Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Ben digerlerinde zorlanmadim bunda zorlandim yaş etkisimi bilmiyorum yaş37 oldu

Dün kasık ağrısından bende ağladım parol içtim biraz iyi geldi hamileliğim boyunca ara ara oldu özellikle normalde adet görmem gereken tarihlerde. İlk üç ay hergün oluyodu nerdeyse 3 ay yattım ağrıdan. Doktor rahim genişlemeye çalıştığı için olması normal demişti.

Canım inşallah dediğin gibi olur ama illa o süreç için rapor isterler diye düşünüyorum ve işi şansa bırakmamak adına çalışabilir raporu aldım ben tabi alıp almamak sana kalmış
Ben de ogretmenim çalışır raporu aldım. Yoksa idare izne ayrılmış olarak gosterecekti beni.

Günaydın
İdari izin ve 32. Haftayla ilgili dün doktorumla konuştum.
benim bu cumartesi 32+0 günüm. Bana “gel, çalışabilir raporu yazalım. pazartesi kurumuna verirsin çalışabilir raporunu, zaten idari izin var şimdilik 1 hafta kazanırsın, uzatırlarsa daha fazla olur” dedi.
bu cumartesi değil de idari izin bitiminde gelsem olmaz mı dedim, hayır dedi.
bu 32+0’da yazılacak olan doğum iznine ayrılıyor veya çalışabilir şeklindeki rapor zaten her koşulda alınması gereken bir rapormuş.
şu anki corona virüs durumu ve idari izin ekstrem bir durum dedi. idari izindesin diye raporu yazmamak gibi bir durum olmaz dedi. Biz raporu yazıp kuruma vermek zorundayız, idari izin meselesi ayrı mesele diye açıkladı.

Bir de bu idari iznin doğum sonrası izne eklenip eklenilmeyeceğiyle ilgili soran bir arkadaş gördüm. Şöyle bir şey buldum:

“”ç) Memurun sadece tabip raporuna dayanarak doğumdan önce Kurumunda fiilen çalıştığı süreler (tekil gebeliklerde azami beş hafta, çoğul gebeliklerde azami yedi hafta) doğum sonrası analık izni süresine eklenecektir. Sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmeden bu süre içinde Kurumunda çalışmaya devam eden memurun fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenmeyecektir.

d) Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan memurun bu süre içinde kanuni izinlerini (hastalık izni, mazeret izni, yıllık izin vb.) kullanması mümkündür. Ancak, bu kanuni izin süreleri doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmeyecektir.

e) Her hal ve şartta memurun beklenen doğum tarihinden önceki üç hafta içinde Kurumunda çalışması mümkün değildir." hükümleri yer almaktadır.

Diğer taraftan, mevzuatımızda idari izin adı altında düzenlenmiş ve çerçevesi çizilmiş bir izin hakkı bulunmamaktadır. Geçmişte olduğu gibi yürütme erki kamu yararının gerektirdiği belirli özel durumlarda kamu görevlilerine idari izin verme konusunda inisiyatif almaktadır. Yani idari izin Tebliğde belirtilen kanuni bir izin değildir.

Sonuç olarak doğum sonrası daha fazla izin kullanabilmek amacıyla doğum öncesi 8 haftalık iznin 5 haftasını tabip raporuna dayalı olarak çalışarak geçiren memurun bu süre içinde Cumhurbaşkanlığının yazısına istinaden idari izin olarak kullandığı 12 günlük sürenin bir kesinti olmaksızın doğum sonrası analık iznine ilave edilmesi gerektiğini değerlendiriyoruz.

..

Tesekkurler canım

Merhaba hanımlar bugün hastaneye geldim uçak için rapor almaya fakat aklımda bir soru var şimdi haftaya yolculuğu planlıyoruz bir hafta geçerli mi bu raporun süresi doktora sordum bilmediğini söyledi

Merhaba hanımlar bugün hastaneye geldim uçak için rapor almaya fakat aklımda bir soru var şimdi haftaya yolculuğu planlıyoruz bir hafta geçerli mi bu raporun süresi doktora sordum bilmediğini söyledi
Ben de bilmiyorum ama bilet aldığın firmayı arayıp sor istersen canım net olur

Corabinizi kendiniz giyebiliyor musunuz ben giyemiyorum artık ve oturarak yemek yiyor musunuz masadami yiyorsunuz
Simdilik giyiyorum, tirnak kesme, ayakkabimi giyme falan hallediyorum.
Masada yemek yiyoruz hepimiz.
Cay vs pasta yiceksek aksam sehpa cekiyorum kanepeye önume

Bende oglumda asiri rahattim hemde 23 kilo almama ragmen.
Tullerimi perdelerimi yikayip utulemistim.
Temizligimi yapmistim
Cocuk odasi almistik ozaman son ay boya yapti esim odaya ben temizligini yapmistim tek basima.
Simdi 11 kilo aldim ama midem mahvetti beni.
Yine isimi yapiyorum ama midemden cok cekiyorum.
Gaviscon kullaniyorum surekli etkisi gecince basliyorum yine kivranmaya

Doktorumu aradim sabah
Yani herkes korkutuyor iyice 1 ay oldu kontrolum geldi.
Gitme falan diye.
Dr. biz calismaya devam ediyoruz dedi.
Yani yarin gitmesem haftaya gidicem mecbur.
Merak ediyorum kizida kilo aldimi nasil son aya giricez.
Gidicem artik sabah.
Temkinli gider gelirim.
Esim birakacak zaten taksiyle donerim.
Hic bir yere ugramadan gelirim eve.

Geçerli diye biliyorum. Kız kardeşim 1 kez çıkarmıştı gidiş dönüşü o raporla yqpmıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…