Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Merhaba hanimlar. Bir videoya denk geldim. Buradaki doktoru normalde de takip ediyordum ben beğeniyorum. Bugünlerde bizlerin moralini yükseltecek bir bilgilendirme yapmış siz de dinleyin istedim. Hepinize sağlıklı mutlu günler diliyorum

Tesekkuler

Doktora gittim geldim kızım içerde dans ediyormuş çok hareketliymiş :) anasına çekmiş dedim.
2065 gr olmuş, yiyip içip oturuyoruz oda alsın bir zahmet azcık kilo :)
En erken 4 hafta sonra gel dedi birşey olursa ara gelme dedi :),Doğumla ilgili konuşmadık daha erken dedi çalışabilir raporumuda aldım evime geldim şükür.
Hastane süreci çok gergindi ama herkez mikroplu ve üstüme tükürüceklermiş gibi hissettim

Masallah cnm.buyumus kuzucuk.psikolojjmiz bozuldu gercekten

İyi akşamlar canlar.. Burada benim gibi öğretmen olan arkadaşlar vardı. Yazın okul olursa diye çalışabilir raporu mu aldınız ya da alacaksınız. Ne yapacağımı şaşırdım hastaneye gitmeye korkar oldum. 32. haftada 5 haftadır gitmiyor olacağım doktora hem bebeğimin gelişimini merak ediyorum hem gidesim gelmiyor. 32 den sonra rapor alabilir miyiz doktor niye önce gelmedin der mi?

Canım hangi raporu alırsan al 32 de almak zorundasın
Yoksa 32 de izne ayrılmış muamelesi görürsün
Ben de pazartesi gideceğim.normalde çalışamaz alicaktim ama yaza okulun sarkacagini düşünerek çalışabilir mi alsam diyorum
Tabi doktor da verirse
Belki de bu şartlar altında vermez

Merhaba kızlar nasılsınız ne var ne yok
Ben 12 marttan beri koronadan dolayı idari izindeyim
Ama çalışabilir raporu alip verdim bankaya
Oğlumla evdeyiz çıkmıyoruz
Küçük oglusum da 2 hafta önce 1800 gr di
Yarin kontrole gidicem bakalım nasil büyüdü mü
Psikolojik olarak iyi değilim fazla cok kaygılıyım
Biz evdeyiz ama esim çalışıyor
Kardeslerim çalışıyor
Rabbim korusun hepimizi

Canım ben calisamaz raporu alacaktim garanti olsun diye. Sagolsun doktorum uyardı. Boşuna iznini neden kullanacaksın okullarin açılmayacağı belli. Eee yaza okul olursa iznin o zaman lazim olacak dedi. Benim 37. Hafta 29 nisanda bitiyor okullari da 30una uzattilar. Seninki sonrasina denk geliyor sanirim. Problem olmaz gidip iznini alırsın.

Arkadaşlar 31+0 ız bugün ama bebeğim 2 hafta önden gidiyor. Dünden beri hareketlerinde azalma hissediyorum... normal midir? endişelenmeye yer mi arıyorum acaba...

Aminnn.Masallah ogluna cnm.ayni kaygilar bizde var sonumuzu gorememek kotu.

Arkadaşlar 31+0 ız bugün ama bebeğim 2 hafta önden gidiyor. Dünden beri hareketlerinde azalma hissediyorum... normal midir? endişelenmeye yer mi arıyorum acaba...
Masallah. Sen stresliysen bebekte hisseder ondan dolayi hareketleri etkilenebilir.takip et cnm

Ben adliyede çalışıyorum katibim ve komisyona müdüre sordum çalışabilir raporu aldığım zaman normal izin yA da rapor alamaz mıyım yani alırsam sonrasına aktaramaz mıyım o beş haftayı diye tabiki de aktarırsın iznini de kullanabilirsin dedi

Azalma olarak bahsettiğin nasıl bir durum? Genelde bu haftalarda hızlı büyüdükleri için çok hızlı hareket edemiyorlar hareketlerde azalma gibi hissediyoruz biz. Gün içinde ve belli saatlerde hareket hissediyorsan sıkımtı yapma canım.

Fiilen çalışma süresi: Tabip raporuyla çalışabileceğini belgelendiren memur bu çalışma süresi içinde kanuni izinlerini kullanabilecektir. Ancak kullanmış olduğu bu izinler doğum sonrası izne aktarılmayacaktır. Kanun burada "fiilen" çalışmayı esas almaktadır. Örneğin; tekil gebelik yapacak kadın memur, raporla belgelendirdikten sonra çalışıp bu süre zarfında 5 gün yıllık izin, 5 gün hastalık izni ve 4 gün de mazeret izni kullanırsa doğum sonrası kullanabileceği izin süresine aktarılacak olan izin beş hafta değil, izinlerinin düşülerek fiilen çalıştığı üç hafta olacaktır. Kurumların birçoğunda bu uygulamaya dikkat edilmemektedir. Öğretmenlerde ise bu uygulama şu şekilde olacaktır. DMK 103/II maddesinde öğretmenlerin yaz tatilinde izinli olacağı ve ayrıca yıllık izin verilmeyeceği belirtilmiştir. Bundan dolayıdır ki, öğretmenlerin yaz tatiline denk gelen ve fiilen çalışmaya bağlı olarak doğum sonrası izne aktarılacak olan doğum öncesi izni (yukarıda belirtildiği üzere tekil gebeliklerde azami 5 hafta, çoğul gebeliklerde azami 7 hafta), doğum sonrası analık iznine eklenmeyecektir.

Alıntıdir 657 sy kanuna göre ancak şu durumda ozel durumdan genelfe ile idari izinli olduğumuzda durum nasıl işler bilmiyorum kurumlarda net bişey bilmiyor

Maşallah
Benim kraliçem terfi etti 15 yaşında yeni bir prenses geliyor bakalım bizde durumlar da çok heyecanlı yıllar sonra Rabbim hayırlı bir şekilde hayırlı bir vakitte kucağımıza almamızı nasib eylesin

Soyle genc kiz genc oglu olanlara bayiliyorum ne guzel

evet bende aynısını yapıcam 32 den sonra çalışabilir alıcam 37 ye kadar bekletip öyle izne ayrılıcam çünkü okullar yaza sarkarsa izin lazım olucaktır bu olağanüstü bir durum olduğu için 657 de belirtilen bu 'kanuni izine doğum izni eklenmez' ibaresi geçerli olmayacaktır çünkü şu an kanun ve yönetmelikler ikinci planda kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…