Merak etme yanliz degilsin benim hastanede tek refakatci aliyor mecburen esim le gidiyorum.annem evde cocuklara bakacak.senin ilk bebekmiKızlar ya benim ailem sinopta ve ulaşımla ilgili sürekli kısıtlamalar geliyor bu gidişle tek başıma doğuma gidicam eşimde refakatçı olucak kafam çok dolu ne yapıcam beeen
Hiç canını sıkma en azından eşin yanında olabilecek. Fransa da yaşıyorum ailem Türkiye'de. Burada sadece eşim vardı ama Fransa tüm refakatçileri yasakladı. Sadece doğuma girebiliyor ve sonrasında hastanede bulunması ve kalması yasak. Üstelik fransa da normal doğum dahi olsa doğumdan sonra hastanede minimum 3 gün kalınıyor. 3-4 gün tamamen ben, bebek ve hemşireler baş başa olacağız.Kızlar ya benim ailem sinopta ve ulaşımla ilgili sürekli kısıtlamalar geliyor bu gidişle tek başıma doğuma gidicam eşimde refakatçı olucak kafam çok dolu ne yapıcam beeen
Karantina gunlukleri
Ben sade 5 dakkaligina bime gittim almam gerekenler vardi kimse yoktu markette.evin tadilati.var kismen bitti sayilir. Ama tam bitmedi yoruluyorum10 gun sonra annemler gelecek insallahh
Allah yardimciniz olsun niye okadar cok kaliyorsunuz canimHiç canını sıkma en azından eşin yanında olabilecek. Fransa da yaşıyorum ailem Türkiye'de. Burada sadece eşim vardı ama Fransa tüm refakatçileri yasakladı. Sadece doğuma girebiliyor ve sonrasında hastanede bulunması ve kalması yasak. Üstelik fransa da normal doğum dahi olsa doğumdan sonra hastanede minimum 3 gün kalınıyor. 3-4 gün tamamen ben, bebek ve hemşireler baş başa olacağız.
Bende hic cikmadim evden ama ignelerim var cikmak zorundayim
Haklisin cnm.benim sansli tarafim oturdugum bolge kalabalik degil yazin cok kalabalik oluyor o yuzden biraz daha rahatim.bende haftada 1 filan çıkıyorum canım herseyi stoklu alıyoruz surekli cikmamak icin ekmek bile fazla aliyoriz 2 gün normal yiyip 3. Gün tost yapıyorum
Sorma canım bir yandan üzülüyorum refakatçi yasağına bir yandan seviniyorum. Evet benim eşim giremeyecek ama hastanenin kapısından hiçbir refakatçi alınmıyor. Böylece hastane ortamı çok tenha ve daha güvenli oluyor hem bizim hem sağlık çalışanları için. Böyle avutuyorum kendimi ne yapayım..Allah yardimciniz olsun niye okadar cok kaliyorsunuz canim
Aslinda uzun bir surec cnm ama anne bebek acisindan cok faydali olur .dogru valla bizde eve gelince kaynana.falan herkes oluyor tam depresyonluk her kafadan bir ses cikar.bu sefer koronodan dolayi gelemicekler ama gelseler bin dert.o yonden iyimişSorma canım bir yandan üzülüyorum refakatçi yasağına bir yandan seviniyorum. Evet benim eşim giremeyecek ama hastanenin kapısından hiçbir refakatçi alınmıyor. Böylece hastane ortamı çok tenha ve daha güvenli oluyor hem bizim hem sağlık çalışanları için. Böyle avutuyorum kendimi ne yapayım..
Fransa da doğum yapılan gün dışında normal doğumda 3, sezaryen doğumda 4 gün kalınıyor. Anne ve bebeğin tamamen kendisini hazır hissetmesini bekliyorlar, son 2 gün anneye emzirme, yıkama, alt açma eğitimleri veriliyor ebeler tarafından. Bir de psikolog görüşmesi oluyor lohusa sendromuna karşı. Ayrıca doğum sonrası annenin düzenli beslenmesi gerekiyormuş, diyetini takip ediyor hastane 3-4 gün boyunca. Son olarak çocuğun ilk hafta kontrolleri yapılıyor ve öyle çıkılıyor hastaneden.
Kesinlikle normal zaman olsa büyük rahatlık. Yemeğin önüne geliyor, bebeğinin bakımına yardımcı olunuyor. İş,güç, gelen,giden yok. Yalnız olmak zor olacak ama belki erken toparlanırsak virüsten dolayı erken çıkmayı teklif edebilirim. İzin verirler mi bilmiyorum ama verebilirler. Doğumhaneler full dolu herkes stresten doğuruyor :)Aslinda uzun bir surec cnm ama anne bebek acisindan cok faydali olur .dogru valla bizde eve gelince kaynana.falan herkes oluyor tam depresyonluk her kafadan bir ses cikar.bu sefer koronodan dolayi gelemicekler ama gelseler bin dert.o yonden iyimiş
Bencede rahatlik cnm ya baksana kaynana falan olmayacaksa dir dir.olmayacaksa 1.hafta kalınırKesinlikle normal zaman olsa büyük rahatlık. Yemeğin önüne geliyor, bebeğinin bakımına yardımcı olunuyor. İş,güç, gelen,giden yok. Yalnız olmak zor olacak ama belki erken toparlanırsak virüsten dolayı erken çıkmayı teklif edebilirim. İzin verirler mi bilmiyorum ama verebilirler. Doğumhaneler full dolu herkes stresten doğuruyor :)
Evet 2 adet alt açma koymustum
Aynen ya evlatlarimiz biz iyi olalım da enazindan herkesten çıkacak laflar hareketlerle lohusa deprosyana girmeyecez her şer de vardır bir hayır diyerek buna baglayarak az da olsa nefes alacam diye bunada şukur diyorum biran öncede bu hastalıgin bitmesini cani gönülden diliyorum Hamislerin duaları kabul olurmuş doğum anında edecigim duaAslinda uzun bir surec cnm ama anne bebek acisindan cok faydali olur .dogru valla bizde eve gelince kaynana.falan herkes oluyor tam depresyonluk her kafadan bir ses cikar.bu sefer koronodan dolayi gelemicekler ama gelseler bin dert.o yonden iyimiş
Ben bakarak yazdim ama bende unutmusum bazi seyleri.amin cnmEvet 2 adet alt açma koymustum
yazmamisim
Saglickla inşallah
Aminnn cnm insallah bitecek cin nasil basettiyse bizde bulacagiz bir yolunu insallah.guzel gunlerimiz olacakAynen ya evlatlarimiz biz iyi olalım da enazindan herkesten çıkacak laflar hareketlerle lohusa deprosyana girmeyecez her şer de vardır bir hayır diyerek buna baglayarak az da olsa nefes alacam diye bunada şukur diyorum biran öncede bu hastalıgin bitmesini cani gönülden diliyorum Hamislerin duaları kabul olurmuş doğum anında edecigim dua
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Gebelikte yaşanan karpal tünel sendromu dedikleri durum olabilir belki doktora görünmeniz iyi olur bence en azından doktorunuzu arayıp konuşun sizi yönlendirirMerhaba hanımlar benim sizlere bir sorum olacaktı. Malum virüs yüzünden hastaneye de gidemez olduk. Benim bir haftadır ellerimde bir ağrı var sabah uyanınca ellerimi zorla yumruk yapıyorum.. açıp kapatmaya zorlanıyorum. Gün içinde ellerim hareketli olduğu için ağrısı hafifliyor ve daha rahat hareket ediyor. Ama her sabah aynı ağrı. Ellerimin üstüne de yatmıyorum zorlayacak bir şey de yapmıyorum. Hamilelikte ilişkisi olabilir mi yoksa başka bir sorun gibi mi. Bunları yasayaniniz var mı
Ben aldım yasal hakkımız sonucta bi sorun olmadı. Neticede okul acik olsa diger ogretmenler gibi biz de calisiyor olacaktik suan onlar nasil evdeyse biz de ayniyiz. Sorun cikarmalari sacma olurMerhaba Mayıs anneleri
Aranızda öğretmen olan bu son bir iki hafta içinde 32 haftalık olupta çalışabilir raporu alan var mı. Raporu okul idaresine teslim ettiğinizde herhangi bir sıkıntı yaşandı mı. Ben 20 Nisan'da 32 haftalık olacağım. Çalışabilir raporu almak istiyorum. Yazın telafi olursa Ağustos un 2.haftası doğum iznim biter ve bebekle beraber çok mağdur oluruz. Çok küçük olmuş olur. Raporla uzatılabilirse en azından Eylül'ün 2.haftasına kadar izin uzar 1 aylık bir süreç çok iyi olur
Ben de sizinle aynı durumdayım ama kısıtlamalar artsa bile bir şekilde izin alinir diye düşünüyorum. Allah yardım eder biz icimizi ferah tutalımKızlar ya benim ailem sinopta ve ulaşımla ilgili sürekli kısıtlamalar geliyor bu gidişle tek başıma doğuma gidicam eşimde refakatçı olucak kafam çok dolu ne yapıcam beeen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?