Ahh ahh burun. Bebeler üşütür de burnu akarsa tıkanırsa çok büyük sıkıntı oluyor canım. Gece uyurken de emerken de. Bebek burnu tıkalıyken emerken nefes alamıyor tabi.
Burnunu açmak gerekiyor. Bebekten bebeğe değişiyor, bazı bebeklerde daha çok oluyor sürekli temizliyorlar. Benim kızımda ben 2 yaşına kadar toplasan 4-5 kez kullandım ama gerçekten ihtiyaç. O sümüklerin çıkması şart.
Fındık burunları tıkandığında ağızdan nefes almayı bilmedikleri için çok huysuzlaşıyorlar. Ne emiyorlar, ne uyuyorlar. Ben otribebe kullandım. Kızım alerjik bir çocuk olduğu için tıkandığı an burnu kulağa vuruyor. Afedersin sümkürmeyi öğrenene kadar her gece uyumadan çektik burnunu. Hala her gece uyumadan okyanus suyu sıkıp temizliyoruz burnunu. Benim elim ayağımdı valla aspiratör. İnşallah gerek kalmaz hiç bebeğe kullanmak ama alıp evde bulunması gereken bir şey.
Benim minik ilk 3 ay değil de sonra biraz tıkanıklık yaşamıştı onda manual basit bişey kullanmıştım ama ikinci yüklediğim resimdeki daha pratik ben ilkini kullandım lazım oluyor bebiş tıkanınca sorun ağzından nefes almaya çalışıp sinirlenip ağlıyorlar sürekli kullanmadım çok tıkanınca kullandım aşırı baskı yapıp çekmedim sonuçta minik bunlar dikkat etmek lazım
Kizlar bu kuvet takimlarinda cok arada kaldim bana bir akil verin. Evim cok buyuk degil yani depolama alanim hic yok nerdeyse ve banyomun birinde yetiskin küveti var. Bu kuvet takimlari birkac aydan sonra kullanilmiyor dendi bana zaten dogumu da yaza dogru olacagindan esim kuvette birlikte yikariz diyor petekleri acinca sicak oluyor baya icerisi. Benim kucagima yatirirz kuvette oyle yikanir diyo. Takimlari koyacak yer yok zaten bosa ivir zivir dolmasin ev diye dusunuyor. Benim de tecrubem olmadigindan o dedigi sekilde yikanabilir mi emin degilimmmm ne yapmam lazimm?? Hazir jokerde indirim varken seti alsam mi diyorum
28 haftalık hamileyim, iş yerindeki kadın bana diyor ki, yüzün şişmiş ödemin mi var ablacım baksana bi sadece yüzüm mü şişmiş dedim bir şey demedi.. la havle... öldürecek bu insanlar beni..
Kadinlarin yaptigi icime hic sinmiyor cam silecegim zamn aluyirum mecbur ama kendim sicak suyla felan silmeyi daha cok seviyorum ama kocama inat tutucam artik nolur bi isin ucundan tutsa
İlk zamanlar cok narinken esim birlikte yikariz dedi yani birimiz kuvet icine giricez bebek ustumuzde , digerimiz suyu ve sabunu ayarlayacak o sekilde hallederiz dedik zaten biraz buyuyunce tek kisiyle de yikanabilir bence de
Banyo ısısı bebek yikarken banyo serin olabilir bir iki ay biz kuvette yatak odasinda yikiyoruz yada banyoyo elektirikli soba takiyoruz cok titriyorlar ayarlanmazsa.bizde cok kaygan oluyorlar ben korkuyorum bunada mecbur kuvet alacagim.
Benim minik ilk 3 ay değil de sonra biraz tıkanıklık yaşamıştı onda manual basit bişey kullanmıştım ama ikinci yüklediğim resimdeki daha pratik ben ilkini kullandım lazım oluyor bebiş tıkanınca sorun ağzından nefes almaya çalışıp sinirlenip ağlıyorlar sürekli kullanmadım çok tıkanınca kullandım aşırı baskı yapıp çekmedim sonuçta minik bunlar dikkat etmek lazım
Benim hiç birşey e midem bulanmaz ama burun ınkırır sesine bile midem bulanır ögh şimdi bile dayanamıyorum hayal edince ogluma bunu nasıl yaparım bilmiyorum eşimin midesi hiç almaz inşallah hiç tıkanmaz burnu
Otri bebe çok iyi biz,hala kullanıyoruz,ilk günden bebem doğumda üşütmüş herhalde burnuna serum sıktılar ve biz hep burnunu açmak için kullandık,çok lazım oluyor
Benim hiç birşey e midem bulanmaz ama burun ınkırır sesine bile midem bulanır ögh şimdi bile dayanamıyorum hayal edince ogluma bunu nasıl yaparım bilmiyorum eşimin midesi hiç almaz inşallah hiç tıkanmaz burnu
Ana olunca öyle bir yapıyorum ki arkadaşlara ay altını nasıl değiştiriyorsunuz diyen ben gazı çıkınca oynamaya başlayan ben,herşeyi ayrı geliyor bebenin yeterki burnu açılsın diyosun unutuyorsun böyle şeyleri
Sen yapmazsan eşin yapmazsa artık minik bi şekilde hınkırcak allah yaşatmasın da tıkanıp uyuyamadığında ne sümük sesi ne pisliği... ıkınıp yapamadığında ne masajlar neler neler çıkınca o kokusu vs takmazsın yeter ki uyusun rahat nefes alsın yapınca daha iyi anlarsin
Çalışıyorsanız kesinlikle elektrikli ama evdeyseniz manuel lansinoh işime çok yaradı,fazla sütü sağıp sakla,bir yere giderken bebeğe veriyorlar ki,benim göğüs düğümlenmem oldu ki çok zormuş inşallah kimse yaramaz onun sayesinde rahatladım
Ana olunca öyle bir yapıyorum ki arkadaşlara ay altını nasıl değiştiriyorsunuz diyen ben gazı çıkınca oynamaya başlayan ben,herşeyi ayrı geliyor bebenin yeterki burnu açılsın diyosun unutuyorsun böyle şeyleri
Çalışıyorsanız kesinlikle elektrikli ama evdeyseniz manuel lansinoh işime çok yaradı,fazla sütü sağıp sakla,bir yere giderken bebeğe veriyorlar ki,benim göğüs düğümlenmem oldu ki çok zormuş inşallah kimse yaramaz onun sayesinde rahatladım
Ben aldım, çalışacağım için gerekli olacak diye düşündüm gözümü kararttım aldım. Eğer sütüm olmazsa da bir şekilde elden çıkartırım ne yapayım. İş yerinde sağacağım için çiftli elektrikli tercih ettim. Allah utandırmasın da kullanmak nasip olsun inşallah.
Kızlar benim kız bugün delirdi sanırım ilk defa dışarıdan görülüyor vuruşları ama sadece sola sol belime ve göbeğinin yanına vuruyor ama ne vurmak dayak gibi. Hele biraz önce bir çorba içtim kaşığı götürürken eğilemiyorum bile tekmeden. Su içiyorum yine vuruyor acaba bir derdi mi var?