Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334

Evet var canım özel sektörde 3-7 gün arasında değişiyor kamu da 10 gün babalık izni oluyor.

Kızına bakıp ilgileniyorsa yemeğinide yyaparsa isinede karismiyorsa gelsin cnm hep unutuyorum ikiz oldugunu birden 3 çocuk oluyor en azından 1 hafta yardımcı olsunlar.

Ahh canım ben bile bazen unutuyorum ikiz olduğunu eşim polis olmasına rağmen bugün gitmiş buradan izin almaya ona bile vermemişler kayınvalideme hiç vermezler gibi geliyor ama bakalım

Ahh canım ben bile bazen unutuyorum ikiz olduğunu eşim polis olmasına rağmen bugün gitmiş buradan izin almaya ona bile vermemişler kayınvalideme hiç vermezler gibi geliyor ama bakalım
Evdeki kuzuya biri lazım,inşallah verirler,sen iki taneye bakarken,abla sana sarmaz,rahat edersin öyle

Güzel olmuş,kız anası olmak böyle bişey demek ki

Inşallah allah gönlüne göre verir kuzumen güzel zamanlarımızda mutlu olalim

Kızlar konuyla alakasız ama anneme kettle alacam uygun fiyatlı çelik iyi bir marka model söyleyebilir misiniz
ben evde tefal kullanıyorum o çok pahalı kaliteli ama uygun fiyatlı öneriniz var mi
Canım ben evde philips çay.makinesi kullanıyorum.ofiste.arzum vardı nerdeyse 15 yıldır kullanıyorum

Çok tatlı olmuş annesi güle güle güzel günlerde kullansin

Yaa çocuk bakmanın keşke matematiksel bir formülü olsa ama yok malesef. Okumanız çok güzel ben de kızıma hamileyken çok okudum. Ama onlara bağlı kalmayın. Her cocuk farklı içinizden gelenleri uygulayın. Ve bunu söyleyeceğim o zamanlar hiç aklıma gelmezdi ama büyüklerin tecrübelerine de kulak tıkamayın. Ben yaptım siz yapmayın. Annelik içgüdü, sakin kalma ve boylelikle bebeğin ihtiyaçlarını anlatabilmekle oluyor aslında. Hepimize kolay gelsin

Cnm senin daha günün varmış inşallah ozamana rahatlama olur da izne falan gerek kalmaz insallah kuzular uslu durur hemen gelmez.

istatistiklere göre yeni doğan bebeklerin %97’sinde sarılık görülür. Karaciğerin tam olarak olgunlaşmamasına bağlı olarak oluşan fizyolojik sarılık, genellikle doğumdan sonra bebeğin yaşamının ikinci günü başlar, üç ve dördüncü günlerde maksimum seviyeye ulaşır, giderek azalır ve biter.

Bir hafta içinde bebekte kalıcı bir etki görülmeden normale döner. Ancak bazı durumlarda bilirubin maddesinin yüksek seviyelere ulaşması sonucu bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple yenidoğan sarılığı olan bebeklerde, özellikle yaşamının ilk bir haftası içinde doktor takibi oldukça önemlidir.

Bebeklerde Sarılık Ne Kadar Sürer ve Ne Zaman Geçer?
Bebekte sarılığın ne kadar devam edeceği, sarılığın oluş sebebine ve bebeğin bakımına göre değişiklik gösterir. Bebeklerin hemen hepsinde ilk haftada görülen ve kanda bilirubin maddesinin birikmesiyle oluşan fizyolojik sarılık, genellikle 1-2 hafta içinde tamamen düzelir.

Sarılığın önlenmesinde beslenme önem taşır. Bu nedenle olabildiğince erken dönemde, doğumu takip eden ilk saatte emzirmeye başlamak gerekiyor. Yeni doğan sarılığı, bebeğin karaciğeri geliştikçe ve bebek beslenmeye başladığında, çoğu durumda 2 ila 3 hafta içinde ortadan kalkar. Yeterli miktarda besin veya kalori alamayan ya da susuz kalan bebeklerde sarılık gelişme olasılığı daha yüksektir. Bebek beslenemiyorsa, emme güçlüğü yaşıyorsa mutlaka doktora danışılmalıdır.

Farklı sebeplere bağlı olarak gelişen patolojik sarılık ise vücudun normal olan işleyişinde bozulma meydana getirir ve sarılık durumu daha uzun sürebilir. Patolojik sarılığın sebep olduğu durumlarda, bebeğin doktor takibi altında olması ve tedavi sürecinin takibi önemlidir.

Sarılık belirtileri, bebeğin teni üzerinde oldukça belirgin bir şekilde kendini gösterdiği gibi sarılığın geçmesi durumunda da gözle görülür farklılıklar hissedilir. Yeni doğan bebeğin göz aklarında, burun çevresinde ve yüzünün çeşitli bölgelerinde meydana gelmiş sarı rengin azalarak yok olması, sarılık durumunun geçtiğinin başlıca kanıtıdır. Daha emin olmak için bebek soyulup gün ışığında ve bir pencere kenarında çıplak gözle kontrol edilebilir. En güvenilir yol doktor tavsiyelerine uyarak tedavi sürecini tamamlamaktır.

ALINTI

Doğru söylüyorsunuz. Aslında şöyle; davranış ve eğitim konusunda elbette matematiksel bir formül yok, katılıyorum. o noktalarda okumak, tavsiyeleri dinlemek, kendi içgüdülerimiz, çocuğun kendi mizacı vs hepsinin bir harmanı belki de en doğrusu olacaktır.
Ama sağlıkla ilgili noktalarda hazırlıklı olmak için okumak, uzmanları dinlemek gerek diye düşünüyorum. Mesela sarılık, mesela boğulmakta olan bir bebeğe müdahale, ateş durumunda yapılması gerekenler, aşılar, besleme vs. konularda bir doğrular var bir de hurafeler, yanlış uygulamalar var. Allah korusun yanlış tavsiyeler yüzünden geri dönüşü olmayan sağlık sorunları yaşayan çok bebek varmış. İnşallah sağlıkla doğarsa ilk çocuk olacağından belki bu hazırlık :) aman yanlış bir şey yapmayalım, aman zarar görmesin... gerçi siz ve tecrübeli diğer anneler bu yoldan daha önce geçtiğiniz için ilk bebeğini bekleyenlerin içinde kopan fırtınaları çok iyi anlıyorsunuzdur

Güzel olmuş,kız anası olmak böyle bişey demek ki
Teşekkür ederim canım, ben biraz boşvermişlik yapıyorum aslında ama 6 yaşındaki kızım böyle şeyleri çok sevince o mutlu olsun diye yapıyorum, kafamı dağıtmış da oluyorum.
Çok tatlı olmuş annesi güle güle güzel günlerde kullansin
Amin inşallah canım. Daha güzelleri sizin olsun

Cnm ilk bebeklerde insan çok okumak araştırmak istiyor neyle karşılaşacağını bilmek istiyor. zaten foruma da insan kendi gibi insanları bulmak onlarla bilgi paylaşmak için üye oluyor.bende ilk oğlumda çok kitap okudum çok araştırdım şimdi bile aşı takibi bebek yemek tarifi gibi şeylere bakarım öğrenmeye çalışırım. faydasını gördüm. okumaya devam. :)) zaten ikinci üçüncü çocuklarda gerek duyulmuyor çok. ben seni anlıyorummm

Canım merhaba benim de 18 Nisan cumartesi 32+0 olacak ama cumartesi doktorum randevu almadigindan ben de 20 nisanda çalışabilir raporu almayı düşünüyorum. Yazın okula gitme olayı yüzünden. Ben de bu soruyu merak ediyorum açıkçası

30. Haftada neden alıyorsun canım 32+0 da almak gerekmiyor mu ben de öğretmenim olaya çok vakıf değilim. 32+0 dan önce alınabiliyor mu çalışabilir raporu

Benim doktorum cumartesi randevu alıyor. Ama okul olmadığı için pazartesi günü almaya karar verdik. Okul olsaydı haftasonu alırdım çocuklar Pazartesi yeni öğretmenleriyle tanışın diye. Arkadaşlardan 32 haftada rapor alan var. Sıkıntı yaşanmamış canım. Bizde raporu alırız

geçen gün eşim okul ile görüşüyordu okul taksidi ötelemeyle ilgili okuldan demişlerki haziran temmuzda telafi dersleri vereceğiz haziran temmuzda okul olacak demiş sizlerde böyle bir duyum aldınız mı. haziran temmuzda okul olurmu???

30. Haftada neden alıyorsun canım 32+0 da almak gerekmiyor mu ben de öğretmenim olaya çok vakıf değilim. 32+0 dan önce alınabiliyor mu çalışabilir raporu

Bir arkadaş yazmış ama yine yazayım benim bebekler ikiz canım o yüzden 30.haftada başlıyor doğum iznim ben de yazın okul olursa durumlarından çalışabilir raporu alacağım. Sonra sıkıntı olmasın diye

Bebeğiniz 20 Nisan-21 Mayıs tarihleri arasında doğduysa o bir Boğa burcu. Size biraz yavaşlamayı ve hayattan keyif almayı öğretmeye gelmiş olabilir…!
Boğa burcu çocuğu olan bir minik, diğer çocuklara göre daha sakin ve ağırkanlı olabilir. Çoğunlukla daha yavaş hareket eder. Acelesi yoktur, telaş etmez, kaygılı gergin bir doğası yoktur. Elbette bu göreceli bir kavram, kime göre, neye göre? Her bireyin kendi doğasına uygun şekilde zamanla oluşan bir ritmi ve bedenine göre geliştirdiği bir hızı, hareket kabiliyeti vardır. Bir anne, baba, kardeş veya büyükanne … olarak bizlere düşenin farklılıklarımıza saygı göstermek olduğuna inanıyorum. Atatürk, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını güneş boğa burcunda ilan ederken; belki de bize vermek istediği en önemli mesajlardan biri buydu. Çocukların bireyselliklerini geliştirmeleri için, sevgi ve özgürlük içeren bir yaşam alanı sağlamak!
Bu burç özünde yaşamda güvenlik ve huzur arar. Yani onun keyfi, huzuru kaçmadığı, düzeni bozulmadığı sürece bir yerde, bir işte, bir evde, okulda, meslekte yıllarca kalabilir. Kolay kolay bir yerden sıkılmaz, hevesi kaçmaz, değişiklik arayışında değildir. Bu bebekler eğer keyifleri yerindeyse, aynı oyuncaklarla oynamaktan, gün içinde aynı şeyleri yapmaktan sıkılmazlar. Odalarında kaliteli ve uzun süreli zaman geçirebilirler. Arada bir çıkıp siz yanında mısınız, her şey yerli yerinde mi diye bir kontrol ederler. Boğa burcu çocuğu sevdiği sahip olduğu ne varsa onu kaybetmekten ya da zarar görmesinden korkarlar. Yani malları, eşyaları ve sevdikleri pek kıymetlidir. Paylaşmayı pek sevmeyebilirler. Elindeki avucundakilere gözü gibi bakarlar, eşyalarını sahiplenirler.
Üretmek, yaratmak, çizmek…
Damak tatları gelişkin olduğundan ve dokunmayı, teması sevdiklerinden bu çocuklarla yemek yapmak, oyun hamurlarıyla oynamak onları mutlu eder. İlk bakışta farklı ve birbirinden ayrı gibi görünen malzemeleri ve fikirleri biraraya getirip, işe yarar bir şeyler ortaya çıkarmaktan pek keyif alırlar. “Anne bak, ben ne yaptım” sözünü sanırım en çok boğa burcu çocukları söyler. Üretmek, yaratmak, çizmek, boyamak somut olarak bir şeyler yapıp biçmek onlara çok iyi gelir. Elindekileri değerlendirmekte, onlardan oyun yaratmakta çok becerilidir. Büyünce bu özelliğini, sahip olduklarını değerlendirmede kullanacaktır, emin olabilirsiniz.
Boğa burcu çocukları spordan yoğun aktivitelerden pek hoşlanmayabilirler. Daha çok yavaş tempolu yürüyüşler, piknikler, yüzmek, bisiklet sürmek gibi içinde yarış veya rekabet olmayan, keyfi yapılan aktiviteleri tercih edebilirler. Film izlemek, müzik dinlemek, şarkı söylemek, ellerini kullanarak bir şeyler yapmak, dans etmek, yemek pişirmek, kesmek-biçmek, maket yapmak ilgi alanları arasında olabilir.
Elbette hepimizin birbirimize benzeyen ortak özellikleri olduğu gibi, bizi ayıran farklılaştıran özelliklerimizde var. Bir çocuğun astrolojik açıdan kapasitesini potansiyelini anlamak için mutlaka doğum haritası çıkarılmalı ve özenle yorumlanmalıdır. Sadece doğduğu burçtan yola çıkarak derin bir analiz yapamayız. Ancak bir çerçevenin ana hatlarını çizebiliriz. Bu konuyla ilgili bilgi almak isterseniz bana iletişim bilgilerimden ulaşabilirsiniz. Yavrunuz sağlık mutluluk ve neşe içinde büyüsün.
Boğa Burcunun Güçlü Yanları
• Bedensel farkındalığı yüksek
• Üretken, yaratıcı
• Kendine bakabilen ve yetebilen
• Ne istediğini bilen
• Dayanıklı, güçlü ve kararlı
• Sanatsal konularda yetenekli
• İstikrarlı, sabırlı, enerjisini doğru kullanabilen
• Hayatı yaşamasını bilen
Boğa Burcunun Zayıf Yanları
• Yetmeyecek korkusuyla; mal-para-eşya biriktirmek
• Yetmeyecek korkusuyla; çok yemek, buzdolabını doldurmak
• Pintilik, para harcayamamak
• Yokluk duygusu, ya kendime yetemezsem düşünceleri
• Fazla ağırkanlı olmak yüzünden fırsatları kaçırmak
• Tembellik, hareketsizlik
• Değişimden korkmak, kötü bir şey olursa-huzurum kaçarsa korkusu
• Yeniliklere kapalı olmak
• İnatçılık, sabit fikirlilik

alıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…