileriniz var mıdır???
Pamucco Yıkanabilir Bebek Bezi 2 li Paket
ıslak mendil yerine de evde pamuk kullananlar varmış, bildiğimiz panuk mu ne onu araştırıyorum, bilen varsa paylaşabilir mi?
(deli misin bu sevirde öyle bez mi kaldı diyenler olabilir başta annem mesela :) ama bu bezler en başta tonlarca atığa neden oluyor ve çevreyi kirletiyor, ikincisi hepsi beyazlatılmak için, koku için bir sürü kimyasal içeriyor, doğrudan bebeğin hassas bir bölgesine temas ediyor)
Cok sukur uykum iyiydi rahattim aksam yatip sabah kalkiyordumdaha yeni uyanmaya başladıysan şanslısın arkadaşım, ben iki üç haftadır yatakta dört dönüyorum, bir de yattığım yerden dönemiyorum illa oturuyorum
benimki de azıcık göbeğe yüklensem hemen vuruyor ne tatlılar di mi :)
bu sabah resmen dayak yiyerek uyandım, bazen eşim bile afallıyor, kolumu üstüne atmıştım vurmalarına uyandım diye, yaaa diyorum cennet anaların ayağı altında :))
Enfeksiyon olsa da diğer herşeyin yolunda olmasına sevindimKızlar kendi doktoruma geldim enfeksiyon yüksek çıktı. Ama bebek çok iyi çok şükür. Suyuna baktı özellikle doktor. Suyu etkilenir enfeksiyonda dedi. Ama herhangi bir şey yok. 3 günde 80 gr almış. Sabah akşam iğne olacağım şimdi. Yine döndük iğnelere. Hamilelik boyunca sanırım 15 iğne yemiştim devam da ediyoruz. Sağlıkla alsam bi kucağıma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?