- 6 Haziran 2010
- 1.086
- 1.175
- 333
Ahh kuzum yaaa Allahh yardimciniz olsun. Bak sansliymissin kontrolde fark edildi ve onlem aliniyor. Merak etme durdururlar geliyorsa da benim ilk oglumu 5ay durdurdularArkadaslar aranizdan ilk doguran ben olucam galiba.
Kontrole gelmistim, sikayetimde yoktu alttan ultrason ile rahim agzi olctu erken dogum riski dedi yatirdilar bizi
Hepinizden dua bekliyorum
Bende suan 6 tane alt ust sapka yakalik takim var.Kizlar siz kac tane hastane cikisi aldiniz toplamda kac citcitli badi vesaire aldim biraz ama karrsiz kaldim
Aa. Çok şaşırdım açılma filan yok di miArkadaslar aranizdan ilk doguran ben olucam galiba.
Kontrole gelmistim, sikayetimde yoktu alttan ultrason ile rahim agzi olctu erken dogum riski dedi yatirdilar bizi
Canım çok geçmiş olsun inşallah ilaçlarla engel olurlar 2 li sayıları görde öyle gelsin yaramazlarArkadaslar aranizdan ilk doguran ben olucam galiba.
Kişa gelse hiç dusunmiycwm de yaz ve İzmir faktörü olmasi düşündürüyorbende yaptırmakla yaptırmamak arasındayım.
Aaa kuzum insallah birazdaha dururlar acele etmezler minnoslar yat dinlen yorma madem kendini.agrin yok sancin yok niye alttan bakiyor ki onuda anldmadimArkadaslar aranizdan ilk doguran ben olucam galiba.
Canim hicbirini ben almadim alt komsum gecen sene mayista dogum yapti 1 ay kadar hastanede kaldi hem yavrusu hem kendi rahatsizlandi hastane cikislarini hic giymemis yikanmis utulenmis bir sekilde verdi sagolsun ama sapkalari eldivenleri felan yok bazilarinn citcitli badileri onlarida tamamlarim onemli degil ben hic almayinca eksik hissettim kendimi ne bileyim4 tane varmış daha neeeeay ben hevessiz miyim ya takım olarak almadım almıcam da sanırım, hastane çıkışı dediğinde aşağıdaki gibi herşey var di mi, daha alma bacım sonra o kadar örtüyü battaniyeyi nerde saklıcan (sizle yazıştıkça gaza geliyorumama almıcam 2-3 gün bekleyip karar vericem :):))
Eki Görüntüle 2585924
Keşke bize de öyle Bi komsu nasip olsaCanim hicbirini ben almadim alt komsum gecen sene mayista dogum yapti 1 ay kadar hastanede kaldi hem yavrusu hem kendi rahatsizlandi hastane cikislarini hic giymemis yikanmis utulenmis bir sekilde verdi sagolsun ama sapkalari eldivenleri felan yok bazilarinn citcitli badileri onlarida tamamlarim onemli degil ben hic almayinca eksik hissettim kendimi ne bileyim
Ĺ
Aaa kuzum insallah birazdaha dururlar acele etmezler minnoslar yat dinlen yorma madem kendini.agrin yok sancin yok100 gunden dustun hee az kalmisskendi imzamı görüp panikledim, 99 gün, yazıyla doksandokuz gün kalmışşş
daha bir sürü alışveriş yapılacak, arada iş için yurtdışına gidip gelinecek, bir de ev taşıcaz nasıl yetişcek bunlar yav
Cok sukur komsularimdan yana sansliyimKeşke bize de öyle Bi komsu nasip olsa
Egtimde tirnaklari uzunsa hemen kesebilirsiniz dediler eldivenleri emzirirken mutlaka cikarin dediler aklima geldiiiBen kendinden eldivenli aldim bi de hastane cikislarini.
Eldivenleri cikariyorlar bucurler.
Yuzunu cizmesin
Aa emzirirken mi nyeEgtimde tirnaklari uzunsa hemen kesebilirsiniz dediler eldivenleri emzirirken mutlaka cikarin dediler aklima geldiii
2 gün önce doktora gitmeden önce çok hareketliydi doktorda herseyi iyi dedi suyu buyu oyu faln vs şimdi sabahtan beri hareketsiz az önce ışık tuttum okşadım dalgalanma yaptı tedirgin ediyor bu annelik hormonlarıAnne karnında bebek hareketleri nasıl sayılır?
Bebek hareketlerini saymak bebeğinizin durumu ile ilgili fikir sahibi olmanız bakımından önemlidir.
Bebek hareketlerini sayma hakkında bir çok yöntem tavsiye edilmiştir. Bunlardan en sık kullanılan yöntemlerden birisi:
Bebeğinizin hareketlerini saymaya başlayın ve hareket ettiği her saati bir yere not edin. Bebeğinizin 10. hareketini saydığınız zamandan en çok 2 saat geçmiş olmalıdır. 2 saatten daha önce yapmış olduğu 10 hareket normal kabul edilmektedir.
Bebek hareketleri genel olarak 28 haftadan itibaren sayılmaya başlanır. Daha öncesinde riskli bir hamilelik durumu söz konusu olması halinde, 24 hafta civarında sayılmaya başlanabilir.
Eğer Bebeğiniz 2 saatte 10 defa hareket etmemiyse, bir iki saat sonra tekrar saymaya başlayın. ikinci defa saydığınız zaman da aynı şekilde 2 saatte 10 defadan daha az hareket etmesi durumunda, muhakkak doktora başvurmanız gerekmektedir.
Bebeğiniz 2 saatte 10 hareket ettiği halde, hareketlerinde son zamanlarda ciddi bir azalma söz konusu ise, böyle bir durumda da derhal doktorunuza başvurmalısınız.
2 ) Bebeğin hareket sıklığı
Bebeğin hareketlerinde anne adayını düşündüren başka bir hususta, bebekte ki bu hareketlerin sıklığıdır. Kimi insanlar bu hareketleri çok sık olarak ifade ederken, kimileri de hareketlerin az olmasından dolayı şikayet ederler. Bebeğin gün içerisinde yaptığı hareketler, günden güne değişiklik gösterir. Sürekli bir şekilde hareket etmesi beklenmemelidir. Bebeğin de uyku aralıkları olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Ancak, hamilelik döneminin 28. haftasından sonra bebeğin yapmış olduğu hareket sayısı, bebeğin durumu ile ilgili gerçek bilgiyi verebilir. Bebek bir gün içerisinde 100 ile 150 defa hareket eder. Fakat bu hareketlerin hepsi, annenin hissedebileceği şiddette olmaz.
Gün içerisinde 15 ile 20 defa net hareketi hissetmek, bebeğin sağlıklı bir şekilde geliştiğini büyük oranda ifade etmektedir.
Bebeğin çok fazla hareket etmesi, ilerleyen zamanlarda hiperaktif bir çocuğa sahip olunacağı anlamına gelmez. Aynı şekilde az hareket eden bebeğin de sorunlu bir bebek olacağı anlamını doğurmaz. Ayrıca bu hareketlerin cinsiyet ile de herhangi bir ilişkisi yoktur.
Anne adayı eğer sürekli hareket halinde ise ve yorgunsa, hatta karnınız açsa bile, bebeğin hareketlerini algılayamayabilirsiniz. Bebek karın içinde sallandığından dolayı, uyku süresini uzun tutuyor olabilir. Hatta bebeğin karın içerisinde ki duruşu da hareketleri hissetmenizin önüne set çekebilir. Bebek hareketleri genellikle en fazla sabahları, gece yatarken ve yemeklerin hemen ardından fark edilebilir. Aynı zaman da unutulmamalıdır ki, doğum dönemi yaklaştıkça ve bebek büyümeye başladıkça, yeri daraldığından dolayı hareketleri de doğru orantılı bir şekilde yavaşlar. Panik yapmayın. Alinti
İnsta da bi video gördüm bebiş Minnak elleriyle memeyi tutup masaj yapıyordu oy dedim senin kuvvetin ne ki memeyi sıkıp agzına alıyorsunAa emzirirken mi nye
Hatırlamıyorum vallaKızlar kaç haftadan sonra tekmelrini sayıyorduk benm ki Bugun dogru düzgün hareket etmedi telefon ışığı tutup okşadım dalgalanma oldu sade
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?